Loading...

Pemuda Umno Johor mahu Lokman Adam dipecat

AHLI Majlis Tertinggi Umno, Datuk Lokman Noor Adam patut dipecat kerana menyerang secara vercal bekas naib presiden Datuk Seri Hishammuddin Hussein kata Ketua Pemuda Umno Johor Mohd Hairi Mad Shah.

Mohd Hairi dilaporkan mengelar Lokman sebagai "anai-anai" yang sedang merosakkan asas Umno menerusi serangan terbuka terhadap pemimpin-pemimpin Umno, dan menggesa parti untuk mengambil tindakan tegas.

"Sayap pemuda Umno Johor mahu Lokman Adam disingkirkan sebagai ahli majlis tertinggi dan ahli parti," kenyataannya dipetik oleh sumber berita milik MCA, The Star.

Lokman Adam

Tambahnya lagi tindakan tegas penting di saat parti sedang bangkit kembali dan tidak patut dimusnahkan dari dalam.

Menurut The Star, Mohd Hairi turut menegaskan bahawa Lokman sebelum ini juga menyerang pemimpin-pemimpin Umno termasuk presiden parti, Timbalan Presiden, naib presiden, setiausaha agung dan Ketua Pemuda.

Ketua Pemuda Umno Johor itu juga dilaporkan berkata, tidak bersetuju dengan pendekatan Lokman yang mana katanya akan menyebabkan lebih banyak kekeliruan di kalangan ahli-ahli parti.

Hishamuddin yang juga merupakan ahli parlimen Sembrong, sebelum ini dilapor merupakan dalang pertemuan rahsia bulan November di antara ahli-ahli parlimen Umno dan Timbalan Presiden KEADILAN, Datuk Seri Azmin Ali.

Lokman telah membuat satu aduan terhadap Hishamuddin kepada lembaga disiplin Umno, meminta tindakan disiplin yang tegas dikenakan kerana didakwa cuba memujuk pemimpin Umno memberikan sokongan kepada perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad dan Azmin, yang juga merupakan Menteri Hal Ehwal Ekonomi.

Pada 17 Disember Lembaga Disiplin Umno telah menghantar satu surat tunjuk sebab kepada Hishamuddin kerana dikatakan melanggar perlembagaan dan kod etika parti berikutan aduan terhadapnya yang juga merupakan bekas Menteri Persekutuan,

Surat itu juga telah mengarahkan Hishamuddin untuk hadir pendengaran oleh Lembaga Disiplin Umno pada 26 Disember.

Menurut surat berkenaan, satu siasatan panel oleh Umno telah menemui asas untuk menyokong tuduhan-tuduhan mengatakan bahawa Hishamuddin melanggar undang-undang parti berhubung ketidakpatuhan terhadap arahan-arahan parti, gagal mematuhi dasar-dasar parti, dan melindungi reputasi dan maruah parti.

Bagaimanapun pada 26 Disember pendengaran oleh lembaga disiplin itu tiba-tiba ditunda, di mana pengerusi lembaga disiplin Umno, Tan Sri Mohamed Apandi Ali kemudiannya mengumumkan meletak jawatan mendakwa ada campur tangan terhadap pendengaran itu.

Setiausaha agong Umno Tan Sri Annuar Musa bagaimanapun menafikan dakwaan campur tangan dalam proses prosiding disiplin Umno itu dan menurutnya tiada surat perletakkan jawatan diterima dari Apandi.

Post a Comment

3 Comments

 1. Nama: __ Hendi Zikri Didi
  Kota: _______________ Malaka
  pekerjaan: _ Pemilik bisnis
  Setiap pemberitahuan: ____ hendidi01@gmail.com

  Halo semua, harap berhati-hati tentang mendapatkan pinjaman di sini, saya telah bertemu banyak pemberi pinjaman palsu di internet, saya tipuan saya hampir menyerah, sampai saya bertemu seorang teman yang baru saja mengajukan pinjaman dan dia mendapat pinjaman tanpa stres, jadi dia memperkenalkan saya pada PERUSAHAAN PINJAMAN AASIMAHA ADILA AASIMAHA ADILA yang sah, saya melamar Rm1, 3 juta. Saya memiliki pinjaman dalam waktu kurang dari 2 jam hanya dalam 1% tanpa jaminan. Saya sangat senang karena saya diselamatkan dari menjadi miskin dengan hutang. jadi saya menyarankan semua orang di sini membutuhkan pinjaman untuk menghubungi AASIMAHA dan saya meyakinkan Anda bahwa Anda akan mendapatkan pinjaman Anda.

  Aplikasi / Pusat Kontak
  E-mail: ._________ aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com
  WhatsApp ____________________ + 447723553516

  ReplyDelete
 2. e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
  WhatsApp Number::::::::::[+60]1123759663

  email:::::::hafizulbin365@gmail.com
  Name::::Hafizul Bin Haziq
  Country:::Malaysia
  [[[[di atas adalah data peribadi saya]]]]]
  Kemarau kewangan saya berakhir pada bulan ini apabila saya fikir semuanya adalah urusan perniagaan dengan beberapa rakan saya di Kuala Lumpur beberapa bulan yang lalu perniagaan yang bernilai beberapa Rm785.000.00 yang keuntungannya sudah cukup untuk kita semua untuk berkongsi keuntungan tetapi akibat kegagalan perniagaan, kita semua mendapati bahawa kita mempunyai masalah kewangan yang sangat besar kerana saya tidak mempunyai wang untuk bergantung pada ketika perniagaan gagal kerana saya melabur semua saya dengan saya pada perniagaan jadi saya berada di sangat sangat maaf jadi saya terpaksa mencari bantuan kewangan saya sebenarnya telah ditolak oleh beberapa bank sebagai hasil dari kadar pinjaman mereka dan juga syarat mereka jadi saya terpaksa melalui beberapa blog sehingga saya datang menghadapi dengan Iklan Syarikat Ibu. saya menghubungi Ibu dengan segera selepas melalui beberapa proses yang sangat fleksibel permintaan pinjaman saya sebanyak Rm440.000.00 telah diluluskan oleh pihak pengurusan dan pada keesokannya Lembaga Pengurusan Peminjaman Pinjaman dikreditkan saya tanpa menangguhkan berkat ini dari ibu yang dapat menyelamatkan anda hari ini dari apa-apa embarrazement kewangan anda menjadi ibu hubungi Ibu sekarang untuk pinjaman anda yang berubah e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
  ISKANDAR LESTARI LOAN COMPANY "ISKANDAR LENDERS"
  [[[[Berikut adalah data peribadi saya]]]]
  Country::::::Malaysia
  Name::::::::Hafizul Bin Haziq
  email::hafizulbin365@gmail.com
  Telephone Number:[+60]1123759663
  WhatsApp Number::::::::[+60]1123759663
  e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]

  ReplyDelete
 3. Pendudukan: Harta Tanah / perhotelan
  kedudukan: Pengarah Urusan
  Nama: Najwa Mohammed
  Bandar: Miri
  Pinjaman saya mendapat: Rm 1.5 juta
  kadar faedah: 1%
   E-mel saya: najwamohammed369@gmail.com


  Halo, saya mengucapkan terima kasih kepada allah almight untuk kebaikan dan keberkasaan yang saya dapatkan dari AASIMAHA ADILA LOAN FIRM tahun ini 2020, saya ingin kita medium ini membiarkan muslim saya di malaysia, Tahun lepas saya telah memohon pinjaman banyak kali dan saya bodoh , Tahun ini ketika saya sedang menonton berita perniagaan saya di Aljazeera, saya melihat nama AASIMAHA ADILA AHMED LOAN FIRM pada wawancara menerangkan pakej mereka dan bagaimana mereka memberi pinjaman dan dana amal kepada mereka yang ingin memulakan perniagaan tahun ini. Oleh itu, saya mendengar dan menghubungi mereka dengan kenalan mereka di televisyen, saya memohon Rm 1.5 juta, pada kadar 1% dan pinjaman saya telah diluluskan dan saya mendapat pinjaman secepat mungkin. Saya mendapat pinjaman saya dan melabur lebih jauh ke hartanah suami saya. suami saya dari indonesia, banjir yang terjejas rumah keluarga kami di jakarta, sejak kami mendapat pinjaman, kami telah memperbaiki banyak hal dan membayar hutang bank juga.Jika anda ingin perusahaan pinjaman yang nyata dan sah, anda bebas memohon sekarang dan dapatkan pinjaman anda .Mengingatkan diri anda untuk menjadi kuat dan tidak pernah berputus asa. Semakin banyak anda jatuh, semakin kuat anda menjadi bangun. Jangan pernah menyerah tidak kira apa. Buat janji kepada impian anda seolah-olah anda berjanji kepada anak anda. Saya berharap anda lebih besar tahun. Mungkin allah memberkati mereka allah

  MOHON SEKARANG
  E-mail****aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com
  Whatsapp **** + 447723553516

  ReplyDelete

Anda boleh tulis apa sahaja dalam ruangan komen ini (ini blog yang menjunjung demokrasi), tetapi anda juga perlu bertanggung jawab atas setiap tulisan anda