Loading...

34 syarikat penerbangan batalkan perjalanan ke China hingga bulan Mac susulan coronavirus

BANYAK syarikat penerbangan di seluruh dunia telah membatalkan atau mengurangkan jumlah penerbangan ke negara China sehingga paling kurang bulan Mac susulan penularan wabak "novel coronavirus," lapor businessinsider.com

Perjalanan udara merupakan cara paling cepat boleh menyebarkan penyakit, kerana pesawat terbang ke seluruh dunia terutama dari lokasi yang menjadi hub ekonomi seperti negara China.

Pesawat

Oleh kerana jumlah individu yang dijangkiti oleh coronavirus Wuhan di seluruh dunia semakin meningkat, sejumlah 34 buah syarikat penerbangan memutuskan untuk membatalkan penerbangan ke China tempat asal dipercayai virus tersebut mula disebarkan.

Antara alasan pembatalan ialah untuk mengurangkan permintaan melawat negara itu serta bimbang menjadi penyebab penyebaran virus itu, susulan banyak bandar-bandar di luar negara China dilapor telah mempunyai sejumlah kes berkaitan virus tersebut.

Syarikat-syarikat penerbangan di Eropah, Amerika, dan Asia kebanyakkannya terus memutuskan untuk mengurangkan penerbangan Tanah Besar China sehingga situasi penyebaran virus terkawal. Sebilangan syarikat penerbangan membatalkan perjalanan sehingga ke hujung bulan Mac.

Beijing dan Shanghai merupakan antara bandar-bandar yang paling teruk dijangkiti virus, dan sebahagian syarikat penerbangan turut membatalkan perjalanan ke Hong Kong sebuah wilayah separa autonomi China. Macau bagaimanapun dilaporkan tidak begitu teruk dijangkiti wabak berkenaan.

Bagi syarikat-syarikat penerbangan yang tidak membatalkan atau mengurangkan perjalanan ke China pula, memberi tawaran pengecualian kepada para pelanggan yang mahu menukar atau membatalkan penerbangan tanpa dikenakan sebarang bayaran.

Banyak syarikat menawarkan penukaran tarikh bagi para pelanggan yang telah menempah penerbangan sehingga hujung bulan Februari.

Post a Comment

4 Comments

 1. Tapi bangang tua tu masih memikirkan nak ikut atau tidak saranan dan tindakan negara lain.
  Kalau waris dia jadi mangsa mungkin segera tindakannya.
  Bangang bila ada kuasa!!!

  ReplyDelete
 2. Nama: __ Hendi Zikri Didi
  Bandar: _______________ Melaka
  pekerjaan: _ Pemilik perniagaan
  Sebarang notis: ____ hendidi01@gmail.com

  Halo semua, sila berhati-hati tentang mendapatkan pinjaman di sini, saya telah bertemu dengan banyak peminjam palsu di internet, saya telah menipu saya hampir menyerah, sehingga saya bertemu seorang rakan yang baru saja memohon pinjaman dan dia mendapat pinjaman tanpa tekanan, jadi dia memperkenalkan saya kepada legitamate AASIMAHA ADILA AHMED LOIR FIRM, saya memohon Rm1.3 juta. Saya mempunyai pinjaman saya kurang dari 2 jam hanya 1% tanpa cagaran. Saya sangat gembira kerana saya diselamatkan daripada mendapatkan hutang miskin. jadi saya nasihat semua orang di sini memerlukan pinjaman untuk menghubungi AASIMAHA dan saya memberi jaminan bahawa anda akan mendapat pinjaman anda.

  Pusat Aplikasi / Hubungi
  E-mail: ._________ aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com
  WhatsApp ____________________ + 447723553516

  ReplyDelete
 3. Data pribadi
  negara Indonesia
  Nama: Arif Hidayat
  Alamat: Jl.ds.lamangkona tawaeli
  Sudah dua tahun sekarang saya telah memberikan kesaksian tentang bagaimana saya meminjam Rp30 juta dari AVANT Loan Company dan beberapa orang meragukan saya karena tingkat penipuan online. AVANT Loan telah memberi saya satu hal lagi untuk tersenyum karena setelah menyelesaikan angsuran pinjaman bulanan yang saya pinjam sebelumnya, saya memohon kepada Ibu Deborah bahwa saya ingin pergi untuk ekspansi bisnis lebih lanjut sehingga saya menyerahkan tambahan Rp250 juta setelah melalui proses hukum saya. pinjaman disetujui oleh manajemen mereka dan saya menerima pinjaman saya dalam waktu kurang dari 2 jam di rekening bank BCA saya. Saya tidak memiliki tantangan dengan bank karena Bu Deborah dan tim manajemen pinjaman terbatas Avant telah dianggap sebagai pemberi pinjaman yang sah sehingga tidak ada masalah sama sekali.
  Untuk pinjaman apa pun, saya sangat merekomendasikan Avant Loans Limited hari ini dan selalu
  e_mail: [avantloanson@gmail.com]

  WhatsApp: +6281334785906

  Waalaikumsalam Warahmatullahi Wabarakatuh.

  ReplyDelete
 4. e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
  WhatsApp Number::::::::::[+60]1123759663

  email:::::::hafizulbin365@gmail.com
  Name::::Hafizul Bin Haziq
  Country:::Malaysia
  [[[[di atas adalah data peribadi saya]]]]]
  Kemarau kewangan saya berakhir pada bulan ini apabila saya fikir semuanya adalah urusan perniagaan dengan beberapa rakan saya di Kuala Lumpur beberapa bulan yang lalu perniagaan yang bernilai beberapa Rm785.000.00 yang keuntungannya sudah cukup untuk kita semua untuk berkongsi keuntungan tetapi akibat kegagalan perniagaan, kita semua mendapati bahawa kita mempunyai masalah kewangan yang sangat besar kerana saya tidak mempunyai wang untuk bergantung pada ketika perniagaan gagal kerana saya melabur semua saya dengan saya pada perniagaan jadi saya berada di sangat sangat maaf jadi saya terpaksa mencari bantuan kewangan saya sebenarnya telah ditolak oleh beberapa bank sebagai hasil dari kadar pinjaman mereka dan juga syarat mereka jadi saya terpaksa melalui beberapa blog sehingga saya datang menghadapi dengan Iklan Syarikat Ibu. saya menghubungi Ibu dengan segera selepas melalui beberapa proses yang sangat fleksibel permintaan pinjaman saya sebanyak Rm440.000.00 telah diluluskan oleh pihak pengurusan dan pada keesokannya Lembaga Pengurusan Peminjaman Pinjaman dikreditkan saya tanpa menangguhkan berkat ini dari ibu yang dapat menyelamatkan anda hari ini dari apa-apa embarrazement kewangan anda menjadi ibu hubungi Ibu sekarang untuk pinjaman anda yang berubah e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
  ISKANDAR LESTARI LOAN COMPANY "ISKANDAR LENDERS"
  [[[[Berikut adalah data peribadi saya]]]]
  Country::::::Malaysia
  Name::::::::Hafizul Bin Haziq
  email::hafizulbin365@gmail.com
  Telephone Number:[+60]1123759663
  WhatsApp Number::::::::[+60]1123759663
  e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]

  ReplyDelete

Anda boleh tulis apa sahaja dalam ruangan komen ini (ini blog yang menjunjung demokrasi), tetapi anda juga perlu bertanggung jawab atas setiap tulisan anda