Loading...

Diskaun saman trafik 50 peratus dari 18 Januari hingga 1 Febuari 2020 bayar secara online

PIHAK Polis Diraja Malaysia (PDRM) menawarkan diskaun 50 peratus kepada para pesalah trafik untuk menyelesaikan tunggakan saman secara online mulai 18 Januari hingga 1 Februari 2020 kata pengarah Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Bukit aman (JSPT) Datuk Azisman Alias.

Menurutnya, pada tahun ini pihak polis menekankan bayaran menerusi online bagi mana-mana pihak yang mahu menyelesaikan tunggakan saman terutama ketika musim perayaan.

diskaun saman trafik 2020

"Tapi kali ini saya cuba untuk memberikan diskaun khas 50 peratus. kami tidak pernah menjalankan pembayaran secara atas talian sebelum ini, supaya orang ramai tidak perlu beratur panjang selama berjam-jam untuk membayar saman,"

"Anda boleh buat bayaran atas talian menerusi MyEG dan rilex.com," katanya dalam satu sidang media khas tentang pencapaian PDRM 2019 serta perancangan bagi tahun 2020 semalam.

Menurut Azisman, 5,763 kes kemalangan maut telah dilaporkan tahun lalu berbanding 5,870 kes pada tahun 2018.

"Inilah KPI JSPT, dimana kami perlu menurunkan jumlah kemalangan maut sebanyak 107 kes atau 1.8 peratus. Walaupun jumlah itu kecil, itulah KPI kami, dan kami mengharapkan jumlah ini akan semakin berkurangan setiap tahun," tambahnya.

Dalam pada itu, Pengarah Jabatan Integriti dan Pematuhan Standard (JIPS) Datuk Zamri Yahya berkata, pihak polis telah mengambil tindakan disiplin terhadap 1,503 anggota termasuk 110 pegawai polis tahun lalu.

Menurutnya Bukit Aman telah membuka sebanyak 2,232 kertas siasatan berhubung kes-kes disiplin terhadap anggotanya tahun lalu atas pelbagai kesalahan dan dari jumlah itu sejumlah 898 kes berjaya diselesaikan.

Menurut Zamri dalam tahun 2019 jabatannya telah menerima sebanyak 3,773 aduan melibatkan salah laku dan kes-kes jenayah termasuk pemerasan, penyalahgunaan dadah, dan pelacuran melalui 16 saluran termasuk email dan panggilan telefon.

Dalam perkembangan lain Pengarah Pengurusan Polis Bukit Aman, Datuk Abd Rahim Jaafar memaklumkan bahawa PDRM telah menjimatkan sejumlah RM1.5 juta dari penutupan beberapa buah Pejabat Polis Komuniti seluruh negara.

Penutupan itu disebabkan oleh sewa premis yang mahal serta faktor keselamatan kakitangan polis yang bertugas.

Post a Comment

3 Comments

 1. Saya benar-benar akan berterima kasih kepada Allah kerana kebaikan yang anda lakukan dengan membantu saya dan hari ini saya mendapat pinjaman sebesar Rp120,000,000.00 untuk menyelesaikan masalah saya.
  Saya terima telefon saya pada pagi ini amaran dari bank saya CIMB yang mengesahkan bahawa saya memperoleh pinjaman dalam akaun saya dengan jayanya.
  Saya mengucapkan terima kasih kepada wanita Puan Deborah kerana saya berpegang kepada kepercayaan saya dan dengan rahmat Allah, saya telah berjaya mendapatkan pinjaman saya.
  Terima kasih banyak - banyak.
  Saya juga akan memaklumkan kepada kawan-kawan dan orang tersayang yang memerlukan pinjaman. Terima kasih banyak Deborah, saya berdoa agar Allah sentiasa bersama dengan anda. Sekiranya anda memerlukan pinjaman,
  Hubungi Ibu Deborah melalui
  e-mel: avantloanson@gmail.com
  WhatsApp: +6281334785906

  ReplyDelete
 2. Halo teman-teman, nama saya Asep Darjat
  saya sangat senang dan saya berterima kasih kepada Bunda Deborah dari PINJAMAN AVANT. Saya baru saja mendapatkan pinjaman saya dan cepat dan aman Anda bisa mendapatkan pinjaman Anda juga, saya adalah kesaksian hidup dari pekerjaan baiknya. WhatsApp padanya jika Anda membutuhkan pinjaman apa pun melalui
  WhatsApp: 081334785906
  email: avantloanson@gmail.com

  ReplyDelete
 3. Selamat siang untuk semua, nama saya Steven Nesty Binti, saya ingin membagikan kesaksian hidup saya yang sebenarnya di sini di platform ini sehingga semua pencari pinjaman akan berhati-hati dengan pemberi pinjaman di internet

  Setelah beberapa waktu mencoba mendapatkan pinjaman dari lembaga keuangan, dan terus ditolak, saya memutuskan untuk mengajukan pinjaman online tetapi saya ditipu dan kehilangan Rp10,7 juta, untuk seorang pria di Afrika.

  Saya menjadi sangat putus asa dalam mendapatkan pinjaman, jadi saya berdiskusi dengan teman saya Ny. Tieka Melawati (tiemelaw@gmail.com) yang kemudian memperkenalkan saya kepada Ny. Deborah, Manajer AVANT Loan Firm, jadi teman saya meminta saya untuk memproses pinjaman saya dengan Nyonya Deborah. Jadi saya menghubungi Ny. Deborah melalui email: (avantloanson@gmail.com) dan juga di WhatsApp: +6281334785906

  Saya mengajukan pinjaman sebesar IDR 380 juta dengan tingkat bunga 2%, sehingga pinjaman itu disetujui dengan mudah tanpa tekanan dan semua persiapan dilakukan dengan transfer kredit, karena tidak memerlukan jaminan dan jaminan untuk transfer pinjaman, Saya diberitahu untuk mendapatkan sertifikat perjanjian lisensi untuk mentransfer kredit saya dan dalam waktu kurang dari satu setengah jam, uang pinjaman saya dimasukkan ke dalam rekening bank saya.

  Saya pikir itu lelucon sampai saya menerima telepon dari bank saya bahwa akun saya telah dikreditkan dengan IDR380 juta. Saya sangat senang bahwa akhirnya Tuhan telah menjawab doa saya dan dia telah memberi saya keinginan hati saya.

  Semoga Tuhan memberkati Ny. Deborah untuk memberikan kehidupan yang adil bagi saya, jadi saya menyarankan siapa pun yang tertarik mendapatkan pinjaman untuk menghubungi Ny. Deborah melalui email: (avantloanson@gmail.com) atau melalui WhatsApp: +6281334785906 untuk pinjaman Anda

  Akhirnya, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Anda semua karena telah meluangkan waktu untuk membaca kesaksian sejati hidup saya tentang kesuksesan saya dan saya berdoa kepada Tuhan untuk melakukan kehendak-Nya dalam hidup Anda. Anda dapat menghubungi saya untuk informasi lebih lanjut melalui email saya: (nestybintisteven@gmail.com) Salam

  ReplyDelete

Anda boleh tulis apa sahaja dalam ruangan komen ini (ini blog yang menjunjung demokrasi), tetapi anda juga perlu bertanggung jawab atas setiap tulisan anda