Semua ujian Covid-19 negatif tapi aku kena kuarantin 48 hari

SALAH seorang individu yang terlibat dengan kluster tabligh meluahkan rasa tidak puas hati di media sosial susulan ramai ahli politik kerajaan yang pulang berkempen dari Sabah tidak menjalani kuarantin selama 14 hari.


Menurut Fakrullah (@fakhrul_samerin) selain tidak mempunyai sebarang simptom, dia berkali-kali menjalani ujian Covid-19, dan kesemua ujian yang dijalankan ke atasnya memberikan keputusan negatif.

Namun dia terpaksa menjalani kuarantin keseluruhan selama 48 hari di asrama universiti, justeru dia mempersoalkan kenapa ahli politik tidak perlu menjalani kuarantin?

"Aku kluster tabligh, negatif berkali-kali symptom tak ada langsung kena kuarantin 48 hari kot,"

"Berkurung aku kat asrama universiti,"

"Kenapa ahli politik ni tak perlu kuarantin pula?" Katanya menerusi ciapan di Twitter.

Tambahnya lagi rata-rata individu sekitar Gombak yang menghadiri himpunan tabligh dikenakan kuarantin lebih sebulan.

"Tanyalah pakcik tabligh yang kena kuarantin. Berapa lama mereka kena kuarantin."

"Aku tanya kat area Gombak ni, rata-rata kuarantin lebih sebulan,"

"Arahan tak jelas tapi mereka tetap patuh. Tetap kuarantin. Nak tolong kurangkan kes."

"Ni politician? Apa mereka buat ni?" soalnya.


"Ada dengar orang tabligh merungut marah marah kena kuarantin sebulan? Ada?"

"Takde!"

"Mereka dah penat kena kutuk masa tu. Semua kecam fitnah macam-macam kat tabligh."

"Jadi mereka diam dan patuh je la."

"Dah masuk red zon tu pandai-pandailah kuarantin sendiri,"

"Dulu salahkan tabligh tabligh degillah, tak nak buat test la, lari la. Tak bagi kerjasama la."

"Ni diri sendiri salah, pandai pula bagi alasan nak elak,"

"Bodoh punya politician!"

Fakrullah turut menyertakan tangkapan layar Instagram Story yang dikirim sepanjang menjalani kuarantin sebelum ini.



"Aku buat IG story kut setiap masa masa kuarantin. Ini surat kebebasan aku dari kuarantin lepas 48 hari."

"*Day 43 tu sebab baru 43 hari PKP. Aku diarah kuarantin sebelum PKP start lagi. 12/3 aku kuarantin. 16/3 pkp start. Habis 29/4." Jelasnya.

Sumber — Twitter

Post a comment

1 Comments

  1. Selamat siang untuk seluruh WNI dan juga seluruh ASIA, nama saya Bu Nurliana Novi, saya ingin membagikan testimoni hidup saya di sini pada platform ini untuk semua WNI dan seluruh asia agar berhati-hati dengan pemberi pinjaman di internet, Allah benar-benar mendukung saya melalui ibu. Ibu Elina yang baik

    Setelah beberapa periode mencoba mendapatkan pinjaman dari lembaga keuangan, dan ditolak terus-menerus, jadi saya memutuskan untuk mendaftar melalui pinjaman online tetapi saya ditipu dan saya kehilangan Rp 15.000.000 dengan pemberi pinjaman yang berbeda.

    Saya putus asa untuk mendapatkan pinjaman, jadi saya berdiskusi dengan teman saya yang kemudian mengenalkan saya kepada Bu Elina, yang merupakan pemilik perusahaan peminjaman global, jadi teman saya meminta saya untuk melamar ke Bu Elina, jadi saya menyimpulkan keberanian dan menghubungi Nyonya Elina.

    Saya mengajukan pinjaman sejumlah Rp500.000.000 dengan tingkat bunga 2%, sehingga pinjaman disetujui dengan mudah tanpa stres dan semua pengaturan dilakukan pada transfer kredit, karena tidak memerlukan jaminan dan jaminan untuk pinjaman transfer Saya hanya diberitahu untuk mendapatkan sertifikat perjanjian lisensi aplikasi Mereka untuk mentransfer kredit saya dan dalam waktu kurang dari dua jam uang pinjaman telah disimpan ke rekening bank saya.

    Saya pikir itu adalah lelucon sampai saya menerima telepon dari bank saya bahwa rekening saya dikreditkan dengan jumlah Rp500.000.000. Saya sangat senang bahwa ALLAH akhirnya menjawab doa saya dengan memesan pinjaman saya dengan pinjaman asli saya, yang telah memberikan saya keinginan hati saya.

    Mereka juga memiliki tim ahli yang akan memberi tahu Anda tentang jenis bisnis yang ingin Anda investasikan dan bagaimana menginvestasikan uang Anda, sehingga Anda tidak akan pernah bangkrut lagi dalam hidup Anda.

    Semoga ALLAH memberkati Bunda Elina yang telah membuat hidup saya mudah, jadi saya menyarankan siapapun yang berminat untuk mendapatkan pinjaman silahkan hubungi Bu Elina via email: elinajohnson22@gmail.com untuk pinjaman anda
    Ada perusahaan palsu online lain yang menggunakan kesaksian saya untuk mencapai keinginan egois mereka, saya satu-satunya dengan kesaksian yang benar ini, ketika Anda menghubungi kemudian meminta mereka untuk bukti pembayaran ke ibu`` tolong hati-hati orang-orang ini oke

    Akhir kata saya ucapkan terima kasih kepada kalian semua yang telah meluangkan waktu untuk membaca kesaksian hidup saya yang sebenarnya tentang kesuksesan saya dan saya berdoa Tuhan akan melakukan kehendak-Nya dalam hidup Anda.Satu lagi nama saya mrs nurliana novi, Anda dapat menghubungi saya untuk informasi lebih lanjut melalui email saya: nurliananovi96@gmail.com

    ReplyDelete

Anda boleh tulis apa sahaja dalam ruangan komen ini (ini blog yang menjunjung demokrasi), tetapi anda juga perlu bertanggung jawab atas setiap tulisan anda