Loading...

Poll Sinar hanya 14% rakyat puas hati bajet 2011


Merujuk kepada undian yang dibuat oleh Akhbar online Sinar Harian, setakat ini hanya 14% pembaca akhbar itu yang berpuas hati dengan bajet 2011 yang dibentangkan oleh Perdana Menteri, Najib Razak. Akhbar Sinar Harian merupakan salah sebuah akhbar berpengaruh di Malaysia yang dibaca oleh pelbagai golongan tanpa mengira ideologi politik kerana ia bukanlah sebuah akhbar yang menumpukan berita berkaitan politik seperti Malaysiakini dan Harakahdaily, sebaliknya ia sebuah akhbar yang lebih tertumpu kepada menyajikan berita-berita semasa dalam dan luar negara. Undian ini dapat menggambarkan penolakkan rakyat terhadap bajet 2011 yang dibentangkan oleh Najib Razak.

Dari 7725 undian, hanya 14% pengundi yang berpuas hati dengan bajet 2011 yang dibentangkan oleh Najib Razak jumaat lalu. Jelas sekali di sini konsep 1 Malaysia bertemakan "Rakyat didahulukan, pencapaian diutamakan" hanyalah laungan kosong pemimpin UMNO dan Barisan Nasional memandangkan tindakan mereka jelas tidak berjaya merealisasikan konsep "Rakyat didahulukan".


ReJaM© "Cakap tak serupa bikin..."

Post a Comment

7 Comments

 1. Siapalah si bangang 14% yang sokong bajet spender tu? kah kah kah...

  ReplyDelete
 2. Kah kah kah...

  14% tu ialah kaki kipas, kaki bodek dan kaki ampu.

  Kah kah kah...

  ReplyDelete
 3. Dalam ramai-ramai rakyat Malaysia yang bijak terselit 14% si bangang! Ungka Merapu No Otak (UMNO) kah kah kah

  ReplyDelete
 4. Kah kah kah... ade jugak si bodoh 14% tu ye?! sah la UMNO APCO siapa lagi?!!!

  ReplyDelete
 5. sape lg si tukang Sapu Punggung Rosmah la...

  ReplyDelete
 6. wakakakakaaaaa.... 14% persatuan penyamunn

  ReplyDelete
 7. piii rah..1 m'sia..haprak..muka-muka penyamun semua

  ReplyDelete

Anda boleh tulis apa sahaja dalam ruangan komen ini (ini blog yang menjunjung demokrasi), tetapi anda juga perlu bertanggung jawab atas setiap tulisan anda