Loading...

PRK Galas dan SPR yang bangang!

Nampaknya Suruhanjaya Pilihanraya SPR secara terang-terangan menjadi satu lagi Parti komponen Be End. SPR semakin bangang! Memang celaka! Inilah demokrasi Malaysia yang jelas sekali berat sebelah! Apa lagi nak dikata?! Pengundi DUN Galas tolong bagi lingkup calon Be End!

Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia (SPR) menegaskan bahawa hanya lambang PAS dibenar untuk digunakan dalam kempen pilihan raya kecil DUN Galas.

Timbalan setiausahanya, SPR Datuk Noordin Che Ngah berkata, langkah berkenaan bermakna lambang parti komponen Pakatan Rakyat yang lain tidak dibenar digunakan dalam tempoh kempen yang bermula esok.

Katanya, lambang parti Umno dan parti komponen BN yang lain sebaliknya boleh digunakan.

Jelasnya, kebenaran itu diberikan memandangkan lambang parti komponen BN itu diiktiraf oleh SPR.

Katanya, pasukan penguatkuasa kempen pilihan raya yang dianggotai PDRM, SPR dan pihak berkuasa tempatan itu berhak untuk menurunkan lambang-lambang berkenaan sekiranya didapati digunakan dalam kempen bermula esok.


ReJaM©"Cepat-cepat kebumikan UMNO dan BN! Selamat berkubur!"

Post a Comment

8 Comments

 1. Wah ini sudah melampau! celakak punya SPR!

  ReplyDelete
 2. SPR> Sapu Punggung Rosmah la..

  ReplyDelete
 3. GILA GILA GILA...APA SUDAH JADI DENGAN DEMOKRASI. HANCUR LEBUR SEJARAH DEMOKRASI! GILA SUDA UMNGOK

  ReplyDelete
 4. Esok2 plak.. kertas undi pangkah PAS x leh pakai.. undi pangkah AMeNGOK je diiktiraf SPR...
  p/s: kot sampai bgitu tdesak AmeNgok nih, jgn laa BODOHkan rakyat sampai bgitu smer, sbgaimana kalian BODOH2kan juak2 AmeNgok tuh..

  ReplyDelete
 5. Elok sangatlah tu! Pengundi kurang confuse. Letak pula gambar Tok Guru besar-besar di sebelah poster atau bendera PAS. Manakala di sebelah bendera BN atau UMNO, tolong penyokong PAS secara sukarela tambahkan poster gambar Chua Soi Lek, Sammy Vellu, Pairin Kitingan atau Muhyiddin Yassin dan Mohd Ali Rustam. Pasti para penyokong parti SPR atau UMNO bertambah bangga dengan idola mereka ini. Ini tak salahkan? KIta bukan rosakkan poster mereka, sebaliknya membantu mereka (UMNO dan Parti SPR) supaya cepat masuk ke lubang kubur.

  ReplyDelete
 6. habis lingkup...penindasan makin terang2gn

  ReplyDelete
 7. malaun spr nie tak takut ALLAH ke?

  ReplyDelete
 8. Demokrasi Terpimpin = Di pimpin oleh kerajaan BE END ler katakan.. kui..kui..kui..  @ngk@s@ r@y@

  ReplyDelete

Anda boleh tulis apa sahaja dalam ruangan komen ini (ini blog yang menjunjung demokrasi), tetapi anda juga perlu bertanggung jawab atas setiap tulisan anda