Loading...

Banjir besar di Perlis lebih seribu dipindahkan

Petang tadi ada seorang rakan di Facebook memberi tahu tentang hujan lebat di Perlis. Tadi baru terbaca berita di Bernama tentang banjir besar yang berlaku. Malah ramai yang sudah dipindahkan bagi mengelakkan kejadian buruk berlaku. Nampaknya kita dah menghampiri hujung tahun 2010, maka fenomena banjir di utara semenanjung Malaysia memang tak dapat dielakkan.

KANGAR 1 Nov. - Seramai 1,218 penduduk di daerah Padang Besar, Arau dan Kangar dipindahkan ke 14 pusat pemindahan di negeri ini berikutan keadaan banjir yang semakin buruk.

Pengarah Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) Negeri, Abdullah Ali memberitahu, sehingga pukul 6 petang ini, mereka yang terlibat termasuklah seramai 921 mangsa dari 226 keluarga di Padang Besar telah dipindahkan ke lima pusat pemindahan banjir di daerah berkenaan.

Katanya, mereka terdiri daripada 112 mangsa yang ditempatkan di di Dewan Titi Tinggi Hilir, Pusat Khidmat Mata Ayer (30), Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Datuk Jaafar Hassan (386), Sekolah Kebangsaan (SK) Batu Bertangkup (324) dan seramai 69 mangsa dipindahkan ke Dewan Maktab Rendah Sains Mara (MRSM), Beseri.

"Sebanyak dua lagi pusat pemindahan banjir iaitu Guar Nangka dan SMK Tengku Fauziah di daerah yang sama turut dibuka untuk mangsa banjir namun sehingga kini jumlahnya masih belum diketahui," katanya di sini, hari ini. - Bernama


ReJaM©

Post a Comment

1 Comments

  1. budak uum nak konvo..nk pi amik jubah pun payah..byk sgt jalan ditutup..semoga dipermudahkan segala urusan~

    ReplyDelete

Anda boleh tulis apa sahaja dalam ruangan komen ini (ini blog yang menjunjung demokrasi), tetapi anda juga perlu bertanggung jawab atas setiap tulisan anda