Loading...

Patung dibuat dari najis Panda jadi tarikan pelancong


Sebuah patung diukir mengikut wajah Venus yang dipamerkan di Galeri Seni Daerah Henan di China telah menarik perhatian ramai pelancong.

Uli Sigg dari Switzerland, seorang pengumpul seni Cina yang popular membayar wang sejumlah 300, 000 yuan (RM141, 732) untuk memiliki patung tersebut yang dipercayai dibuat daripada tahi Panda.

Seorang pengukir seni dari Chengdu, yang digelar Zhu Chengzhi telah menghabiskan 10 Kg najis Panda untuk menghasilkan sebuah patung bersaiz 60 cm tinggi dan 30 cm lebar itu.

Terdapat satu catatan nota kecil di sisi patung tersebut yang bertulis "Adalah didapati bahawa najis Panda mempunyai bau yang terbaik berbanding haiwan lain. Patung unik ini terbina dari tahi Panda, adakah ia merupakan Venus yang paling cantik?"

Segelintir Pelancong yang hadir mendakwa bahawa ia berbau seperti buluh, manakala sebilangan yang lain berkata baunya seperti pokok teh.

Sumber: Agensi

ReJaM©"Cuba buat patung Venus pakai tahi orang! Dapat tarik pelancong tak?."

Post a Comment

1 Comments

Anda boleh tulis apa sahaja dalam ruangan komen ini (ini blog yang menjunjung demokrasi), tetapi anda juga perlu bertanggung jawab atas setiap tulisan anda