Loading...

Treler terbakar di lebuhraya PLUS Seremban


Sebuah rombongan kereta yang membawa presiden Ausria hari ini dilihat bertembung dengan kejadian kebakaran sebuah treler di Lebuhraya Utara Selatan bahagian Seremban. Presiden Austria, Dr Heinz Fischer dalam perjalanan ke Melaka melepasi treler yang terbakar di KM 253.6 Lebuh Raya Utara-Selatan berhampiran plaza tol Senawang hari ini. Kejadian jam 12 tengah hari itu mengakibatkan rombongan Dr Heinz terpaksa menunggu hampir 20 minit untuk pasukan bomba memadamkan api sebelum mereka dibenarkan melepasi laluan itu

SEREMBAN: Laluan ke selatan di KM 253.6 Lebuh Raya Utara-Selatan berhampiran plaza tol Senawang mengalami kesesakan sepanjang tiga kilometer hampir dua jam tengah hari tadi, apabila sebuah treler terbabas, terbakar dan melintang di lorong ke selatan lebuh raya itu.

Jurucakap polis berkata, dalam kejadian tengah hari itu, treler membawa muatan kayu bergergaji sedang dalam perjalanan dari Pulau Pinang ke Muar.

"Pemandu lori itu Mohd Khatib Ahmad, 26, tidak mengalami kecederaan dan siasatan sedang dijalankan untuk mengenal pasti punca kejadian," katanya.
Kejadian itu juga menyebabkan rombongan kereta rasmi yang membawa Presiden Austria, Dr Heinz Fischer untuk melakukan lawatan ke Melaka hari ini tergendala seketika.

Rombongan itu terpaksa menunggu hampir 20 minit untuk pasukan bomba memadamkan api sebelum mereka dibenarkan melepasi laluan itu.

Jurucakap PLUS berkata, keadaan pulih pada 2 petang apabila laluan itu dibuka semula. - BERNAMA


ReJaM©

Post a Comment

1 Comments

Anda boleh tulis apa sahaja dalam ruangan komen ini (ini blog yang menjunjung demokrasi), tetapi anda juga perlu bertanggung jawab atas setiap tulisan anda