Loading...

Bapak katak yang tak sedar diriOleh: hafszach

Rehat Sebentar...!!!
Ni nak cite Pasal ketuanan Melayu Pulak...!!

korang nak PDF Handsad Parliment-krisis perlembagaan 1993 - Kenyataan President PERKASA datok Paduka Brahim Ali yg maha perkasa tu... Jilit II, Bil 67, 18 January 1993.

Dalam kenyataan tersebut Brahim Ali menyatakan yang beliau sanggup berperang dgn Raja2 melayu dan keris Taming Sari tetap terhunus di tangannya...

aku tulis sedikit petikan kata2 celupar beliau terhadap DYMM Agung..

" Ampun Tuangku, Keris ditangan ini keris Taming Sari, Kami datang tidak dijemput pergi kami tidak perlu disuruh. Kami datang menuntut janji, janji diikat antara Lemang Lebar Daun dan Sang Purba..Kami bercakap bukan bahasa Tuah setia membuta.."

" Keris di tangan ini Keris Taming Sari, Keris bersepuh besi Kursani, Semangatnya meresap jiwa rakyat menjadi berani. Ingat Tuanku Bila Taming Sari Menuntut Janji, 7 Purnama angin Terhenti, 7 keturunan akan bermimpi."

Kemuncak penderhakaan Brahim Ali yg mengugut DYMM Agung :

" waspadalah tuanku, Jabat menikam dengan Taming Sari,Taming Sari yang berlanggir darah satu warna, Bagaimana pula kalau Taming Sari ku ini menuntut Darah KELAINAN Warna..? Taming Sari ditangan inilah yang akan menentukan segala.."

Hebat Pak Berahim ikut telunjuk Mahatir.. Masa Pak Brahim mengucapkan Taming Sarinya menuntut KELAINAN WARNA ( Darah Raja2 Melayu )..

Mahatir membangunkan dirinya sedikit dan menunjukkan sokongan dan tanda " Good " dengan kedua2 tangannya...

Milo Suam ini Fakta sebenar jangan korang delete pulak..!!

Itulah dia Pak Braim President PERKASA yang hebat bersandiwara semata2 demi kepentingan Politiknya.. Sifat yang sama seperti Patih Karma Wijaya pada Zaman Melaka dahulu..!!

Patut kena Laungkan " Hidup PERKASA.. Hidup Patih Karma Wijaya..!!!"


ReJaM©

Post a comment

3 Comments

 1. Milo Suam ini Fakta sebenar jangan korang delete pulak..!!

  Source: Bapak katak yang tak sedar diri - MiLo SuaM http://milosuam.blogspot.com/2011/01/bapak-katak-yang-tak-sedar-diri.html#ixzz1AYKfqB9o

  bro..mana satu yang betul? TT quote: Isham ini Fakta sebenar jangan korang delete pulak..!!

  sapa penulis ni? mana pdf link nya?

  ReplyDelete
 2. http://tukartiub.blogspot.com/2011/01/surat-dari-pembaca.html

  ReplyDelete
 3. no komen.. tapi aku memang tak suka kat bapak katak ni.. hipokrit!!!!

  ReplyDelete

Anda boleh tulis apa sahaja dalam ruangan komen ini (ini blog yang menjunjung demokrasi), tetapi anda juga perlu bertanggung jawab atas setiap tulisan anda