Loading...

Video ulasan lawak Rosmah Mansor pula masuk CNN

Isteri Perdana Menteri, Rosmah Mansor yang berlagak serba tahu di dalam mengulas isu bencana Tsunami baru-baru ini menjadi bahan lawak jenaka di internet dan menjadi topik perbualan hangat di facebook dan twitter termasuk forum-forum terkenal.

Rosmah Mansor membuat kenyataan mengejutkan apabila membayangkan bahawa bencana Tsunami dan gempa bumi yang berlaku di Jepun adalah akibat kelalaian negara itu melaksanakan pembangunan mesra alam. Rosmah juga berkata, malapetaka itu memberi pengajaran kepada Jepun dan negara-negara lain serta mengaitkan pembangunan pesat sebagai punca berlaku bencana di Jepun.



Video ucapan Rosmah Mansor yang menjadi bahan lawak jenaka pengguna-pengguna internet ini turut mendapat liputan portal berita antarabangsa [CNN]. Video tersebut juga mendapat hits yang tinggi sejak ia disiarkan di halaman Youtube. Dalam masa sehari sahaja ia telah mencapai lebih 50,000 tontonan (views). Apa yang jelas Rosmah Mansor telah berjaya mempromosikan Malaysia ke peringkat antarabangsa melalui komen lawaknya menjadikannya isteri Perdana Menteri paling kelakar tahun ini.



ReJaM© "Tak sangka, isteri Najib Tun Razak rupanya seorang pelawak..."

Post a Comment

143 Comments

  1. kah3..bodoh pnya rosmah..buat malu msia ja..dh la ko tu xdak apa2 yg blh menyumbang kpd msia pun,perabis duit negara ada la..p tunjuk pndai plak nk komen2 pasai tsunami kat jepun..ko nih bongok ke?tau x yg benda nih smua datang dari Tuhan?? Qada&Qadar tau dak rosmah??ajak la isteri ko si najib tu p dengar kuliah agama skit..jgn jd bengap sgt ok rosmah gendut??!

    ReplyDelete
  2. kejam giler kmen di atas..nk gelak leh x?hahhahahahhahahahaha...

    ReplyDelete
  3. ketuananmelayucukong15 March 2011 at 13:28

    kakakakkakakkakakkawawaakakkakakakkakakkakakakkakakkakakakkakakkkwkkkakakkakakakkakakakkakakakkakakakakkakakakakkakakakkakkakakakkakkakakakakkakakkaka
    adoiiiiiiiii..pecah perut ,,buat lawak,elok masuk raja lawakk,,,kakakak

    ReplyDelete
  4. hahaha... pe la.. komen tp x pk dlu... hahaha lawak2... hahaha

    ReplyDelete
  5. CANTIKNYA ...............HA HA HA HAKS...umngok!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  6. rosmah paling menunjukkan kematangan dia dalam menjadi isteri PM . paling menyerlah . terbaik lah tahi

    ReplyDelete
  7. warghkakakakaakakakakaaaa....bini PM aku IQ tahap lembu yg duk kt tadika kemas....lembu nie msti nk tiru tenggiling yg suke mkn semut...nie dh msuk tahap batal aqidah dh nie...2 le psl kalu duk membabi butakan diri dlm umno.....warghkakakakakakakaakaaa lg skali utk bini PM aku yg bangang......................

    ReplyDelete
  8. ini lah contoh orang yang cetek ilmu (jahil)

    ReplyDelete
  9. sudah murtad apabila kau bekata begitu wahai datin seri rosmah

    ReplyDelete
  10. lulusan sastera tp berdegar2 ckp psl sains....xkisah klo nk ckp jgk tp biar la ade fact,jgn main tembak je.....

    Jepun xde green tech????

    gempa bumi n tsunami disebabkan antropogenic factor?????


    pakai s/u politik yg ok skit bleh x klo mls guna otak sgt....

    ReplyDelete
  11. kelakar la komen paling atas skali....' rosmah gendut' hahaha...x terpikir plak ayt tu...hahahaha....

    ReplyDelete
  12. maksud die loji lokasi loji nuklear diletakkan di tempat yg tidak seswai tanpa memikirkan isu bencana alam...

    ReplyDelete
  13. waaaaaaaaarrrrgggggggghhhhhhhkakakakaaakakahhhhhhhhhhhhkakakakakakahhhhhhhhhhhhhhkakakahahakhakahkahkahakahkahakahkahakhakahkahakahkahakhakh!!!!! TERSERLAH KEBANGANGAN PEMIMPIM2 UMNGOK!!!!KAHKAHKAHKAH..JAHIL AGAMA,JAHIL ILMU PENGETAHUAN!!!KAHKAHKAHKAHKAH..UMNGOK2..BAHAN LAWAK DUNIA KINI DAN SELAMANYA..KAHKHAKHAKHAKHAKAH!!

    ReplyDelete
  14. huahuhuahua....gempa bumi yg kat tengah laut disebabkan jepun x mesra alam.?uik konpius aku..

    ReplyDelete
  15. ya allah, malu siot aku nak mengaku aku warganegara malaysia pasni.

    ReplyDelete
  16. sory lupa letak nama...
    nama eden.. sepol

    ReplyDelete
  17. rosmah sudah jadi benop...

    ReplyDelete
  18. adehhh jepun tu lg maju kedepan drp malaysia..aku xley nk komen..sbb nk trgelak je neh!!!adehh!!!help me!!!!udara!udara!

    ReplyDelete
  19. wait... wait... aku tak dengar plak dia cakap yg tsunami dan gempa bumi di jepun disebabkan oleh pengabaian teknologi mesra alam??? ke diorang ni saje je nak kenakan malaysia lps kartunis bodoh tu buat lawak ultraman???

    *bukan penyokong rosmah...

    ReplyDelete
  20. Penjejak awan

    ReplyDelete
  21. Dude tanpa nama kat 1.46pm.. berita tu pasal rosmah ckp gempa bumi dan tsunami disebabkan kelalaian jepun dlm mengkaji sblum buat pembangunan..
    bukan pasal lokasi nuclear reactor..

    ReplyDelete
  22. komen rosmah sngt la tidak diterima akal..kejadian tsunami di jepun disebabkn pembangunan yg tidak terancang????kejadian ni disebabkn bencana alam..in english we call it natural disaster..tolong pegi belajar geografi balik la rosmah..malaysia ni kecik je dlm peta dunia..bayangkan klau malaysia kene tsunami??adakah disebabkn pembangunan tidak terancang???malaysia pnye pembanguan pn xdela bagus mane..

    *Penjejak awan*

    ReplyDelete
  23. Haha...Kalu isteri pemimpin macam ni...Pemimpin I dont know what to say la..Jelas kebebalannya...Aku nak pemimpin yang bijak!!

    ReplyDelete
  24. RL ROSMAH dan hantar ke 66666 g jahanam

    ReplyDelete
  25. yg report ini orang malaysia. bukan reporter rasmi CNN pon. sapa2 boleh buat report kat sini.

    tapi kalau pasal rosmah ni bodoh, aku sokong 100%. takde bantahan.

    ReplyDelete
  26. sustainable development is the cause of the earthquake n the tsunami?

    if that's the case, is malaysia next? seriously, if u have nothing to say, do not come out with rubbish like this. people are suffering there and yet you show no sympathy? are u really fit to be our First Lady?

    -v-

    ReplyDelete
  27. AZIZI YANG HEBAT15 March 2011 at 14:23

    ROSMAHHHH!!!! I LOVE U!! HAKKK TUIHHH...

    ReplyDelete
  28. she is really fat to be our first lady...

    ReplyDelete
  29. menyesal gua jadi rakyat melesial abad melayu moden ni...! malu den dgn geng2 seangkatan gua yg dok kt jepon nuh..!! uhhhhhh......sial pnya barua...!!

    ReplyDelete
  30. kahkahkah...ramai yang sependapat dgn aku rupenye...semalam aku tgk brite, time rosmah nie nk ckp je aku trus alih tgk Burn Notice S4..
    dh tau dh die mst merepek nye..hahaha

    ReplyDelete
  31. HAHAHAHAHAHA!!!!!lawak2...komen korg pun lawak..gelak sorg2 aku bc komen korg...m'sia ni ramai org lawak rupenye...

    ReplyDelete
  32. wak, wak, wak,
    rosmah pelawak..
    wak, wak, wak,
    rosmah raja lawak...

    (lagu tema Raja Lawak))

    ReplyDelete
  33. pkiaq la skit rosmah oii... org kampong pun tau jpun ada tknologi msra alam... ada ka kt mlaysia nie?? bdak mat salleh kt blakang hang pon tngok hang plek ja.. tah2 dya pham.. mlu mlaysia jaa..

    ReplyDelete
  34. bek ko ckp je ko yang lomapt2 dalam putrajaya tp efefct dia tersasar g ke jepun...jahil tukil punya rosmah...binatang pon tau kebesaran Allah, kejadian Allah..ko ade nk ngku? bek tkar nama ko jadi Datin lembu la..

    -rosmahaiiituiii-

    ReplyDelete
  35. tu la org ckp klw xde ilmu baik duk diam je,kang xpasal2 kebodohan tu terserlah..xsgke PM yg ngok ade isteri yg bangang..haha

    ReplyDelete
  36. Tanpa Nama 15 Mac 2011 1:46 PM
    - "maksud die loji lokasi loji nuklear diletakkan di tempat yg tidak seswai tanpa memikirkan isu bencana alam..."


    Ni lagi sekor mangkuk bodoh.

    Org jepun tu lagi bijak dari kita(@Rosmah) dlm bab2 infrastruktur vs bencana alam, sbb diorang tahu negara diorang antara paling berisiko tinggi ditimpa bencana alam.

    Teknologi diorang lagi mesra alam dan lagi canggih dari mana2 negara. Soal keselamatan adalah keutamaan mereka. Kajian mendalam dilakukan sebelum sebarang projek penting seperti loji nuklear dijalankan

    Ko ingat org Jepun tu saje-saje je nak letak loji nuklear kat tempat tu?
    Ko penah dengar earthquake engineering?
    Brape yg ko tahu Jepun mengalami gegaran/gempa bumi setiap tahun?

    ReplyDelete
  37. pergh tak sangka orang2 malaysia kat blog ni komen macam ni. sebodoh-bodoh komen rosmah tu pun, komen korang lagi la bodoh. pendek akal betul. haihh...

    ReplyDelete
  38. kepada Pencacai SeMalaysia,

    lu jgn ubah nama Malaysia jd melesial..lu yg sial,bangsat!!..xdak sivik ka??bodoh..lu dgn rosmah pun sama,2 2 bodoh..org nk komen ko nk komen..len kali pkai akai..

    ReplyDelete
  39. pergh tak sangka orang2 malaysia kat blog ni komen macam ni. sebodoh-bodoh komen rosmah tu pun, komen korang lagi la bodoh. pendek akal betul. haihh...
    tanpa nama :3.45 pm
    -ape yg pendek akainya?ko pjg akai sgt ke cm rosmah?habaq mai skit..

    ReplyDelete
  40. Kepada Pencacai SeMalaysia,

    Bangsat... ko ni bangang mcm binatang... ko klo malu nak mengaku orang malaysia, pergi berambus la... suruh mak bapak ko keluar dari malaysia ni... bangang... yang sial tu pemimpin, bukan negara.... bodo....

    -Naz-

    ReplyDelete
  41. cian pencacai kena marah...tp btol gak 2...Malaysia tetap di hati...kerajaan dan tali2 barut dan parut skng ni je yg mencelakai Malaysia...Ak sayang Malaysia!

    -anakMALAYSIAdaridulusampaimati-

    ReplyDelete
  42. nak terkencing aku ...aku ke tandas kejap
    moaz

    ReplyDelete
  43. hahaha..adohaiii...ape la..ko ni nk ckp tp xtau fakta..heyy...sruh wt kajian sebelom melakukn pembanggunan,,woii2...jepun 2 dh terlalu maju utk wt kajian dn mereka lebih pakar dlm pembanggunan..tgok banggunan diorg yg kne tsunami byk yg kukuh..dn psl green teknologi 2..jepun lg maju dr malaysia la...e2 sume tkdir ALLah..dan ahli kaji angkasa ade ckp yg bumi sdg mnghampiri bulan oleh e2 akn berlaku pertukaran cuaca dan pelbagai proses kitaran alam yg scara smula jd mgkin terjejas..lain kali search google ye opah rosmah sblom bg pndangn,,

    ReplyDelete
  44. Rosmah:"aku buat lawak nak cari rejeki... kalau orang kata aku buat lawak bodoh.... aku peduli apaaa!!!!!"

    ReplyDelete
  45. i saw this yesterday.. she is totally clueless and couldn't care less.. n i was like.. what is she trying to say??

    what eventually she can say is.. condolences to all the victims.. this is an act of god.. nobody can run away from it.. and pray to god may this kind of thing will not happen here in Malaysia. simple!

    no need to say this n that while others is suffering!

    ReplyDelete
  46. Cayalah....!! Tak lama lagi, banyak la perunding perancang bandar dari malaysia dapat projek dri seluruh dunia terutama dari jepun...!!! Hehehe

    ReplyDelete
  47. hahaha...rosmah2...i lap u...ko pgi bazir duit msia suda...empty vessel makes da most noise...

    ReplyDelete
  48. bini pm2 dlu xde mnonjol cmni...gambare rosmah...

    ReplyDelete
  49. hahah...bebal punye pompuan...xde modal lain ke nk cakap....buat malu suami je...holy shittoz

    ReplyDelete
  50. Hah, Rosmah, jgn la bercakap benda yang anda kurang arif. aku rasa lebih baik kau duduk diam2 o teruskan buat senam robik ( things that u really good at ) dari bercakap bukan2 xtentu pasal kan. buat malu orang Malaysia je .

    p/s : bencana alam tu peringatan dari Allah tuk makhluk2Nya, bkn sebab teknologi ke hape. bebal !

    ReplyDelete
  51. kete proton pun guna teknologi jepun..rosmah2...

    ReplyDelete
  52. amende r ko ni rosmah.ckp x pikir dulu.kalau ko ckp yg jepun x de green technology,apsal bapak2 PM ko guna dasar pandang ke timur??x ke bangang tiru negara yg x mesra alam???timur tu merujuk kat korea n jepun.green technology pun dari jepun r LOL.then ko ckp mcm mnafikan yg JEPUN tu negara paling maju atas muka bumi ALLAH ni..terimalah kenyataan..

    ReplyDelete
  53. Tahun ni dah tau yang sapa yang dapat jadi raja lawak yang baru...

    ReplyDelete
  54. Tanpa Nama 15 Mac 2011 1:46 PM
    - "maksud die loji lokasi loji nuklear diletakkan di tempat yg tidak seswai tanpa memikirkan isu bencana alam..."

    Setahu ak, Jepun lar negara yang paling strict dlm bab2 pembangunan infrastruktur... even kalau salah sket, akibat yg diorg akan tanggung x terkira lar... ble berlaku "the great Hashin earthquake - salah satu gempa bumi yang paling teruk dalam sejarah di Jepun" dlu, orang yg bertanggungjawab wat lebuh raya kobe (tlg betulkan kalau fact ak salah) siap letak jawatan kerana dier beri jaminan bhw lebuh raya tu xkan rosak walau seteruk mane gempa yg berlaku tp still lebuh raya tu rosak teruk... ini menunjukkan diorg mmg strict... teknologi hijau langsung xde kene mengena dengan sume ni sbb diorng lebih arif malahan malaysia pon pinjam teknologi dari Jepun (contoh terbaik--> kete proton)... ape yg berlaku di Jepun adalah kerana kuasa Allah x boleh ditandingi walau sebagus mana pon teknologi yang kite ada!! Ape yang wat ak sangat kecewa ialah kenyataan Isteri PM kite sendiri yg nyata x menunjukkan kebijaksanaan yang sepatutnya ada sebagai seorang isteri pemimpin malaysia!! Jgn lar sebab kenyataan dier, seluruh warga Malaysia jadi bahan jenaka masyarakat dunia!!!

    ReplyDelete
  55. korang dok ckp rosmah ni buat malu malaysia la, bodoh la which aku pon admit fact tu. tapi... lets say ade org luar yg fhm bahasa kite and bace komen korg ni, rase2 ape yg dia fikir? klu org tu bleh label korg ni bodoh (sorry klu terkasar), kira korang sama la mcm rosmah. apa daaaaaa.. kita bersatu kita power, kita gaduh kita mati, kita fikir tak guna akal? apa pon tak jadi.

    ReplyDelete
  56. aku sayangkan rosamh... rosmah pandai la... mana dia ada bodoh !!!

    hahahahahaha

    ReplyDelete
  57. Pertama tahniah kepada pemberita itu kerana menemubual rosmah yg tidak berilmu itu. ini menyerlahkan lagi kerendahan IQ bekas CANSELOR UNISEL itu.

    Pandangan dia itu berasaskan fenomena biasa bagi kroni2 umno dan bn yg tidak prihatin mengenai apa saja dalam melaksana projek2 yg berkepentingan.

    lihat saja contoh keruntuhan byk projek pembinaan seperti stadium di terengganu, kelewatan matrade, peningkatan berganda kos istana negara baru. tanpa bencana pun berlaku byk kerosakan dn kerugian.

    dan bagi malaysia yg tiada berlaku bencana tsunami besar seperti itu, umno dan bn adalah bencananya. dan rosmah adalah bencana kepada umno dan bn.

    ReplyDelete
  58. Power gila Bik Mama!

    Hahaha

    ReplyDelete
  59. rosmah burit kau busuk semacam hati laki kau

    ReplyDelete
  60. haha..kalo x tahu pape jgn laa nk komen psl tsunami tu kak mah ooii..jepun dh jauh lg maju dr malaysia laa..green technology tu lg laa..haiiyooo..

    ReplyDelete
  61. pandainya awak nih rosmah,tahniah anda patut dapat satar, eh star hehhehehehhe

    ReplyDelete
  62. nmpak sgt pontg tyme cikgu mengajar..xkn xtau y jpun 2 slalu alami gempa bumi,cme kali nie y plg truk..x amalkn mesra alam la sgt, jpun lg mmelihara diorg pnyer environment compare to malaysia

    ReplyDelete
  63. Rosmah nak 'cover' keborosannya, bila dia wujudkan berbagai program dan memberi berbagai komen walaupun komen yang lari dari daripada isinya, bagi dia, ini akan membuatkan rakyat BN akan lupa segala keborosan dan aktiviti menghabiskan dana negara.
    bila kita bersatu, kita akan kuat dan tiada siapa akan dapat meruntuhkan kita, tapi kalau dah rosmah bagi komen ikut sedap dia aje tanpa memikirkan sensitiviti orang lain dan negara jiran lain, rakyat sendiri keliru, bersatu untuk apa? bersatu untuk rosmah? bersatu untuk najib? bersatu untuk BN? bersatu untuk negara? bersatu untuk benua? bersatu untuk dunia?
    sekarang inipun negara kita sedang dilanda bencana.... 'bencana rosmah'

    rosmah:" i don't care, whatever they said. apa yang saya lakukan adalah untuk kepentingan generasi akan datang, golongan bakal pewaris negara"

    who am i - aku sendiri dah tak tahu nak kata apa dah, dibagi betis nak paha. keliru siapa lah aku di bawah pimpinan first lady?

    ReplyDelete
  64. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sunami? ape tue? uniobesiti kat bangla tu tak ajar saye

    ReplyDelete
  65. aku rse org plng bodo kat jpon pun lg bjak pd rosmah gendut nih...sape la nk guling kan die nih.

    ReplyDelete
  66. org bodo brlagak pandai, ni la jadinya !!!!

    ReplyDelete
  67. contohilah Tun Hasmah yang sentiasa low profile walaupun menjadi isteri kepada Mahathir yang lagi lama menjadi PM dari Najib.. jarang sekali tengok dia terhegeh-hegeh mencampuri urusan pentadbiran negara,,apatah lagi memberi komen macam geng bas sekolah tadika... alahai..sakit perut ku sebab ketawa tak sudah-sudah nengok bideo ni

    ReplyDelete
  68. doralinx2..kesian kat ang..

    ReplyDelete
  69. inilah jd bila agama dipinggirkan.ckp ikut suka ati je tanpa ilmu.Allah Maha Kuasa,kalo secanggih mana pn teknologi or sehebat mana pn perancangan kite utk jd "environmental-friendly" sekali pn; tp kalo dh tu ketentuan Allah,sape kte utk menidakknnya.pada pdgn sy,sbgai sorg muslim kejadian ni sepatutnya jd pengajaran bg kte betapa kiamat tu dh semakin hampir.tp still kte ambik xpeduli,siap blh wt kartun lg psl tsunami ni.kejadian kali ni di jepun btol2 ptt bkak mata kte semua; betapa Allah itu Maha Kuasa.lihatlah,jepun yg canggih-manggih tu pn blh jd pdg jarak pdg tekukur dlm sekelip mata.ini kn lg negara kecil yg masih dlm proses pembangunan mcm malaysia.semua ini ketentuan Allah..sama2 la kite muhasabah diri,insafi diri sblm benar2 t'lmbt..mohon maaf andai terkasar bhsa..salam..

    ReplyDelete
  70. nasi baik si roastmah X bagitau yg jepun dilanda tsunami & gempa bumi sebab dek ultraman bgaduh dgn raksasa.. hehe

    ReplyDelete
  71. anugerah bintang popular berita harian di menanggi oleh ......... (kategori ratu lawak)

    ReplyDelete
  72. 1st-daripada mengumpat baik mengaji quran.
    2nd-kenapa hepi sgt nak mewarwarkan kebodohan isteri PM negara sendiri.cantik sgt ke pekung di dada tu.
    3rd-mmg ada betul pun dia ckp.sekarang dah ade kebocoran radioktif cesium and iodide yg tak dapat dielakkan demi menyelamatkan nuclear plant org2 jepun tu. so kalau dah tau negara tak stabil kenapa sampai nak bina sedozen nuclear power plant.
    4th-efek radio aktif ialah jangka panjang.
    5th-sudah2la tu rakyat msia nak berbangga dgn perkara yg memalukan negara sendiri.siap upload sampai ke CNN plak tu. ke mmg tak tau malu ke.org lua bukan kata stupid rosmah. diorang kata stupid malaysian.
    6th-semua org marilah beristighfar.

    ReplyDelete
  73. mmg perempuan bodoh...........

    ReplyDelete
  74. xsebodoh rosmah16 March 2011 at 07:55

    hellooo!!jepun okkkkkkkkkk! negara yang dah maju dan ada tecnology lebih jauh canggih dr msiaa!banayak cakap pulakk die nih..aku rase kalo msia kene agak2 berape la org mati kannn..jgn kann...and aku rase xperlu la ko temuramah die.dia sape.??bini PM je pun..nyampah mak nakk!

    ReplyDelete
  75. pg mampos la rosmah... bodo punya olang... ko ngan BN sama je xdk otak... tu la orang BN bodo xabis2...

    ReplyDelete
  76. Hello, sebodo-bodo BN pun diorg semua kaya-kaya meh....

    ReplyDelete
  77. Oiii melayu layu..hidup 1Malay-sial..bodoh punya melayu korang ni..melayu bodoh!!semua bodoh..aku pon bodoh sbb layan melayu bodoh mcm korang ni..asyik gaduh ja..asyik kutuk jer..melayu bodoh!!

    ReplyDelete
  78. setakat kaya dunia...paling lama leh hidup pon 70-80 tahun,kalu umur panjang leh sampai 100 tahun lepas tu mati jugak..kat akhirat belum tentu kaya..

    ReplyDelete
  79. watching the you tube video, i'll have to say that this is a very bad spin on the part of the tvs reporter.

    taknak cakap lebih2... aku pun mmg benci dgn mak gendut tu, tapi kalau nak mempamirkan kebebalan dia, bukan ini caranya!

    ReplyDelete
  80. @Anon yg guna nama astaghfirullah

    "so kalau dah tau negara tak stabil kenapa sampai nak bina sedozen nuclear power plant.

    Pendapat anda ini menunjukkan kedangkalan anda. Ada banyak faktor yg menjadikan Jepun membina banyak loji nuklear. Anda boleh buat study di internet dan gunakan sikit otak anda sblum cuba nak menghentam org lain.

    Sepatutnya anda menasihatkan Kak Rosmah anda tu supaya beristighfar dari mengeluarkan kenyataan bodoh. Anda seolah2 mengambil ringan kenyataan bodoh Rosmah tu.

    Anda tahu apa efeknya ke atas negara kita? Pandangan luar terutama rakyat Jepun kepada negara kita.

    "mmg ada betul pun dia ckp."

    Apa yang betulnya?

    ReplyDelete
  81. @Gua me-layu

    Mungkin saudara patut kembali kepada Islam. Tiada bangsa dalam Islam.

    ReplyDelete
  82. Terima kasih Datin Seri Rosmah kerana berjaya membuka mata para pemimpin dunia dengan kenyataan Datin Seri tempoh hari. Saya tidak faham mengapa rakyat Malaysia terlalu bangga dengan kebodohan mereka seperti yg terdapat di dalam page ini. Jika dunia dapat lihat climate change merupakan alasan utama gempa bumi berlaku, mereka akan faham mengapa kerajaan Barisan Nasional merupakan kerajaan terbaik di dunia. Tahniah Datin Seri!-kenyatan drp ismail harun big fans of bik mama..nk termuntah hijau aku dibuatnye!

    ReplyDelete
  83. ni bukan lawak.. nie BODOH namanya... anak buah aku 3tahun pun tahu...

    ReplyDelete
  84. adeh..lawak la..jgn terlalu mengejar pembangunan pesat nnt kena tsunami....wtf...:P

    ReplyDelete
  85. bodoh perabis duit rakyat.

    ReplyDelete
  86. Mek enon Rosmah...charity untuk cover stupidity die jerrr....

    -darlin-

    ReplyDelete
  87. Selain kenyataan lawak Isteri PM, kenyataan Bn kerajaan terbaik di dunia 2 kali ganda lawaknya TM 11.29AM...bolh jadi juara raja lawak

    ReplyDelete
  88. Budak tak jumpa Sekolah...
    kenyataan isteri PM,bermakna kenyataan PM gak,kan dia sehati sejiwang.Siapa lah lantik dia jdiPM ....buat malu je..

    ReplyDelete
  89. komedi la u ni..i lap u

    ReplyDelete
  90. @Anon yg guna nama astaghfirullah

    ko istighfar la snri dlu...
    ko pk blik pe yg ko ckp...
    ko pk blik pe yg rosmah gendut 2 ckap...
    ko pk blik cane nk sedarkan org bodoh yg xnk trima dia 2 bodoh...

    klo ko da dpt pk...klo ko rsa ko da btol sgt...ko gtau ak...ak dtg cri ko...
    ak brguru ngn ko plak pasni...

    -org x ckup ilmu

    ReplyDelete
  91. sruh le big mama kita nie msk raja lawak msti menang pnye heheeh

    ReplyDelete
  92. aiyyyoooo !!! kesian giler la kat die nih. ce citer ce citer.. nape die nih bg statement cmnih ? kite bako jek mulut die nihh.. hish ! tu la pentingnye education... kalo xtau.. jgn la blagak mcm tau.
    tak sensitif lgsung psal isu2 cmnih.
    do u think u good enough ? whou are u nak judge org mcm tuh ?
    skrh ni jepun kene, ko ckp psl diorg xmesra alam..
    esok luse, kalo tetibe tuhan turunkan bncana kt malaysia, ko nk kate ape ? lumrah alam ? cett~~
    laen kali cakap pakai otak la dei..
    negare yg besar n maju ni pon mcm2 boley jadik, ni kan plak malaysia yg kecik nih... kalo tuhan nk kata jadik, bile2 mase pon boley jadik.
    spatotnye sbgai istri Pm, ptot tnjuk contoh yg baek.
    ajak sume rakyat buat amal kebaikan.
    sume ni tande2 peringatan yg tuhan bg.. xsedar2 lagi ?
    lagi mau bikin hoootttt ! adeeehhh.. +__+

    ReplyDelete
  93. uuu...
    DasyATTnye komen dia...

    ReplyDelete
  94. ape2 pun, dunia dah tau
    istri pemimpin kita punya buah fikiran camtu.
    sapa yang fikir dia bijak, silakan
    sapa yang fikir dia buat lawak silakan
    sapa yang fikir rosmah memang dah camtu perangai dia, silakan

    sebab yang melihat,akan menilai
    yang mendengar, akan faham
    yang berilmu, akan tahu :)

    peace

    ReplyDelete
  95. rosmah bodoh rosmah bodoh

    ReplyDelete
  96. rakyat malaysia la17 March 2011 at 04:50

    hahahahaha....ayat mcm xpergi sekolah je rosmah ni bg.....huhuhuhuhuhu

    ReplyDelete
  97. kenape prlu mengutuk @ menghina org laen? cukup baik ke kita ne? sempurna sgt ke kite ne? yg salah harus ditegur bukan di hentam sebegini rupa. Beginikah akhlak umat nabi Muhammad S.A.W.

    ReplyDelete
  98. rosmah cakap tu betul tapi kurang tepat la bro, kan allah dah ckp kerosakan dimuka bumi ini disebbkan tangan-tangan manuasia.jadi semua yang berlaku ni puncanya manusia sendiri yang rosakkan alam, teori domino wujud disini. cthnye ujian neuklear, potong hutan, tarah bukit ambil minyak gila2, ekosistem dan geograpi bumi terganggu, dah kumpul2 jepun jadi mangsa.

    cuma cik rosmah anak mansur ni dia ckp berpunca dari jepun tak mengamalkan green tecnology, sepatutnya dia ckp semua negera perlu melihat kes ini dalam konteks hubungan kita dengan alam,dll ayat power yang lain baru nampak terpelajar skit.aduhai rosmah

    generasi bundle

    ReplyDelete
  99. negara yang maju pun, boleh kne tsunami n hilang segala-segalanya dalam sekelip mata. tu tandanya amaran dan peringatan dari Allah. byk sgt maksiat kat jepun tu. so rakyat malaysia, berjaga-jaga. jaga diri, jaga hati, jaga iman. klu maksiat dah berleluasa, Allah dah marah, anytime Dia boleh turunkan bala. moga rakyat malaysia dilindungi dan dijauhkan dari malapetaka hendaknya. amin....

    ReplyDelete
  100. from this day on until Thy Kingdom comes - Rosmah will be a legend.. Hidup Rosmah Gendut

    ReplyDelete
  101. rosakmah bakero! ..perut pun boroi semacam berangan flom konon

    tak kira mesra alam atau tak kalau manusia hidup bergelumang dengan dosa, maksiat, azab bala, bencana pasti datang menimpa.

    ReplyDelete
  102. Ulasan "PM" Malaysia sebenar ini mmg tak memeranjatkan. Mmg semua org tahu dia ni bebal dan bodoh pun. Mungkin dengan kenyataan itu dia mengharapkan kerajaan akan bayar kos "cuti"nya ke Jepun utk mengajar org Jepun membuat pembangunan "mesra alam". Kawan aku dari UK tanya kenapa dia ni bodoh nak mampus? Takde jawapan.... dah keadaannya dia... terencat akal... kesian!

    ReplyDelete
  103. DUMB ASS NYE ROSMAH....
    THINK FIRST BEFORE TALK LAR....

    ReplyDelete
  104. :) Baca komen-komen di atas, sama macam orang solat yang menegur kawan di sebelahnya yang bercakap semasa solat.

    "Weh, solat ko batal tau tak sebab bercakap?"

    Sedang dia sendiri batal. Haha.

    Mungkin Rosmah memang macamtu. Tapi jangan la komen sampai hilang akhlaq Islam dan adab melayu. Adeh~

    Yang kata Malaysia sial and what so ever yang seumpama dengannya, ubahlah Malaysia sedaya yang termampu. Tak baik, usaha jadi baik walaupun hanya sekadar keluar mengundi. Negara kita jugak. Kalau tak, pi la cari mana2 negara lain. Pindah kan senang. Tak lah terkena sial kat negara sendiri :)

    ReplyDelete
  105. 1 Malaysia malu ulasan 1st lady ni wakaka...

    ReplyDelete
  106. bukan saja bodoh... bengong, moron and bodoh sombong.. berasa PM ka?? she gave the most stupidest comments over world issue with her stinking mouth. bodoh nyaaaa pompuan niiiii... u want to talk about japanese who are way better than yourself??

    ReplyDelete
  107. aperlaa ngok beno rosmah ni...

    ReplyDelete
  108. jaga2 rosmah. swat raja lawak dtg tangkap nnt. kelakar sgt tu. HAHAHAAH !!

    ReplyDelete
  109. kpd isteri PM jgn nk msuk cmpur dlm isu negara.....duk diam2 je

    ReplyDelete
  110. Inilah akibatnya bila kita nak tunjuk pandai. Mungkin niat kita berkata-katapun dah tak berapa elok - nak cari publisiti untuk menonjol-nonjolkan diri. Maka, ini lah yang terjadi dan bolehlah dikatakan balasan di atas setiap perbuatan2 kita, samada yang zahir ataupun yang tersembunyi. Balasan Allah boleh terjadi bila-bila, secara sedar atau tidak, lambat atau secara COD. Bencana yg menimpa Jepun adalah dengan kehendak ALLAH swt. RM sepatutnya menyuarakan rasa simpati yg ikhlas dan xyah nak tunjuk hebat dengan komen yg memalukan diri sendiri.

    ReplyDelete
  111. Tengok....tengok....komen2 yg memaki hamun Rosmah. Puan Rosmah kena sedo la.....belanar koknar hok benci ko demo.

    ReplyDelete
  112. buat first lady, jangan suka untuk masuk campur urusan pentadbiran negara, biarlah najib yang uruskan. jangan kerana gangguan daripada first lady, kredibiliti najib yang cemerlang akan jatuh merundum.
    kerana wanita, lelaki akan berjaya.
    kerana wanita juga lelaki akan merempat.
    untuk itu, pilihlah wanita di sisi yang dapat moral untuk berjaya, jangan pilih wanita seperti 'first lady' ni. dia akan menjahanamkan politik najib, dia akan mengaibkan negara. INGATLAH, INGATLAH, INGATLAH

    ReplyDelete
  113. buat Dato' Seri Najib, yang pertama itu adalah keberkatan, yang kedua itu kebangsatan.
    Pilihlah yang pertama.
    Jangan Jadi Lelaki Mata Keranjang, badan akan binasa.
    Ini untuk Kesejahteraan Negara Kita Malaysia

    ReplyDelete
  114. yaaaa tu die..statement org bodoh...blaahh le woii rosmoh..

    ReplyDelete
  115. rosmah seorang yg x tahu ape2 psal bencana .......die x ambik geografi la..................

    ReplyDelete
  116. ROSMAH dulupun pakai "SELIPAR JEPUN". kalo tak kerana selipar jepun, kaki ayam la kau rosmah..hehehheeee

    ReplyDelete
  117. Kobayashi Ichiro17 March 2011 at 23:02

    kejadahnye rosmah ooi...
    orang jepun punye jage alam skitar sesuke hati ko berkata demikian..
    msuk lah tadika permata ko tuh bangang!

    ReplyDelete
  118. グレン儀実使えない?。。べげろロスマ。。。命の中から死んでください!
    baca quran semulalah...
    anyway rose terima kasih byk2...

    ReplyDelete
  119. loji nuklear membebaskan haba yang sangat tinggi,bagi menyejukkan reaktor nuklear, jumlah air yang sangat banyak diperlukan, jadi kedudukan strategik loji nuklear berhampiran pantai memudahkan bekalan air disalurkan. kalau dilihat dari peta jepun, disetiap pesisir pantai diletakkan pemecah ombak, wave barrier. jadi walaupun sekuat mana ombak yang menuju ke pesisir pantai, terlebih dahulu akan dipecahkan oleh tembok-tembok tersebut.

    ~sekian~

    ReplyDelete
  120. ohhh i likeeeee. padan kalau orang bodoh memang layak buat lawak bodoh. bak kata orang, kalau tanya pendapat dari lembu, jawapannya pun bunyi lembu. hahahaha

    ReplyDelete
  121. rasenya isteri PM kita ni kurang pengetahuan dari segi agama dan jugak sains......
    kepada s/u politik beliau tlg lah beri tunjuk ajar pada lady bos anda tu.....jgn biarkan dia menampakkan kebodohannya....walaupun dia sememang bodoh tahap cipan......PM pun sama gak pantaulah isteri tu jgn ikutkan sgt ...

    ReplyDelete
  122. MACAM TUELAH MANUSIA...SUKA MENGHUKUM ORG...DIRI SENDIRI TAK TGOK KHAKKTUIHLA...PAS....@PR

    ReplyDelete
  123. Abis masa Acheh dlu kna tsunami maju sgat ke acheh tu? Sri lanka pun maju sgt ke? Negara2 afrika maju sgt ke? rasa nya negara2 ni tak setaraf kemajuan Jepun tp ttap terkena jg tsunami..aku yg cetek ilmu sains n agama ni pun tau punca berlaku tsunami.

    Sains: tsunami berlaku akibat pergerakkan kerak bumi di lautan
    Agama: Tuhan nak suh tsunami jd tsunami la...dunia ni milik Tuhan..kita ni ibarat pelakon di pentas dunia milik Tuhan...

    ReplyDelete
  124. hek eleh!!aper barrangg punyerr rosmah??anak dayak k??
    ni mesti kaki tgok dvd nie....aku pk baek ko msuk kemas blik...adik ak drjah 3 lg bijokk dr ko rosmahhatttuihh...wat malu msia je...syamin pun tau harumkn nme negara...atengg r mu nie...ateng x gnie...k pale atengg??

    ReplyDelete
  125. hensem najib...najib hensem...maskulin...rosmah bergetah...najib berotot....tp 22 xde otak...slamat tggal 2 org rambut berminyakkk....

    ReplyDelete
  126. bodoh tu cakap pembangunan pesat Jepun.. masalahnya sekarang ni Tsunami datang dari laut.. tengah laut, dasar laut.. sejak biler lah Pulak Jepun ni buat pembangunan pesat kat situ... stupid.

    jangan bongkak sangat.. kalau kena kat malaysia macam tu?? adakah disebabkan pembangunan pesat jugak?? aku rasa kalau tsunami hit malaysia ni.. puncanya adalah mulut si tua kutuk tu....roamah.. bertaubatlah...

    ReplyDelete
  127. ni la akibatnye klu suh badak air berkata2...

    ReplyDelete
  128. biarlah kat Rosmah tuh buat apa kita nak memaki hamun dia, di situ Allah dh tunjukkan "habuan" Rosmah kemata masyarakat semua atas mungkin ada salah dan silap beliau jadi tak perlua la kita nak memaki hamun bukannya kita dpt apa pun...now kita dah tahu yg Rosmah ni hanya tamak kuasa Suami dia sebagai PM itu saja tapi dlm segi pemikiran beliau mmg tak layak utk apa pun...so biar la dia jgn kita pulak jadi dia kan..sama sama lah kita menjaga kesejahteraan diri kita..ok..buat apa kita nak menunding jari ke sana ke sini sedangkan Allah melihat apa yg kita lakukan..wallahhualam...

    ReplyDelete
  129. Nandakorewah rosmah? wtf u r saying? pepol suffering n u say laik tat huh?? betui2 u bendui no bren! pls dont gv msia shame la gendut!!

    ReplyDelete
  130. watching u sei laik tat mek me laf oh... betui2 you dam laik bafalo... meibi yor bren jatu when erobik ka??

    ReplyDelete
  131. Ya Allah Ya Tuhanku, Tunjukkanlah KekuasaanMu Ya Allah, Kau Gagalkanlah Segala Usaha Yang Tidak Baik Yang Telah, Sedang dan Akan Dilakukan Oleh HambaMu Rosmah binti Mansor, Amin...Ya Mu'akhkhir, Ya Muzillu, Ya Tawwaab

    ReplyDelete
  132. kah kah kah.kelakar bos aku ni...

    -staf jpm

    ReplyDelete
  133. Rosmah hentilah drp berkata-kata. Baliklah m'sia jangan keluar negara lagi menghabiskan duit dan jangan cuba jadi wakil negara (kami tidak perlukan kamu utk kerja2 spt itu). Janganlah keranamu dan mulutmu rakyak M'sia jadi malu, tertekan dan bergaduh sama sendiri. Kamu telah ambil budget negara terlalu banyak untuk pendidikan (spt permata "fail-system" dan lain-lain)tetapi sayangnya kamu sendiri kekurangan ilmu. Berilah org lain mengendalikan apa saja mengenai negara supaya generasi akan datang dpt menefaatnya. Nasihatku: balik belajar ugama dan ngaji Quran semoga Allah swt kasihkanmu! P/s kenyataanmu mmg memalukan rakyat M'sia (dont be 1st lady, pls)! Wahai najib control isterimu kelak.

    ReplyDelete
  134. kalau pak lah di ungkit oleh rakyat suruh turun... yg ni macam mano? buatlah sekali lagi! tak adanya kito dimalu-malukan lagi...duit pun tak abih..kalu dio turun

    ReplyDelete
  135. ROSMAH BOOODOOHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!Aku malu jadi rakyat malaysia sebab ade pemimpin yg benarkan isterinya memimpin...
    BN tolol bengap!!!
    penyokong setia BN bengap bertingkat tingkat!!!!!!!!

    ReplyDelete
  136. HKS (Hyper Kinetic System)25 April 2011 at 14:29

    Bukan nak mengata, bukan nak mengeji...
    Tapi si Rosmah ni bersikap "bodoh sombong".
    X tahu mengenai sesuatu perkara tu, belajar dahulu kemudian baru mengulas.....bukannya menunjuk pandai.
    Akhirnya diri sendiri yg malu, 1 dunia dah kecoh!

    ReplyDelete
  137. aduh Puan Rosmah green technology kalau nak banding malaysia dengan negara engkau comment tu bagus you tinggal kan kejap projek kain batik tu ajar negara kita nie sikit pasal green technology kalau boleh proposal nuclear plant tu jangan lah buat time 1st lady nie masih di putrajaya memalukan negara saja harap2 belajar lah sikit comment with knowlegde jangan asyik2 ikut script kan dah kena kalau kena soal secara spontan and live.

    ReplyDelete

Anda boleh tulis apa sahaja dalam ruangan komen ini (ini blog yang menjunjung demokrasi), tetapi anda juga perlu bertanggung jawab atas setiap tulisan anda