Siapa menipu, Ketua Polis atau Utusan Malaysia?

UTUSAN Malaysia sebelum ini menyiarkan sebuah berita yang mendakwa terdapat satu gerakan rahsia melatih para pelajar sebuah sekolah agama di Negeri Sembilan untuk membenci, dan menumbangkan kerajaan dengan alasan jihad [Utusan].

Utusan Malaysia, akhbar milik United Malays No Otak, itu turut melaporkan kononnya para pelajar sekolah berkenaan diajar dan dilatih untuk menyertai perhimpunan haram. Rujuk screenshot di bawah

Kita semua sudah sedia maklum bahawa Utusan Malaysia hanyalah sebuah akhbar propaganda gerombolan songkok tinggi atau nama manjanya gerombolan penyebar video lucah untuk menanamkan dakyah-dakyah United Malays No Otak ke dalam fikiran rakyat Malaysia.

Apa yang menarik di sini, akhbar milik MCA, The Star telah melaporkan berita bercanggah dengan laporan Utusan Merapu berhubung perkara ini. The Star telah menyiarkan kenyataan Ketua Polis Negri Sembilan, Datuk Osman Salleh yang menjelaskan bahawa tiada bukti terhadap dakwaan Utusan itu [TheStar].


Nampaknya perisik Utusan Malaysia jauh lebih hebat daripada perisik Polis DiRaja Malaysia. Sampaikan berita yang tak wujud pun boleh masuk surat khabar kah kah kah...

ReJaM© "Apa yang gerombolan mahu anda fikir, itulah yang menjadi berita Utusan..."

Post a comment

0 Comments