Orang awam turut buat kempen BERSIH di ParlimenKALAU sebelum ini, ReJaM© ada menyiarkan gambar-gambar ahli parlimen memakai baju T-Shirt BERSIH dan tali leher kuning dengan logo BERSIH 2.0 sebagai kempen BERSIH 2.0 di Bagunan Parlimen Malaysia rujuk sini [BERSIH Parlimen].

Kali ini salah seorang pembaca MiLo SuaM telah menghantar beberapa keping gambar yang menunjukkan bahawa bukan sahaja ahli parlimen mengenakan baju dan tali leher kuning sebagai simbolik tanda sokongan kepada perhimpunan aman BERSIH 2.0 yang akan diadakan di ibu negara pada 9 Julai 2011 ini, malah orang awam termasuk wartawan turut melakukan perkara yang sama.


Difahamkan bahawa salah seorang wartawan yang sedang menemubual ahli parlimen Kubang Kerian Salahudin Ayub dilihat di dalam gambar di atas mengenakan tali leher kuning dengan logo BERSIH 2.0, manakala seorang lagi individu dipercayai orang awam dilihat memakai baju T Shirt BERSIH 2.0.Gambar-gambar ini jelas sekali membuktikan bahawa tindakan tangkap-tangkap lepas yang dilakukan oleh pihak Polis sejak kebelakangan ini jelas sekali gagal menakutkan rakyat. Pakai baju kuning tulisan BERSIH kena tahan, ini perkara gila yang baru dicipta! Ini sejarah lucu yang baru! Rakyat yang gentar untuk memakai baju kuning dengan tulisan BERSIH akan termasuk di dalam lipatan sejarah lucu! [Tangkapan Lucu BERSIH 2.0]


ReJaM© "Jangan kita digolongkan di dalam golongan orang-orang yang lucu! 9 Julai 2011 Turun tetap turun!"

Post a comment

0 Comments