Penipuan jijik Akhbar Mingguan Malaysia terbongkar!

Laporan Harakahdaily ada menyebut tentang penipuan sebuah akhbar arus perdana kawalan gerombolan songkok tinggi baru-baru ini. Akhbar pengampu United Malays No Otak, UMNO itu dilihat secara terang-terangan menyebarkan fitnah apabila memaparkan gambar seorang peserta perhimpunan aman BERSIH 2.0 yang membawa pisau, padahal peserta itu sebenarnya memegang bendera [Harakahdaily].


Hasil dari penelitian yang dibuat terhadap gambar yang dipaparkan pada akhbar tersebut, jelas sekali tujuannya untuk menipu makcik dan pakcik FELDA serta orang kampung yang tinggal di pedalaman.

Pihak yang mengubahsuai gambar tersebut sengaja menghilangkan imej bendera di tangan peserta tersebut, dan hanya memaparkan hulu bendera bagi meyakinkan pembaca bahawa peserta itu memegang pisau. Seterusnya tanpa rasa bersalah menulis caption "SEORANG perusuh membawa pisau dalam perhimpunan haram"


Sifirnya mudah, tugas akhbar pengampu United Malays No Otak ini ialah untuk mencari seberapa banyak kesalahan yang boleh terhadap perhimpunan aman BERSIH 2.0. Mereka mahu menggambarkan keganasan, kekacauan, dan kerosakan yang terhasil dari perhimpunan aman BERSIH 2.0 9 Julai lalu, namun mereka tak jumpa. Maka mereka terdesak dan terpaksa mencipta cerita serta gambar tipu untuk memperbodohkan orang kampung terutama penyokong dan pengikut United Malays No Otak, yang tiada otak.

ReJaM© "Nak muntah tengok gelagat akhbar pembohong..."

Post a comment

0 Comments