Pengundi Sembrong bongkar taktik pancing undi Hishammuddin

KALAU korang perasan, Hari Raya kali ini, wakil rakyat Barisan Nasional kawasan sedang berusaha keras untuk memancing undi.

Macam-macam cara yang tak pernah dibuat sejak berpuluh tahun jadi wakil rakyat, mula digunakan untuk mengumpan para pengundi di kawasan mereka.

Di bawah ini screenshot email yang diterima dari salah seorang pengundi Sembrong, Johor kawasan Hishammuddin Tun Hussien. Pengirim ini adalah salah seorang penduduk yang muak dengan kerenah wakil rakyat yang berpura-pura baik untuk memancing undi.Tanya dengan Hishammuddin, bila menteri ambil nombor telefon orang tanpa persetujuan, satu kesalahan atau tidak?

Berapa banyak dia bayar untuk dapatkan senarai no telefon pengundi Sembrong? Dapat dari mana? Siapa dia bayar? Duit siapa yang dibelanjakan?

Maklumat yang diterima dari salah seorang yang pernah terlibat dengan kerja-kerja begini, ada ahli politik yang sanggup berbelanja besar untuk mendapatkan nombor telefon pengundi kawasan mereka dari kedai-kedai telekomunikasi yang menyimpan ribuan nombor telefon berdaftar.ReJaM© "Nak dekat pilihanraya macam-macam taktik digunakan..."

Post a comment

0 Comments