Pemuda MCA turut serta perhimpunan bantah Lynas

BANTAHAN rakyat terutamanya penduduk Kuantan Pahang berhubung projek Lynas yang mengancam nyawa langsung tidak dipedulikan. Sebaliknya pelbagai alasan digunakan untuk membolehkan projek itu diteruskan.

Kerajaan Barisan Nasional pimpinan Najib berulang kali memberikan alasan supaya rakyat percaya bahawa projek Lynas yang memberikan keuntungan itu tidak berbahaya kepada kesihatan rakyat.

Sedang mereka sibuk cuba meyakinkan rakyat kononnya Lynas tidak berbahaya, rupa-rupanya salah satu parti komponen besar Barisan Nasional, MCA melalui divisyen pemudanya turut sama membantah projek Lynas.


Pemuda MCA Indera Mahkota, Pahang di dalam sebuah rakaman video turut sama menyertai demonstrasi yang dianjurkan oleh ratusan penduduk sebagai bantahan projek Lynas ini.

Mereka dengan tegas menaikkan banner bagi menunjukkan bahawa anak muda MCA turut membantah projek berbahaya itu.Pemimpin BN yang lain boleh cakap pung pang pung pang konon Lynas tak merbahaya. Tapi pemuda MCA Indera Mahkota ini sedar, bila sisa radioaktif ini tersebar, mereka sendiri yang akan menerima akibat.

Politik-politik juga, takkan nak jadi pak turut sampai nyawa pun nak digadai beb!

ReJaM© "Demi keuntungan nyawa rakyat jadi taruhan..."

Post a Comment

Previous Post Next Post

iklan