Protes Burger depan rumah Ambiga kantoi!

MALAM tadi ReJaM© ada menonton stesen TV propaganda United Malays National Organization, TV3 Al-Musyrikin melalui siaran Buletin Utama tentang kisah protes di depan rumah Ambiga.

ReJaM© tengok ramai betul mamak-mamak pakai baju lambang "1 Malaysia" yang marah dengan Ambiga kononnya kerana Perhimpunan Bersih 3.0, diorang golongan peniaga-peniaga ni rugi besar

Diorang ni siap minta Ambiga membayar ganti rugi atas kerugian mereka. Apa yang menjadi persoalan, macam mana diorang boleh rugi? Kena rompak? Gerai kena pecah? Gerai kena sabotaj? Tak ada pulak keluar berita gerai diorang diapa-apakan oleh peserta Bersih 3.0. 

Jawapannya mudah, diorang rugi sebab tak meniaga masa Perhimpunan Bersih 3.0, itu saja. Siapa suruh tak meniaga? Tiada siapa pun larang kalau nak meniaga masa tu. Regime BN pun tak larang. 

Orang yang bijak akan ambil peluang berniaga masa Perhimpunan Bersih 3.0 yang lalu, kerana masa tu orang ramai betul.

Sebagai contoh, video di bawah ini ReJaM© sendiri rakamkan masa Perhimpunan Bersih 3.0 di salah sebuah Seven Eleven di ibu negara. Korang tengok dengan mata kepala sendiri betapa larisnya Seven Eleven masa tu.


Siapa yang tak mahu meniaga masa Perhimpunan Bersih 3.0 di ibu negara kerana terpengaruh dengan propaganda Regime Barisan Nasional memang bodoh murrakab kah kah kah...

 ReJaM© "Sendiri bodoh nak salahkan orang kah kah kah..."

Post a comment

0 Comments