Guru terima surat propaganda bodoh bertulisan jawi

SEORANG Guru yang mengajar di Sekolah Kebangsaan Pulau Tuba menghantar email kepada MiLo SuaM mengadu tentang sepucuk surat tulisan jawi yang dikirim kepada beliau.

Menurut pengirim, penulis surat itu mendakwa konon sebagai kawan lama beliau yang merupakan bekas penyokong tegar Parti Islam, PAS yang kini sudah insaf dan meninggalkan parti itu. Walhal, beliau tidak kenal pun siapa pengirim surat itu.

Pengirim juga mendakwa, selepas beliau membuat tinjauan, ramai rakan-rakannya menerima surat yang sama dengan gaya penulisan dan rupa bentuk tulisan yang serupa.

Di bawah ini surat yang dimaksudkan, kalau dilihat ia sekadar sepucuk surat daripada penulis upahan yang dihantar untuk menyebarkan propaganda bodoh kepada guru-guru di Pulau Langkawi.Semakin hari semakin pelik gaya propaganda gerombolan songkok tinggi untuk memperbodohkan rakyat, semakin mengarut dan mencarut. Siap upah orang tulis surat jawi bagai kah kah kah

Konon-konon kalau tulis surat tulisan jawi, si penerima surat akan percayalah surat itu ditulis oleh seorang penyokong tegar Parti Islam, PAS yang sudah insaf, kah kah kah

ReJaM© "Fikir terlalu mendalam sampai biol team gerak saraf diorang ni..."

Post a Comment

Previous Post Next Post

iklan