Bekas menteri kaki mabuk raba punggung wanita rupanya orang kanan Najib

LIHAT wajah lelaki ini baik-baik, siapa tak kenal dengan bekas menteri bernama Jamaluddin Jarjis yang pernah dilaporkan kepada polis kerana meraba punggung pelayan wanita di sebuah hotel di Kuala Lumpur.Dalam satu kejadian di Kelab Havana Hotel Meridien, ketika seorang pelayan wanita sedang menghidangkan arak untuk Jamaluddin Jarjis. Dalam keadaan mabuk Jamaluddin telah memegang tangan wanita itu.

Wanita itu telah memarahinya, namun Jamaluddin bertindak mengekori pelayan wanita itu dari belakang dan meraba punggungnya. Laporan Polis sudah dibuat pada 19 April 2008.

Kertas siasatan kes raba punggung terhadap Jamaluddin Jarjis telah disiapkan oleh pihak polis dan diserahkan kepada Peguam Negara untuk tindakan pendakwaan. Di bawah ini pengakuan Ketua Polis, Kuala Lumpur sila tonton.


Namun sehingga ke hari ini tiada tindakan diambil. Malah Najib telah melantik Jamaluddin Jarjis sebagai Duta Malaysia ke Amerika Syarikat. Sudah sampai peringkat pendakwaan, namun tiba-tiba dibatalkan.

Perkara ini pernah dibangkitkan oleh Ahli Parlimen Bukit Gelugor, Karpal Singh dalam dewan rakyat pada 2010. Karpal mempersoalkan mengapakah Jamaluddin Jarjis sehingga kini tidak didakwa?

Jika wanita yang membuat laporan Polis itu berbohong, wanita itu boleh didakwa kerana membuat laporan palsu. Namun kedua-dua tindakan ini tidak berlaku.

Akhirnya barulah kita faham, rupa-rupanya bekas menteri kaki mabuk dan gersang ini adalah orang kanan Najib Razak. Perkara ini didedahkan oleh Wartawan Sinar Harian Mohd Izzatul Izuan.Dalam satu laporan di Sinar Harian, Jamaluddin dilaporkan sebagai antara nama yang disebut sebagai calon paling sesuai menggantikan Menteri Besar, Datuk Seri Adnan Yaakob selain dianggap sebagai orang paling rapat dengan Perdana Menteri.

Difahamkan Jamaluddin yang juga bekas Ketua Pergerakan Pemuda Umno Bahagian Pekan sudah tentu menjadi orang kepercayaan Najib untuk menduduki jawatan nombor satu di peringkat Negeri itu.

Jamaluddin yang pernah ‘direhatkan’ (kerana kes raba bontot) dalam barisan kabinet kerajaan selepas PRU12 bagaimanapun diberi kepercayaan semula oleh Najib pada 4 Ogos 2009 sebagai Duta Besar Malaysia ke Amerika Syarikat.

ReJaM© "Penjenayah cabul dan kaki mabuk dilepaskan kerana rapat dengan Perdana Menteri, no wonder "

Nak tahu lebih banyak kisah pasal bekas menteri yang gersang dan kaki mabuk ini sila klik sini [ASD]

Post a comment

1 Comments

  1. Tlg keluarkan Ameno World dari senarai blog sahabat. Ni macai walaun pas 100%!

    ReplyDelete

Anda boleh tulis apa sahaja dalam ruangan komen ini (ini blog yang menjunjung demokrasi), tetapi anda juga perlu bertanggung jawab atas setiap tulisan anda