Skandal dana RM40 juta, laporan juga dibuat di Bank Negara Malaysia caw. Sabah

KAMI tiba jam 11.30 pagi tetapi dihalang oleh pihak polis pengawal Bank Negara Malaysia, cawangan Sabah kerana tidak mendapat arahan pihak atasan BNM. Selepas 15 minit menunggu, kehadiran anggota polis termasuk SB di BNM cawangan Sabah. 

Selepas menunggu hampir setengah jam kami meminta agar dibenarkan kami untuk masuk menyerahkan laporan. Tetapi tidak dibenarkan dan kami minta agar beritahu kepada pihak pengurusan BNM Cawangan Sabah untuk terima laporan berkaitan isu skandal RM40 juta tersebut yang turut dilakukan oleh Rafizi Ramli, Pengarah Strategi KEADILAN Pusat . 

Dalam jam 12.05 tengahari barulah kami dibenarkan masuk, saya bersama Ervieana Ansari ( Naib Ketua AMK Malaysia ), Datuk Nani Sakam (Setiausaha Biro Strategi KEADILAN sabah) dibenarkan masuk dan menyerahkan laporan rasmi agar siasatan dibuat oleh BNM kepada En. Ishak Musa, Pengurus BNM Cawangan Sabah .

Turut hadir bersama dalam penyerahan tadi selain Pn Ervieana Ansari , Datuk Nani Sakam, juga Datuk Idris Alli ( AJK Biro Strategi KEADILAN Sabah, Jingga 13 Sabah dan teman-teman KEADILAN Kota Kinabalu. 

Fariz Musa
KOORDINATOR JINGGA 13 MALAYSIA


Sent from my BlackBerry®

Post a comment

0 Comments