Loading...

Kali Ini Pasti Berbeza: Sedia Untuk Lebih Dari Sehari

Kenyataan Umum
20 Jun 2013

Kali Ini Pasti Berbeza: Sedia Untuk Lebih Dari Sehari

Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) selaku penggerak Gabungan NGO #SuaraRakyat505 yang juga terlibat secara langsung dalam kemuncak #Black505 22 Jun 2013 di Padang Merbok menegaskan;

1. Himpunan akan tetap diteruskan secara aman dan terancang seperti yang dijadualkan.

2. Semua pihak jangan gundah gulana kerana himpunan mega ini bukan bertujuan untuk guling kerajaan sebaliknya tujuan utama himpunan ini untuk desak SPR yang menjadi dalang penipuan pilihanraya harus letak jawatan dan hadapkan ke muka pengadilan kerana penipuannya. Namun jika regim itu lemah sangat dan terguling dgn sendirinya itu bukan salah kita. 

3. Tiada sebarang perancangan sulit dan setiap kata putus telah diumum secara terbuka untuk elak prasangka. Maka semua dijemput hadir ke dewan perhimpunan KLSCAH pada 21Jun ini (8.30mlm) untuk taklimat akhir menjelang esoknya himpunan besar. Pimpinan utama parti politik dan NGO turut hadir menyampaikan taklimat dan pedoman penting.

4. SAMM juga mengakui akan bersama beberapa kumpulan anak muda telah merancang untuk melanjutkan protes bantahan ini secara aman dengan berkhemah seramai mungkin. Semua protes akan dilakukan dalam menjunjung tinggi semangat perlembagaan negara dan deklarasi kemerdekaan negara. 

5. Semua harus sedia mental dan fizikal untuk aksi rakyat secara aman lebih dari sehari khususnya tarikh 24Jun apabila dunia bakal menyaksikan protes rakyat pada hari parlimen malaysia mengangkat sumpah. SAMM menyediakan 150 khemah sebagai kemudahan, turut menggesa orang ramai turut hadir membawa kelengkapan untuk bermalam seperti khemah dan 'sleeping bag'. 

Ayuh semua anak muda kita turun bersama mencipta sejarah mengambil semula kemenangan rakyat dan kedaulatan negara.

CHE'GUBARD
Pengasas
Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM)



Post a Comment

81 Comments

  1. Macai omno smua..komen kali ni tlong jgn duk ckp psal anwar dan jubo lg k..tlong jgn tnjukan kebodohan macai kali ni k..harap macai dah cerdik.x de lg komen jubo..tnjukkan macai omno skalian macai yg bijak dan bkn macai taraf lembu
    .ok..fham smua..

    Jgn bodohkan diri macai dgn jubo...

    STAR WAR PENCETUS DUNIA BARU....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tkut ade yg bejubo kt dlm kemah tu nnti.

      Delete
    2. Yup mesti kene sumpah nanti susah tu.

      Agaknya video sumpah laknat depan kaabah tu asli tak???

      Kasi sumpah laknat bro nak tahu jugak asli ke tak

      Delete
    3. den ni x tau lah nk kato smpah kt kaabah tu tipu ke idak,, cma den brani kato sumpah dio kt mesjid kt mesia tu hri je mmang betoi tu,,

      Delete
    4. aku cuma nak tanya pencacai PR ni nanti anwar tido situ skali ker atau anwar balik tido kat rumah atau tido hotel tu jer aku nak tanya

      Delete
    5. Kita tidak tahu apa akan terjadi nanti,kemudian,akan datang dan seterus nya.tolong jgn tanya soalan yg menampilkan kebodohan anda.nampak sangat kejahilan pencacai berbayar umporno.

      Delete
    6. Kak Ros dan Kak Mah dijemput hadir,
      boleh la sembang2 cite berkenaan menabung ke ..atau .... cite pasal karpet ke ..

      Delete
  2. Pwngundi hantu .........tipu

    Pengundi bangla.........tipu lagi

    Pengundi 2 kali...........tipu dan tipu lagi

    Black out......................tipu tipu tipu dan ditipu oleh penipu

    Mana mana mana mana ???? Semua tipu....hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah explain sila masuk topic sebelum ni ok???

      Bosan benda sama lah bro...

      Tapi sumpah laknat benda baru...

      Kasi sumpah bro satu kali sumpah laknat video depan kaabah itu asli.
      Sumpah lah bro

      Delete
    2. mmg bosan asyik tipu tipu tipu aja macai bn ni... dah tau mmg nuar tu kaki tipu, putaqbelit, fitnah terima aja la.. susah sgt ke..

      Delete
    3. Yup betul jom tunjuk yang umno tak fitnah.

      Bro sumpah laknat aja bro, kasi semua tahu video sumpah depan kaabah saiful adalah asli.

      Nak tgk sangat siapa puak UMNO yang berani sumpah video tu asli bukan edit.
      Sumpah and jika menipu sanggup terima laknat Allah.

      Susah sangat ke..

      Delete
    4. saya terima seadanya Anwar ni, walaupun dia ni kaki tipu ke, lewat ke, yg penting bg saya dia ni otak nya cerdik itu shj.

      Delete
    5. Sumpah jer kalau blackout itu benar.
      Sumpah jer kalau pengundi hantu itu benar
      Sumpah jer kalau pengundi bangla itu benar
      Sumpah jer kalau pengundi 2 kali itu benar
      Ustaz jo bangang sumpahlah
      Kalau ki berani
      Jangan tipu rakyat jgn jdi penipu

      Delete
    6. Harga keta....tipu
      nfc........tipu
      pkfz......tipu
      dakwat kekal......bapak segala tipu
      keputusan pru13.........negara bapak tipu
      video saiful.........tipu
      video anuar...lg tipu
      cukai xmasuk akal......ya!!!
      Mana..mana...mana......tu...yg bibir merah slalu kluaq paper dgn tv.....bosan la cai ampa dok ulang....
      Lembu..........hahahaha....kena tipu...hahahaha...aku nk bbq lembu pun lembu lari nek p kondo...rakyat bukan papan tanda la wei...turun2...

      Delete
    7. Bru skrg ko tau tipu.. klu ko bg list cam kt atas tu pun msih x ckup lwn Anwar punya tipu..

      Delete
    8. Puak umno percaya sumpah laknat tapi bila suruh sumpah video sumpah tu asli masing2 tak mau hahahaha

      Aku jo demi Allah tempat aku ada bangla ditangkap demi Allah dakwat aku tak kekal demi Allah jika ada peluang untuk undi dua kali ia mampu dilakukan.
      Kerana dakwat kekal yang sepatutnya menghalang undi dua kali tak kekal
      Demi Allah aku tak menipu semua yang aku kata ini benar.

      So kau berani sumpah video saiful depan kaabah tu asli sila lah.

      Delete
    9. Itu hang kna tanya sendiri dgn saiful ... sumpah dia buat dkt m'sia dgn sumpah dkt kaabah mana asli ...

      Delete
    10. Aku John jo aku sambung lagi

      Demi Allah kawan aku di kedah yang tak daftar mengundi nama dia didaftarkan dan tempat mengundi dia di kuala lumpur.

      Demi Allah kawan aku dapat kad ucapan pm ada nama pengundi yang tidak tinggal di rumah dia bukan ahli keluarga apa tah lagi berkongsi rumah

      Demi Allah aku berkata benar.

      Delete
    11. kata aritu nak tido sane smpi SPR letak jawatan knape smpi 24 jun jer nmpk sgt korang dipergunakan nak tunjuk anwar masih ramai penyokong dan x perlu bersara tu jer motif anwar sbgi alasan utk dia hadir angkat sumpah ahli parlimen dan ketua pembakang hehehe nmpk dah muslihat anwar

      Delete
    12. Kau percaya sumpah saiful tapi tak berani sah kan ke

      Bodoh macai banggang

      Delete
    13. kpd john jo hahaha LU KENA BEB hahaha bukan ko kata org yg sumpah2 ni org munafik ker siap bg link youtube ceramah lagi aritu now bila lu dah tertekan lu lak bersumpah hehe mana pegi pendirian lu

      then aku suka nak guna taktik spin ko aritu ko ckp sumpah si eskay tu x betul sbb dia x ckp pun anwar berzina

      now aku nak tanya lak ttg penipuan ko ckp tu bangla kena tangkap la dan kwn ko ade org daftarkan la tapi cuba kau sumpah laknat yg mmg BN yg upah bangla tu bukan PR yg upah utk tuduh BN pastu mmg BN yg daftarkan kwn ko tu bukan nyer PR yg rasuah pegawai SPR

      then aku nak ko sumpah ikut kaedah islam yg sebenar yg mmg ada yg sudah berjaya mengundi 2 kali dan ada warga asing yg diberi mykad dan mereka undi BN

      amacam berani x jo aku nak tgk kau pertahankan dakwaan ko tu

      haha jo LU KENA BEB segala hadith dan ayat al-quran yg ko guna sebelum ni utk kutuk org yg bersumpah dah berbalik pada LU hehehe

      Delete
    14. Ko bwrani sumpah kw blackout benar
      Sumpah lah jo bangang sumpag lah ada telur ke?

      Delete
    15. abis ang xnk smpah gak ka.......?ang punya saiful tu...video tu......tnda kt dahi dia hilang p mana.........?hahaha..ang nk psiko...tp ang sndiri kecut....demi allah dakwat kt jari aku hilang...aku habaq ni betui.....

      Delete
    16. Anin 1914

      Firman Allah SWT: "Mereka menjadikan sumpah-sumpah mereka sebagai perisai." (Al-Munafiqun: 2 & Al-Mujadilah: 16). Jika seseorang menanyakan kepada orang munafik tentang sesuatu, dia langsung bersumpah. Apa yang diucapkan orang munafik semata-mata untuk menutupi kedustaannya. Dia selalu mengumpat dan memfitnah orang lain. Maka jika seseorang itu menegurnya, dia segera mengelak dengan sumpahnya: "Demi Allah, sebenarnya kamu adalah orang yang paling aku sukai. Demi Allah, sesungguhnya kamu adalah sahabatku."

      http://ms.m.wikipedia.org/wiki/Ciri-ciri_orang_munafik

      Tu kau sengal baca hadith tu balik, bersumpah bukan tak ada, tapi sumpah munafik macam mana, macam mana nak menuduh orang zina bukan dengan sumpah. Suka bersumpah2.

      Bukan orang munafik kalau dia bersumpah.
      Tapi yang suka bersumpah itu munafik. Semua benda dia nak bersumpah.

      Aduh sush bila tak faham. Kalau ilmu cetek buat cara cetek jangan buat pandai.

      Mengumpat menfitnah macam hangpa tau dalam hadith tu jelas
      Bila suruh bagi bukti tak dapat nak bagi

      Banyak kan membaca

      Delete
    17. Ko mmg badugol
      Sbb tu pr dapat 89 kerusi jer
      Tahu kenapa dun banyak pr mng tp parlimen klah
      Nak tahu kenapa
      Sbb mereka x mahu samdol tu jadi pm
      Ada fahMmmm

      Delete
    18. Hahaha...rutin macai...bila dh xleh jwb..ang pusing...pusing.....yg ni spining retarded.....hahahaha..

      Delete
    19. Buat lah kajian
      Dun menang tp
      Parlimen kalah
      Kenapa tanya sbb kenapa jadi macam tu
      Ko nak sokong ko punya pasal
      Masih ada lagi rakyat yang x mahu samdol tujadi pm
      Jangan lupa badigol buat kajian ya.

      Delete
    20. Umporno + sesumpah =sama spesis

      Delete
    21. Sapa yang sesumpah bro pi lah tanya bos ko tu dulu weiii

      Delete
    22. Sesumpah lg mulia dari umno.......

      Delete
    23. Mulia!!!!!!!

      Samdol sondol

      Delete
    24. 'Sumpah' cincin tu takde dijari saya !
      kata adik manis.

      Delete
  3. PIASAU NUMBUR 2 KIRI MANTAD SIMPANG AMPAT.20 June 2013 at 16:51

    Iti no blog doh apalui kopio...mimboros sondiri...sondiri do monyual...sondiri isio do monjawap...aiso no intigriti ti blog ti...momudut do tulun nopo...kada suang ti segmen ti....momorugi do maso......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai...ang habaq pa ni..aku xfhm...ang asai mana...?selamat dtg....please select your weapon and gear.... ready for battle?good luck!!

      Delete
    2. Khemah utk mmbuat mksiat d taja oleh cikgu bad..aku sbgai pnykong PAS xkn terlibt dgn mksiat ni..

      Delete
    3. aku pun menolak maksiat & penipuan umno.....hahahahaha.....macai mnyamar pas pun ckp la dgn nada sopan......awat ang takut sgt..kn ckgu bad dh habaq...aman..najib ang pun ckp......aman.....ha......xpayah tkt la......xde pun perang gerila...bom meriam xde......ada pun manila kad..p katok pala najjb pun gerenti xmati aih.......katok pala aku pun aku senyum..tp xtau la pengurusi spr....aku xdapat jamin la yg tu.....hahahahahahahaha.......esok 21 dah.........perah otak la superior ampa....

      Delete
    4. klu nuar tido ngan bdk2 Samm kt pdg mebok tu, pasti dia pilih kemah yg kaler purple..

      Delete
    5. Mcm ader pengalaman je.hhe he.pink kaler tak mau ker.

      Delete
    6. non 18:39
      Pastu ke Pasni ?

      Delete
    7. 00.06
      hamPAS

      Delete
  4. Nak khemah jgnlah 2 hari...buatlah 2 bulan....aku nak tengok sekuat mana 'battle' korang ni. Sepanjang ramadhan teruskan khemah...nnti kami yg bersama BN kini dulu dan selamanya boleh la buat program singgah sahur....hehehe.

    Klu betul pjuangan korang ni ikhlas dan jujur, aku nak tengok ketua2 korang bang non anak beranak sanggup tidur dlm khemah bersama2 korang sepanjang tempoh tu...2 bulan!!! Bkn 2 hari....Barulah ketua yg agung....jgn stay kat hotel mewah pulak ye. Klu korg je yg khemah susah payah byk nyamuk aedes tau...kena denggi kojol...anak bini korg yg berduka lara. Dia bergumbira. Tak fikir ke semua ni. Anda kan orang terpelajar...mengapa tak mampu berfikir....?????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org yg BODOH jer akn dok dlm kemah org yg PNDAI akn tido ats katil kt mah sambil pluk bini...huhuhu

      Delete
    2. Bro peluk bini bukan bunyi huhuhu...tp bunyi dia ah ah ah ah la bro...

      Delete
    3. Dalam khemah tu pun nnt bunyi awh awh awh

      Delete
    4. Plak dah.....lagi2? Bleh aku tau najib bunyi cmner.....?

      Delete
    5. Yang sibok2 black out tu
      Jo sumpah lah jo yang black out itu benar
      Senang jer jo sumpah lah
      Jangantipu rakyat lah
      Cuma yang bodoh jer yang percaya
      Kalau ko sumpah jo baru aku sokong ko.

      Delete
    6. bangg nonn.... tido khemah mna nie...

      Delete
    7. Standard low class komen dr macai berbayar.1Ipad dan sedikit bayaran.dan skarang kecoh tentang bayaran tak de samarata.

      Delete
    8. depa nak duk khemah 2 ari, dia pi cabaq duk 2 bulan.. la ni blum pasang khemah pun macai ketuanan melayu dah menyalak.
      heran betoi....
      ni yg bebising ni payment dah masyuk lum?

      Delete
    9. Aku cabar berkhemahlah sampai selepas haru raya nnt.
      Ada berani
      Bangang

      Delete
    10. Ang sapa nk cabar org?vladimir putin?ban kim mon?bill cliton?sedaq la ang tu macai bergaji....gaji xsama byk.....hahahaha....ang ni xkenai rakyat kot...yg ang snjung tu wakil ja...fhm betui2...

      Delete
  5. Sanggup ke ketua anda berkhemah sama2..? Susah sama2....sahur dan berbuka brsama2 dalam khemah (jika terus bkhemah smp ramadhan)....ini baru betul pemimpin berjiwa rakyat.

    ReplyDelete
  6. Ustaz jo ko berani sumpah ke
    Blackout itu benar
    Sumpah lah jo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si jo john mana ada teloq...mcm bos dia jg spin mcm2 bab sumpah ni. Tak caya tgk kejap lg dia reply komen ni spinning gasing....hehehe

      Delete
    2. Eh takkan xde telor. Ada tapi satu bijik je...hahaha. alamak sory jo...mghrib ni

      Delete
    3. Aik.mane ko tahu dia takder telo.ha ha ha.ehem.ehem.

      Delete
    4. Tu dia 1937 baru sedar dah maghrib.nampak sangat brlakon alim.he.he.he.

      Delete
    5. Sedar gak dia
      Tp ada orng yang masih x sedar lagi dh senja
      Masiklagi terkinja kinja
      Meratap mengenangkan usia
      Yang dh x bermaya

      Delete
  7. Ada sekor ayam....ada sekuntum bunga. Apabila digabungkan jadi bunga tahi ayam. Ada milo....ada suam jadi milo suam. Tp bila digabungkan dgn bunga tu dan ayam tu dia jadi SUAM-SUAM TAHI AYAM. Kahkahkah....lebih kurang hangat2 taik ayam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xlawak pun...macai retard ni...milo ang letak mana.......pandai2 ang ja p ubah ayat.....malu la ang buat lawak bodo cmtu.....hahahaha..retarded moron...

      Delete
    2. Ko yg tolol lol...maksud dia tu khemah ni klu takat 1-2 hari tu yg suam suam tahi ayam. Baik ko pg bancuh milo campur taik ayam...betul2 pencacai angkat taik ko ni

      Delete
    3. Angry retarded moron....hahahaha....habis klau habaq terus terang apa salah....nk perli pun biar la masuk akai.....ni mcm bodo..mcm pemimpin ampa gak...retard....ang nk kias2..perli pun tolong la jgn bg nmpk bodo..mcm yg hari tu p mngaku kera......hahahaha.....xtau la aku..bingai ka apa.......kot ang kot yg kera tu.......hahaha....super duper retarded moron......kn dh sakit ht..ampa nk lagu tu sgt...

      Delete
    4. Mmg bodoh pemimpin tidor enak2 kt hotel 5 bintang

      Macai2 badigok tidor tengok ribu2 bintang kat padang

      Lawak der

      Lpas tu sumpah beramai2 kata black out itu benar....

      Di ikuti oleh ustaz jo....

      Delete
    5. Lu super duper biol. I cool je bro tp bkn spesis vangang yg nak pg khemah2 sdgkn ketua I tidor lena di atas tilam empuk

      Delete
    6. macai umporno menyundal20 June 2013 at 20:39

      Anon + taik ayam + bengong.kah.kah.kah.anon bengong.seperb bengong.banyak macai bro.semua dok kalut cr makan.lepas pru budget kurang.kena keja lebe.kena komen banyak banyak.ada respon banyak masyuk

      Delete
    7. Hang lagi teruk lpas pru
      Hang makan bontot ayam
      Sbb tu mulit hang kemut macam bontot ayam
      Hang ni aku rasa anak ikan kot....
      Hehehe jangan malu ngaku jer lah
      Hang ni anak ikan...

      Delete
  8. Jawablah isu yg anon di atas tu bawak. Sanggup ke pemimpin pr turut sama berkhemah 2 bulan? Atau pmimpin senang lenang...hanya macai yg susah payah. Jawab jgn x jawab

    ReplyDelete
    Replies
    1. X dak punya bro
      Sbb mulanya nak khemah dari 15hb
      Tukar pada 22hb
      Sbb x larat nak tidor dlm khemah lama2
      22ke 24 cuma 2 hari jer
      Macai ttp macai gak
      Bengong
      Ketua2 sdp kena kt hotel 5 bintang
      Pecacai tidor tengok ribu2 bintang kt padang
      Hehehehe

      Delete
    2. nmpak nya ahli parlimen susah nak angkat sumpah nanti, kalau Anwar tidur dan buat khemah kt jalan pintu msuk parlimen tu, sbb jarak pdg merbok dengan parlimen tu cuma 1km je.

      Delete
    3. Kemungkinan gak.

      Delete
  9. Sebab tu la mari kita rmai2 turun agar suara rkyat menuntut kbenaran akan brgema di dunia..kita tuntut hak kita ja..betul kan kesilapan.kita bkn nak brperang..kita nak brsatu..bkn prpecahan mcm omno nakkan..kita nak kejujuran dari rumah kita hingga satu negara..bukan penipuan mcm omno lakukan..kita nak kepastian dan kesetiaan mereka yg brkuasa untuk mentadbir dgn baik..bkn memberi kita kecurangan bila kita bg amanah..salah ka tuntutan kita..brdosa ka kita nak brhimpun..macai omno pun leh join skali.x salah..malah dpat pahala menegakkan kevenaran dan menghapuskan kezaliman..ayuh smua..pesta akan bermula..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha jujur ???

      Hahaha kebenaran????

      Sumpah dulu black out tu benar...

      Pengundi hantu tu benar

      Pengundi bangla tu benar

      Pengundi 2 kali tu benar

      Sumpah senang jer sumpahlah jo

      Baru aku percaya..

      Tp kalu x jangan tipu rakyat lah.

      Badigul puak hampa lagi lagi penipu besaqqq

      Delete
    2. Hahahaha provokasi provokasi

      Bro let it go lah bro,
      Aku bukan macam kau,

      Aku just nak buktikan aku sendiri jumpa benda tu bukan apa yang paktan cite.

      Yang pakatan cerita adalah pengalaman orang lain.

      Aku nak main game baru.

      Anywau man of steel terbaik hahahahaha
      Layannnnnnn
      Dari tgk video seks dikatakan Anwar tu lagi baik ni wei hahahaha

      Delete
  10. Aku nak bukak pendapat pasal video sex

    Berapa durasi sebenar video tu kenapa tak ditunjukkan???
    Pelik kenapa yang orang tgk hanya versi hitam putih di dalam bilik???

    Kalau ada video dari parking sampai ke lobi kenapa tak ada video di floor,bilik Anwar mustahil takde cctv kat floor???

    Ok video hitan putih takkan lah eskay masuk bilik pun dalam keadaan lampu terpadam agak tak logik lah macam apa pulak.

    Dan lagi kata ada 4 camera takkan langsung satu pun yang rakam peristiwa dia masuk bilik apa masuk bilik terus keadaan gelap ke???

    Semua benda ni tak make sense langsung.

    Dan ada pulak yang berani cakap dia berzina base on bukti yang serapuh ini.

    Kau tgk aja masa sumpah eskay tu.
    Dia langsung tak cakap Anwar berzina and dia langsung tak merujuk pada video yang mana.

    Semua sangat repuh tapi pelik ada jugak yang percaya.

    Kedua video sumpah laknat kenapa takde sorang pun dalam ni yang yakin video depan kaabah tu asli tanpa edit???

    Tapi still korang nak pegang pada kata dia, tapi tak yakin dengan bukti yang ada.

    Tak ke nampak kejanggalan dalam perkara ni hahahaha.
    Kata sokong sebab dia sumpah depan kaabah tapi bila tanya asli ke tak semua diam.
    Serious kelakar.

    Sabda Rasulullah SAW: "Dan apabila bertengkar (bertikai), dia melampau batas."

    Ini salah satu jugak sifat munafik
    So kaji lah diri anda sebelum anda nak munafik kan orang lain ye???
    Tak payah mencarut pun boleh berbicara.

    Aku John jo
    Ps yang selalu panggil aku ustaz or ostaz tu lagi gentle kalau kau bubuh nama.
    Kalau kau nak berbicara seperti seorang yang bacul kau terus kan lah.

    Kalau kau gentle sekurangnya pakai lah nick,
    Jangan menyorok baru orang kata ada telur.

    Pesanan ini untuk semua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jo
      Sumpahlah jo bkn susah sangat
      Blackout itu benar x tipu.

      Sumpahlah jo pengundi bangla itu benar x tipu

      Sumpahlah jo pengundi hantu iti benar x tipu

      Sumpahlah jo oengundi 2 kali itu benar x tipu

      Macam lafaz sumpah eskay tu

      KALAU BERANI LAH ........

      jangan tipu rakyat lah.

      Kalau benar apa yang di katakan sumpahlah jo.

      KO DH TUDUHNI BN TIPU
      SPR TIPU

      Apa kata ko sumpah jo.jangan jadi anak ikan jerr.

      Delete
    2. Spin bro spin aku layan kan aja spin lagi hahahaha

      Flop flop flop flop

      Dok tuduh orang ni dosa balasannya akhirat menanti.

      Spin lagi hahahaha syok tgk puak umno terkedu kurang2 bagi fakta pun jadilah ni spin cite lain hahahaha

      John jo having fun with bunch of monkey spinning all around

      Kami tak perlu sumpah sebab kami bagi bukti terus pada anda.
      Cuma anda kurang bijak untuk faham.

      Plus sumpah ni cara umno aku buktikan hangpa suruh orang sumpah beria sangat tapi sendiri takde telur nak sumpah benda yang hangpa tuduh berlaku hahahahaha

      Delete
    3. Mana bukti x dak pun tipu jer kuat mmg dasar anak ikan ko jo

      Delete
  11. Jo itu macam anwar juga , penakot nak bersumpah , cakap pandai , tapi tak ada isi , dia dah kena kenan sianwar ibrahim itu , tapi saya tak kisah jo tak nak sumpah , yang sianwar itu mengapa tak nak bersumpah laknat , bersihkan nama yang tercemar itu , anwar ibrahim ini bukan sahaja kepala sahaja pening , telinga pon pening , kita tinggalkan anwar itu , dia dah sakit jiwa dah , jangan layan anwar nanti kita pula sakit jiwa !

    ReplyDelete
  12. macai ni x abes2 sumpah mcm cibai, lu org suruhla bnduan penjara bersumpah pastu syorkn kalau diorg sumpah x besalah diorg bleh bebas, agak2 lu brapa ramai yg sumpah x salah?

    ReplyDelete
  13. sumpah jadi mainan je akhir zaman ni,lu pikir la bro. Jgn jadi macai sgt la.

    ReplyDelete
  14. Kalau sumpah tipu tu biarlah dihitung seksaannya nanti. Buat apa ko fikirkan perkara yang besar antara orang yang bersumpah kepada pencipta agung.

    ReplyDelete

Anda boleh tulis apa sahaja dalam ruangan komen ini (ini blog yang menjunjung demokrasi), tetapi anda juga perlu bertanggung jawab atas setiap tulisan anda