Loading...

RAPAT SAMM (PENGURUSAN) KEBANGSAAN 02/2013 : PASCA PRU13 - MENDEPANI MASSA

Kenyataan Media
4 Julai 2013

RAPAT SAMM (PENGURUSAN) KEBANGSAAN 02/2013 : PASCA PRU13 - MENDEPANI MASSA

Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) akan mengadakan sebuah Rapat Kebangsaan peringkat pengurusan SAMM pada 5hb-7hb Julai 2013 bertempat di Ampang Pecah Training Centre, Kuala Kubu Baharu.

Rapat Kebangsaan yang akan bermula esok merupakan retreat kedua untuk tahun 2013 selepas yang pertama di Melaka pada Februari lalu. Ini juga retreat tergempar setelah SAMM melalui fasa genting pasca 5 Mei yang membawa kepada penglibatan penuh SAMM dalam aksi Black505, Himpunan KL622 dan juga aksi bersejarah di depan parlimen pada 24 Jun lalu.

Rapat SAMM Kebangsaan kali ini dianjurkan sendiri oleh SAMM Pusat, bakal menerima kunjungan delegasi dari SAMM seluruh negara namun dalam skala kecil atas jemputan dari SAMM Kebangsaan. Secara jujur, pentingnya pertemuan kali ini bagi meletakkan halatuju perjuangan SAMM ke jalan yang lebih dinamik, kembali ke landasan yang lebih tepat dan kena dengan aspirasi anak muda.

Beberapa tokoh dari pelbagai latarbelakang juga telah dijemput untuk menjayakan retreat SAMM antaranya termasuklah tokoh mahasiswa, dari pengamal media dan juga tokoh dari arena politik tanahair. Tokoh-tokoh jemputan ini juga akan memberikan pandangan umum terhadap SAMM selain turut sama dalam perbincangan dan penyusunan gerakan.

Retreat SAMM ini juga bakal menyaksikan persediaan penuh SAMM dalam menghadapi pertembungan untuk memastikan demokrasi yang digelapkan pada 5 Mei lalu dituntut dan kemenangan rakyat dikembalikan. Penipuan besar SPR pada PRU13 tidak harus dibiarkan maka di sinilah SAMM menyusun kekuatan dan strategi bagi meruntuh tembok SPR dari terus menjadi dalang dan aparat pemerintah.

Turut dalam perkiraan;

SAMM perlu bukan sahaja dilihat kuat sebagai peneraju anak muda, tetapi SAMM perlu menjadi sandaran terpenting bagi anak muda meletakkan harapan dalam menyelamatkan negara ini. Rapat kebangsaan ini terpanggil bagi meletakkan SAMM ke landasan paling tepat dan perkiraan ini adalah terhasil dari resolusi terbaru oleh kelompok terbaik komrad SAMM. 

Maka SAMM sekali lagi berganding kebijaksanaan, walau di mana pun lahirnya komrad SAMM samada di sekolah politik atau di jalanraya, SAMM tetap akan mara dan mata rantai perjuangan diteruskan.

Semoga gerakan anak muda SAMM terus ditunjukkan kekuatan, kepantasan dan keberanian utuh demi menggegar tanahair menyelamatkan ibu pertiwi dari terus dijarah oleh pemerintah legasi penjajah.

Edy Noor Reduan
Pengarah Propaganda
Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM)

Post a Comment

41 Comments

  1. Sudah2 le tu.. cri le keje yg bpekdah, bnyak longkang2 dh tsumbat, tlong2 korek pn ada gak pahala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. beetuuul tuu......

      Delete
    2. apa kah ko orang telah melaksanakan apa yg kalian cadangkan?jika setakat sembang je tak payah le.SAMM telah perjuangkan apa yang mereka rasakan betul.usah diperlekehkan perjuangan oranglain seandai nye diri sendiri hanya tahu mengkritik sahaja.

      Delete
    3. Aku setuju tu mik

      Poyo aja korang tu macai.
      Korang ada ke buat benda tu semua poyo lebih

      Delete
    4. SAMM ke,bkhmah ke,boikot ke,tido atas jln ke xd gune smueny nuar brhim bratus juta dolar duit dlm bank korg ny poket hampeh smueny..baik kalu korg rapatkan saff kt surau atau msjid lg ler baik..

      Delete
    5. bukan ker 3 billion bro.la ni juta plak.dah siasat ke laman wikileaks.bro.bro.baru di sapa sepoi sepoi angin,ko dah kecoh kata ribut.awal balik solat bro.he.he.he.

      Delete
    6. MIK..korgkan suke dgn cite angin sepoi2 bahasa ni hehehe

      Delete
    7. Hahaha.....anuar dgn jusuf kala bakal saman berita harian.......macai umno kalah lg....utusan kalah saman lg.........hahahaha.....lingkup la lidah umno...harap ketua editor insaf la..spin berita....duit gaji tngung kluarga......gila.........

      Delete
    8. alahai.ko pun suke jugak kan.malu plak nak ngaku.

      Delete
  2. tadi utusan kalah dgn nizar,kena byr 250ribu.padan muka utusan termasuk macai porno yg melalak kat cni.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Depa ni percaya gila kat utusan jangan kata gitu bro nanti kita dituduh munafik tak percaya utusan.

      Puak macai ni itu memang kitab diorang tu bro kau kata macam tu kira kau kutuk akidah depa dah bro

      Utusan adalah rujukan macai umno lebih dari segalanya

      Delete
    2. 250k kalah bayo saman,500k kalah bayo saman 1juta kalah bayo saman gentleman tp ada geng tu sampai skrg xleh time kklahan..kalu x teror time je ler kklhan tu..hehe..kalah tetap kalah lwn d pru 14 nnti huhuhu

      Delete
    3. hahaha...manual perjuangan umno..hilang utusan macai jadi hilang arah...cmner la otak macai umno yg percaya berita spin cmni....adakah mereka sengaja atau demi duit......insaf la cai....balik la kt pangkal jalan..smpat lg cai.....hahaha....
      bosan dgn umno.....
      ada sapa yg tau apa jadi kt mesir sebenarnya?mohon pencerahan

      Delete
    4. 2002 aik kau bangga ke???

      Bukan benda tu yang korang dok guna selama ni ke dalam nak bercakap.

      Dalam masalah nya dalam utusan ada tulis ke dia kalah saman???

      And benda tu fitnah???

      Orang kampung still baca and tak tahu kisah benar.
      Dah kalah cuba bagi tahu yang itu tidak benar baru lah best.

      Maksudnya still tak betul and tak nak mengaku salah lah tu

      Bodoh punya macai
      Kalau gentleman info lah pada pembaca sekali bro baru gentle hehehehehe

      Delete
    5. hahaha...gentlemen penipu...bacul spin fakta....org macam ko la penyumbang dana untuk utusan.....patut la otak pun camtu....dan bukan ejen luar yg bagi dana kt anuar...tp utusan n berita harian..hahaha..... spin la byk2 untung pr.....kn?macai2.......kebodohan jelas sekali...

      Delete
    6. kitab aqidah umporno4 July 2013 at 22:49

      kalah....bayor,kalah lagi.....bayor,lagi kalah...bayor.gentlemen ko kata.ko ni tersesat jauh wei.tu makne nyer kitab akidah umporno tu memang pembawa fitnah.raser nyer ko nie tak mungkin akan ada kesedaran.

      Delete
    7. Yang sorang tu kalah siao meroyan satu dunia heee... terimalah kekalahan.

      Delete
    8. Yang sorang tu takut kalah sampai menipu satu Malaysia,satu dunia pun tahu.

      Bodoh nak,beli dakwat pun tak,pandai
      Barua semua backup.

      Bodoh benak, kalau guna duit negara beli dakwat yang kata kekal beli kekal lah itu duit rakyat bukan duit umno or spr.
      Macai bodoh still tak nampak sokong bodoh aja.
      Ini kerja macai.

      Last2 sumber utama pun tak,boleh pakai banyak buat propa and penipuan choyy lah macai

      Delete
    9. sekali hambatjer9 July 2013 at 10:01

      He he he......tukar nama utusan malaysia tu ke utut manman...nak kentut tahan tahan.....salah tempat kentut...kena bayar satu dewan...pencemaran bau....hehehehhe...kesian siapa siapa keje utusan ni...dah macam kena sembelit semua...takder boneus lah korang....yang sokong utusan lagi kesian....orang lain bila nak mati je baru sedar kena tipu.....ini...hidup hidup kena klepet....hahahah....setiap saat seumur hidupnya pulak tu....hehehhee...cian cian...blajar lagi lah yer puak macai yer...jak maju...masuk apply UIAM...situ pun dah banyak kerje kosong ...semua amah indonesia lari 24 jam...tak bayar gaji pun tak pa kata meeke....heheehhe...takut hantu gundul.....kata meke...hantu tu...bini dio pakai tudung sampai kata meke...rambut dia lagi banyak dari tudung dio....hehehehhe.....keciannyaaaaaaaaaaa........menitik air mata robenga....heeheheheh

      Delete
  3. mana macai porno ni senyap je.g jaga kandang lembu nfc ke.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hilang arah kot bro biasalah pegang pada benda sesat jadi sesat lah.
      Tu yang hilang arah ni.

      Bak kata macai sorang tu kemaluan something

      Nanti tgk depa spin macam mana,
      Confirm alih cerita bukan hang tak kenal macai2 ni

      Paling busuk pun mencarut hahahahaha

      Delete
  4. hahaha.....jap lg timbul la tu.....msti mncarut jap lg..... kita tnggu la nnt.....hahaha....macai meratapi kekalahan utusan dalam kes saman.....

    ReplyDelete
  5. Rapatkan saf kita solat jumaat esok ..hehe

    ReplyDelete
  6. luruskan Barisan yg bengkok.

    ReplyDelete
  7. macam macam istilah , rapat samm lah , black out 505 lah , entahlah macam macam istilah pelik , mana hasilnya ? kalau tak ada hasil lebih baik tak payah buat , buang karen sahaja , cari kerja la woi !

    ReplyDelete
    Replies
    1. la tu kerja la der.lu ingat tu semua berkelah ker.lu slow la der.

      Delete
    2. Nmpk mcm berkelah je. Heeee yg dpt imbuhan cuba cik nuar je, yg lain mcm '?' Tk nk la sebut najis binatang ni heeee

      Delete
    3. mgkn begitu cara nye ko brkelah.imbuhan?pelik gak cara pemikiran ko ni.rasa nyer ko ni mcm'?'.tk nk la sebut najis binatang ni heeee.

      Delete
  8. maka barang siapa yang berkata kata ketika khatib sedang berkhutbah maka sia sia lah pahala sembahyang Jumaat nya. ingatan dr muazim sebelum khatib berkhutbah menyedarkan aku betapa ini lak kali pertama makmum di ingatkan pada banyak mesjid yg pernah sampai utk solat Jumaat.contoh yg baik utk muazim mesjid seluruh Malaysia.

    ReplyDelete
  9. Bos syabas dpt imbuhan smpai 33mil..dasyat dia punya jasa..macai dpat apa..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macai dapat jadi macai lah itu lah kebanggaan depa

      Delete
    2. macai datuk beli yg goyang punggung tu dpt le satu baldi hasil lakonan mantap brlakon usung baldi tepi lori tangki air Syabas.

      Delete
  10. macai porno ibarat ibrahim ali la.hahaha.meroyan xtentu hala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kurang kasih sayang lah tu hehehehe

      Siapa agaknya yang ada banyak permit teksi

      Delete
  11. Kemaraan propa SAMM semakin lemah, longlai tertutup rapat, umpama ular kehilangan taring musnah sudah sengatan berbisa lalu kan terubah nama nya ....... SAMMSIAH

    ReplyDelete
  12. jgn jd perkasa perkosa dah la.hahaha

    ReplyDelete
  13. perkasa perkosa nk jd driver teksi.nt penumpang2 dok kena ceramahla sokong perkosa.hahaha

    ReplyDelete
  14. Buat kerja masing masing ! asyik hal politik sahaja !

    ReplyDelete
  15. suka ati la..ni macai umporno la ni.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. macau umno bodoh mcm lembu nfc...asyik cite sama.......thniah la para pwnyokong umno...nnt nk beli barang dapo tnjuk kad ummo

      Delete
    2. jgn kata cmtu xbaik tau.macai2 bn pandai2 belaka.nak jd pengerusi tabung haji xyah pakai kelulusan universiti,guna spm aje.kahkahkah

      Delete

Anda boleh tulis apa sahaja dalam ruangan komen ini (ini blog yang menjunjung demokrasi), tetapi anda juga perlu bertanggung jawab atas setiap tulisan anda