Loading...

Kisah macai dan goreng pisang

SEORANG macai yang baru selesai menghadiri mesyuarat JKKK singgah di sebuah warung goreng pisang.

Macai: Makcik bungkuskan goreng pisang RM3

Makcik goreng pisang tu pun bungkuslah 6 ketul goreng pisang.

Macai: Apa ni makcik? Minggu lepas saya beli goreng pisang kat sini RM3 dapat 12 ketul, kenapa hari ni dapat 6 je?

Makcik: Minggu lepas, minggu lepas punya ceritalah.

Macai: Takkanlah minyak naik RM0.20 Harga goreng pisang naik sampai dua kali ganda? Makcik masak pakai minyak petrol ke?

Makcik: Eh, mana ada naik harga, minggu lepas makcik bagi subsidi lebih, minggu ni makcik kurangkan subsidi, harga kekal sama.

* cerita rekaan tiada kaitan dengan yang hidup ataupun yang telah meninggal dunia.

Post a Comment

35 Comments

  1. Jual goreng pisang ada subsidi,Ulama Muda UMNO dapat royalti penceramah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dapat juga subsidi bangkai babi umnu laknatullah. Ho ho

      Delete
    2. Bangkai babi yg main lubang taik korang nak mampos demi syahid....baik pegi mesir atau syria ker...

      Delete
  2. Da btul ler mkcik tu beri 3 biji dblah 2 dpt ler 6 ketul gk..mmg sengal ler milo suam ni..mkcik ni ada smgat mniage cm org cina...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taik orang amnu lebih busuk drp taik babi. Huhu

      Delete
    2. Aku tak pernah hidu taik babi..mgkin puak pecinta lubang taik lbh tahu bau tail babi...mrk suka sgt dgn mana2 lubang taik.

      Delete
  3. Harap harap tiada ler statement yg menuduh org memuki,menjubor dan berzina.kesian raser nyer bila ader yg masih memandang ringan hukum Allah swt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sgt setuju.kita selalu ambil mudah perkara neh.mcm x akn mati jer.mcm tahu jer biler ajal nk dtg.mcm boley wat appointment dgn izraeel.padahal cuba la tgok gambar muka kita masa remaja drjh 6 dgn sekarang.cukup bnyk bezanya.bgtu laju pantasnya masa itu berlalu dan ia bakal dipersoal n dipertanggungjawabkan keatas semua.

      Delete
  4. Singgah gerai beli goreng pisang utk dibawa balik ler tu.tak kan yg tu pun nak tolong dipikirkan.bukak minda.bukak minda.ingat apa kata madey dan blogger APA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umnu kaki rasuah kaki jenayah. Hoho

      Delete
    2. Pembunuh 10 wira negara adalah vvip pakatan yg bersubahat dgn lanun kiram...
      Rasuah tak yah cerita....bapak segala rasuah si matjobo

      Delete
  5. Mana mana pihak yg nak buat statement tu,tolong buat research dulu yer.jgn main terjah jer.takut takut nanti ader statement yg mengiyakan apa yg madey gazetkan.

    ReplyDelete
  6. Aper kebenda endless posibilities tur.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Endless posibilities tu ialah taik babi campur ngan taik2 orang amnu. Hehehi

      Delete
    2. Hahahaha...pemimpin cinta lubang taik...anak buah mcm lubang taik...muntah aku cai...

      Delete
  7. Sebut ja macai...msti penyokong umnu yg aku igt......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umnu haramjadah bangkai seribu babi. Umnu patut mampos kerana lagi cepat mampos lagi semua rakyat malaysia suka. Kami langsung tak the suka sama itu umnu manyak jahat lo.

      Delete
    2. Sebut jer macai lubang taik....muka nuor n macai2nyer yg aku ingat...hihihi

      Delete
  8. Goreng pisang satu milo suam satu , tambi kasi kira semua !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umnu parti yg dilaknat Allah. Hihi

      Delete
    2. Yg mendubor dan memuki serta pwnyembahnya lagi lah dilaknat....serupa lubang taik babi wo...

      Delete
  9. selalunya selepas mesyuarat jkkk telah disediakan makanan dan minuman buat hilangkan lapar dan dahaga , oleh itu tak timbul isu singgah gerai beli goreng pisang , apalah lu milo , patotlah blog milo suam kena belasah ahli umno hari hari !

    ReplyDelete
    Replies
    1. hg fhm ke x?dia tapau nk bw blk kt ank bini dia la bangang

      Delete
    2. Blog milo suam antara blog yg paling popular dan paling banyak dikunjungi. Blog2 umnu macam hampeh jamban tarak siapa nak tengok sebab ceritanya tarak lain hanya membohong. Tahniah MILO SUAM WA SUKA SAMA LU.

      Delete
    3. Nie jer blog yg aku suka tengok muka2 lubang taik menyembah mat jobo..
      Nak bagi mrk kaunseling jgn sembah mat jobo...buang masa jer....sampai bila pon asyik kalah tersembam lubang taik...
      Pru14 nanti aku nasihatkan jangan lagi letak mat jobo sbg pm..ada bnyk lagi yg lbh baik dpd mat jobo..nie nasihat jer klu nak menang kerusi majoriti...bukan undi majoriti lubng taik...

      Delete
  10. :) hehehe milosuam lepaskan stress dgn buat cerita

    hehehe apa crite kes mahkamah ko...

    ada Anwar tolong x? :)

    teruskan bercrite.... pencacai :)


    ReplyDelete
    Replies
    1. Lu milo suam teruskan perjuangan jangan ambil peduli itu orang amnu banyak jahat. HIDUP MILO SUAM !!!kami semua rakyat mesia sokong kamu MAMPOS UMNU NEGARA SEJAHTERA.

      Delete
    2. Mampos mat jobo dan maharaja lim....baru mesia aman....lu cayalah cakap wa...hihihi

      Delete
  11. SEBAB UMNO MINYAK NAIK...

    ReplyDelete
  12. sebab main lubang tahi anwar kena sepak oleh mahathir dari umno ....

    ReplyDelete
  13. Pengundi BN yg patut tanggung harga minyak..

    ReplyDelete
  14. najib nak perkasakan ekonomi bumiputera, syabas najib...

    ReplyDelete
  15. KITA INI ASYIK MAIN POLITIK AJE , JOM BERSAMA NAJIB UNTOK MEMPERKASAKAN EKONOMI BUMIPUTERA, KITA DAH TERLALU JAUH KETINGGALAN DALAM EKONOMI, KITA PERLU INGAT SIAPA YANG MENGUASAI EKONOMI IA ADALAH TUAN DIDALAM NEGARA INI, KITA ASYIK BERPOLITIK SAHAJA SAMPAI BILA..

    ReplyDelete
    Replies
    1. BETUL TU ..DAH LEBIH 50 TAHUN KITA GAGAL MEMPERKASAKN EKONOMI BIMIPUTERA.. BAGI BN PERINTAH LAGI 50 TAHUN... TAK PUN SAMPAI HUJUNG NYAWA

      Delete

Anda boleh tulis apa sahaja dalam ruangan komen ini (ini blog yang menjunjung demokrasi), tetapi anda juga perlu bertanggung jawab atas setiap tulisan anda