Kalimah Allah: Ada pihak bermain api, 'menangguk di air keruh'

DILAPORKAN, sekurang-kurangnya dua sepanduk provokasi nama Allah dalam konteks agama Kristian dipasang di Pulau Pinang. 

Sepanduk bertulisan "Allah is Great, Jesus is the son of Allah" (Allah Maha Besar, Jesus anak Allah) itu dilihat sengaja dipasang untuk menaikkan kemarahan orang Islam. Malaysiakini melaporkan, penggantungann sepanduk itu dilihat berpotensi meningkatkan ketegangan antara masyarakat pelbagai kaum dan agama di negeri itu. 

Ketua Menteri Lim Guan Eng menulis di Twitter, pemimpin-pemimpin gereja menyatakan rasa sedih mereka dengan kewujudan kain rentang itu. 

Dapat kita simpulkan, dalam hal ini ada pihak yang sengaja 'menangguk di air keruh'. Pihak ini tak peduli pun siapa nak pakai kalimah Allah, siapa nak terbalik atau terbongkang. 

Namun sepanduk ini boleh menimbulkan rasa benci umat Islam kepada kaum Nasrani dan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng. 

RenTaP© "Siapa punya kerja? Lu fikirlah sendiri..."

Post a comment

4 Comments

 1. Bermain isu ni kerana menangguk di air keruh atau bermain api. Dia mungkin tidak sedar dia sedang menyediakan dapurnya di neraka.

  ReplyDelete
 2. Wahai anjing2 PKR sekalian. Ko fahamkan maksud ceramah ni.
  http://m.youtube.com/watch?v=L9j6V6Ih_Fs

  ReplyDelete
 3. PAS wajib bertindak tegas!!

  ReplyDelete
 4. PAS wajib bertindak tegas!!

  ReplyDelete

Anda boleh tulis apa sahaja dalam ruangan komen ini (ini blog yang menjunjung demokrasi), tetapi anda juga perlu bertanggung jawab atas setiap tulisan anda