Loading...

Lelaki pakai tudung menyamar wanita curi beg tangan dalam surau

SEKALI pandang sebiji macam perempuan, siap menggayakan tudung rekaan terbaru. Tapi dia sebenarnya seorang lelaki yang menyamar jadi wanita dan berpura-pura mahu menunaikan solat untuk mencuri beg tangan.



Lelaki ini dikatakan telah ditangkap di Surau Sunway, semalam selepas kantoi masuk ke ruang solat wanita kononnya mahu menunaikan solat, sebaliknya mencuri beg tangan jemaah lain yang sedang menunaikan solat.



Gambar tangkapan lelaki menyerupai wanita itu, tersebar dan menular (viral) di media sosial.



Difahamkan lelaki ini memang mempunyai banyak rekod-rekod jenayah lampau.

Segelintir pengguna facebook yang mengaku mengenalinya mendakwa lelaki ini memang terkenal kerana banyak melakukan kes-kes jenayah sebelum ini.

"Dia ni memang musibat yang famous, banyak hal dia ni, tapi lepas tu bebas juga, buat balik viral balik, tangkap balik, buat balik, viral balik," kata R Adizuddin Adam Shah di akaun facebook.

Segelintir pula mengaitkan lelaki ini dengan satu lagi kes kecurian beg tangan yang pernah berlaku di GM Klang tahun lalu, di mana seorang individu kelihatan seperti wanita bertudung dirakam melalui rakaman CCTV membawa lari beg tangan seorang jemaah wanita lain yang menunaikan solat di dalam surau.



Dalam kejadian kecurian beg tangan di GM Klang sebelum ini, orang ramai terkejut menyaksikan perbuatan wanita bertudung litup tetapi sanggup mencuri beg tangan di dalam surau.

Post a Comment

9 Comments

  1. Melayu

    Standard lah

    Bukan bebende baru

    Kalau bukan bilyon bilyon kira amatur lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fuh.. sikit aku terpedaya.. Cantiknya penyamaran dia (kalau tengok dari jauh) haha

      Delete
  2. Penampilan baik sekali. Kreativiti mengkagumkan. Persembahan konsisten. 4 🌟

    ReplyDelete
  3. Ass.. Salam kenal dan salam sejahtera bagi temen smua.. Jgn mudah prcaya dari komentar orang, jujur sye nak udah kena tipu 2kli pada orang yg tak sye kenal. Baru kali ini sye merasakan kemenangan dlam pusingan nombor 6D kedai TOTO. Bila anda nak btuh nombor 4D/6D untuk kedai SPORT TOTO, MAGNUM, KL, sila nak waps +6282346667564 / 082346667564 atas nme ABAH WIRANG..


    Salam anak rantau..
    Johor dan sekitarNy


    ReplyDelete
  4. kunyit kalau kene rogol ni. hahaha gurau kasar

    ReplyDelete
  5. merosakkan imej muslimah, sepandai-pandai tupai melompat akhirnya tertangkap jua

    ReplyDelete
  6. Rupanya memang mcm perempuan lepas make up. Muka pun nampak byk sopan. X sangka...

    ReplyDelete
  7. astagfirullah, sangat singkatnya akal lelaki itu di rumah allah pun mencuri :/

    ReplyDelete

Anda boleh tulis apa sahaja dalam ruangan komen ini (ini blog yang menjunjung demokrasi), tetapi anda juga perlu bertanggung jawab atas setiap tulisan anda