Tuesday

Bukti wujudnya konsep 1 Indonesia



Entry kali ini adalah sempena dakwaan sesetengah pihak yang kononnya mengatakan BloG MiLo SuaM mengada-adakan cerita (Fitnah) tentang kewujudan konsep 1 Indonesia dengan slogan "Masyarakat dahulukan, Pencapaian Utamakan" serta lambang yang sangat serupa dengan 1 Malaysia. Malah ada yang menuduh BloG MiLo SuaM telah mengedit gambar pada entry yang lalu. Baiklah di sini CiLiK© lampirkan bersama gambar yang dimaksudkan di bawah ini:



Dalam hal ini CiLiK© tak salahkan sesiapa, tetapi CiLiK© sekadar ingin membuktikan bahawa gambar di atas bukanlah sengaja di ada-adakan (diedit menggunakan photoshop) untuk memfitnah. Ini buktinya:

Slogan "Masyarakat dahulukan Pencapaian utamakan" memang benar-benar wujud di Indonesia lihat artikel di bawah (Klik untuk membesarkan imej)





Bukti seterusnya: (klik untuk membesarkan imej)



CiLiK©: Awas ye jangan senang-senang menuduh MiLo SuaM memfitnah, anda yang tak berjaya mencari konsep 1 Indonesia (Google) tidak bermakna 1 Indonesia dan slogan "Masyarakat utamakan, pencapaian dahulukan" tidak wujud. Ingin ditegaskan di sini, MiLo SuaM bukan BloG Fitnah!

Menentang dengan fakta bukan auta!

31 comments

benda nie kt indon dh lame ke ape..??
sape tiru sape nie..??

Ha mcm tulah cilik, bila ada bukti diorang dah tak boleh nak kata apa.... =) apapun saya adalah salah seorang peminat setia BloG MiLo SuaM, teruskan menulis!

Menentang dengan fakta Bukan Auta! yeah!!!!!!

Jamhari, Pasir Gudang Johore

baru lagi kowt... ni mesti ade ke mengena dengan apco jugak la ni...

peh gila serupa!
sape yang kencing sape ni?
ape yg pasti jawapannya ialah
APCO dah perkudakan kedua-dua negara....

Siapa dia Wali Kota Yogyakarta, Herry Zudianto? Dari parti apa?
Yang mana dulu 1Malaysia atau 1Indonesia?

Pelajar Malaysia di Indonesia delete 13 April 2010 at 08:45
This comment has been removed by a blog administrator.
Pelajar Malaysia di Indonesia delete 13 April 2010 at 09:13
This comment has been removed by a blog administrator.
Pelajar Malaysia di Indonesia delete 13 April 2010 at 09:26
This comment has been removed by a blog administrator.

post komen dari pelajar malaysia di Indonesia saya padam kerana beliau cuba mengelirukan keadaan... beliau berulang-ulang dgn ayat yang sama di post lalu.... jd harap pelajar malaysia berhenti mengatakan saya fitnah... jgn bercakap berjela-jela sekadar merepek dan meraban... bg yg masih ingin membaca post beliau sila ke post yg lepas tentang satu Indonesia dan satu malaysia.....

hurmmm pagi tadi saya sempat membaca komen dari pelajar malaysia di indonesia.

Saya rasa tuduhan Si Cilik bahawa dia mengulang ayat adalah salah, tapi apa yg saya lihat dia mengulas sedikit sebanyak kekeliruan yg telah Si Cilik timbulkan

Malah beliau sempat mencabar Si Cilik.
Mungkin Si Cilik sudah takut dgn komen dia kot? Ntah la, wallahualam.
Untuk menolak dawaan fitnah Si Cilik adalah lebih molek kiranya Si Cilik menjawap soalan2 dr komen pelajar malaysia di indonesia.

Mungkin kita tak mudah lupa apabila ditipu oleh tian chua dgn gambar superimposenya, dan diangkat oleh blogger2 propembangkang sebagai gambar yg ori. Akhirnya setelah beberapa lama tian chua sendiri mengakui bahawa gambar itu disuperimpose konon atas alasan bergurau.

Cuma ingat jer... memfitnah tu sama jer ngan mebunuh

hah...mana soklan yang kena padam tu?

nak baca jugak.nak tgk jugak apa yang milo kata keliru tu.

tolong hantar ke sini.. hapacrita@yahoo.com.

correction..!!!!!! saya orang indonesia dan dari kecil sampai besar dan mingkin samapai mati juga di indonesia i'Allah, tapi sampai saat ini saya belum perna mendengar slogan 1 indonesia.....kenapa org luar kayak anda yang sok tau dan mengada-ngada...indonesia tidak perlu slogan seperti negara anda krn semua suku dan etnik dinegara saya sudah cukup bersatu dan tidak ada diskriminasi antara sesama suku/etnik seperti di negara awak(malaysia)...thank's mohon para pengkomens mentelaah dan memahami sesuatu perkara sebelum berkomentar. takut tergolong orang yang sesat dan menyesatkan.

YA! saya sokong dengan Si Cilik, tiada unsur unsur fitnah di dalam artikel ini. yang deketengahkan adalah PERSOALAN mengapa ianya hampir serupa. Bukankah logik akal itu akan bertanya pada diri tentang miripnya KONSEP,LOGO dan yang lebih menimbulkan persoalan LOGIK AKAL itu adalah dengan wujudnya APCO itu di Indonesia. Bernama Pelajar tetapi tiada keuntungan yang boleh dibawa bersama akal. Apalah kau ini seperti mahu mengelirukan. Memang sepatut di delete post kau ini kerana kau yang MEMFITNAH dengan mengatakan Milo Suam memfitnah.

pertanyaan yang mungkin perlu kita fahami adalah: apa fungsi sebuah negara?

Teruskan bongkar cilik!saya baru terbaca di harakahdaily pasal pendedahan milo suam,saya harap cilik dah buat backup copy semua maklumat berkaitan sebab saya rasa tak lama lagi blog ini akan digodam oleh hacker upahan..

http://www.krjogja.com/news/detail/5816/.JJC.Lahirkan.Piagam.1.Indonesia..html

lpas ni cilik mgkin kna kupas isu antara persoalan dan fitnah...
rmai yg xtau beza dua perkara ni...
walau ape pn tahniah cilik..

keep ur gud work...

Malas nak cerita panjang-panjang ini dia salah satu sumber gambar yang boleh diperolehi dari internet
http://milosuam.blogspot.com/2010/04/bukti-1-indonesia-bukan-fitnah-blog.html

Indon yg ciplak dari Malaysia...

tarikh dilancarkan 1Indon tu ialah 17 Oktober 2009
tarikh dilancarkan 1Malaysia ialah pertengahan tahun 2009 (April-Jun).

so sapa tiru sapa????

bukan masalah sapa tiru sapa..tapi sapa yg bagi idea ni in the beginning..

waduh, gimana sih. gawat donk. udah abis tarian pendet dan batik aku pertahankan, terus muncul KOnsep 1 ini. Siapa yang harus dipersalahkan?

kalo bener bermakna Yahudi berjaya menunggang kita bukan? waduh..............

ikut suko puok muuu la gapa nak kata pun.... asal malaysia aman rakyat sejahtera.... takbirrrrr.

HIDUP NAJIB..PEMIMPIN KEBANGGAAN

1Malaysia = 1Israel
BN = APCO

1-APCO - Israel
2-ROSMAH - Gila kuasa
3-PRDM - polis raja di ma'sia
4-SPRM - soruhanjaya pembunuh rakyat m'sia
5-SPR - pencacai bn
6-MAHKAMAH - kena beli
7-BN - barisan najis

Najih dan rosyah kan suka keputusan yang POPULAR...mcm ABPH aritu...patut kena umumkan...pengarah lakonan terbaik dan penerbit lakonan terbaik M'sia....najih dan rosyah....confrim...100 hari 100 malam surat kabar cerita sama...umpama ayat....najih didahulukan,rosyah diutamakan...hahahaha

kepada pihak berwajib tlg perjelaskan perkara yg rumit ini? tepuk dada tanyalah iman...

wakakakakaka...wakakakak... ada lagi slogan 1 Indonesia dari mana tuh kalo lo tanya seluruh orang indonesia pasti kaget apaan ya tu? auk akh gelap!

lawak dowh, post anon indon kat atas

mmgbodo,duit bagi juta2 penasihat samabagilogo dan tema yg sama, kalau x banggang apeje jadahnyer

mmg bodh duit habih juta2 utk satu lambang dan tema yg sama..kalau x banggang ape ke jadahnyer dua negara yg berjiran nih,,sat lg tgk singpore banggang jugak ker

singapore tu la kepala yahudi dkt asean nye..........


EmoticonEmoticon