Thursday

Kereta Saiful Bukhari azlan kena rembat!


Adakah kita akan menemui bukti-bukti baru tentang pembohongan Shy Fool daripada pencuri keretanya? kita tunggu dan lihat...

Mohd Saiful Bukhari Azlan, pengadu dalam kes liwat membabitkan ketua umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata kereta Proton Waja miliknya dicuri malam semalam.

Kereta itu adalah hadiah daripada ibunya sebelum dia menghembuskan nafas terakhirnya pada 2004.

NONEMenurut Saiful Bukhari, kereta Waja berwarna perak itu disedarinya hilang ketika meletakkannya di Lorong Medan Tuanku, Kuala Lumpur malam tadi.

"Saya telah membuat laporan di balai polis Dang Wangi dan menyerahkan polis untuk menyiasat perkara itu.

"Saya sedang makan dan apabila kembali, saya sedari kereta saya hilang,” katanya kepada Malaysiakini.

Saiful Bukhari berkata dalam mesej twitternya semalam, beliau memohon sesiapa yang menjumpai keretanya dengan nombor pendaftaran WLG9170 untuk menghubunginya atau pihak polis.

"Saya berdoa kepada Tuhan dan menyerahkan perkara itu kepada Allah," katanya di twitter.

Jadi tumpuan

Beklas pembantu Anwar itu menjadi tumpuan sejak 2008 apabila membuat dakwaan beliau diliwat ketika pilihan raya kecil Permatang Pauh.

Ini mengakibatkan perbicaraan ke atas Anwar yang terus berlangsung sehingga hari ini. Saiful telah memberi keterangannya sebagai saksi pertama dan juga telah disoal-balas oleh peguam Karpal singh.

azlanAntara pengakuannya adalah bahawa kejadian liwat itu berlaku di kondominium Desa Damansara dan dia bersama beberapa timbalan pendakwa raya dan peguam telah melawat lokasi berkenaan.

Perbicaraan juga dijadualkan diteruskan pada 14 Oktober ini dengan Dr Mohd Razali Ibrahim dari Hospital Kuala Lumpur yang pernah merawatnya, tampil untuk disoal-balas.

Saiful Bukhari juga mencuri tumpuan apabila didakwa menjalinkan hubungan dengan timbalan pendakwa raya Farah Azlina Latif, yang merupakan anggota pasukan pendakwaan dalam kes liwat itu.

Sejak itu, peguam negara, Tan Sri Abdul Gani Patail telah menggugurkan Farah Azlina daripada pasukan pendakwaan yang diketuai oleh Peguam cara II Negara, Datuk Mohd Yusof Zainal Abiden.

Meskipun dicabar oleh Karpal Singh, kedua-dua mereka, Farah Azlina dan Saiful Bukhari belum secara terbuka menafikan dakwaan hubungan mereka. Peguam kanan itu juga telah memohon kepada Mahkamah Tinggi untuk mengheret kedua-dua mereka supaya memberi keterangan tetapi hakim Datuk Mohd Zabidin Mohd Diah menolaknya.ReJaM©

2 comments

bila dia nk angkat sumpah dgn quran kt masjid plak ni? tk angkat sumpah, tk betul crita ni

Penyamun tu tau saifool dapat upah lumayan kerana fitnah, maka apalah sangat kereta wira saifool dibanding dgn upah itu.

Anggap sedekah je lah atau kifarah diatas kerja2 liwat yang saifool 'benarkan' Anwar lakukan kepadanya.

Kehilangan kereta boleh dicari ganti. Kehilangan maruah kerana fitnah yang akan menjadi sejarah selamanya sukar diperbaiki. Anak cucu akan malu kalau tahu datuk dia dulu pernah mengaku diliwat dan sempat mandi bersihkan diri utk diliwat sebanyak 6 kali...bukan sekali.

Berdosa kamu kepada anak cucu kamu nanti kerana mereka akan di cop sebagai keturunan liwat. Org lain bangga datuk nenek mereka org hebat2, anak cucu kamu akan malu kerana datuk mereka terkenal dgn alat kepada fitnah liwat.


EmoticonEmoticon