Kilang tenusu terbesar rantau ini di SelangorPertama sekali tahniah diucapkan kepada kepimpinan Pakatan Rakyat di Selangor yang terus berkembang pesat maju ke hadapan menyangkal segala propaganda Barisan Nasional dan UMNO! Nampaknya kepimpinan Pakatan Rakyat terbukti berdaya saing apabila berjaya menarik pelabur dari luar negara membina kilang tenusu terbesar di rantau ini.

Jelas sekali dakyah UMNGOK dan Be End yang mengatakan tanpa mereka negara akan tergadai dan mundur hanyalah lawak bodoh si terdesak yang gilakan kuasa. Be End perasan mereka sahajalah yang pandai memerintah, kononnya sekiranya parti lain memerintah negara akan huru hara dan miskin. Tetapi ternyata negeri-negeri Pakatan Rakyat walaupun disekat segala bagai oleh kerajaan pusat, mereka masih mampu maju ke hadapan!

Apatah lagi sekiranya mendapat bantuan dari pusat! Tambahan lagi sekiranya dapat menguasai Malaysia, ReJaM© yakin pentadbiran Pakatan Rakyat akan jauh lebih baik dari Be End dan UMNGOK! UMNGOK yang mendabik dada kononnya mengatakan Kelantan negeri miskin, tak sedar diri, kubu kuat merangkap talian hayat Be End iaitu Negeri Sabah adalah negeri paling miskin dalam Malaysia kah kah kah!

Berikut laporan akhbar,

KUALA LUMPUR - Bersempena dengan tarikh unik (10.10.10) semalam, F&N Dairies (M) Sdn. Bhd. (F&N Dairies) turut tidak ketinggalan untuk mencatat sejarah apabila melancarkan kerja-kerja pembangunan kilang terbarunya di Pulau Indah di Selangor.

Kilang terbaru yang bernilai RM350 juta yang ditempatkan dalam kawasan Hub Halal Negeri Selangor itu yang dijangka siap sepenuhnya menjelang separuh kedua tahun 2011 bakal menjadikan ia sebagai pengeluar susu dalam tin terbesar di rantau ini.

Ketua Pegawai Operasi Bahagian Tenusu F&N Dairies, Tony Lee berkata, kilang terbaru itu mampu menghasilkan kira-kira 14 juta karton susu isian sejat dan susu pekat setahun.

"Kilang terbaru di Pulau Indah membolehkan syarikat untuk menghasilkan dan membekalkan portfolio produk tenusu secara lebih meluas termasuk pengeluaran produk-produk baru.

"Ia juga akan menampung jangkaan peningkatan permintaan barangan tenusu F&N Dairies untuk beberapa tahun yang akan datang," katanya dalam satu kenyataan di sini semalam.ReJaM© "Bertukarlah kepada yang lebih baik! Kalau Pakatan Rakyat pun nanti jadi macam Be End sekarang kita tendang juga bagi parti cap ayam pulak perintah! "

Post a Comment

0 Comments