Wednesday

Satu lagi halaman Facebook anti Melayu




Satu lagi Halaman Facebook anti melayu ditemui di Facebook. Halaman ini menggunakan nama Melayu Babi, beserta tulisan berbahasa cina 我不爽马来人! yang bermaksud "aku punya perselisihan Melayu" (diterjemah dari google translate). Semasa artikel ini ditulis, Halaman anti melayu tersebut sudah mempunyai peminat sebanyak 2738 orang. Jumlah peminat ini akan meningkat terus dari masa ke semasa. Pada perkiraan ReJaM© halaman anti melayu ini menjadi tempat orang-orang cina yang anti Melayu untuk memaki hamun melayu dan meluahkan perasaan tidak puas hati kepada bangsa Melayu disamping menjadi tempat kemarahan bangsa Melayu yang menyertai halaman tersebut.

ReJaM© sebagai orang Melayu turut merasa marah dengan kewujudan page ini (marah la jugak tapi biarlah bertempat dan bijak). Apakah tindakan kita sebagai orang Melayu? Nak dibiarkan sahaja atau berbuat sesuatu? Suka hati koranglah!

Namun di sini cadangan ReJaM© ialah, sebelum ini Polis telah mempelawa orang awam agar melapor terus kepada Facebook PDRM apa kata kita gunakan platform yang telah disediakan oleh Polis Diraja Malaysia iaitu melapor terus ke halaman Facebook Polis Diraja Malaysia ( Royal Malaysia Police ). Kita lihat apakah tindakan yang bakal diambil oleh Polis. Kewujudan page seperti ini boleh menjejaskan keharmonian kaum di negara ini, jadi inilah masa yang sesuai untuk kerajaan menggunakan akta ISA!

PERKASA dan UMNO bolehlah mengambil bahagian untuk menangani halaman anti Melayu ini. Pandai-pandai koranglah nak buat macam mana, nak berdemo ke, hantar memorandum ke, atau apa-apalah terpulang!

PERKASAM dan UMNGOK yang selama ini bersifat perkauman, beginilah rasanya bila bangsa lain memperjuangkan bangsa mereka tidak kena pada tempatnya.

Kita tengok apa agaknya parti perkauman nak buat untuk menangani isu perkauman.




ReJaM©: "Bak kata P.Ramli Penyamun jual Perompak"

8 comments

Ni yang aku rasa nak asah parang ni... panas betul lah!

perkasa Geng Songkok Tinggi ada joint tak page nih? hahaha tergamak tak pasan blog gua? ahahah

PERKASA jadi PERKASAM hehehehe

Orang bodoh ni boleh dijumpai di kalangan mana-mana bangsa. Buat kerje bodoh. Lebih baik pi melancap.

BE END x berani nak guna ISA kecuali pada parti PR je..

mr peace : kenapa blog ni mcm berat sebelah ek?asyik slhkan sblh pihak je..

ni la die slogan 1 MALAYSIA~!!!

dah mmg sbelah pihak 2 yg bsalah..xkn nk sokong lak


EmoticonEmoticon