Wednesday

Satu lagi halaman Facebook anti Melayu




Satu lagi Halaman Facebook anti melayu ditemui di Facebook. Halaman ini menggunakan nama Melayu Babi, beserta tulisan berbahasa cina 我不爽马来人! yang bermaksud "aku punya perselisihan Melayu" (diterjemah dari google translate). Semasa artikel ini ditulis, Halaman anti melayu tersebut sudah mempunyai peminat sebanyak 2738 orang. Jumlah peminat ini akan meningkat terus dari masa ke semasa. Pada perkiraan ReJaM© halaman anti melayu ini menjadi tempat orang-orang cina yang anti Melayu untuk memaki hamun melayu dan meluahkan perasaan tidak puas hati kepada bangsa Melayu disamping menjadi tempat kemarahan bangsa Melayu yang menyertai halaman tersebut.

ReJaM© sebagai orang Melayu turut merasa marah dengan kewujudan page ini (marah la jugak tapi biarlah bertempat dan bijak). Apakah tindakan kita sebagai orang Melayu? Nak dibiarkan sahaja atau berbuat sesuatu? Suka hati koranglah!

Namun di sini cadangan ReJaM© ialah, sebelum ini Polis telah mempelawa orang awam agar melapor terus kepada Facebook PDRM apa kata kita gunakan platform yang telah disediakan oleh Polis Diraja Malaysia iaitu melapor terus ke halaman Facebook Polis Diraja Malaysia ( Royal Malaysia Police ). Kita lihat apakah tindakan yang bakal diambil oleh Polis. Kewujudan page seperti ini boleh menjejaskan keharmonian kaum di negara ini, jadi inilah masa yang sesuai untuk kerajaan menggunakan akta ISA!

PERKASA dan UMNO bolehlah mengambil bahagian untuk menangani halaman anti Melayu ini. Pandai-pandai koranglah nak buat macam mana, nak berdemo ke, hantar memorandum ke, atau apa-apalah terpulang!

PERKASAM dan UMNGOK yang selama ini bersifat perkauman, beginilah rasanya bila bangsa lain memperjuangkan bangsa mereka tidak kena pada tempatnya.

Kita tengok apa agaknya parti perkauman nak buat untuk menangani isu perkauman.




ReJaM©: "Bak kata P.Ramli Penyamun jual Perompak"

9 comments

Ni yang aku rasa nak asah parang ni... panas betul lah!

perkasa Geng Songkok Tinggi ada joint tak page nih? hahaha tergamak tak pasan blog gua? ahahah

PERKASA jadi PERKASAM hehehehe

Orang bodoh ni boleh dijumpai di kalangan mana-mana bangsa. Buat kerje bodoh. Lebih baik pi melancap.

BE END x berani nak guna ISA kecuali pada parti PR je..

mr peace : kenapa blog ni mcm berat sebelah ek?asyik slhkan sblh pihak je..

ni la die slogan 1 MALAYSIA~!!!

dah mmg sbelah pihak 2 yg bsalah..xkn nk sokong lak

Assalamu alaikum Nama saya Surwanto seorang TKW dari HONGKONG ,memohon maaf yang ada di room ini bila kata2 saya ada yang salah,namun tujuan saya di sini hanya ingin berbagi cerita kepada para rekan2 saya yang jadi tkw di negeri orang, hidup di negeri orang memang amatlah susah,gaji pas2an,makan'pun ala kadarnya,namun apa boleh buat demi mencukupi kebutuhan keluarga yg ada di kampung,mau tidak mau saya harus menjalani semua penderitaan itu,namun syukur alhamdulillah berkat kerja keras dan doa saya slama ini alhamdulilah di terkabulkan ,meskipun jalan ini di larang oleh agama tp mungkin inilah satu2nya jalan untuk merubah nasib hidup saya,secara kbetulan saya lihat di internet tentang seseorang yg bisa mengubah nasib Menjadi lebih baik dengan jalan pemasangan angka togel, dan juga bisa Melalui Dana ghoib ..... saya beranikn diri menempuh jalan itu dan ternyata apa yg di berikan oleh Abah MAHADANA betul-betul terbukti dan saya menang 344jt,saya sangat bersyukur atas rezeki yg sy daptkan itu,ini bukan hanya sekedar cerita tp ini kenyataan.Jadi bagi saudara2 saya yg masih jd tkw ataupun yg lagi dalam kesulitan jangan takut menghubungi beliau Di 0853-4288-2547/ +628-5342-882-547 krna sy sudah membuktikannya,wassalam


EmoticonEmoticon