Wednesday

Data pelancong, Ali Rustam menipu lagi!


Bila Ali Rustam bercakap atau mengeluarkan fakta, semua blogger bersedia, tentu ada saja fakta yang nak dikelentongnya. Ini orang memang tak boleh pakai! Sebelum ini telah dibongkarkan pembohongan Ali Rustam tentang Melaka Maju, kali ini Ali Rustam berbohong lagi tentang Negeri Melaka.

Ali Rustam kata dialah yang lebih pandai memerintah, sebab pelancong lebih ramai datang ke Melaka berbanding ke Pulau Pinang. Tapi ternyata data bohong yang diberi oleh Ali Rustam! Untuk maklumat pembaca, bagi mengetahui jumlah pelancong yang datang ke sesebuah negeri, cara paling mudah kita boleh menngesannya melalui data penginap dari hotel-hotel di negeri berkenaan. Ini kerana pihak hotel biasanya akan mengambil maklumat terperinci pelancong yang datang untuk menginap.

Data mana yang digunapakai oleh Ali Rustam? Data pelancong yang datang ke Pulau Pinang yang diberi oleh Ali Rustam secara kasarnya sama dengan data Tourism Malaysia, Tapi data negeri Melaka jauh melencong dari rekod Tourism Malaysia. Kah kah kah kaki kencing! Sila klik gambar untuk melihat data dari Tourism Malaysia.




ReJaM© "Ini ular memang kaki belit!"


credit to : amenoworld.blogspot.com

27 comments

Ketam mmg begitu.. suka cakap cara mengereng.. hahaha

hahahah....semua mahu tipo ke?ini org tak boleh pakai lah...

APA LAH MILO SUAM NI. BUKAN BOLEH PERCAYA PUN DATA TOURISM MALAYSIA NI. PULAU PINANG BAWAH PEMBANGKANG, DUIT ASYIK TAK CUKUP JER. MELAKA NI BAWAH KERAJAAN, DUIT BANYAK. JADI MENTERI DIA PUN RUMAH BESAR2. KALAU PELANCONG PERGI SANA, MEREKA TAK DUDUK HOTEL, DIA ORANG PERGI TIDUR RUMAH ALI RUSTAM, TAK PUN PERGI TIDUR SEKOLAH HAMIL, KAN SEKOLAH TU TAK RAMAI LAGI PENGHUNI. SO DIA BAGI PELANCONG2 TIDUR KAT SITU LA.

Anonymous | November 10, 2010 3:27 AM

oh itu pasal lah data dia naik 2 kali ganda ek? Kah kah kah... Ali...Ali...

kalau la ade like kat coment nie...nk je aku like komen anon ats nie...haha...
XD

Ali Ketam ni memang kaki kencing, selalu bagi data bukan2 biar die nampak terer tadbir Melaka.. tipu org kampung boleh la KETAM!

Tak habih habih menipu malaon ni...

agak2 la bro klu nk kenakan kerajaan... data yg u guna tu mmg la dari tourism msia... tapi itu data jumlah tetamu hotel... bukan jumlah kedatangan pelancong sebenar... gunakan fakta dengan sebaiknya... nmpak sgt penilaian dilakukan berdasarkan emosi kepartian... rujuk ni utk maklumat lanjut... http://www.melaka.gov.my/v3/view_article.php?pageid=863

pemerhati: ko tak tau ke blog ni mmg canni?.. baca suka2 boleh la.. nak percaya tu.. lain kira.. ahahhah.. mula2 ok gak la nak baca.. tp bila akku tgk emosi lebih2.. hihi.. baca aje la.. :)

http://www.melaka.gov.my/v3/view_article.php?pageid=863

Gua dah check dah website ni... ini negeri melaka punya website.. kenapa tourism malaysia dgn negeri melaka tak sama data? Jumlah pelancong menginap di hotel itu menjadi rujukan pelancong yg datang... Website negeri Melaka dpt sumber dari mana? Takkan sorang-sorang yg jalan kat jalanraya melaka tu dia nak tanya dari negeri mana?

Cara mengira jumlah tourist... kena tengoklah berapa ramai menginap di hotel...

http://sciencelinks.jp/j-east/article/200020/000020002000A0626722.php

kalau tak mana nak tau...

aku ni penentang kerajaan... tapi, aku tak setuju dengan cara ko nilai Ali ni penipu. point ko tak kukuh pun. pelancong kan boleh ja tak menginap di hotel? macam mana kalau dia jalan sehari ja kat melaka pastu tidur di kuala lumpur?

kalau nak menentang pun, menentang lah secara berhemah. tok sah dok main tuduh-tuduh ja. kalau tak, sampai bila BN takkan tumbang punya.

mamat kalau tak ada ilmu jgn cakaplah buat malu oi! Kalau pelancong dok menginap kat KL, siapa pun tak dapat kesan pelancong tu sebab tak ada rekod! Dia dikira melancong ke KL bodoh!

Pelancong yg dikira ke Melaka bila dia menginap di Melaka, itu salah satu cara rasmi mengesan pelancong yg hadir... Nilah jdnya bila org tak ada ilmu nak komen...

aku setuju dengan aziz
setiap penilaian mesti ad formula
contoh mudah negeri selangor
kenapa diiktiraf negeri maju sedangkan ramai lg penduduk die yg miskin.
klu camtu,sampai bl2 la selangor xmaju
ade paham ke mamat

aziz dan akuss..
btol tak dinafikan jumlah org menginap di hotel tu satu cara.. tapi.. itu bukan satu2 nya cara.. homestay tak kira?.. volume org yg beriadah dgn keluarga kat tmpat pelancongan tak kira?. jadi.. tak valid nak kata ali rustam tipu..

65peratus penduduk melaka tidak menyokong pentadbiran b-end sebab kerana b-endlah banyak tanah2 di melaka dilacurkan serta tergadai akibat kerakusan adun2 b-end yg pentingkan nama dan duit!.

Dulu tahun 1991 satu negeri melaka kena bala jadi kering kontang di landa kemarau luarbiasa gara2 tamby chik hendak lelong pulau besar pada kroni mca.Rumah2 urut, pub2 bersepah2 waktu itu sampai skg ada lagi kat bandar melaka macam mini las vegas.

kalau tengok kat mana2 gerai yg jual kraftangan, cenderamata di melaka banyak mempromosikan barangan berkaitan tinggalan penjajah. Tengok tshirt2 byk cetakan kota famosa, gereja dutch, meriam portugis, british. Tinggalan sejarah melayu dan zaman kegemilangan melaka cuma acuh tak acuh dan dipinggirkan, hanya sejarah penjajahan portugis,belanda, british dimegahkan dibukukan dan dipopularkan

>orang lama<
klu setakat keluarkan data takda bukti.. sesiapapun boleh buat... aku pun boleh cakap 100 peratus rakyat melaka tidak menyokong pembangkang... klu betul pun 65 peratus tak sokong BN, knp PR kalah kt melaka... guna itu otak... klu saja2 keluarkan data tanpa sumber, nmpak sgt sekadar penilaian peribadi....

* TO >> pemerhati

KALAU NAK DATA ATAU NAK SANGAT TAHU KENAPA PR KALAH JEMPUTLAH DATANG KE BUKIT KATIL,MELAKA BOLEH JUMPA BERTANYA SENDIRI KETUA DEWAN PEMUDA PAS USTAZ KAMARUDIN DAN ADUN BANDAR HILIR TEY KOK KIEW. JADI GUNAKAN OTAK KAMU KALAU NAK TAHU KEBENARAN ITUPUN KALAU KAMU BERANI NAK DUDUK SEMEJA DENGAN KAMI.DI BUKIT KATIL KAMU BOLEH BERTANYAKAN KEPADA SELURUH PENDUDUK BUKIT KATIL SIAPA YG MERAMPAS HAK MEREKA DAN SEKARANG HENDAK RUNTUHKAN SURAU DAN PASTI INSAN JAYA. SEJARAH DULU DAN PERISTIWA KINI MENYAKSIKAN BE-END MELAKA MEMBULI DAN MENIPU RAKYAT MELAKA, ADUN MENANG KERANA DUIT SOGOKAN KEPADA PENGUNDI!

pemerhati

ohh kamu kata penilaian peribadi? kalau sumber kera-jaan b-end kamu kata betul tapi kalau sumber pakatan rakyat kamu kata tak betul. Jadi nampak sangatlah otak kamu senget sebelah, tu tengok data ali rustam kat atas tu, sumber mana dia pakai? lagi kuat menipuu! otak kamu dan ali sama spesis jenis kencing bersepah-sepah!

pada pemerhati 2:38

mmg kpla otak lu berjambul sama dgn ali rustam tu!! data ali tu sumber kepala tengkorak mana?? tipu punya olang..phuiiii!! dah tu tipu plak ckp melaka negeri termaju mmg kaki rasuah punya manusia pandai berlakon! aku nie org melaka aku tau laa apa korg bn(busuknajis) nie punya perangai lagi zalim dari firaun!!!

Peniaga Uptown Melaka delete 12 November 2010 at 22:52

Betul lah entry ni... Aku pun belajar tentang pelancongan, pelancong yg tinggal di Homestay, hotel murah, hotel mahal, semuanya dimasukkan dalam rekod. Data Tuorism tu memang utk gambarkan bilangan pelancong. Ali Rustam tu mmg tak betul data die... kalau org datang Melaka tp tak menginap memang tak dapatlah nak rekod... Ali Rustam je yg boleh rekod sebab die pakai jin...

kpd semuanya.. PRU akan datang, kita tgok sapa yg menang, sapa yg kalah... pelik tapi benar... lebih separuh rakyat melaka tak sokong BN (menurut orang lama)... tapi kenapa tetap pangkah BN.. klu dh tahu BN salah, gulingkn je kjaan BN... PRU akan datang, korg pakat2 la geng2 korg undi PR... kita tgok sapa yg menang... klu setakat bgtau 65 peratus tak sokong, mana buktinya??? BN menang kerana duit sogokan kpd pengundi konon, mana buktinya??? mana orangnya yg disogok tu??? pandai sgt kan guna fakta... pakat kumpul ramai2 org yg trima sogokan tu.. buat aduan kt SPRM.. ada berani?? guna saluran yang betul klu nk mebuktikan sesuatu perkara... bukan keluarkan bunyi jer... klu ktaorg BN ni lagi zalim dari firaun, takkan maju malaysia ni.. ingat gak.. PR plak asyik bergolak... mcm tu ke nk perintah msia... tawan dulu melaka, baru boleh mendabik dada...

pemerhati.. rilekslah... diorg mmg canni.. mana pnah senang tgk org lain bjaya.. diorg kalau boleh nak lg ramai org hentam tok'ali.. ala.. standard la org melaka belah2 kit katil tu mmg.. aku tak paham yg korang kat atas komen pasal peniaga jual barang portugis la.. belanda la.. apa masalahnya kalau diorg nak jual benda2 tuh?.. tok'ali tak bagi diorg niaga barang lain ke?.. itu namanya emosi.. emosi dengki mendengki..
kepada cucu jebat, takyah la nak rasa jaki sgt dgn kjayaan negeri sendiri.. patutnya bangga la.. ko ingat tok'ali tu bebal sgt ke nak promote melaka bagai org gila ke sana sini promote melaka pastu announce benda tipu? bebal sgt ke?.. John Hall dari The Global Project on Measuring the Progress of Societies OECD datang nak buat apa?.. main bunga api?.. pikir logik kalau komen pun.. apa yg ko kusut sgt dgn pembangunan kat melaka tu?.. ko kena bayau tol ke kalau ko nak pg jj dari bukit katil tu?.. ko langgau lobang ke jalan2 nak ke banda hilir tu?. penah ko pikir benda tu?.. tak pnah.. aku ingat ko pun tak pnah smpai shah alam lagik la.. lobang kat jalan dia boleh bela ikan keli.. bandaraya lagi...

serikandi bukit katil delete 14 November 2010 at 21:29

wahai si kitol-pemerhati dan si mandeliar-melaka

kami penduduk melaka sudah lama rasa jijik dan benci dgn sikap bongkak dan sombong bn kamu! abiss tanah2 kami org melaka dijual secara taktik kotor oleh penyangak penyamun bn seperti kamu! nak siasat sprm konon, ali celaka dan perompak seperti kamu tu dah boroi mcm babi makan duit rasuah.!!! dari pasir dlm sungai, tanah kubur, tanah org kg kamu rembat tak bersisa!

bukti2 kezaliman dan penindasan kamu (bn)terhadap penduduk melaka/rasuah dan salah guna kuasa :

tu bangunan majlis agama islam melaka kamu tolak kat kroni mca!-
http://amkns.blogspot.com/2010/10/bangunan-majlis-agama-islam-melaka.html


pekerja muslimah melayu tidak dibenarkan bertudung di mahkota hospital melaka-
http://amkns.blogspot.com/2010/11/islam-tertindas-di-melaka-tak-boleh.html

bn>busuknajis hanya tau melonggokan sampah sarap-
http://amkns.blogspot.com/2010/11/ketua-menteri-dan-exco-melaka-wajib.html

curi pasir sampai ancam ekosistem sungai, nyawa pengguna keretapi-
http://amkns.blogspot.com/2010/11/pengambilan-pasir-di-melaka-boleh-bawa.html


rampas tanah, nak robohkan surau dan pasti di bukit katil-
http://beritasemasa.com/lagi-tanah-dirampas-di-melaka

http://norhayatiberahim.blogspot.com/2010/10/tanah-kami-cuba-dirampas.html

http://pemudabukitkatil.blogspot.com/2010/06/kebangkitan-pas-melaka.html


ali rustam pemakan rasuah-
http://pemuda.pas.org.my/v2/index.php?option=com_content&view=article&id=706:undur-tangkap-ali-rustam-pas-melaka&catid=1:terkini&Itemid=2

http://www.youtube.com/watch?v=3aj5wMQWJtE


peristiwa rampasan tanah kg pulau sebang
http://tukartiub.blogspot.com/2010/01/berita-sedih-tanah-di-rampas-lagi.html


Projek bn jeti Sg lereh membazir duit
http://pasmelaka.blogspot.com/2010/05/projek-jeti-sungai-lereh-membazir.html

melaka masih mundur dari capai status negara maju
http://pasmelaka.blogspot.com/2008/07/ciri-ciri-negeri-membangun-melaka-masih.html

kami penduduk bukit katil dan seluruh rakyat melaka yg tertindas dan dizalimi oleh bn akan beramai2 menolak bn yg penuh korup,biadap dan kejam. kami semua berdoa kepada allah agar melakhnat orang2 seperti kamu.

ni akau nak bagi tahu korang.. kata melaka ict ada mitch hari ada terima name kad salah sorang pekerjanya... kat bawah tu ada tulis KUMPULAN ALI RUSTAM ( ALI RUSTAM GROUP ) APA KEJADAH NYA yang di pertuan negeri ada company sendiri.. mesti ada kepentingan nya...hampehhh tak bangga langsung.. nak muntah lagi ada...

errr... mungkin ali rostam ambil kira kedatangan pelancung selain rakyat melaka, aku pun selalu juga datang makan angin ke melaka, beli belah pun kat melaka (tampin), dah kira melancong dah tu, kalau yang bermenantukan orang selain melaka pun ali rostam kira melancong agaknya tu... so logik juga le perangkaan ali rostam tu kot

Dah lumrah munafik, takkan berkata yang benar. -Nour


EmoticonEmoticon