Tuesday

Pelajar 7 tahun diajar pendidikan seks mulai 2011



Sebelum ini MiLo SuaM telah didedahkan perancangan kerajaan Malaysia yang tidak begitu digembar-gemburkan iaitu untuk melaksanakan kurikulum baru pendidikan seks kepada kanak-kanak bagi membendung HIV seawal usia 6 tahun. Rujuk link ini Pendidikan seks di Sekolah Rendah.

Di dalam pendedahan lalu, banyak respon yang diterima melalui email! Ramai pembaca blog ini yang menuduh ReJaM© sengaja membuat berita palsu bagi menanam kebencian pembaca kepada kerajaan. Malah ada yang menuduh ReJaM© merujuk kepada portal berita yang tidk sahih iaitu Chinapost.

Baiklah kali ini ReJaM© ingin mengesahkan berita tersebut dari akhbar pujaan anda semua iaitu Berita Harian Online! Semoga anda semua puas hati! sila lihat screenshoot di bawah ini yang diambil dari Berita Harian Online.



Mungkin ramai yang hairan bukan? Mengapa berita ini tidak begitu dihebahkan? Jawapannya mudah, supaya rakyat tidak bising-bising. Taktik membuat keputusan tanpa meminta pandangan rakyat ini telah mula dikesan sejak zaman Pak Lah menjadi Perdana Menteri lagi. Pak Lah menaikkan minyak tanpa meuar-uarkan tindakan kerajaan terlebih dahulu. Hasilnya, rakyat tidak dapat buat apa-apa. Terima sajalah kerajaan dah buat keputusan!


Berikut petikan dari Berita Harian

“Perkembangan manusia mendedahkan murid mengenai pengetahuan sistem reproduktif manusia, manakala perhubungan pula menjurus mengenai kasih sayang dan persahabatan. Murid turut didedahkan mengenai perkahwinan dan kekeluargaan yang merangkumi tanggungjawab sepanjang hayat sebagai ibu bapa, manakala kebolehan dalam membuat keputusan menjadi pengisian kepada tunjang kemahiran kendiri.

“Turut diberi penekanan adalah kesihatan dan tingkah laku seksual yang membicarakan amalan seks sepanjang kehidupan, kaedah mengelakkan hubungan seksual, fantasi, kehamilan, penyakit seksual berjangkit, HIV dan Aids, manakala masyarakat dan budaya pula menyentuh mengenai isu seks dan masyarakat dan perundangan,” katanya kepada Berita Harian di pejabatnya di sini.

Sumber: BHarian
ReJaM© "Lucu kan? Tahan kencing pun belum pandai dah belajar seks!"

22 comments

umgok pk rakyat bodoh. memanglah bodoh, sebab still sokong umngok!!!

Tapi kerajaan juga bijak!
Inilah langkah meningkatkan sambutan kepada Sekolah Harapan Ali Rustam!
Kalau tak ramai orang masuk sekolah tu, bukan ke membazir namanya?

kembali pd ajaran islam la...kuatkn subjek pndidikan agama..itu yg sepatutnya... nak ajar seks tu, mreka masih xtau ape2... ada haritu dgr komen dr guru yg ajar pendidikn jsmani kat sek rendah ni, dikehendaki mgajar subjek ni...die ( si ckgu) ni pun tergamam..naka ajar ape klw sebut psl period, zakar, faraj, organ2 pmbiakan pd bdk drjah satu???!!!

konklusinya: kuatkn je dr sudut agama tu...

"kaedah mengelakkan hubungan seksual, fantasi, kehamilan, penyakit seksual berjangkit".......

mcm mggalakkan org wat seks jerk??...
kaedah utk elakkan diri dr hamil pabila wat seks pkai kondom...
ish2...drjh stu lg dh diajar mcm ni??

hishh!tak patut lah.ak drjah 1 dlu tak penah tahu pon benda2 ni semua.
jgn lah ajar adik ak bnda2 ni.lg mrosak kan.budak2 bukan nya pndai fikir pon...
aduhh.bodoh2.

kerajaan patutnye kembangkan lagi subjek pendidikan Islam kat malaysia ni..baru la akhlak knk2 ni terjaga..ni x, wat event mcm2..asal tahun baru je ade mercun. mmg cntk kite tgk..tp tgk pulak brape harge skali mercun 2 mletup.."x mhl"..dlm rm400 je.. tp bile suh wat event psl Islam, bajet ciput je..bile masalah sosial berleluasa, orang ramai pakat salahkan mak bapak. igt mk bapak 2 Allah ke dpt tgk ank kite spnjg mse? ank kite pun rimas taw..

Senang je, sebab kerajaan ada statistik ramai anak luar nikah, zina dan lain2, mereka boleh proceed buat pendidikan seks untuk budak thn 1. Sebab ramai dah tak ikut agama, jadi laksanakan pendidikan seks untuk budak thn 1 sampai tua nanti, senang kerja mereka.

Hahahaha....tak lama lagi akan kita dengar berita macam ni:
"Kanak-kanak umur 7 tahun ditangkap melakukan hubungan seks dengan rakan sebaya"
"Kakak dicabul adik berumur 7 tahun"
"Ibu dicabul anak kandung berumur 7 tahun"
"Nenek dirogol cucu berumur 7 tahun"

kahkahkah...alahai 1 Malaysia

LOL heran ape..RAKYAT yang CERDIK plih UMNGOK..nah skg rasekan jela..wakakkakakka..

best siol belajar sex education !

mak tnye "blajar ape hr ni nak?"
anak: macam biase mak.. blajar seks..
mak: aaaAAAAA????

haishh , this is really not good , apa lahh nak jadi

manusia gagal kerana hati buta menilai hikmah

pndidikan seks yg mcm mana sbnrnya nk diajar tu? kalau dngn cara tu, blh mngekang gejala sosial apa salahnya... kalau ada dkalangan anda seorang guru, msti anda tau bahawa kanak2 hr ni mmang tau psl bnda2 x elok tu...seawal 7 tahun mrk dh pndai bkak lmn web blue, tgk filem2 kta yg bnyk mndedahkn aksi x snonoh tu..bnyk dr persekitaran hr ni dh merosakkn pmikiran ank2 kta..sejauh mana kta nk melindungi mrk? mampukah kta? ilmu slalunya mnjadi perisai kpd bnyk godaan2 akhir zaman ni, tp yg perlu kta pastikan pendidikan yg nk diberi tu hruslah mngikut acuan Islam..ada kaedah & cara bhikmah untk kta mnghuraikn rasa ingn tahu kanak2 ini tnpa mlanggar syariat Islam

kalu korang tk apply utk jd ckgu ni rugi laa.. kalu ada sya nk apply.. best tu.. bkn snang nk cri bwh umor mcm ni.. kalu ank mrid report pon x jd mslh dah. kerajaan dah bg kelulusan utk mengajar pndidikan ni.ajar di sekolah pratikal di rmh..kalu ada kes rogol pon bdk bwh umor tkde tndakan apa2 sbb bdk2 nk pratikal. SYABAS utk kerajaan 1MALAYSIA. nti msuk darjah 2 masing2 bawak ank ke sekolah.

ini suma freemason
dunia akhir zaman

bukan kerajaan...tetapi Allah akan tunjuk satu persatu kejahilan manusia yang mengatasi sendiri kebijaksanaan-NYA. Padahal dalam ISLAM sendiri telah diajar cara dan bagaimana untuk mengatasi masalah itu. ISLAM hanya di mulut tapi tidak di hati..

weh korang ni, pendidikan seks ni ada byk kegunaan, cuma untuk darjah satu tak sepatutnya. pendidikan seks bukan ajr seks je! korang ni tak pernah blaja dah tuduh bukan2. pendidkan seks ni ajar cara nak berkomunikasi. how badn kte berfungsi. dan penting unutk pelajar perempuan yang datang haid awl!. pendidikan seks juga menghalang daripada kegiatan cabul kanak2. ada owang tua atau bapa sendiri mencabul ank mereka dan kanak2 tersebut tidak tahu itu salah atau tak. kebanyakan kanak2 sekrang dah mula eager to know what is seks. pendekatan budak2 ni dah salah. mereka blejar terus ke laman2 porno!. pendidikan agama juga penting! ini boleh membentuk akidah yang baik! iman yang teguh! seterusnya sahsiah yang teguh tapi adakah mereka tahu bagaimana badn kte berfungsi ketika darah haid? juga jgn lupa kepada pelajar bukan islam! rakyat kte bukan owang islam sahaja. tapi merangkumi owang cina, melayu, dan india. saya cadangkan melakukan pendidikan ini. tapi jgn menyeluruh hanya sekadar pengetahuan sahaja dan perlu memisahkan perempuan dgn lelaki ketika sesi pembeljaran dilakukan. pendidikan ini sesuai dilakukan dalam peljaran pendidikan jasmani. harp maklum. kesimpulannya, islam mewajibkan ilmu sains dan ilmu akhirat!
pendidikan seks dari ibu bpe adalah tidak sama dan kebnyakakkannye tidak tahu bagaimana nak menerangknnye pada ank2. elakkan daripada ank anda mencari sendiri ilmu ini. kerana mencari ilmu tanpa berguru, boleh menyebabkan ajaran itu terpesong. sekian!

budak2 layan stim dalam kelas la pasni wahaha.

leh x on fb..tgk msg..

Urat dawai tulang besi delete 1 December 2010 at 17:33

Kalau sukatan matapelajaran seks darjah satu 7 tahun lagu tu, apa pula sukatan pelajaran untuk tahun dua? Tingkatan 1? Cara2 buat seks yg betul? tingkatan 5 pula?

Ngeri2..... skrang ni pun yg kena tangkap atas bumbung sedang beromen pun budak umur 12 tahun!! Kena tangkap dlm tandas pun budak umur 12 tahun.

Apa lagi kalau di jadikan matapelajaran?

Fuh meriahnya dgn aktiviti seks 1Malaysia....

Belajar pendidikan Islam secara lebih mendalam. Sebab ramai cikgu agama kt sekolah takot nak sentuh bab2 mcm ni padahal agama Islam itu syumul. Semua aspek dalam hidup nabi dah ajar. Kenapa x buat?

Buang minda lama. Balik kepada Islam.
Jangan mempolitikkan agama. InsyaAllah.

budak2 skarang payah ajar pun dieorg boleh tau......kenape kerajaan sibuk2 nak wat pendidikan sex NAK TAMBAH LAGI PERATUSAN KES BUANG BAYI KAT MALAYSIA NI KEE....cube tekankan soal pendidikan agama islam disekolah tapi bukan sekadar belaja je kene amalkan ape yg diajarkan....insyAllah malaysia akan sentiasa dilindungi ALLAH....


EmoticonEmoticon