Sunday

Ribut kencang bekalan elektrik seluruh Israel terputus



Akhbar berita online Israel Jpost melaporkan bahawa negara itu kini dilanda ribut kencang selaju 100 km sejam di bandar persisiran pantai Netanya.

Ribut kencang disertai hujan lebat itu telah meranapkan pokok-pokok menyebabkan seluruh negara rejim itu terputus bekalan elektrik.

Radio awam melaporkan, ribut turut menyebabkan seorang pelancong Rusia hilang manakala pihak berkuasa taman negara terpaksa menutup hutan simpan di selatan padang pasir Negev kerana kemungkinan berlaku banjir.

Pihak polis masih gagal mengesan lelaki yang hilang kerana cuaca buruk dan ribut kencang di persisiran pantai itu, lapor radio rejim zionis.




ReJaM© "Inilah masa yang sesuai kalau nak serang Israel!"

14 comments

inilah akibatnya apabila cuba menhancurkan umat islam...

Sabda Rasulullah "Tidak akan berlaku
kiamat sehinggalah akan
berlaku peperangan di antara
orang Islam dan Yahudi, maka
pada waktu itu (tentera) Yahudi
akan dibunuh oleh (tentera)
Islam, sehingga apabila orang
Yahudi berselindung di sebalik
batu dan pokok, lalu batu dan
pokok itu akan bersuara dengan
katanya: 'wahai muslim, wahai
hamba Allah, di belakangku ini
ada Yahudi, marilah bunuhnya',
kecuali POKOK GHARQOD (yang
tidak bersuara), kerana
sesungguhnya ia merupakan
pokok Yahudi"
p/s baru-baru ini berlaku kebakaran di israel. Mesti byk pokok Ghorqod yg hangus tbakar. Mereka lupa bahawa Allah Maha Bijaksana dan Maha Mengetahui tipu daya musuhnya

Haha..tu la padahnya.Yahudi mmg tetap musuh islam dulu kini dan selamanya...!!

Hebat mana pun senjata canggih bekalan US, hanya dgn senjata air daripada Allah saja pun bolh lumpuh negara haram itu. Setiap inci tanahnya dan apa hasil yg lahir darinya hasil dari derita dan kezaliman kepada umat islam adalah haram belaka.

Di negara kita letrik pula telah digunakan oleh lanun untuk memeras rakyat jelata. Hak negara dan rakyat disamun sesuka hati. Izinkan hamba menyiarkan semula artikel 2008 lepas yg ada kaitan dgn ura2 kenaikan tarif letrik tidak lama lagi. Artikel ini masih relevan dipakai sekarang dan seterusnya selagi mana bn memerintah. Maaf tuan kerana hamba rasa ia penting walaupun tersasar dari tajuk di atas. Sila rujuk artikel berkenaan di bawah. Bersambung...

Sambungan dari atas....

Sila sebar jika difikirkan ada kebenarannya bagi menghadapi kerakusan penyamun yg bakal menaikkan tarif lagi. Artikel di bawah adalah salinan asal tanpa pindaan walau sepatah perkataan pun :

.................................

From:ANUAR FAKRUL [mailto: fakrul _ an uar@y ah oo.com]
Sent: Friday, June 20, 2008 1:58 AM
Subject: Fw: Re: {GE2u} Betul ke???? Gaji atas an TNB naik 100%

Sebuah artikel dari seorang kenalan .

TNB berura-ura dan tidak mustahil nak ambil kesempatan sempena menyambut kenaikan harga minyak.mereka pun mencari akal nak naikkan takrif letrik berdasarkan harga minyak...memang agak malang kita sebagai pengguna@rakyat dibebankan dengan bermacam2 benda.

Minyak dan segala barangan boleh diumpamakan sepucuk JALA...jika pucuk jala (minyak) ditarik keatas@atau dinaikkan ... maka segala lobang-lobang benang yg banyak...termasuk batu-batunya sekali akan ikut pucuknya naik...

Sekarang kita nak tengok telatah TNB pula...dan Setiap kali minyak naik maka keluarlah musang-musang kat kaca TV berbunyi TNB tak mampu menanggung beban kenaikan harga minyak untuk menjalankan operasi JANALETRIK sebab kos tinggi.

Tahukah anda apa yang TNB tipu kita..?

Dulu...LEMBAGA LETRIK NEGARA diswastakan menjadi...Tenaga Nasional Berhad selepas semua EMPANGAN AIR siap dibina dengan duit rakyat kemudian diswastakan .

Empangan yang besar :

1 - Empangan Pedu - Kedah
2 - Empangan Temenggor - Perak
3 - Empangan Kenyir - Terengganu

Empangan kecil ada lagi tetapi tak perlu masuk senarai kita bongkar yang besar-besar ini dulu...terutama Empangan Temenggor dan Empangan Kenyir...
Empangan Pedu

Setiap empangan ini ada sekurang-kurangnya 3 buah (unit) TURBIN untuk menjana letrik menggunakan air tanpa menggunakan setitik pun minyak,diesel@ seketul pun arang batu.Tujuan asal pembinaan Empangan 2 ini adalah untuk menakung air minuman dan yang lebih mustahaknya untuk menjana elektrik...berapa peruntukan telah terbenam disana ?

Persoalan nya ialah ...

Kenapa pemimpin ular sawa ini menghalang dari menguatkuasakan penjanaan turbin2 itu...hanya dibenarkan 1 buah turbin di Kenyir dan mungkin satu lagi di Temenggor.Kenapa turbin yang lain di tidurkan sekian lama?

Sebab.... (sambung di bawah)

Artikel di bawah dipetik tanpa dibuat sebarang pindaan. Sila sebar jika dirasakan ianya bermanafaat utk membuka mata rakyat terutama rakyat umno :
...............................................

From:ANUAR FAKRUL [mailto: fakrul _ an uar@y ah oo.com]
Sent: Friday, June 20, 2008 1:58 AM
Subject: Fw: Re: {GE2u} Betul ke???? Gaji atas an TNB naik 100%

Sebuah artikel dari seorang kenalan .

TNB berura-ura dan tidak mustahil nak ambil kesempatan sempena menyambut kenaikan harga minyak.mereka pun mencari akal nak naikkan takrif letrik berdasarkan harga minyak...memang agak malang kita sebagai pengguna@rakyat dibebankan dengan bermacam2 benda.

Minyak dan segala barangan boleh diumpamakan sepucuk JALA...jika pucuk jala (minyak) ditarik keatas@atau dinaikkan ... maka segala lobang-lobang benang yg banyak...termasuk batu-batunya sekali akan ikut pucuknya naik...

Sekarang kita nak tengok telatah TNB pula...dan Setiap kali minyak naik maka keluarlah musang-musang kat kaca TV berbunyi TNB tak mampu menanggung beban kenaikan harga minyak untuk menjalankan operasi JANALETRIK sebab kos tinggi.

Tahukah anda apa yang TNB tipu kita..?

Dulu...LEMBAGA LETRIK NEGARA diswastakan menjadi...Tenaga Nasional Berhad selepas semua EMPANGAN AIR siap dibina dengan duit rakyat kemudian diswastakan .

Empangan yang besar :

1 - Empangan Pedu - Kedah
2 - Empangan Temenggor - Perak
3 - Empangan Kenyir - Terengganu

Empangan kecil ada lagi tetapi tak perlu masuk senarai kita bongkar yang besar-besar ini dulu...terutama Empangan Temenggor dan Empangan Kenyir...
Empangan Pedu

Setiap empangan ini ada sekurang-kurangnya 3 buah (unit) TURBIN untuk menjana letrik menggunakan air tanpa menggunakan setitik pun minyak,diesel@ seketul pun arang batu.Tujuan asal pembinaan Empangan 2 ini adalah untuk menakung air minuman dan yang lebih mustahaknya untuk menjana elektrik...berapa peruntukan telah terbenam disana ?

Persoalan nya ialah ...

Kenapa pemimpin ular sawa ini menghalang dari menguatkuasakan penjanaan turbin2 itu...hanya dibenarkan 1 buah turbin di Kenyir dan mungkin satu lagi di Temenggor.Kenapa turbin yang lain di tidurkan sekian lama?

Sebab....

bersambung

sambungan dari artikel di atas..


Orang politik nak bisnes nak cari duit senang...jika semua turbin di dua empangan tersebut dijalankan kerajaan tiada alasan untuk menaikkan takrif eletrik kerana penjanaan di dua empangan tersebut mampu supply eletrik seluruh semenanjung, singapura dan sebahagian Thailand dengan harga yang amat murah .

Empangan Temenggor

Oleh kerana orang politik nak bisnes...mereka STOP sebahagian besar operasi turbin (yang memang murah harganya untuk rakyat) dan mencari akal serta menwujudkan janaletrik swasta yang banyak dibina ditepi laut seperti yang anda sedia maklum stesen janakuasa tersebut semuanya menggunakan minyak diesel dan arang batu.Yang sedih nya kerajaan dipaksa sign kontrak mesti membeli letrik dari stesen-stesen politik ini dan kongkong operasi turbin empangan.

Operasi stesen-stesen itu sahaja yang selalu diwar-warkan . .dan diperbesar-besarkan dalam TV/media mengatakan kos operasi letrik tinggi dan bermacam-macam lagi akibat kenaikan harga minyak dan arang batu. APA SUDAH JADI NI??? Kenapa tak pernah tunjukkan kos operasi Turbin empangan yang menggunakan air itu..? Kesian rakyat Malaysia di perbodoh-bodohkan oleh pemimpin-pemimpin ular sawa .

NGO dan pembangkang hendaklah segera buat kajian terperinci tentang kemampuan janakuasa empangan 2 tersebut dan bangkitkan di PARLIMEN kenapa yang murah ,ditahan ...yang mahal dipaksa rakyat bayar? Perkara ini sudah lama berlaku. Kini masanya di bongkar. Mengapa Janakuasa swasta ini wujud dengan banyak siapa disebalik stesen2 tersebut dan kenapa
mereka memaksa kerajaan sign kontrak membeli letrik dari stesen swasta tersebut.

(Jika disoal mereka dah siap jawapan ....untuk support jika janaletrik empangan rosak)sebenarnya mereka nak bisnes

Jika nak bisnes...... .ok tiada masalah generate power jual sendiri lawan harga letrik empangan . Macam telefon memasing ujudkan Digi, Maxis, celcom dan lain-lain memasing melawan menawarkan line mereka murah rakyat puas hati memilih dan menikmati benda yang diswastakan . .....macam itu baru betul....kerajaan kenapa tidak suruh TNB dan Stesen tepi laut
tersebut lakukan macam line telefon itu???

Empangan Kenyir

Ada sumber letrik (empangan ) harga yang murah untuk dinikmati rakyat tapi kenapa diarah Slow-Down operasinya.. ...dan MENGAPA? mengujudkan janaletrik swasta dan paksa rakyat membayar dengan harga setiap tahun semakin tinggi??? Why..why..why. ..

Jika orang politik ular sawa nak bisnes carilah benda lain...janganlah nak dapat duit dengan memulas perut rakyat??

Dari...keladi gatai...bukan sumer rakyat boleh ditipu!!!

sambungan...

Orang politik nak bisnes nak cari duit senang...jika semua turbin di dua empangan tersebut dijalankan kerajaan tiada alasan untuk menaikkan takrif eletrik kerana penjanaan di dua empangan tersebut mampu supply eletrik seluruh semenanjung, singapura dan sebahagian Thailand dengan harga yang amat murah .

Empangan Temenggor

Oleh kerana orang politik nak bisnes...mereka STOP sebahagian besar operasi turbin (yang memang murah harganya untuk rakyat) dan mencari akal serta menwujudkan janaletrik swasta yang banyak dibina ditepi laut seperti yang anda sedia maklum stesen janakuasa tersebut semuanya menggunakan minyak diesel dan arang batu.Yang sedih nya kerajaan dipaksa sign kontrak mesti membeli letrik dari stesen-stesen politik ini dan kongkong operasi turbin empangan.

Operasi stesen-stesen itu sahaja yang selalu diwar-warkan . .dan diperbesar-besarkan dalam TV/media mengatakan kos operasi letrik tinggi dan bermacam-macam lagi akibat kenaikan harga minyak dan arang batu. APA SUDAH JADI NI??? Kenapa tak pernah tunjukkan kos operasi Turbin empangan yang menggunakan air itu..? Kesian rakyat Malaysia di perbodoh-bodohkan oleh pemimpin-pemimpin ular sawa .

NGO dan pembangkang hendaklah segera buat kajian terperinci tentang kemampuan janakuasa empangan 2 tersebut dan bangkitkan di PARLIMEN kenapa yang murah ,ditahan ...yang mahal dipaksa rakyat bayar? Perkara ini sudah lama berlaku. Kini masanya di bongkar. Mengapa Janakuasa swasta ini wujud dengan banyak siapa disebalik stesen2 tersebut dan kenapa
mereka memaksa kerajaan sign kontrak membeli letrik dari stesen swasta tersebut.

(Jika disoal mereka dah siap jawapan ....untuk support jika janaletrik empangan rosak)sebenarnya mereka nak bisnes

Jika nak bisnes...... .ok tiada masalah generate power jual sendiri lawan harga letrik empangan . Macam telefon memasing ujudkan Digi, Maxis, celcom dan lain-lain memasing melawan menawarkan line mereka murah rakyat puas hati memilih dan menikmati benda yang diswastakan . .....macam itu baru betul....kerajaan kenapa tidak suruh TNB dan Stesen tepi laut
tersebut lakukan macam line telefon itu???

Empangan Kenyir

Ada sumber letrik (empangan ) harga yang murah untuk dinikmati rakyat tapi kenapa diarah Slow-Down operasinya.. ...dan MENGAPA? mengujudkan janaletrik swasta dan paksa rakyat membayar dengan harga setiap tahun semakin tinggi??? Why..why..why. ..

Jika orang politik ular sawa nak bisnes carilah benda lain...janganlah nak dapat duit dengan memulas perut rakyat??

Dari...keladi gatai...bukan sumer rakyat boleh ditipu!!!

sambungan di atas...

Orang politik nak bisnes nak cari duit senang...jika semua turbin di dua empangan tersebut dijalankan kerajaan tiada alasan untuk menaikkan takrif eletrik kerana penjanaan di dua empangan tersebut mampu supply eletrik seluruh semenanjung, singapura dan sebahagian Thailand dengan harga yang amat murah .

Empangan Temenggor

Oleh kerana orang politik nak bisnes...mereka STOP sebahagian besar operasi turbin (yang memang murah harganya untuk rakyat) dan mencari akal serta menwujudkan janaletrik swasta yang banyak dibina ditepi laut seperti yang anda sedia maklum stesen janakuasa tersebut semuanya menggunakan minyak diesel dan arang batu.Yang sedih nya kerajaan dipaksa sign kontrak mesti membeli letrik dari stesen-stesen politik ini dan kongkong operasi turbin empangan.

Operasi stesen-stesen itu sahaja yang selalu diwar-warkan . .dan diperbesar-besarkan dalam TV/media mengatakan kos operasi letrik tinggi dan bermacam-macam lagi akibat kenaikan harga minyak dan arang batu. APA SUDAH JADI NI??? Kenapa tak pernah tunjukkan kos operasi Turbin empangan yang menggunakan air itu..? Kesian rakyat Malaysia di perbodoh-bodohkan oleh pemimpin-pemimpin ular sawa .

NGO dan pembangkang hendaklah segera buat kajian terperinci tentang kemampuan janakuasa empangan 2 tersebut dan bangkitkan di PARLIMEN kenapa yang murah ,ditahan ...yang mahal dipaksa rakyat bayar? Perkara ini sudah lama berlaku. Kini masanya di bongkar. Mengapa Janakuasa swasta ini wujud dengan banyak siapa disebalik stesen2 tersebut dan kenapa
mereka memaksa kerajaan sign kontrak membeli letrik dari stesen swasta tersebut.

bersambung..

sambungan di atas....

(Jika disoal mereka dah siap jawapan ....untuk support jika janaletrik empangan rosak)sebenarnya mereka nak bisnes

Jika nak bisnes...... .ok tiada masalah generate power jual sendiri lawan harga letrik empangan . Macam telefon memasing ujudkan Digi, Maxis, celcom dan lain-lain memasing melawan menawarkan line mereka murah rakyat puas hati memilih dan menikmati benda yang diswastakan . .....macam itu baru betul....kerajaan kenapa tidak suruh TNB dan Stesen tepi laut
tersebut lakukan macam line telefon itu???

Empangan Kenyir

Ada sumber letrik (empangan ) harga yang murah untuk dinikmati rakyat tapi kenapa diarah Slow-Down operasinya.. ...dan MENGAPA? mengujudkan janaletrik swasta dan paksa rakyat membayar dengan harga setiap tahun semakin tinggi??? Why..why..why. ..

Jika orang politik ular sawa nak bisnes carilah benda lain...janganlah nak dapat duit dengan memulas perut rakyat??

Dari...keladi gatai...bukan sumer rakyat boleh ditipu!!!


Tamat.

Ampun dan maaf tuan...terhantar double..kesilapan teknikal....

di malaysia pun ade ya'jud dan ma'jud.sy sokong JAKA

aku pon sokong jaka... takpe double pun double lah! Janji boleh baca!

terbaik jaka..
kite seperti ditindas dinegara sendiri..


EmoticonEmoticon