Thursday

Utusan Malaysia siar berita separuh sahaja!


Aduhai lucu betul bila baca Utusan Malaysia ni. Kami tahulah Utusan Malaysia ni akhbar propaganda kerajaan, tapi janganlah nampak sangat penipunya. Satu laporan akhbar yang dipetik dari Utusan Malaysia hari ini membuatkan ReJaM© rasan nak muntah baca akhbar Utusan Malaysia ni.

Di kanan blog ini disiarkan screenshot laporan berita dari Agensi Berita Kebangsaan, BERNAMA. Berita mengenai perbahasan dewan rakyat dan kenyataan menteri bahawa Jenayah Rogol mencatatkan jumlah tertinggi di Selangor. Manakala jenayah sumbang mahram dan cabul pula dicatatkan tertinggi di Johor.

Tiada masaalah tentang berita ini sebenarnya. Tapi bila buka halaman Utusan Malaysia pula, berita ini sudah diubahsuai jadi cerita lain. Bagaimanakah berita dari sumber BERNAMA, tapi telah diubahsuai dan dipolitikkan. Hanya separuh sahaja berita yang dikeluarkan! Sebahagian lagi disembunyikan!

Berita yang dimasukkan setakat cerita tentang Selangor sebagai negeri yang mencatatkan kes rogol tertinggi, tapi berita buruk tentang Johor disembunyikan. Apa tujuan editor Utusan Malaysia buat berita separuh-separuh? Budak tadika pun tahu jawapannya!

Di bawah ini berita yang disiarkan di Utusan Malaysia sila klik untuk membesarkan image.



Cuba lihat akhbar Malaysiakini, boleh je buat berita penuh? Utusan Kenapa tak boleh? Klik sini

ReJaM© "Akhbar propaganda, memperbodohkan rakyat!"

25 comments

sejak bila MalaysiaKini jadi akhbar?

Malaysiakini tu akhbar online lah lembab!

macam lah anda tu "laju" sangat...

dah lembab xnak ngaku

laju tu tak la tapi tak lembab mcm kau..haha

hahah,anonymous..anonymouse..
nak komen tu bran la sket..
jgn sembunyi..

rejam hantu..mane aku nk cr ko ni..col aku..

KALAU SURAT KABO YNG KORANG BUAT MESTI SEMUA BERITA BETULKANNNNNN...TAPI KALU SURAT KABO ORG LAIN YG BUAT MESTI TAK BETULLLL...HUHUHUHU....CUBE KORANG TERBALIKKAN PULAK...BILE KORANG DI PIHAK YANG 1 LAGI....MESTI KORANG KATE SURAT KABO YG NI TAK BETULLLL....SURAT KABO HOK NI PLAK BETULLLL...

SUDAHNYE GADUH LA SESAME UMATTTTTTTTTTTTTTTT....
UMAT AKHIR ZMAN LA KATEKANNNNNNN....

Main cakap sembarang je ke bro? Tepeklah bukti satu! cakap je buat ape? aku dah tepek bukti kat sini, ko punye bukti mana?

try la bace newspaper 2-2 side...bru korg akn nmpk mne btol n mne salah....2-2 pon ade propaganda masing2...guna akal la,tgk dgn mate sdri kalo x pasti...kalo bace paper,tgk tv je,mmg laa sng kne tipu...n kalo nk cri kbenaran,jgn ade bias..kite nk cari kbnaran,bkn cari kslhn org utk kite gunakan nk hentam...
semoga rakyat Malaysia jd lbh matang dlm menentukan mase dpn negara...

http://www.bharian.com.my/bharian/articles/SelangorpalingbanyakkesrogolJanuari-Ogos2010/Article

Bharian ada je.

sinar harian
http://www.sinarharian.com.my/terkiniAll.asp)
TAK ADA LIPUTAN

harakah
(http://www.harakahdaily.net/v2)
TAK ADA LIPUTAN

tapi yg ini wajib ada
http://www.harakahdaily.net/v2/index.php?option=com_content&view=article&id=29766:tumpu-kalahkan-umno-bn-dulu&catid=1:utama&Itemid=50

HAHAHAHAHA KALAH JANGAN TAK KALAH! GERTAK JANGAN TAK GERTAK! Tu je la korang tau

elok je... xde berita separuh pon..

Bak kata Nik Aziz:

"PADAN MUKA KENE ROGOL"

betul tu atok, kasik rogol je! yg pnting BN kalah!! yabbeddabeedu!

agak2 sblom nie pown sape yg memerintah Sgor ye? BN gak kn? bukan sng kjaan pakatan nk perbetulkn keadaan.bingai..

Apalah bangang pengkomen yang bernama lucah kat atas tu?
Orang cerita utusan malaysia ko bagi berita harian! Kah kah kah...
kalau dah bodoh, berlagak pandai, macam tenuk kena rogol kah kah kah!

waaaa...
sronot nampak mamat x de konet tu..
skali ngan nik aziz pun kna sebat..
macam penah kena je....:-)

da x de konek nak buat camne...

berani mu kutuk nik aziz... mu dgr ko dok pasal ceramoh hok kno rogol tuh??? nik aziz siap bg ceramoh full lg... baso jenih x dgr ceramoh gak payoh la... ni la manusio hok duk pujo artis, tp hino ulamak... mugo artis hok mu pujo bulih wi syafaat lepah mu mapuh seksok tu gak...

yang duk kutuk n fitnah tok guru nik aziz tu...jage2
sabda rasul S.A.W :
" fitnah itu tidur, Allah MELAKNAT orang yg mengejutkannya.."
jd...jagalah anda...ni bukan aku yg kate..tp Nabi yng bersabda

pada komen yg kata takde kaitan tu, bagi aku bharian ialah pro-kerajaan selalunya, dan aku gak nak bgtau jgak 2 sokkabar yg laen takde liputan langsng. so separuh liputan, lagi baik dari takde langsung.

menjawab komen kontroversi aku:
ulamak ape yg menggalakkan rogol? kalau pun ada pmpuan bogel depan mata aku guling2 ada agama ape yg ajar aku boleh rogol pmpuan tu? bodoh ape kau?

ko xpayah cakap pasal dengar ceramah full. aku dah dengar betul2.

ko tak payah cakp pasal perli. budak2 bleh la cakap mcm tu. mat rempit ckp mcm tu takpe la. ini "ulamak" dan "pemimpin yg dipandang tinggi", tak patut buat mcm tu. statement biar betul, sebab silap2 orang akan anggap sebagai hukum. kalau orang bukan islam dengar pulak mcamane? (n dah mmg tersebar pn)

wei sorang yg last tu.. fitnah kepala hangguk kau. pi cari la video kat utube.. ni bukan aku reka citer. aku tak bodoh nak reka2 cite pasal orang yg ada nama dan dipandang tinggi (bg korang la).


tau kan apa definisi fitnah? n sape2 x faham ape aku merepek, leh refer video ni:

http://www.youtube.com/watch?v=tfoBWah3OVQ
(uploader video ni bukanlah pro-kerajaan atau pro-pembangkang.. tak percaya cari video dia yg laen bersepah2 je kutok kerajaan)

ADMIN.. yg ni mmg aku mintak maaf kat ko. pasal lari topik. hehehe.

http://www.facebook.com/rokokmoden#!/pages/Max-Power-Controller/108994032507000

MAX FUEL CONTROLER
Alat Teknologi Terkini Dari Jepun!
*Barang Baru Jaminan Produk 1Tahun!
*Harga RM99(Semenanjung)& RM109(Sbh/Sarawak)
*Penghantaran Percuma Seluruh Malaysia!

Kelebihan :
*Menjimatkan Minyak Kenderaan Anda Sehingga 45%
*Sesuai Untuk Semua Jenis Kenderaan Petrol Termasuk Berenjin DIESEL/TURBO/NA.
*Menstabilkan Voltan
*Sistem pencucuhan lebih berkuasa, menjadikan Engine lebih pick-up.
*Lampu lebih terang
*Melancarkan pertukaran gear
*Sistem pembakaran pada engine lebih sempurna
*Mengurangkan asap hitam
*Memanjangkan Jangka Hayat Beteri & Pug
*Mudah dipasang
*TIDAK PERLUKAN PENJAGAAN!!!

BERMINAT SILA HUBUNGI @ SMS
H/P:0146081909 baha
-------------------
sila bank in ke ==
Maybank
Account Name : Mohd Asri B Abd Rahim
Account Number : 153083165687
-----------------
Bank Islam
Account Name : Mohd Asri B Abd Rahim
Account Number : 03036020276621
-----------------
RHB Bank
Account Name : Mohd Asri B Abd Rahim
Account Number : 1-03011-0037135-4

selepas bank in sila inform melalui email di gongbatu@gmail .com atau call ke 0146081909

pd brother yg ngaku x bodo piang tu & x nak rogol pompuan bogel guling2 depan ko tu..
aku x tau definasi fitnah,ko tolong ajar ble?..klu ble maksud dr dua sudut - syar'iah & usuluddin..pstu tolong bgtau skali maksud ijma' ulama' & Qiyas skali klu ble...KALO bOLLLEEE laa..
tq..:-)

buka tenet sat~ nnt dia bg mkna copy paste=p hekhek~

peminat utusan 1 malaysia delete 10 December 2010 at 22:35

utusan melacur maruah melayu...itu je aku leh cakap...

lau baca paper satu jenis je camana nk tahu....bukak minda..baca semua...barulah otak boleh berpikiaq....apo daa...dunia mahu runruh pun dok main aci2 buka pintu lg....pegi dah...


EmoticonEmoticon