Saturday

Kerajaan Pulau Pinang pinggirkan kontraktor Melayu?



Selama ini sering digembar gemburkan bahawa kerajaan Pulau Pinang mengetepikan dan meminggirkan kontraktor Melayu di dalam pelbagai berita dilaporkan oleh Utusan Malaysia yang menyifatkan Kerajaan Pulau Pinang sebagai rasis dan berat sebelah kepada kontraktor bukan Melayu.

Namun kini cerita lain pula keluar apabila dalam satu tindakan yang mengejutkan semalam,timbalan pengerusi Persatuan Kontraktor Melayu Malaysia (PKMM) Pulau Pinang, Datuk Mohamed Fadzill Hassan memohon maaf kepada Ketua Menteri Lim Guan Eng ekoran pelbagai serangan yang dibuat terhadapnya.

Mohammed Fadzill memohon maaf di atas kenyataan-kenyataan yang sebahagian besar dibuat dalam akhbar Melayu.

Sebelum ini Utusan Malaysia memetik ucapan Mohammed Fadzill sebagai mencabar Lim memberikan butir-butir terperinci mengenai projek-projek yang diperolehi oleh kontraktor Melayu. [sumber]




ReJaM© "Alamak, kata Guan Eng rasis? Tang mana rasisnya ni? Fitnah saja ka? Haiya lu bikin malu Melayu la..."

4 comments

lu duk penang ke rejam? x kan? senyap!

haha...tula pasal.p tanya naseb pnjaja2 kt market kt png tu sama (walaupun xbkaitan,tp kaitan dgn rasis)

ReJaMBan ni nampak sangat tak baca pun artikel ni,
kah kah kah... boleh masuk persatuan memalukan diri
sendiri... huhu...

cerdik cket dr rejamban delete 8 January 2011 at 18:17

rejamban tu mmg keturunan bodoh...dari dia sampai anak dia x reti baca bahasa melayu...setakat nak kate kat penang, cube la g tgk kat n9, kl sape yg perintah tapi sape yg dapat kontrak besar? event projek mega pon name je kampeni melayu, tapi yg buat semua org lain...yg name melayu dapat kamsen 1 2 juta ckp la...biarla org lain tuh dapat untuk 1 2 billion...hakhakhak...bodo punya olang....


EmoticonEmoticon