Friday

Menteri rogol amah, mangsa enggan dakwa menteri


Berikutan kes rogol seorang pembantu rumah Indonesia yang didakwa dilakukan oleh oleh seorang menteri di Malaysia, portal berita Indonesia, Kompas.com dan antaranews turut melaporkan berita hangat itu. Apapun menteri yang didakwa melakukan kes rogol tersebut Datuk seri Rais Yatim nampaknya tidak akan didakwa memandangkan 'si mangsa' menolak untuk membawa perkara itu ke tengah. [sumber]Portal Malaysiakini, juga turut memetik kenyataan akhbar tersebut(Kompas.com), berikut laporan yang dipetik dari Malaysiakini. Sila klik untuk membesarkan image.Kita tidak tahu sama ada kes dakwaan Rais Yatim merogol amahnya ini sebagai berita yang benar atau fitnah pihak tertentu untuk menjatuhkan beliau. Apa yang pasti, tiada siasatan akan dilakukan memandangkan orang yang dikatakan sebagai mangsa tersebut tidak berani membawa perkara ini ke tengah.

Sebelum ini MiLo SuaM ada mendedahkan kenyataan mangsa yang bimbang akan dibunuh seperti Altantuya sekiranya kes ini dihebahkan ke pengetahuan umum. sila ikuti link ini. Mangsa takut dibunuh seperti AltantuyaReJaM© "Apa boleh buat? Kes ini terpaksa digantung tanpa jawapan..."

5 comments

masih ingat kes raba2? mula2 hangat.. kemudian ditutup... mungkin mangsa dpt pampasan...
sama juga dgn amah ni... jika tidak benar.. saman aje lah Amah tu... bukan ringan tuduhan... rogol beb... sampai bila2 akan jadi bahan peluru PR utk BN hahaha

kalau benar & tidak sempat bertaubat nt kena hukuman kat akhirat lar.

rejam sampai mati lol

Cilaka punya menteri!
Mentang-mentang kau menteri!

Dah Dpat duit sedap lah bodoh punya amah Maruah Di gadai


EmoticonEmoticon