Saturday

Pejabat Rosmah Mansor di Jabatan Perdana Menteri




Kalau sebelum ini semasa di zaman Pak Lah masih menjadi Perdana Menteri, ramai orang termasuk Tun Mahathir mempersoalkan kewujudan pejabat menantu Pak Lah si Khairy Jamaluddin di tingkat empat bangunan Jabatan Perdana Menteri, di Putrajaya yang jelas sekali tiada sebarang jawatan di dalam kerajaan.

Kali ini Najib Tun Razak nampaknya harus menjawab persoalan yang timbul tentang kewujudan sebuah pejabat khas dilihat untuk isterinya, si Rosmah Mansur di Jabatan Perdana Menteri di bawah nama F.L.O.M. First Lady Of Malaysia.


[Sumber: Jabatan Perdana Menteri]

Apakah fungsi pejabat First Lady Of Malaysia? Adakah pejabat ini sekadar memenuhi mimpi Rosmah Mansor untuk menjadi Fisrt Lady Malaysia walaupun ia jelas sekali menentang perlembagaan Malaysia?

Pejabat khas Rosmah ini dilihat untuk mengurus dan mendapatkan bajet-bajet yang tidak masuk akal seperti berlangsungnya Sidang Kemuncak "First Ladies" yang diadakan pada 11 hingga 13 Oktober tahun lalu di sebuah hotel terkemuka negara. Apabila konvensyen yang dihadiri oleh kebanyakkan Wanita Pertama negara-negara Afrika itu menelan belanja RM4.5 juta untuk jangka masa 3 hari, apakah ia masuk akal?

Tidak cukup dengan PERMATA, peruntukan besar sebanyak RM 111 juta kepada Pusat Anak Permata Negara yang dinaungi isteri perdana menteri juga disifatkan sebagai tidak masuk akal kerana ia didakwa hanya melibatkan segelintir pihak. Apakah ianya berkait rapat dengan penubuhan FLOM dan menjadi jalan kepada apa jua bentuk 'perniagaan'.

Inilah kegilaan Perdana Menteri Najib, bini dia pun dapat pejabat khas di Putrajaya. Malah ini merupakan kali pertama di Malaysia, apabila isteri Perdana Menteri yang tiada sebarang jawatan diberikan pejabat khas di Jabatan perdana Menteri samalah halnya seperti Khairy Jamaluddin yang diberikan pejabat di tingkat 4 walaupun tiada jawatan dalam kerajaan.

Jelas sekali di saat Najib mengarahkan rakyat untuk mengubah cara hidup akibat tekanan kenaikkan harga barang, dia sendiri mewujudkan pejabat khas di Jabatan Perdana Menteri untuk menjaga kebajikan isteri tercinta si Rosmah Mansur.


Nak lagi? baca sini [edyesdotcom]
ReJaM©: "Selepas ini pengarah-pengarah jabatan kerajaan, Polis, Bomba, bolehlah sediakan pejabat khas untuk isteri-isteri mereka, kepimpinan melalui teladan yang ditunjukkan Najib"

18 comments

rosmah nk temankan suami dia agaknya..

bila PR nak buat plan 100 hari, katanya itu gila..
bila di ajak debat, katanya tak relevan..
dia tak sdar ke selama ni die membazirkan banyak wang negara..
ape punya orang tua tak sedar diri..

sudah terang lagi bersuluh..sape yang memerintah Malaysia.:D

Fikir2kan lah

Masa Untuk Berubah
Selamatkan Malaysia PRU13

Apa yang nak dipersoalkan?
Rosmah Mansur Perdana Menteri Malaysia, tentulah dia ada pejabat di Jabatan Perdana Menteri! =P

Imelda Marcos

mungkin utk keselamatan isterinya...
mksud ny bila isteri ny ada ape2 urusan, d pejabat yg dekat dgn najib mungkin dia terasa selamat..
tp mcm mane pon ni hal politik...
najib ada kuasa, ape yg kita persoal kn pon, tp.... sape lah kita...

~~~niena~~~~

xlme ag jd perdana menteri lak lh rosmah 2...

tapi kan.., if lelaki tu dah gatal even isteri seblah pun blh jer mengatal kan.. i ingatkan isteri agong 1st lady m'sia.. huhuuhuu.. biarlah dorg tu.. dah tua2 ni if x reti nak fike.. pandai2 la jawab dlm kubur nntkan.. bayangkan if wife sendiri pun x reti nak handle n suh pakai tudung.. how die nak jd ketua.. pelik kan..

dekat sikit, senang.. kalau2 bosan boleh g bilik rosmah borak2, minum2.. tgk siri novella kat astro beyond.. confirm ade LED FLAT SKRIN TV...

Biarkan sahaja Rosmah dgn labu2 nya...kerana dia adalah liabiliti buat BN. at least bile PRU13 menjelma nt, we gonna have a strong bullet. Biaq p la dia nk seronok2..tak lama mana dh pun..Melayu mudah lupa..

Perdana Menteri Wanita Pertama...tanpa bertanding pilihanraya. sokongan sebulat suara(kalau tak kena C4)..huh ini kot cita-cita rosmah bernafsu tu.

menteri isu rogol dan bini dia bukan main menyokong rosmah sekarang ini, tengah gigil takut ilang jawatan.

apa rosmah buat termasuk lawatan membazir tu semua dicanangkan sebagai penting utk negara. kalau dah penting kenapa tk suruh menteri buat keje..makan gaji buta depa tu.

hari tu chong wei menang badminton, rosmah bagi hadiah...tp tak peluk pulak chong wei tu kali ni.

apakah chong wei sudah tau mengelak atau rosmah sudah terlalu buntal, tk sampai tgn chong wei nak memeluknya.

Dia ni 1Perempuan yang memalukan 1Malaysia.

salam cilik,

jangan lupa sertakan link originnya... tq

Try Tengok ni..


http://adukataruna.blogspot.com/2011/01/flom-first-lady-of-malaysia-division-di.html

wey korang nie pela mybe rosmah 2 ader kjenya kt putrajaya 2, kte bukn nyer tau pon kjenya..lau xtau jgn r sbok2 dok asyik wt cter yang kter xtau ape sbnarnya berlaku, jgn r dok men merepek jerk nth pape..2 la orang melayu dok ngata owang jerk padahal cter sbnar lgsung xtau...muhasabahla diri dlu btol ker x, bwu r btol nie nk mmusnahkan ngara sendiri..pe benda r

asyik ckp orang jek korang 2 btol sngat ke..??????????, skurang2nye rosmah 2 kira orang terknl la jugak ni korang asyik bercerita jerk..terkenal pon x jugk..pk r beb, malu r orng asing tengok perangai orang melayu cmnie asyik ckp orang jek..nme jek melayu

Rakyat didahulukan,
pencapaian diutamakan..

first lady diwujudkan,
perbelanjaan dipertingkatkan..

barang dinaikkan,
rakyat terbukang...

rosmah di first lady kan,
najib di hamba-hambakan..

so rakyat semua jom kite cari kebenaran.....

...........mohd saiful wadyy.........

Bini org tatak halam
dpan tatak bagus... sapu blakang
Aiyaa... Lu tatak tau ke apo itu FLOM...???
Itu Fuutak LLayor Onggek Munggung


EmoticonEmoticon