Sunday

Malaysian Gay & Lesbian Club promosi Malaysia di luar negara


Sebuah kelab yang menggunakan nama "Malaysian Gay and Lesbian Club" melalui bukti beberapa keping gambar yang diperolehi dari website rasmi kelab tersebut dilihat mempromosikan Malaysia di luar negara melalui banner yang bertulis "discover Malaysia" [Malaysian Gay Club-San francisco].

Hal ini jelas sekali memberikan gambaran buruk dan mencalarkan imej Malaysia yang selama ini digembar gemburkan sebagai negara Islam oleh pemimpin negara.


Apakah pandangan masyarakat di luar negara apabila kelab songsang seperti ini mempromosikan Malaysia kepada dunia luar? Amat malang sekali, negara kecil seperti Malaysia yang hanya sebesar habuk di dalam peta dunia yang jelas sekali tidak dikenali, dipromosikan melalui kelab songsang seperti ini. Seolah-olah Malaysia ini memang sinonim dengan golongan gay dan lesbian.



Diharapkan pihak berkenaan dapat menyiasat mengambil tindakan yang sewajarnya kerana perkara ini melibatkan imej Malaysia sebagai negara yang memiliki majoriti umat Islam. Mahukah para pemimpin apabila negara Malaysia dilihat sebagai negara yang sinonim dengan Gay dan Lesbian?

Adakah perkara ini sememangnya strategi kerajaan untuk mempromosikan Malaysia di luar negara melalui golonagn songsang? Kementerian yang terlibat harus menjawab persoalan ini.



ReJaM© "Negara Islam dipromosikan oleh Gay dan Lesbian, hancur!"

32 comments

astaghfirullah...

ana da lme dgr pasal ni...ana igtkan da d hapus..tp da tersebar lg ade...brgkali krajaan sengaje biarkan spye dpt memacu ekonomi negare...sme mcm dlm pelan transformasi ekonomi...bangunkan hab hiburan bg memacu ekonomi ngre...da mcm gadaikan islam...

astaghfirullah...

yang batil tlah tampak jelas...tp masih ramai yg tidor dan bute...knape????

astaghfirullah...

Malaslah Nak Komen Banyak2.
Thn Depan PRU 13,Jatuhkan BN. Naikkan PR... Tak Kena PRU 14,Jatuhkan PR,Naikkan Bebas. Nak Jadi Negara Maju,Pemikiran pun Mestilah Maju beb.

betul lah akk pn gitu jgklah..malas nk komen ..kita baca aje ...

Pemuda UMNO, Penang delete 20 February 2011 at 08:23

Apalah bangang penulis blog ni...
Gay pun nak berbakti kepada kerajaan juga..
Diorang nak beri sumbangan memperkenalkan Malaysia
di mata dunia, bukan macam milosuam yg hanya tau nak
hentam kerajaan. Bodoh...

pemuda umno,penang ni gay ke?

pemuda penang dia xtakut tuhan... kate pejuang islam tp pertahakan puak gay lesbian...

pemuda penang ni mamak padukang..jubor lobos sama ngan saifool..xhairan n xkesah halal haram..ko mmg padukang..haha..jual jubo bg anak bibi mkn hasil jubo..tu la yg puak umngok ni taw..bia la haram asalkan aku hidop sedap..bodoh..pemikiran tahi..otak kotor..fikiran sempit sesempit lubang jubor..

Pemuda umno penang tu sebagaimna singkatnya fikiran dia, sebegitulah komen dia..bg dia, ap yang slh x boleh dihentam, x boleh dikritik, mnjukkn kejumudan pemikiran beliau..semoga nur anda peroleh, Insyaallah.

apa benda la pemuda pemuda umno merepek ni..
nak berbakti pun tengokla caranya...
niat nak mempromosikan malaysia
tapi caranya melalui kelab gay malaysia..
niat x boleh menghalalkan cara la bro..

Setuju ngan sim_2096

erk?apekah~~
ade jugak ye,org yg tak boleh dikritik.Kalau mmg kerajaan dah x betul org kritik lah.Kalau ade org nak halang kemungkaran pon kna kritik,apetah lg org2 yg bawak kpd kemungkaran!
haa.psl post ni,alemak~~ bukan pening pikir pasal malaysia je,pening pikir umat Islam seluruhnya yg kian mmberi ruang kpd berlakunya bnda2 mcm ni!

memalukan! golongan ni sungguh hina... semuga laknat allah untuk mereka sahaja. Berdoalah agar kita terhindar dari pembalasan tuhan kelak

semuga d jauhkan dari menerima balasan Allah....

dah bende tu salah, harus la dikutuk. adoi. ade jugak org bodoh nk tunjuk pandai kt sini. nth2 ko ni pon ahli kelab homoseks tu gk kot pemuda umno penang? haha~

Sering pemimpin PR dituduh memburuk2kan imej negara di luar. Walaupun imej negara yg diperkatakan itu memang telah tercalar oleh tgn bn sendiri.

Contoh ialah kepincangan sistem kehakiman kita yg sangat tercalar dgn sebab kerakusan bn utk menjatuhkan anwar dgn fitnah liwat hingga tidak peduli imej negara sendiri.

Mengapa golongan jahanam artikel di atas tidak dituduh menjatuhkan imej negara malaysia sebagai 'negara islam contoh' yang diakui Amerika?

Mengapa tidak ada seekor pun manusia bertopi merah datang balun kepala mereka sebagaimana keganasan mereka membalun umat islam berarak di kedutaan firaun mesir hari tu?

Kalau mereka bukan islam dan tidak terikat dgn syariat pun mereka masih manusia dan rakyat malaysia tertakluk kepada undang2 dan aklhak sebagai rakyat. gay ini satu budaya haiwan yg masih tidak diterima oleh sebahagian besar masyarakat dunia islam dan bkn islam.

Mereka inilah yg mengancam keselamatan negara. bukan kartunis seperti Zunar. Perbuatan mereka itu mengundang bala Allah yg mana sebuah negeri di zaman Nabi Lut as pernah terancam dan musnah kerana org seperti mereka ini.

Dan ancaman dan 'serangan' dari Tuhan tidak akan dapat dilawan oleh golongan 3 line, 1Malaysia, Wawasan 2020, Perkasa dan sesiapapun. Jauh sekali nak lawan dgn C4.

Jangan menyesal wahai pemimpin negara(bn)...kalau negara musnah kerana membiarkan ancaman kepada negara itu berkeliaran bebas.

x payah la menghabiskan tenaga nk maki Pemuda Umno Penang tuuu....tgk name pon dah sedia maklum macam mana tuan yg empunya diri tu....biarlah die kalau nk sesat pon....

ahahahaha.wait..
ade je pemuda penang nak sokong hatta benda tolol gini pon.hahahaa.aku suka kau.

tiap2 komen ko ade.ko ni spy kjaan yang dibayar upah untuk saje2 komen kasi panas blog milo@sape2 yang tak puas ati dengan kjaan kot.keje ko membelit je.taktik terbaru kjaan utk pecahbelahkan masyarakat.

apalah bangang nye pumuda umno,penang...
dahlah bangang,bodoh plak...
pemuda umno,penang adalah sebangang2 manusia...

dh la x suka dgn milo suam,g bce jgk blog ni...
dah la tiap2 entri g bce...bahlol ke ap.?
org bodoh pn x cm ko...
haha...bodoh nye la...haha...bangang2...haha...

Yang Membebel semuatu Pasal Pemuda Umno,Penang pun satu...Dpt Glamour Free je Dia dgn Caranya.
Anuar Kata Di Permatang Pauh,Kalau dia Nak Lari thn 98 Dah Lari. Najib nak lari bila BN Jatuh,Pemuda Umno.Penang... Najib Nak Bawa Sekali. Kalau Tak Lari,Pemuda Umno,Penang nak jadi K'tangan Kedutaan,
PR nak Lantik Najib DUTA M'sia di Monggolia.

Anti Melayu maki hamun delete 20 February 2011 at 19:19

kite duk kutuk2 umno & kerajaan sbb sorg mamat ngaku Pemuda Umno penang. ntah2 tu agenda spy org terus benci, kutuk, salahkan UMNO, n kerajaan khususnye! sama mcm kelab gay ni buat.. mcm ak sekarang ni pon, buley taruk Pemuda PAS Bangi dgn comment, "saya sokong kelab Gay tu",..amacam?

jgn sampai kite mengcomment mndatangkan dosa dgn memfitnah org2 UMNO, kerajaan tanpa usul periksa. kritikan biar rasional..jgn ikut hati & perasaan..negara tggjawab semua. bkn umno, bkn kerajaan semata!

hebat .. go internasional yak ... MALAYSIA is ISLAM STATE ...?? hmmm ....

Inilah caranya Kementerian Pelancongan Malaysia beri berjuta2 ringgit untuk promosikan Malaysia.
TANIAH kpd. yb ng yen yen. Janji MMMAAASSSUUUKKK..

aku rasa pemuda umno penang tu ugama yahudi kot

toya mak amin punye umno

tapi aku rasa muka-muka kat dalam gambar tu takde sorang pun melayu.......
aku rasa takde sorang pun islam kat dalam gambar atas tu....
aku rasa la...

Awat la hangpa semua tak cek dulu artikel tu?

semua main setuju ja...

Bila benda tu berlaku?

Kat mana benda tu berlaku?

Siapa yang terlibat?

sekoq-sekoq komen macam orang bangang, tak pernah nak kaji fact.

"With a lot of enthusiasm and energy the Malaysian Gay Club marched in the 2005 San Francisco Pride Parade"

benda ni jadi masa tahun 2005. in my opinion kerajaan pun tak tahu pasal benda2 ni berlaku kat sana.dan kita pun tak akan tahu kalau milosuam ni tak post dalam blog dia ni.geng-geng tu yang pandai2 guna nama malaysia.kerajaan memang tak mengiktiraf hubungan sesama jenis. tiba-tiba kerajaan kena...macam gampang perangai...

p/s: kalau pemimpin kita gay, peliwat kita nak sokong jugak ka??

-pasepisepus-

Walaupun Anwar liwat, tapi dia tetap pemimpin yang hebat.

ak rase komen "Pemuda UMNO, Penang" ptot kene blacklist la. komen yg ntah pape & buat rosak otak je ble bace. pastu ade lg org2 yg duk bls komen "Pemuda UMNO, Penang" ni, mula la kuar perkataan yg x indah dibaca,abih maki hamun, terjejas iman..ak rse die ni sje nk psycho org2 kt sini, maybe dibyar kot..bkan die je, tp ad lg 3-4 org komennye nk buat org marah je..

stakat ni ak tgk JAKA yg plg best bab2 komen..pnuh ngan isi, idea pn power2 siap dgn fakta..tabik JAKA..:)

orang asyik pandai mengomen je........ tapi takde satu tindakan pun dibuat. buat penambah dosa je...

setakat mencarut, menghentam......sampai bila....
lagi satu...

pasal dah selalu sangat mencarut, kenapa takde sorang pun nak kaji gambar atau dari mana asal cerita tu....

macam senang2 je nak nak kena tipu...

sok2 aku photoshop gambar pemimpin melayu makan babi, pun mesti ramai yang percaya......

MAKLUMIN MALASYA MANA BISA BERDEMOKRASI......UNJUK RASA AJA DITANGKAP

negara homo malingshit

Krja kutuk-mngutuk org tu baik ke..? tu ke yg allah umatNya lakukn ke atas ciptaanNya yg lain..gay ke,lesbian ke..x kesah apa kou pnggil mreka ciptaan Tuhan.


EmoticonEmoticon