Azwan Ali maki hamun Berita Harian persenda Jepun

Masih tak selesai dengan isu Karikatur Akhbar Berita Harian [mempersendakan bencana tsunami] yang berlaku di Jepun. Selepas karikatur yang disifatkan menghina Jepun dan tidak sensitif itu disiarkan di portal antarabangsa [CNN], semakin ramai pihak yang berang dengan akhbar tersebut.

Di Twitter, selebriti yang sememangnya terkenal dengan mulut lasernya Azwan Ali tidak ketinggalan memaki hamun Berita harian sepuas-puas hatinya. Tidak cukup dengan itu, beliau turut memaki editor Berita Harian malah turut mengajak rakan-rakan twitter yang lain untuk memaki hamun Berita Harian.






ReJaM© "Marah betul Azwan Ali kah kah kah..."

Post a Comment

38 Comments

  1. wkwkwkw....hihihi

    ReplyDelete
  2. pala but apa. sikit2 dh la bapok wei. editor dh mintak maaf hg nk kecah pa lg. buat macam hg tu xpenah buat salah. bugima pnya org ..

    ReplyDelete
  3. aaaauuuuuuwww!!!! benci u nyah!!

    ReplyDelete
  4. ape la HB ni ! ==

    ReplyDelete
  5. Tanpa Nama
    14 mac 2011 6.30 AM
    ooo..senang la camtu..pas bt salah mintak maap..pas bt dosa mintak ampun..jgn jadikan maap tu sebahagian ayat apabile kita dah bt salah yg patutnya kita sendiri boleh sedar yg benda tu mmg ngarut. .camni la nak kasi ko paham...cuba bak sini kepala ko ak nak "pahat" pastu ak mintak maap..boleh camtu??? x banyak pun mesti ko anginkan??? silap2 ko panggil abg long ko suh settle buka table.....

    ReplyDelete
  6. nak maki azwan ali ape ke hal plak? biar laa dia.. kalo ko sendiri sedar betapa seriusnya benda2 mcm ni, for sure ko pun malu nak mengaku ko rakyat malaysia.. kalo ko sndiri duk jepun, mula2 ko akan rasa kesiann sgt2 kt org jepun yg baik2 yg dh byk tolong ko hidup kt negara diorang.. tapi last2 tengok2 negara sndiri plak yg buat hal.. ko x paham jgn komen laa

    ReplyDelete
  7. so wat? post sampah...macam ni ke islam ajar?

    ReplyDelete
  8. x yah la maki2. ape yg ko tweet tu mlmbangkan bagaimana peribadi kau.

    ReplyDelete
  9. over gila gay boy ni

    ReplyDelete
  10. andailah harakah yang mengeluarkan ilustrasi kartun tu.. agaknya macam mana reaksi gerombolan?

    ReplyDelete
  11. xde nye harakah nk buat pen buruk...skrg ni bh yang buat, kita cerita bh je lah, apehal nk drag harakah lak.

    ReplyDelete
  12. skang nie BH yg slh,yg korang nk marah2 azwan ali pehal.....yg tbe2 msk harakah lg bengap...papehal BH mmg sengal....kte kutuk abis2,kalo tk diorang xsdr

    ReplyDelete
  13. Kalau Harakah yg buat mesti dah kena gantung permit punya. Haha.. Politik oh Politik. Kotor dan tiada keadilan.

    ReplyDelete
  14. BERITA HAIRAN..SAYA DAH LAMA TAK BACA PAPER NI...HANYA BERITA SUKAN DAN NOMBOR EKOR SAJA YG BETUL.

    ReplyDelete
  15. padan muka...azwan tu dah mula dpt petunjuk hatinya...cara dia tu lum dpt ubah lg la. now puak2 tk betul tu rasa la pulak mulut azwan tu.

    ReplyDelete
  16. Berita Hairan aku buat lapek bontot aje

    ReplyDelete
  17. Berita Hairan, Utusan Meloya, NST, semua tu kalau ada, aku guna buat lapik perangkap tikus.

    Tikus bila masuk jerangkap, dia akan kencing dalam perangkap. 1. Buat kotor. 2. Sebagai warning supaya tikus lain tak kena.

    So, dari susah cuci lantai, lapik 'ngan suratkhabar, pakai-buang! Jerangkap je la kena basuh pun..

    ReplyDelete
  18. Aku nie bkan nak sokong BH, tapi Encik Azwan ye... sila jaga mulut anda. Anda tidak perlu memaki hamun paper tuh... dia tak buat apa2. Yang hairannya, knp bende mcm nie bleh kluar CNN? Mesti kerja org dalam... Stuff like this should be kept inside to not destroy the goodwill image of Malaysia

    ReplyDelete
  19. kite bakor je. kite bakor

    ReplyDelete
  20. aku mmg bnci gile dengan azwan nie dia ingat dia bgus sgt kot...dia pun x betul kutuk org...dan BH pun satu, x ptut la wat lawak bodo, org tgh sedih dia bole wat lawak bodo plak

    ReplyDelete
  21. lol.....masuk CNN ada org dlm?
    memang mangkuk la statement ko ni en.hatta
    skang zaman moden...internet, xyah nk tunggu2....
    dok dlm gua lagi ka?

    ReplyDelete
  22. kita bakor, kita bakor, kita bakor

    ReplyDelete
  23. Eeeeeee........ Blogger ni peminat bapok gay.... fakkk..... Aku benci Azawan ALi... tapi Azwan Ali dijadikan idola... FUKKK.... hahhahhahah.... adoi...... geli sial...

    ReplyDelete
  24. anjing gerombolan en hatta nih... ade lagi org bebal mcm ni

    ReplyDelete
  25. Tanpa Nama

    14 Mac 2011 4:34 PM

    Daripada ko tu idola Najib dan Seyfool... x lama lagi kita dengar pulak Azwan Ali kutuk Sayfool.. tunggu apa plak ko nk kata..hahahaha

    ReplyDelete
  26. hahaha.. Hatta Rahim ni kelakar la.. huhu.. kalau keluar harakah sure la kene gantung paper tu.. memandangkan kuar dlm papar pro UMno, maka xde ape2 tindakan la.. double standard.. mcm x biasa pulak..

    ReplyDelete
  27. eee....jijik!!!-->amboi azwan ali, kuat betul dia serang BH erk...time BH buat Anugerah Bintang Popular bukan main baik dengan BH...aiyooo....kalau nak mulut laser sekali pun, jangan lah keterlaluan...jangan meludah kelangit nyah oiii...ko tu guy!hak tuiii...

    ReplyDelete
  28. BUTUH ANGPA ORANG UMNO DASAR PUKI MAK,ANAK HARAM JADAH

    ReplyDelete
  29. eleh dia cari publisiti la tu..dok wat cm caring la sgt..padahal pondan x sedar

    ReplyDelete
  30. BH satu bangang.
    yang bapok ni pun satu bangang.
    nama selebriti tapi buat statement mcm budak sekolah menengah baru belajar main internet.
    bapok pon agak menyampah ngan dia eh

    ReplyDelete
  31. bahasa mencerminkan bangsa..BH dah minta maaf....mereka tak sengaja, tak smua smpurna...macam mana kalau AA mati tapi tak smpat mintak ampun kat warga BH..bukan sorg dua...gerenti anak beranak puak2 tu terasa jgak..lupa ke dulu2 nama dia naik BH jugak yg mnulis...

    ReplyDelete
  32. anaMuslimah-bagus tindakan anda tu...tapi seperti yg kita maklum, cuba la jumpa saye pastu meh saye lepuk awak dua tiga das!! pastu saya minta maaf dan saye lak kuarkan statement macam ni "bahasa mencerminkan bangsa..saya dah minta maaf....saya tak sengaja, tak smua smpurna...macam mana kalau awak mati tapi tak smpat mintak ampun kat saya..bukan sorg dua...gerenti anak beranak saya tu terasa jgak..lupa ke dulu2 nama awak naik saya jugak yg mnulis...?"---->>> boleh ke macam tu??? kalau buleh sila le jumpa saye!!!

    ReplyDelete
  33. memaang tidak patutlah..diorang buat macam tu...syukurlah malaysia tidak kena macam di Jepun..tapi bukan bererti kita menghina dan menyindir Jepun...BH..sedarlah mungkin selepas ini kamu punya Berita Harian tidak laku lagi lah kali...

    ReplyDelete
  34. ni bukan laser lagi dah, dah tahap jurus penyembur flamethrower azwan bagi..amik ko helfida!

    ReplyDelete
  35. rs nk trajang abang AA pulak....

    ReplyDelete
  36. Minta Maaf memang mudah.
    Berita Hairan sempat ke minta maaf kepada seluruh warga Jepun?

    Kalau minta maaf n tak sempurna jadi alasan maka senang cite,jom buat salah ramai2 pastu minta maaf.

    Yang penting Berita Hairan walaupun minta maaf ia tetap bersalah,sepatutnya editor bertanggungjawab penoh.

    ReplyDelete

Anda boleh tulis apa sahaja dalam ruangan komen ini (ini blog yang menjunjung demokrasi), tetapi anda juga perlu bertanggung jawab atas setiap tulisan anda