Thursday

Cico pula bakal sertai PAS mengikut jejak Bob Lokman?


Nampaknya Bob Lokman mungkin akan mengajak lebih ramai rakan-rakan artisnya untuk menyertai PAS selepas ini. Gambar diperolehi daripada [Bloglispolitik] Kelibat Cico Uji Rashid kelihatan bersama dengan Sdr Bob Lokman dan Ustaz Zulkifli Ahmad selepas kuliah mahgrib yang dijalankan di Masjid Al Azim, Pandah semalam (30 Mac 2011)





ReJaM© "Cayalah abang Bob, ajak lagi ramai-ramai rakan artis sertai Parti Islam se-Malaysia PAS!"

70 comments

TAKBIR!!

mari kita lihat ape comment gerombolan songkok tinggi ....

sebenarnye, i don't really understand why do we have to make fuss over celebrities' political preferences. we make them as if they just found islam. it's not like before this they were not muslims.

xlanxdiablox

Bagi saya, artis yang melibatkan diri dalam dunia dakwah/gerakan Islam satu kemenangan yang perlu dirai. Kalau artis perempuan yang selama ini dedah sana dedah sini, satu hari dia memakai tudung, bukankah itu satu kegembiraan? Bukan bermaksud kita mengatakan mereka tidak Islam sebelumnya.

xlanxdiablox : kita patut meraikannya..walopun sebelum nie mereka tidak pernah melakukan maksiat, tetapi mereka hidup berlangsungkan dunia maksiat..maka apabila mereka keluar dari kepompong itu, haruslah kita raikannya..masuk PAS sahaja, automatik mereka telah jelaskan pendirian mereka..ini juga memberi contoh yg baik pada artis2 yg lain..salah ke masuk PAS?? kalo salah, anda nasihatkanlah mereka masuk umno/BN..

xlanxdiablox tak berminat dengan Islam..so biarkan jelah dia..Allah, Rasulullah, Islam & kita semua tak rugi apa-apapun jika dia tidak gembira dengan Islam..

cantik serban ciko tu harap iman dia secantik serban yg dia pakai tu

Semoga terbuka hati ia untuk turut sertai memperjuangkan Islam.Jangan jadi manusia yang mengongkong penyokong.Bila artis nak berubah ke arah lebih baik maka dipersoalkan tapi bila artis seksi mula mulut tu ternganga dengan air liur meleleh.mana-mana artis yang nak berubah sepatutnya diberikan jalan untk berubah.
Minah Indon hina Rasulullah S.A.W di Facebook ?
Golongan Pemuda Zaman Nabi
Hentikan Gangguan Seksual Terhadap Lelaki!!!

masuk pas..antara wasilah untuk kita kenal islam :) mcm kena masuk kelas wasilah untuk kita kenal ilmu :) betul tak?? sebb apa masuk pas?? sebb ada didikn agama kepada kita...

BOB --- bulan oH bulan -- wa caya sama lu brow

rakyat.juara

Alhamdulillah, semoga Allah memberi hidayah kepada kita semua...InsyaAllah, Islam pasti menang!!!

Alhamdulillah, tahniah ciko. Tahniah bukan sebab dia masuk PAS, tapi tahniah sebab mendekatkan diri dengan Islam.

(Harap blogger parpukari pun akan mendekatkan diri dengan Islam selepas ini)

Jeneral S

sangat hairan dgn dunia politik di malaysia.....isu2 kecil sebegini menjadi boleh dipolitikkan...mungkin dh xder kerje agaknyer...

bagus la orang tuh pegi dengar kuliah..bukan pegi berdisko n minum arak..

artis pun beralih arah,,,anda bagaimana,,

Alhamdulillah....langkahkan kakimu ke arah kebenaran...

tahniah bob gn ciko... TAKBIR!!!!!!!!!!!!!!!

dulu aku jumpa cico ni punya la kebaratan, dgn rambut panjang dye perang, sekarang ni Alhamdulillah, bila ruh Islam dah masuk dapat mengubah seseorang, salah satu pemangkinnya mestilah dari PAS. Takbirr

apasal tak maki hamun dia mcm sesetengah org yg maki hamun arman ex-periwira perkosa yg dengar khabar teringin jugak nak join pas. bkn setakat mamat tu, sekali dgn din tantawi kena maki.

Alhamdulillah..ramai artis sudah ingin kembali ke pangkal jalan.

bukan asal pemuda pas wangsa maju bhai gambar ni.sebenarnya gambar tu asalnya disini tapi di copy dan di buang watermark.tgk yg mana dulu posting antara dua blog.baru2 ni pun den kono ciplak dari blogger umno tp water mark pun di buang.sama jo perangai.muahahahahaa

http://malaysiandotcom.blogspot.com/2011/03/hotbertambah-ramai-artis-mendekati.html

alhamdulilah....

bagus laa kalau sorang demi sorang artis melayu kita join PAS... kurang2nya rakrat kita tahu..artis pun dah bosan ngan hiburan kita kat sini yg makin parah dan makin susah..top camner pun,hidup artis kita sering je tertekan...lain laa artis pompuan...boleh gak jual body nak cari income..artis lelaki camner? jual ubat pasar malam laa...nak bagi makan minum anak isteri...teruskan berjuang wahai para artis sekalian..join in PAS..the best way here in malaysia...sebenarnya kalau dikumpul2..ramai lagi sebenarnya artis kita yg dah join PAS ni..cuma taknak glamour je...tapi kekadang nak jugak ada publisiti camni..agar makin ramai yg sertai PAS..TAKBIRRR!!!

Rejam.. aku sebagai penyokong pas agak tidak bersetuju dgn ulasan anda di atas.. cukuplah sekadar cakap dia kembali ke pangkuan islam yg sebenar.. bukan ke pangkuan mana2 parti politik..

i still believe that there is nothing that should be rejoiced over some celebrities changing their political beliefs.

but i do believe, we should commend them for their efforts in changing the way they have always lived and in this case, the way of islam.

that is all there is to it.

what if someday there is a celebrity who has been supporting pas before this, suddenly changes his political belief to umno/bn. now, you're not going to claim he's an infidel, are you?

my point here, political view has nothing to do with religious fervor.

"xlanxdiablox tak berminat dengan Islam..so biarkan jelah dia..Allah, Rasulullah, Islam & kita semua tak rugi apa-apapun jika dia tidak gembira dengan Islam.. "

bagus respon anda. you deserve a standing ovation, you know. just because i think differently from you, that has made me someone who is not content with islam? wow. that is rich. you see, it's people like you that give bad names to pas.

jangan taksub sangat. pas is just a political party. pas bukan nye agame. it's not perfect. it is still subject to criticism.

artis kbyakan nye d jadi kn idola oleh msyarakat...
jd,apabila artis membuat ssuatu maka sang pengikut nye jga akn mngikuti jejak langkah idola nya itu...
sng utk mnarik org rmai utk mndekati islam jika idola nya sndiri mngamalkan islam dlm hdup nya...

my point here, political view has nothing to do with religious fervor.

AH kau ni, dah berbuih mulut rejam cakap perkaitannya, kau masih lagi 'nothing to do', nothing to do'.

In malaysia, political view has EVERYTHING to do with religious fervor, because Islam is the way of life, including politics.

saye setuju..

jangan taksub sangat. pas is just a political party. pas bukan nye agame. it's not perfect. it is still subject to criticism.

Itulah kau. Kau tak pernah gi muktamar. Kat sana diorang bergaduh jugak nak putuskan satu2 perkara. Orang masih jugak kritik Nasrudin Tantawi. Kita gentle, kita terima.

Masalahnya bila kau kata pas is just a political party kau silap la. Its not just a political party but a political party that makes Islam as its core.

ok. aku translate dulu ape aku cakap. maybe ko tak paham. dah tak paham tapi nak marah2 orang. pekebende la orang pas ni.

my point here, political view has nothing to do with religious fervor.

maksudnye, komitmen beragame seseorang itu tidak lah berkait dengan pendapat politik nye. bukan nye aku suh asingkan agame dah politik.

kalau aku sokong political parties yang asas nye bukan islam seperti keadilan, dan as you all know, ramai orang islam sokong keadilan, even dap pon ade, so does that make us non-muslim?

Kepercayaan agama menjelaskan bahawa manusia makhluk yang termulia darjatnya di dalam alam.Penganut-penganut tiap-tiap agama mempercayai bahawa penganut agamalah yang paling mulia.TERMASUK LE AGAMA UMNO( bukan islam)

Al.... ko kena ingat...jangan anggap ko dedahkan orang lain tu... orang tak leh nak dedah kan ko...

dunia ni kerap berpusing atas bawah...

jangan suka malukan orang dan berpaksi atas Islam.
yang salah tetap salah..tetapi bukan ko sebagai umat yang menghukum..

ingat la...walaupun ko lahir tahun 1984...

Baguslah....semoga peroleh hidayah..AMIIN

Video Bunuh Diri>

Wow ini sudah bagus... I loike!!!

alhamdulillah :) btw,ustaz zulkifli nyanyi sedap oo..ahaha..

Aku pun suka suara ust zulkifli....

Masuk PAS maknanya mendekatkan diri dengan islam???

Adakah dengan kita pergi dengar ceramah-ceramah PAS yang penuh dengan caci maki, mengutuk, menghina, mengkeji, cakap tanpa bukti, putar sana-sini akan mendekatkan diri kita dengan ISLAM??

kalau sapa2 yang tak pernah pegi dengar ceramah PAS, sila try dulu. baru korang tahu betul ke tak.


abes tu kalau masuk PKR, DAP, tak ke? terus jadi kafir? kalau orang tu keluar dari PAS pulak macam mana? terus jatuh kategori keluar dari islam ke?

kat Sarawak, Pas bertanding kat 6 kerusi je. abes la pengundi2 lain, tak berpeluang mendekatkan diri dengan islam. kenapa pas tak bertanding kat semua kerusi. kewujudan PAS ni dah berpuluh tahun kata nak tubuhkan negara Islam, tapi dari dulu tak bertanding kat semua kerusi. sejak sebelum tertubuhnya barisan alternatif n pakatan rakyat lagi tak pernah bertanding kat semua kerusi. skang ni ja baru pandai nak pakat2 tapi terpaksa buang pendirian demi kuasa semata-mata.



Sunday June 3, 2007

Nik Aziz: Muslims should not back parties that are non-Islamic

By IAN MCINTYRE

KOTA BARU: Lost souls – that is how PAS spiritual leader Datuk Nik Aziz Nik Mat describes Malays who vote for non-Islamic parties.

He urged them to return to the true path of Islam so that their religious direction could be corrected.

“Muslims should only vote parties whose political struggle is for Islam.

“Those who vote non-Islamic parties are sesat (lost).



-pasepisepus-

p/s- rejam,
aku masih belum menjadi ahli mana-mana parti lagi. ahli parlimen aku PAS, Adun aku UMNO. dua-dua lebih kurang.aku nampak tak buat kerja. Ketua bahagian UMNO ja yang aku nampak buat kerja walaupun dia dah kalah pilihanraya tapi still buat kerja. yg ahli parlimen nama ja orang agama, tapi....

Paspispus tak payah nak berpura-pura neutral, geli ketiak aku melihatnya... kau nak sokong parti apa pun ko punya pasal, kalau itu yg ko rasa betul.

Bagi Aku PAS lebih baik dari UMNO BN. Sebab itu aku lebih condong kpd PAS, walaupun aku tak daftar mana-mana parti lagi, mgkin aku akan daftar ahli PAS.

Kalau ko betul2 nak berdebat tentang dasar dengan aku, dipersilakan... bukak satu topik, jangan tukar-tukar topik, kita bahaskan...

aku tak cakap aku neutral, aku cakap aku belum jadi ahli mana-mana parti je.kalau ketiak ko geli, tu ko punya pasal..

paspispus Dah itu je ko nak cakap? Tak ada lagi yang lain?

Alhamdulillah sbb cico dan mengikut jejak langkah bob lokman mendekatkan diri dgn Islam. Semoga lps ni ramai lg artis yg buat mcm ni. (risau sbnrnya bila kebanyakan artis jauh menyimpang,bg kesan buruk kt generasi baru..nak2 artis wanita dlm hal bfesyen..)

Alhamdullillah.... lepas nih tuka kerajaan pulak, jangan takut, selangor, penang, kedah, kelantan tak bangkrap pun, makmur lagi adalah.... jangan marah aku dok selangor tiap bulan air free jer... hehe time kasih kerajaan negeri

sebenarnya x kisah sgt pin kalu artis msok PAS.bagus jugak...tp yg harus dibanggakan sebenarnya kat sini ialah artis yang dahulunya bergelumang dengan maksiat sekarang sudah menjenguk-jenguk ke masjid,berjemaah bersama,menghadiri majlis2 ilmu.itu yang lebih penting.saya ni pon kurang lagi buat bnda2 tu semua.

ko tak jawab pun soalan-soalan aku...


-pasepisepus-

crrection..
PAS bukan parti.. tp jema'ah deh...
tok guru nik aziz xsruh ajar ape itu pas,,
tp beliau suruh ajar apa itu islam...
cume sini nok bgtahu msing2 tepuk pale tye akal la
hok mne se blh napok ciri2 islam tuh...
adoi.. hok tu pom payoh.. thu doh bena,, tp wat2 xthu..
plik guh aku...islal comey doh,, g tmboh hadhari plok...

* islam daaa.. adoi.. silap

Kpd Tanpa Nama 1 April 2011 10:50 AM ;

Aku sokong dgn hang,aku pun dok selangor mmg bestlah bil air rendah sgt brbanding member2 aku yg dok kt putrajaya tu. Go!go! MB Selangor.

Hamba Yg Menumpang di Dunia Allah

Asal bil air aku kat kedah mahal nak mapus? Camni nak lari ddk selangor la..

komen dan komentar anda anda ni bagus. Walaupun ada yang tak perpijak kepada kefahaman agama sebenar telah membuka minda.Kepada pencacai pemisah politik dan agama serta kepala yang bersalut kefahaman falsafah....hujah anda memungkinkan ramai lagi artis akan JOINT PAS as wasilah or medium untuk menegakkan islam dalam diri mereka dan masyarakat malaysia. Awas yang berkata tanpa dalil dan nas ...anda beresiko. Ingat Sabda Nabi "hendaklah kamu berkata perkara baik atau lebih baik berdiam sahaja"

Kat Kedah bil air tinggi sebab tak ada dalam manifesto...lagipun hutang tinggalan UMNO masih berlambak..tak sempat nak cover semua...PRU13 kita minta masuk sama la bil air ada diskaun sikit...

Satu lagi siapa yang tak kenal Parti PAS tak usahlah nak komen2 tak tentu pasal...Tak pernah ada pemimpin PAS yang anggap PAS itu Islam dan Islam itu PAS...PAS adalah pari politik yang cuba untuk membawa Agama Islam diktiraf di Malaysia dan diamalkan apa yang diajar dalam AlQuran...Kerana UMNO adalah parti hanya untuk orang2 Melayu dan tiada ada agenda untuk menaikkan syiar Islam...
Contoh mudah..pemimpin rasuah masih lagi mampu menang untuk menjadi ketua...

ularmak muda umporno delete 1 April 2011 at 15:52

sapa kata umporno tak dak agenda utk menaikkan syiar islam...
kita ada bank islam, universiti islam cukuplah...yg lain tu tak islam pun takpa..kita amik sket-sket dah lah....wasatiyah -----> ularmak muda umporno

Tanpa Nama 1 April 2011 2:56 PM

Mungkin di Kedah pemimpinnya skrg belum cukup kuat dan sokongan untuk melawan 'Pusat Garuda'...,u know what i mean.. so sbg rakyat, teruskan perjuangan anda.....

Hamba Yg Menumpang di Bumi Allah

Aku duk Kedah.. aku ada 3 is3.. so 3 rumah... alhamdulillah... bil air baru RM 28.00 sebulan untuk 3 rumah.. masih berbaloi... tapi bil letrik... TNB.. adik beradik TBN (Telunjuk BN),, mak ooiii... tak kurang RM 100....( 3 rumah....) jauh beza kan???? sakit gak nak bayo bil TNB niii.......

Elektrik percuma (Bajet 2009)

KUALA LUMPUR 29 Ogos - Kerajaan mengumumkan pemberian bekalan elektrik percuma kepada isi rumah yang mempunyai bil elektrik kurang daripada RM20 sebulan berkuatkuasa 1 Oktober hingga akhir tahun 2009.

Perdana Menteri berkata, kerajaan menanggung kos bil tersebut berjumlah RM170 juta untuk membolehkan 1.1 juta isi rumah mendapat manfaat ini.

Tengala,

hang tak payah nak pusing la.


-pasepisepus-

tahun 2009?? aku x taw pun.. bil aku masa tu baru dalam 13.. 14 hinggit... bayaq kat tnb kena gak?? yer ker ada menda ni???

Saper2 ikhlas bg taw .. ada dapat bil letrik percuma masa tu????/ aku x dapat pun...

-pasepisepus-
Cuma tengok komen2 pengguna kat atas tu...semua bil yang bawah RM20 hinggit kena bayar juga...sampai ada yang tak tahu...mungkin sebab tak baca Utusan Meloya...tapi kurang2nya masa bayar bil..kerani tempat tersebut memberitahu....
Agak2nya ahli UMNO saja yang dapat rebet kot...patutlah sokong sampai membawa rebah..itupun selepas kalah teruk PRU12...

aku kt sgor...air memng free tpi cukai tfsiran kt kaw aku dinaikkan

bil elektrik tu ada utk RM 20 ke bwh

-GUTU-

Naper Anwar tak nak masuk PAS ekk... tak nak suci dosa ker atau masih tak puas lagi nak bergelumang dengan dosa...

Sekadar bertanya...

This comment has been removed by the author.

alhamdullilah allah telah memberi hidayah kpd cico

zhabsahry@yahoo.com delete 2 April 2011 at 11:22

xlanxdiablox berkata pada 31 Mac 2011 11:34 PM,31 Mac 2011 11:00 PM
teman setuju dgn pendapat mike..."jangan taksub sangat. pas is just a political party. pas bukan nye agame. it's not perfect. it is still subject to criticism"
bapak teman bendahari PAS teluk intan, teman xde pulak comnent lebih2...takut coment mkn tuan..coment bior la berasas, logik, klu setakat nak tekan org tu nak down org ni bail xyah coment...xlanxdiadlox just kemukakan pendapat...klu nak jadi hero pun jgn la di balas ngan jawapan yg boleh menyakitkan ati....

pernah tak kita dengar orang yang dulunya bergelumang dengan dosa,maksiat nak berubah jadi baik lalu masuk UMNO,belum lagi kita dengar.......yang kita tahu orang masuk UMNO sebab nak dapat projek adalah.........

pemikiran sekular dapat dilihat oleh xlanxdiablox. hanya luaran sahaja yang dia nampak,tapi dalaman tiada kemana. Agaknya apa yang dia fikir?

>About Me
I was always meant to be straight-edge, I've never liked the taste of alcohol, I've never liked the smell of smoke, I've kept myself for my special girl, I've always dressed to be different, I've always liked my music radical!

>Interests
money power food.

Tiada jati diri untuk menegakkan diri anda di landasan betul. Duniawi sahaja yang tahu tapi ukhrawi entah kemana. Pas ialah kaedah untuk mengajak manusia kembali kepada Islam. Politik tanpa islam akan membawa kepada keburukan.

Aku nk ckp satu je , kpd sume2 yg kata masuk parti selain pas dianggap kafir , itu salah . Tp kita sbg org islsm wajib memperjuangksn islsm . Pemimpin juga wajib hidup berlandsskan uslam . Kslau yg mmimpin pun tungganglanggkan , ltk ke djdkan sbg oemimpin ? Fikir2kn lah . Sy juga pernah blaja d skolah sy , jika kita memuilih pemimpin yg bukan islam serta hidup x mengikut cr islam , satu negara tamggung dosa .


EmoticonEmoticon