Gambar Ketua UMNO Gombak dan kekasih gelapnya

Gambar berikut merupakan Ketua UMNO bahagian gombak bernama Abdul Rahim Kamarudin bersama-sama dengan kekasih gelapnya di dalam sebuah hotel. Gambar ini dikirimkan oleh individu yang tidak dikenali meminta kami menyiarkan gambar ini untuk menyedarkan rakyat betapa buruknya perangai pemimpin-pemimpin UMNO yang selama ini berlagak sebagai pejuang Islam sebaliknya "curi makan" di belakang pengikut-pengikutnya.






Pengirim email ini juga mencabar Megat Zulkarnain Dato' Omardin, Ketua Pemuda UMNO Bahagian Gombak untuk melaporkan hal ini kepada Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS).

Beberapa keping lagi gambar pemimpin-pemimpin UMNO "curi makan" akan didedahkan semoga pengikut-pengikut mereka sedar dari lena.

ReJaM© "Belum sempat tawan Selangor, diri sendiri sudah ditawan kah kah kah...."


Update: Gambar ini telah dianalisis terbukti bukan gambar palsu kerana hanya bahagian watermark (hosted@milosuam.blogspot.com) yang dilihat pincang dan menunjukkan warna yang berlainan sila rujuk sini [Image Analysis] Baca juga di sini [Warna Muka]


Post a Comment

262 Comments

  1. euwwwwwwwwwwwww!!!!!!!!!bluwekkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  2. cap kelapa laut afrika.haha

    ReplyDelete
  3. pandai depa pilih kekasih gelap depa noh..depa yg gelap,kekasih putih melepak..kah3...

    inilah dia pendekatan 1 malaysia depa..haih apa nk jadi..sedarla wahai Umngok2 sekalian..jgn jd bongok lagi..

    ReplyDelete
  4. mcm super impose jeww...
    haha :D

    ReplyDelete
  5. mendung je...ahahaha

    ReplyDelete
  6. Andy Ariffin Ntouch17 March 2011 at 17:14

    ISLAM = UMNO....kahkahkah...

    ReplyDelete
  7. Kantoi photoshop

    ReplyDelete
  8. Bukan sekadar kekasih gelap!
    Muka pun dah gelap...takde nur langsung...ptuih!

    ReplyDelete
  9. lain gila kepala ngan badan. tgk kat border muka dia. ada lain macam tak?

    terpulang la menilai ye. semua dah pandai main internet. kalau bodoh mcam orang tak kenal komputer lagi tak tau la.

    ReplyDelete
  10. nmpak mcm superimposed la bro.. apa g.. letak la byak2 cikit.. bru taw real ka x..

    ReplyDelete
  11. kalu tgk kat line rambut pompuan tu mcm blur2 je.
    maybe kesan clone stamp x clean, so kalu kate ad gambr2 lain baik tunjuk sekarang. sbb gambr ni ad kmungkinan gmbr edit

    ReplyDelete
  12. Umah kate pegi kubuq kate mai dah...

    ReplyDelete
  13. jika ini anda kata kn gmbar palsu....sya cabar anda report polis....!!!
    klau esok xdak keluar berita psal report yg anda bt tu anda xdak teloq!!! pengecut....tut2 kasi sama dog ka?

    ReplyDelete
  14. kalo nk cari pemimpin letak agama no. 1..

    ReplyDelete
  15. terbayekkkk eyhhh...!!!!malatopppPPPp..kantoiii

    ReplyDelete
  16. itu la... orang-orang UMNO ni majoritinya Muslim yang fasik...

    ReplyDelete
  17. kalu gambar edit...berdosa besar tau...tp kalu org politik wat camniii...den x heran pon...

    ReplyDelete
  18. ni kena edit la korg ni..kepala itam bdn putih ape kes ni...~__~

    ReplyDelete
  19. hahahah..pedulik la superimpose ke,superman ke, photoshop ke..yang penting gambar ni lawak..hahahah...

    ni bukan jauh panggang dari api..ni dah terlebih panggang ni,...

    wargh kah kah kah

    ReplyDelete
  20. Superimpose ni.. muka lagi gelap dari badan.

    ReplyDelete
  21. bwahahhaaha!!!muka pown boley buat aku muntah...elok pakai topeng la mamat ni..uwweekkk!!!

    ReplyDelete
  22. haha ..
    muke ltih ..
    baru pancut nmpk...

    ReplyDelete
  23. FITNAH TU DOSA BESAR TAU..KESIAN LA KAT DIRI SENDIRI TU KENAPA LA NAK DITAMBAHKAN LAGI DOSA2 YG SEDIA ADA...NAMPAK SANGAT GAMBAR NI DI PHOTOSHOP LAAA...

    KEPADA MANUSIA2 YANG SUKA MELIHAT BN JATUH..ADOII..CERMIN DULU DIRI SENDIRI SEBELOM NAK KUTUK ORANG TAK TENTU HALA..DIRI SENDIRI PUN BLOM CONFIRM NAK MASUK SYURGA OIII...

    ReplyDelete
  24. mmg la muka hitam dari badan..adeke muke putih badan hitam???aduiiiii..ngong tolla

    hottest post kenapa thong murah di malaysia???

    http://blogslucumenarik.blogspot.com/2011/03/18sx-fakta-mengenai-thong-yang-patut.html

    ReplyDelete
  25. Gambar tipu kot.

    Tgk badan ngan kepala, color tank brapa maching.
    Lagi satu kepala dia tu cam terlebih saiz je.

    Takde gambar pon aku percaya mangkuk2 UMNGOK ni memang jenis camtu. Berbagai jenis kaki.

    ReplyDelete
  26. hahaha.. lawak la gambo neh.. cbar report polis bagai.. awat.. ko ingt dia baca ka blog ko yg x brapa nk popular neh? hahahah

    ReplyDelete
  27. Tak baek dol....fitnah tu lagi besar dosa dia daripada zina...fikirkan la..

    _Kyo_

    ReplyDelete
  28. NI GAMBAR EDIT LA SAMDOL...TGK LA LINE TU BETUL2. BODOH...

    ReplyDelete
  29. busuk giler..
    ini nang nang..*johan dalam hantu kak limah. haha

    ReplyDelete
  30. shah lagi! takde orang lain ke17 March 2011 at 17:31

    Kpada Anonok 17 Mac 2011 5:18 PM:

    1) nak lapor, kena ada maklumat.
    2) admin pon cabar, takkan cabar sebagai anon je? letak la maklumat si pendakwa. e mail adress pon jadi. pihak penyiasat boleh trace dari mana datang email. baling batu sorok tangan pastu cabar orang? bangang. nampak sangat bacul.
    3) tapi tak rasa bodoh ke layan budak2 tak cukup akal? so mcm kerja bodoh jugak pergi report layan orang bodoh

    ReplyDelete
  31. student um- ni fitnah semata0mata nampak sgt ni tipu.. ckp org pas but fitnah semata-mata, jgn berlindung di atas nama parti islam n agama islam itu sendiri tentng perngai sebnr, n sehingga mencemarkan nama parti

    ReplyDelete
  32. BETUL DOWH GAMBAR DIORG BERDUA NI...MEMANG KEPALA LEBIH GELAP DARI BADAN, SAMA CAM AKU GAK, MUKA AKU GELAP DARI BADAN...BODOH JUGAK SAPE YG KATA BADAN SAMA KENA KALER NGAN MUKA...NI UMGOK PUNYA KRONI LA DEFEND BOS DIORANG KANTOI....HAHAH...NAK TENGOK BERANI TAK DIE NI KUAR TV3 SAMAN TTG GAMBAR NI..ATAU KONPEM DUK DIAM2...

    ReplyDelete
  33. kepa!e beso dari badan,hehe

    ReplyDelete
  34. mat roy
    hahaha..
    kowg smua g tgk kat cermin..skng ne muka kowang lagi putih ke dri bdn??
    kalo x..msti kowang ne spesis ska tlnjang spnjang msa

    ReplyDelete
  35. Xsia2 aje dapat dose besar free.. secara jelas ianya super impose.. xbaik buat fitnah.. analysis image tu pn menipu..saya cabar anda membuat laporan JAIS dan polis jika anda berasa pitc ini benar..

    ReplyDelete
  36. bengap tol y kta gambar nih superimpose... line tak clear la pe la... agak-agak korg dorg tuh pakai dslr ke nak amek gmbar ...nak semua nampak clear...klo gmbar ni superimpose asal nak dipilih background camtuh.... kpala itam badan putih da sebab tiap2 hari pakai baju kat badan bukan kat kepala..bengap lg..

    ReplyDelete
  37. dia keja kat site kot.. sbb tu jd mcm tu muka dia.. tatau lah kalau org kerja opis jd gelap cm nie gak..

    kat site mst terdedah ngn sunlight.. xkan dia nak buka baju msa dok kat site.. ekekeke

    ReplyDelete
  38. Ada jugak yg kata analysis pulak yg tipu... bengap betul kah kah kah....

    ReplyDelete
  39. betul tak betul tu Allah je la Yang Tahu. klu betul, kewajipan kite bersame la membetulkan balik keadaan, klu benda ni tak betul, buruknye dtg blik ke org yg buat fitnah tu sendiri.

    ReplyDelete
  40. awek cun tp laki burok..hahaha

    ReplyDelete
  41. eeeeeeee.....takut........

    ReplyDelete
  42. cuba la kOmen dngn fakta....x kesah la nk sOkOng ke nk bangkang ke...
    lg 1, bkn sume org kt cni trer bab photoshop2 ni, so klO nk explen, explen la dlm bahasa yg mudah tp org phm..

    ni explen mudah sgt smpai org lgsg x phm, n t'over explen smpai org lain pn buntu, bek xyah explen wahai insan2 sekelian...adoiiii...

    ReplyDelete
  43. http://errorlevelanalysis.com/permalink/b83e123/

    ReplyDelete
  44. Comment2 umngok mmg bebal..hahaha..

    ReplyDelete
  45. http://www.umnogombak.net/

    nah amik lu umno!

    ReplyDelete
  46. kekasih gelap ke dato' sendiri yang gelap??muahahaha

    ReplyDelete
  47. tumpg lalu.wpon sy bkn pnyokong umno, tp gamba ni ad sdkit kecacatan. pndek kata photoshop. muke beso, x padan ngan badan. tngok skali pon da bleh tahu. n, even sumtimes sy mmg stuju ngan knyataan tn punye blog, tp kalo boleh jgn la smpai mengaib n memfitnah. maafkn kalo ad terguris, sori ye.

    ReplyDelete
  48. Kah kah kah memang sah gambar ni betul...
    tak caya check sini...
    mamat ni memang gelap giler hahaha

    http://www.umnogombak.net/

    ReplyDelete
  49. superimposeeee.......huh

    ReplyDelete
  50. Salam..pertamanya sy melihat gambar ini slps mnganalisisnya dgn melihat lame2 walaupon rase nk muntah..sy kira ini benar berdasarkan kedudukan cahaya dlm mata diorang..sama kan? satu lagi tgn prmpuan tu..susah org nk superimposekan mukenya lelaki ni mgikut line jari prempuan tu...n satu lagi...pipi yg bertangkup dgn muke prmpuan tu...mengikut bekas tulang muke prempuan tu..kalu tona warna kulit tu..xyah explain xpe...sbb kalu org yg selalu xpakai baju mmgla sama tona warna kulit sbb selalu jemur panas...n kalu lihat warna badannya pon xla cerah sgt...sekian..analisis logik akal sy...wakaka..uewwwekkkk!

    ReplyDelete
  51. heh. kalau org2 cmni la yg nk jd pmimpin, mmg hncuss la agama Islam kt mlysia ni. Letak Islam tu nmbr 1 kalau nk pilih pmimpin mcm zmn khulafa ar-rasyidin dlu2. jgn pilih logo parti je. ingt BN tu ke yg byk brjasa kt ngara slame ni? hoi hoi. rkyt yg bg dorg ni sume mkn sbnrnye, bkn dorg yg tolong rkyt. duit gaji rkyt pnt2 kje, dorg yg pau. pstu brlagak bwt prngai, mcm la hotstuff sgt. huh !

    ReplyDelete
  52. Wow... i like!!!...

    ReplyDelete
  53. masuk berita x lg neh?kalo mnda ni salah ni kira satu fitnah, dosa, yg tlibat bleh kasik saman!kalo betul "Pemimpin cam ni mmg x leh pakai! Agama dibuat main2.. takot nye! maksiat makin berleluasa!" kami tggu kesahihan berita!!!

    ReplyDelete
  54. klu aku jdi pompuan..... x selera pun!!! ekekek

    ReplyDelete
  55. tanpa nama>>17 mac 2011 6:06 PM

    mntk maaf byk2...alasan anda (muke beso, x padan ngan badan) x blh diterima d cni...kerana itu bkn fakta yg jitu...

    ramai je rakyat malaysia yg muke beso tp bdn kecik...kwn sy pn ramai yg mcm tu...heh

    lgpn kdudukan kamera juga jd 1 faktor gmbr tu jd mcm tu....
    skian hrp maklum...

    ReplyDelete
  56. macam ni la, aku percaya kat sini ramai yg ada isteri, awek atau kawan perempuan..kalau korang nak bergambar, korang senyum ke korang wat muka masam nak marah gitu?? most people will smile la bila time nak ambek gambar, macam gambar ELIZABETH WONG tu..dia senyum je..kalau xkenal ELIZABETH WONG, cari la sendiri..lagi satu, siapa kat sini tido pakai cermin mata?? angkat tangan!! haha.. fikir la guna akal yg sihat, cuba nilai dulu benda ni dr segi psikologi..jangan ikut emosi..bye..

    ReplyDelete
  57. Euwwwwwwwwwww, muka pervert je dua2 !

    ReplyDelete
  58. Muka mcm parang hitam pon nk menggatal.geli sial!!

    ReplyDelete
  59. pipi n idung ppuan 2 kmerahan...itu la tnda ppuan 2 tgh stim(syok)...bukti2..


    yg benar CIA...

    ReplyDelete
  60. ..mana,..
    mereka yang berkata "..muka hitam, badan putih....memang edit.."..
    sememangnya bodoh...
    kawan aku sendiri... muka ...kerja, luar ofis dan kena panas.. jadi gelap sikit..
    dan bila tengok dia buka baju.. memang ketara la.. badan nampak putih, muka dan lengan kesan terbakar matahari... tak heran kalau ketua umno gombak ni...gelap muka mcm kesan terbakar bawah matahari slalu... dan badan putih... sebab dia pakai baju bila keluar pi kerja... dan buka baju bila "bersama"...hahaha

    ReplyDelete
  61. sahih ke..jgn benci org..tp bnci perbuatan die..klau bnd ni fitnah cane?

    ReplyDelete
  62. kepala besar, badan mcm org muda..itu blum lagi kira kaler badan yg berbeza..tp tang raut muka tu..aduiiihh..tak kena la dgn suasana bergambar camtu..cam muka kesian pun ade..

    apa2pun kepada pengedit gambar ni, sila kerja lebih kuat lagi..mungkin boleh blajar camne nak wat gambar dsnajib ngan altantuya dari si adun batu..

    ReplyDelete
  63. ni lg sorg...ayat "kalau2" ni dh lapuk bang...

    kalau tipu la kalau edit la kalau fitnah la...

    cube tny diri sndiri n jwb soalan ni>> "kalau betul cmne?"heh

    ReplyDelete
  64. anjing2 umngok sume mnyalak kata nie gmbar edit...hahahaha

    kalo report pon memang xkan ada tindakan pape..kononnya nie cuma mainan pembngkang..

    ReplyDelete
  65. x padan ngan tua...
    haishhhh...

    ReplyDelete
  66. @0133 :.
    "macam ni la, aku percaya kat sini ramai yg ada isteri, awek atau kawan perempuan..kalau korang nak bergambar, korang senyum ke korang wat muka masam nak marah gitu?? most people will smile la bila time nak ambek gambar, macam gambar ELIZABETH WONG tu..dia senyum je..kalau xkenal ELIZABETH WONG, cari la sendiri..lagi satu, siapa kat sini tido pakai cermin mata?? angkat tangan!! haha.. fikir la guna akal yg sihat, cuba nilai dulu benda ni dr segi psikologi..jangan ikut emosi..bye.."


    bodoh nk mampos ko nie, kalu amik gmbr org tgh sedih nak kene senyum gak ker? belambak jer kalu org amik gmbr muke tgh masam..

    lagi 1, ko cko nk tdo kene buka spek mata...ko tgk gmbr tu tgh tido ker?? bodoh anjing umngok sekor nie..

    ReplyDelete
  67. warghkakaka...ghamai pemuka yahudi umno yang meroyan dalam ni...kah kah kah

    ada yang kata impose...kah kah kah

    kepala besar kecik...kah kah kah

    putih hitam la...kah kah kah

    dah malu macam-macam cakap...kah kah kah

    LU tak payah nak tenung gambar eee tu lama-lama nak cari line impose...LU tengok pipi dan tangan awek tu baik punya ikut bentuk and lagi satu LU orang tengok frame cermin mata dia baik baik terletak...kah kah kah

    kalo pemuka yahudi umno susah nak jawap suruh SIKAFIR POPEGOMO tolong jawapkan...warghkakaka

    ReplyDelete
  68. dah ada bukti pun dikatakan edit la, fitnah la..kalo xde bukti lagi la mengonggong..sebenarnya korang mmg gelap hati..

    **muka sengal camtuh kompem baru pas main@bangun tido..korang bebudak apa tau..hahaha

    ReplyDelete
  69. Bodoh nak mampos agaknyer puak umno nih...
    pengirim tersebut mencabar kesahihan gambor nih.. kalau salah saman je ar..ape lagi!!! bangang!!


    -Amri-

    ReplyDelete
  70. Untuk info kawan2 sama ada yang bantah atau sokong, saya trace, gambar ini datangnya dari sini:

    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=207452262600989

    Mungkin dia pun terima dari orang lain, tapi rasanya dia yang pertama siarkan sebelum semua orang copy paste benda sama.

    ReplyDelete
  71. aku ingat mamat afrika mana la tadi..

    ReplyDelete
  72. UMNGOK...Geli nk mati tgok gambar ni..Org tua GATAL..MAKSIAT MAKSIAT MAKSIAT....Xlayak jd pemimpin..Diri sendiri tak terjag, nk jaga diri org..Diri sendiri tak betul, nak betulkan org..Wekkk...Nak muntah!!!!!!!

    ReplyDelete
  73. Panglima ada buat ulasan tentang perkara ni..

    http://panglima-harimau.blogspot.com/2011/03/gempar-ketua-umno-bahagian-gombak.html

    ReplyDelete
  74. gini je lah bros, kepada yang posting gmbr neh, kalo korang jumpa gambar 'asal', where the real 'head' is there, please post it. also, please post gak gambar Ketua UMNO Gombak dgn angle yang sama. kalo xdak rekod, maknyanya, benarlah gmbr neh.. Wallahu'alam

    ReplyDelete
  75. tu dia leh buat film prono nie....mesti bestkan byk lagi kita dedahkan skandel org2 umnoq main puki kat belakang...yang rata2 rakyat dh tertipu dgn agenda umnoq yang selama nie dok pekena rakyat...tgk dn lihat sendiri...

    ReplyDelete
  76. Wooo . cuba tanya dia berapa banyak black money yang dia dah jual ...
    kah kah kah ..

    ReplyDelete
  77. kepada yg dok kate "eh paler item badan putih", anda mmg xnah pakai baju la slame ni..
    tgk link bawah gambo beso2
    http://www.umnogombak.net/
    tgk leher nye elok2...
    aku grapik design major, aku kate ini real, unless la kalo korg hebat sgt dpt tgk pixel tu ngn mate kasar korg.

    ReplyDelete
  78. super impose.. pic tgn kt atas tu putih.. pic bawah dier tgn itam.. kantoi.. xbaek fitnah org.. aiyoo!..

    ReplyDelete
  79. Cuba check SINI
    http://yobtualangsekah.blogspot.com/2011/03/super-impose-abdul-rahim-b-kamarudin.html

    ReplyDelete
  80. kah kah kah...UMNO ITU ISLAM...kah kah kah17 March 2011 at 19:17

    kah kah kah...pemuka yahudi mula buat khemah dalam blog ni...kah kah kah

    kes PAS konon ada skandal tak nak kata fitnah ke?? kah kah kah

    lagi takde gambar orang PAS tengah beronggeng macam mamat umnoAPCo ni...kah kah kah

    ReplyDelete
  81. bijak pandai je masing2 konon confirm sgt superimpose. clone stamp la. (jgn poyo sgt guna jargon tool dlm potoshop. tak ramai org tau. ngok!) muka itam bdn putih la. muka masam la. kualiti kamera pon amek kira. lighting, mekap minah tu, etc. takkan nak kena pakai slr biar clear nak mampos. ngok!

    stuju ckp Eversoris. mcm LGE kena superimpose. ada je bukti gambar asal dari angle sebenar.

    ReplyDelete
  82. hai la.. ni mcm photoshop.. area kepala laki2 tu nampak sgt xde byg2. haha.. aduh la minah. sanggup kau jd 'kambing' nk bg fitnah. kalu nk, i ada software baru. knfem nampk real pnye. mana thu korang nk fitnah sape2 ke. kotek ak. ak dukun zaman moden. xyah jampi2 knfm org y korg bnci mati mengejut. hahhaah..p/s: ko jgn nk bodoh tuduh ak FANATIK umno plak. tp ak dah malu weh.. nk fitnah tu pandai2 la.. jgn smpai org syak wasangka plak. kut2 bnde ni x btl, tak ke malu bang milo oii..:(. cedih2..

    ReplyDelete
  83. Petanda2 akhir zaman:-
    1) rmainya pemimpin2 fasik
    2) byknye fitnah

    walau sape pown yg btol, petanda2 nya sudah kelihatan...

    ReplyDelete
  84. yg tak tau analisis gambar superimpose betul2 baik DIAM la. tak payah ckp byk konfem superimpose la, tak baik fitnah org la, harkkk ptuih!!

    Aku nampak puak2 UMNO BN je rajin nak superimpose, pitnah, n letak gamba TGNA dll dlm keadaan tak senonoh. potosop pon fail gila. ITU TAK NAK PULAK BISING?

    ReplyDelete
  85. tah hapa2:

    so kalau ada orang2 BN bangang yg superimpose gambar TGNA, maka orang PR nak buat ape pon dibolehkan la?

    Bang oi. ini topik lain. Kita bincang kesahihan gambar ni. Gambar TGNA kena superimposed tu memang kerja mamat2 takde sivik. So what dengan gambar ni pulak?

    Kenapa ko tak citer terus zaman Tunku Abd Rahman punye problem ke? Baru nampak super bangang sikit.

    ReplyDelete
  86. nampak benar PHOtoshp yer ..

    ReplyDelete
  87. xleh salah kan pencacai umngok sbb dorg da sememangnya dalam pala otak fitnah je memanjang...sebab dah memang dorg suka mnfitnah..PM dorg sniri pon bapak menfitnah

    ReplyDelete
  88. MACAM potosop je? lu tgk gambar gua atau mana2 gambar pon, gunakan la kebodohan analisis masing2 kata smua gambar tu potosop. sure dpt spot punye. tp dgn kebodohan la. wpun gamba real.

    neslo panas,
    area kepala takde shadow konon.
    tu highlight kat area mata muka idung tu tak nampak?

    gua tabik la sapa2 bleh superimpose dgn highlight kat muka kena ngan sumber cahaya dlm gamba tu. tak tau psal grafik jgn bodoh2 ckp ni superimpose/potosop.

    ReplyDelete
  89. UMNO tak kata sokong UMNO dan undi BN masuk syurga. Dan pemimpin UMNO tak kata tuhan dah ampun dosa pada mereka yang dah buat maksiat. Kalau bukti dah ada, saksi dah ada, lapurlah kepada Jabatan Agama Islam untuk tindakan. Tidak ada pemimpin UMNO yang nak cover.

    ReplyDelete
  90. shah

    aku cuma menyampah baca komen potoshop2. itu tak kena ini tak kena. lain2 ko ckp tu aku tak paham. sori. tersebut TGNA pulak. ok lah. mcm tiba2 diskas pasal paris hilton pakai tudung plak ye? sori offtopik. lol

    ReplyDelete
  91. zaman sekarang.. macam2 perkara luar biasa.. hmm

    ReplyDelete
  92. stim aku tgk muke pmpuan ni.

    ReplyDelete
  93. asal kampung ingin beri komen:
    apa daa pemimpin umno ni..ckp je lebih2 mentang2 la media massa tu dia yg punya....rejam je smpi mati

    ReplyDelete
  94. bkn potoshop.weh kalau kau rajen pkai baju tp slalu berjemur g 'tolong' rakyat konfemlah muke ko berjelaga n bdn ko putih sket.

    ReplyDelete
  95. ini kaedah memalukan peribadi, tapi bukannya bertujuan membendung maksiat. maksudnya, di sebalik maksiat yang dia buat, korang nak meraih sokongan pembangkang.

    dan untuk menangkis pemikiran tuduh menuduh ni, aku cakap awal-awal aku bukan penyokong BN. Aku cuma tak tahan dengan pemikiran kelas ketiga orang-orang yang suka-suka memandang mulia diri sendiri dan memandang hina orang lain dengan mengeluarkan kata-kata seperti "bodoh" dsb. walaupun korang sokong pembabngkang, tapi korang ni hanyut dalam dunia perasan mulia.

    kalau dapat kat pembangkang pun malaysia ni, tak jadi apa juga kalau pemikiran masih macam ni..

    ReplyDelete
  96. xpe sekuran2nye dia ni normal, bernafsu kt pompuan. dari anuar ibrahim yg kaki bontot tu.. erghhh jijik

    ReplyDelete
  97. Pejuang:

    Saya rasa superimpose.sebab saya telah teliti dari banyak aspek.tengok muka,badan,rambut,dari segi pemakaian cermin mata.dari segi muka.ok sy nak tanya kepada semua takkanlah kalau dah main muka belum bersedia alih2 takkan nak terus pakai cermin mata.ini adalah agenda mahu jatuhkan pemimpin UMNO dan kariernya.Jgnlah kita kalau tak suka pada pemimpin kita serang peribadi mahupun serangan hendap untuk mendapatkan wang mahupun projek.kalau profesional datang tumbuk aje orang tu puas hati dan tak geram lagi.nanti akan di balas di akhirat.ini dunia apa sahaja kita boleh buat tapi di akhirat nanti tunggulah apa balasan yg akan datang.

    ReplyDelete
  98. Aku rasa komen BobTheBuilder paling boleh terima

    Ahhh siot trolling mode aku dah start.

    ReplyDelete
  99. tak baik buka aib orang...walaupun orang tu memang buruk akhlaknya...saya yakin, kalau TGNA sendiri pun takkan setuju mendedahkan aib orang...

    ReplyDelete
  100. to me, this pic look real enough... it's all about the angle and lighting..

    ReplyDelete
  101. kepala bana ape potosop..... ??

    haaakkkk tuiiihhhhhhhhh........

    sat g ade la bawak kluar hadis ayat quran bagai.....
    ye la nak backup org yg dah kantoi.....

    ReplyDelete
  102. tgk pun tau bukan photoshop.. xtau mana satu kekasih golap nya.. hmmm

    ReplyDelete
  103. mihahahahaha hebat2 superimpose puak pakat haram ni

    ReplyDelete
  104. memang stamp area rambut pompan jalang tu tak bersih langsung. klu nak menipu tu biar la betul2 baru best kah kah kah kah

    photocopy

    ReplyDelete
  105. serius mmg hodoh!

    ReplyDelete
  106. bebayang kat pipi tu langsung tak nampak?

    konfem fitnah

    nasib tuan punya blog la

    ReplyDelete
  107. insan terfikir.....

    salam kalian.....pandangan hamba yg tak seberapa....

    hamba xnk komen pasal gmbar tu...tp hamba nk komen psal komen2 yg di beri,cth : bahasa percakapan yg kurang enak d dengar sprti.panggilan ANJING kpd orng yg memberi komen,MUDAH sgt menilai orng tanpa kenal dan bersemuka, ini kah sikap orng kita yg suka memaki hamun.menggelar orng membuta tuli. ini sikap org islam ????.sudah2 la..buang yg kotor tuh amek yg bersih..adap memberi komen pon dh tak ada..ini kah sikap kita...apa yg hamba faham dr tuan tanah blog ini...minta komen pasal gambar tersebut..tetapi sesetengah komen menyalahkan dgn siapa si yg bergambar itu bekerja..bukan tentang gambar tersebut...cuba anda sekalian berfikir sejenak...klo gambar ini benar...yg berdosa yg bersalah adalah org yg didalam gambar ini..bkn majikan atau dgn siapa dia berkerja yg dpt dosa...sedangkan majikan @ dgd siapa dia berkerja tidak tahu menahu tentang gambar tersebut....renung2kan lah....( kepada insan yg komen ANJING kpd insan lain tu..cuba anda berfikir balik dr apa yg anda komen) klo insan yg anda komen itu ANJING..jadi anda td pon ANJING jugak la...sbb anda2 berdua munusia..jd bila manusia yg menganggap manusia yg lain ANJING bermakna semua manusia didunia ini pon ANJING....
    astarghfirullah halazim......lihat diri sendiri dahulu sebelum melihat orng lain...

    hanba bkn hendak mengaibkan sesiapa..tetapi hmba dah lama dgr,baca tentang sikap ini....sopan santon..budi bahasa....orang timur..dh hilang di telan dek zaman.....mungkin 30thun akan datang trus hilang sikap ini...yg tinggal cuma maki hamun..dan sbginya.....sudah tidak ada sikap sopan orng melayu lg d bumi malaysia....renung2 kan...

    wasalam....maaf seribu kali maaf klo anda terasa...

    ...

    ReplyDelete
  108. burukk........

    ReplyDelete
  109. mmng la bdan nmpak xsme ngn muka...ni pemimpin byak trun pdan ni...kuat kne terik matahari....pemimpin brtnggungjwab la katakan.....hahaha.....

    ReplyDelete
  110. kalau nak fitnah buat la cara yang professional sikit. ini bebudak punya stail. makin bertambah dosa ada la

    syurga di bawah tapak kaki nik aziz

    ReplyDelete
  111. --> syurga di bawah tapak kaki nik aziz

    ni la contoh fitnah yg betul

    ReplyDelete
  112. nak buktikan senang jer..tuan rumah publish gambar tana bubuh watermark..bubuh gambar ori tuh kat sini..gambar ori semua detail tersimpan..gambar yg atas tu langsung takda apa2..namak sangat edit

    ReplyDelete
  113. pergh...montok tu gua dah stim ni nak join bleh?

    ReplyDelete
  114. image analysis kata gambag nie betui...

    ReplyDelete
  115. Asal bile bdak UMNO kantoi ape2 je, trus cakap PAS yg tuduh.sape yg wat fitnah sebenarnya?padahal bile UMNO sound macam beruk di hutan kat PAS masa parlimen, korg ckap benda tu betul,rasional.UMNO la yg selalu fitnah PAS,PAs x salah.x caye, tgok Chua Soi Lek.PAS x fitnah pon,last2 dye ngaku sendiri.

    ReplyDelete
  116. image analysis,...image ni betui

    ReplyDelete
  117. ala o.k lagi la...kira normal apa...masih bleh kawin..dari si Anu-Anu tu...dah terang2 suka lawan pedang...x payah hisab terus je baling masuk NERAKA!!!

    ReplyDelete
  118. photoshop, byk kali kantoi dah puak pas ni, gambo najib altantuya, gambar najib ada tambi, gambo hafilda tunjuk fuck... ntah hapa2,...blog ni aku blacklist..

    ReplyDelete
  119. Results
    Explanation

    Error level analysis is a quick and easy image forensics method, allowing one to determine if an image has been modified by programs such as Adobe Photoshop.

    It works by resaving an image at a known quality, and comparing that to the original image. As a jpeg image is resaved over and over again, its image quality decreases. When we resave an image and compare it to the original, we can guess just how many times the image has been resaved. If an image has not been manipulated, all parts of the image should have been saved an equal amount of times. If parts of the image are from different source files, they may have been saved a number of different times, and thus they will stand out as a different colour in the ELA test.

    It is worth noting that edges and areas red in colour are often depicted as brighter in the ELA tests. This due to the way the photos are saved by various programs. It is not proof that image was manipulated.

    If you are unsure how to interpret the results, please do not claim the results of this tool as proof of anything.

    ReplyDelete
  120. Dah boleh2 google search inter-racial

    ReplyDelete
  121. Superimpose. Memang bangsat fitnah blogger pakatan.

    ReplyDelete
  122. biarlaa penyokong bn nk bela pemimpim mreka,dah memang penyokong bn sama je perangai ngan pemimpin mrk yg kat atas tuh.....

    ReplyDelete
  123. pemilik blog ni dah di beri syafaat oleh pork nick di syurga milik beliau

    aminnnnnnnn

    ReplyDelete
  124. yg kirim pic tu org umno jg semstinya. mereka mana pernah bersatu, kerja fitnah sabotaj rebut jawatan tu darah daging umno. doakan gerombolan fitnah ini pecah belah sesama mereka. dedahkan sebyk2nya kejahatan puak munafik. biar mereka muntah

    ReplyDelete
  125. ni gambar super imposed la....buta kah korg sume....berdosa tabur fitnah....

    ReplyDelete
  126. awas!

    sudah ada laporan polis di buat ke atas pemilik blog ni

    ReplyDelete
  127. [yg kirim pic tu org umno jg semstinya. mereka mana pernah bersatu, kerja fitnah sabotaj rebut jawatan tu darah daging umno. doakan gerombolan fitnah ini pecah belah sesama mereka. dedahkan sebyk2nya kejahatan puak munafik. biar mereka muntah]

    yang berebut jawatan dalam pkr sampai kena pecat tu dah cukup ADiL ke? sampai bertumbuk berterajang kotak undi masih tak puas ke? kah kah kah

    ReplyDelete
  128. silap tajuk ni, sepatutnya "gambar ketua ameno gombak yg gelap dgn kekasihnya" warrrgghhh haha

    ReplyDelete
  129. klu fitnah saman laa.....

    ReplyDelete
  130. Muka aku pun hitam dan badan aku outih juga sbb selalu kena panas, tapi badan pakai baju sbb tu putih. Itu pun korang nak cover up ke? Masih nak menegak benang basah... memang dasar BaNgsat

    ReplyDelete
  131. Zaman skrg pe ada pd muka bhai, bukan muka y ley kasi kmewahan oi..
    Tp p0ket y tebal dgn duit haram..
    Dh ari mulut atas mkn bnda dr sumber haram, pe slh mulut bwah p0n jamah y haram..!!!
    Ada bt0l ? Kasi pkr lh oi...

    ReplyDelete
  132. penykong bn cam tahi je komen..muahahahahahahahahaha

    ReplyDelete
  133. muka betina tu pun tetiba terconggok kt dlm gambr tu, badan betina tu pun tak match dgn muka...
    Dah la wei... Kalau betul gambar ni, dapatlah dosa mengata. Kalau gambar ni tak betul dapatlah dosa fitnah... Fikirkan... Macamane nak masuk syurga selagi org dlm gambar tu tak maafkan korang.... Tulah namanya DOSA KERING.

    ReplyDelete
  134. emmmmm...sape yg kate gambar ni superimpose, dia jenis keturunan anak luar nikah...hahaha. alooo..x tau photoshop dan teknik amik gambo angle bla bla bla lebeh baik korang senyap dan join mamat gelap atas tu...sama2 korang layan betina tu..buatlah threesome ke apa ke...

    ReplyDelete
  135. melayu mudah lupe.....
    menang besorak kg tegadai......
    jgn bg bangsa asing memerintah tanah melayu....

    ReplyDelete
  136. dosa fitnah dan dosa mengata sama berat !
    Tidak akan masuk syurga selagi orang dlm gambr tu tak maafkan korang....
    Takbir !
    Saya sokong DAP.

    ReplyDelete
  137. Sesiapa yang guna link http://errorlevelanalysis.com/ untuk membuktikan kesohihan gambar ini adalah mereka yang kurang bijak sebab tak ada apa-apa kesan pun kalau gunakan website tu untuk detect gambar superimpose! kita tengok dgn mata kasar pon dah tahu. Ingat fitnah, ingat PAS!

    ReplyDelete
  138. Apa lagi pengkomen2 UMNO kat cnie...aturkanlah sessi sumpah menyumpah kau orang guna Al Quran dengan Mamat nie...ada berani ka...super impose ka atau asli hanya boleh selesai dengan sumpah sahaja...

    ReplyDelete
  139. Tak Payah Bising Bising la Kat Sini.. Sorang cakap Super Impose.. sorang Cakap Real!! KITA CABAR KETUA UMNO GOMBAK TU.. SAMAN BLOGGER ATAU BUAT REPORT POLIS SEGERA BERKAIATAN PENYEBARAN INI BENAR.. MASA TU.. KITA TAU LA>> SAPE BETUL SAPA SALAH... Aku Rasa dia tak berani pasai takut keluar gambar Doggie pulak lepas ni.. Kah Kah KAh...

    ReplyDelete
  140. Sesiapa yang guna link http://errorlevelanalysis.com/ untuk membuktikan kesohihan gambar ini adalah mereka yang kurang bijak sebab tak ada apa-apa kesan pun kalau gunakan website tu untuk detect gambar superimpose! kita tengok dgn mata kasar pon dah tahu. Ingat fitnah, ingat PAS!

    ReplyDelete
  141. aq x heran pn..dah mmg rata2 pemimpin bn perangai sama je..aq thu laa rahsia2 pemimpin2 bn yg laen...malas nk cite...

    ReplyDelete
  142. SANG NILA UTAMA

    KALAU LA PANDAI MAKAN LUAR,TAKKAN TAK PANDAI SIMPAN,BOLEH JADI RELAKAN GAMBAR DI AMBIL,ORANG TAK KENAL
    TAPI ENTAH LA

    ReplyDelete
  143. haaa sengal gak kaler kulit muka sama ngan badan oiiiii kalau ko telanjang boleh sama lah kalau dah kena main tengahari memang panas gelap la muka ko cuba tgk org naik moto tangan dia gelap badan dia cerah ape sengal

    ReplyDelete
  144. Muka macam dia,kulit macam dia ,spek macam spek dia,mulut macam mulut dia tetapi bukan Dia jadi siapakah dia........korek,korek,korek,korek..

    ReplyDelete
  145. pemimpin x bermoral....... xde sivik btol.....

    ReplyDelete
  146. me ; aku bukan belah mana2 pihak tapi aku mmg cukup minat dgn photo. ni pendapat aku sendiri - gambar ni nampak tulen.

    1. kepala besar dari badan. semua org tahu benda ni. itu sebab lens angle. dan rasanya dia amek gambar tu menggunakan compact atau hp. standard mcm tu mmg wide.

    2. kepala itam dari badan - aduh...common sense.

    3. garisan putih - kadang2 ada biru, ungu, hijau, sephia, etc. tu mmg biasa berlaku.

    4. yang jelas adalah pixelnya yang sekata. di mana kalau di amati betul2, nampak jelas tiada perbezaan pixel yang menunjukkan superimpose. dan, kalau ada photoshop, boleh cuba tinggikan kadar noise dan tukar ke b&w atau infrared. di situ akan lebih jelas sama ada gambar itu asli atau superimpose.

    sekian.

    ReplyDelete
  147. hadoi..aq x bape percaya dgn gambar nih..
    cuba cari video nya..
    klo video xleh menipu..
    haha !

    ReplyDelete
  148. mne la da video.... mntak yg x logik....

    ReplyDelete
  149. yg aku tau.... umno truk....ingat umno truk.... sma ngn pmimpin dye gak..............
    n pompuan yg prasan die first lady... rosmah ni x btoi kot.. tringin nk jdi kristian..

    ReplyDelete
  150. takat ni tk nmpak lagi milosuam wt fitnah.....teruskan menulis..terbaik punya

    ReplyDelete
  151. kalau betoi...na'uzubillah......kalau tak betoi.....fitnah....

    ReplyDelete
  152. sapa ckp gbr edit....kpala hotak lu edit...tgk lh tul2

    ReplyDelete
  153. FromAvatar&StarWarSiliconGraphic18 March 2011 at 00:11

    From the bloody expert gambar nee confirmed superinmpose.....so sapa berani saman Milosuam boleh teruskan.

    ReplyDelete
  154. macam pelaq!!! species tiang jamban

    ReplyDelete
  155. Bila jadi totok tu jgn lah bodoh xkena tempat.. terima ja lah kenyataan walaupon pahit kan.. eekekeke

    ReplyDelete
  156. sad to say .. gambar nie origenal .. bersabar lah puak2 umno .. pemimpin korg mmg mcm nie.. ,
    jarang aku tgk puak2 pembangkang dok post gambar yang super imposse/palsu sebab diorg sendiri pon nk cover diri gak .. terbit yang palsu kang kena .. tak terbit pon terkena jugak .. so ahli2 umno korang nilai sendiri ..

    satu yang nyata tgk pada shadow belakang kapla mamat nie.. sekata kesan dr flash ..

    ape2 pon ,

    detik hati manusia aku kata gambar nie 100% asli..

    wallahualam ..

    ReplyDelete
  157. mcm si papagomo kata :

    UMNO tu ISLAM (seperti dalam gambar)
    PAS itu MElayu .. muahahahahahahahahahahhahahahaha..

    Oh papagomo ...
    mana gambar kote basah Adun PAS?
    Mana bukti tuala merah yang kantoi atas KTM?
    Mana Haji F****?. mana lagi 3 org saksi ?..

    mana gambar puki muslimah PAS?

    ReplyDelete
  158. me ; aku bukan belah mana2 pihak tapi aku mmg cukup minat dgn photo. ni pendapat aku sendiri - gambar ni nampak tulen.

    1. kepala besar dari badan. semua org tahu benda ni. itu sebab lens angle. dan rasanya dia amek gambar tu menggunakan compact atau hp. standard mcm tu mmg wide.

    2. kepala itam dari badan - aduh...common sense.

    3. garisan putih - kadang2 ada biru, ungu, hijau, sephia, etc. tu mmg biasa berlaku.

    4. yang jelas adalah pixelnya yang sekata. di mana kalau di amati betul2, nampak jelas tiada perbezaan pixel yang menunjukkan superimpose. dan, kalau ada photoshop, boleh cuba tinggikan kadar noise dan tukar ke b&w atau infrared. di situ akan lebih jelas sama ada gambar itu asli atau superimpose.

    dari segi pixel memang tida perubaha. kalau guna lasso tool atau magnetic lasso tool pixelnya pasti berubah.. tengok pada bahagian leher photo ini tidak melakukan lasso tool mahupun move tool

    ReplyDelete
  159. JARI DIA PANJANG SANGAT....tak boleh ke buat bagi nampak pandek sikit,bahalol...

    ReplyDelete
  160. Kah kah kah...

    Bila kena batang hidung sendiri mula la penyokong2 umno buat penafian bodoh dengan pelbagai andaian untuk sedapkan hati sendiri.

    Cuba korang tengok kat link di bawah kenapa Didier Drogba kepala hitam tapi badan cerah???

    http://www.allvoices.com/contributed-news/7706817-soccer-idol-drogba-calls-for-unity-in-ivory-coast/image/60795190-didier-drogba

    Super impose gak ke???

    MALANG BETUL JADI ORANG BERKULIT GELAP NI YEK???

    Kah kah kah...

    ReplyDelete
  161. wakakkaa....isu NIE HEBOH satu MALAYSIA....

    terbaek MILOSUAM...!!!!

    ReplyDelete
  162. Tanpa Nama berkata...
    Muka mcm parang hitam pon nk menggatal.geli sial!!

    17 Mac 2011 6:22 PM

    HAHAHAHAAHAHHAHA! COMMENT LU MEMANG BEST! buat gua tergelak tgh2 malam ni.

    ReplyDelete
  163. 1.sbb badan budak pompuan tu lg putih dr muka...
    xkan korang nk ckp die tutup muka bukak baju lak hari2 hahhaha...nk kate flash lampunyer pasal badan pompuan tu duk kedepan dari muka...
    2.cuba perhatikan betul2 posing diorang ni tengah berdiri ke duduk ke ade cam yg x kena...
    3.kepala die lg besau dr badan...x tau la klu die dr spesies alien...
    4.kedudukan slimut die pun pelik semacam....x natural...
    5.belakang rambut perempuan tu blur....cuba korang bygkan bila tangkap gambar, ganbar tu blur kt sesetengah tempat je ...logik x? xtau la klu ade hantu duk kt situ...

    kesimpulannye:-
    1.super impose..
    2.yg super impose gambar ni btul2 amatur..
    3.yang analisis gambar ni betul2 bodoh...
    4.yng post gambar ni betul2 bangang

    pengajaranye:-
    1.xyah lah nk super impose klu kite x reti...
    nti jadi benda x baik susah pulak...
    klu susah kt kita xpe...susah kt org bercerai ngan bini die kesian kt org tu...camne klu yg kene super impose tu adik korang perasaan korang?

    ReplyDelete
  164. hai betul ka gambar nie... macam super impose jer... jangan sampai menfitnah... takut oooo lagi pon apa guna mengaibkan orang nanti Allah mengaibkan kite baru tau... sebaiknye jangan didedah keaiban orang tak baik.... my 2 sen input...

    ReplyDelete
  165. AAAHHHHH BLAH LAH HAMPA... ASYIK NAK FITNAH ORANG JER TAKDE KEJE LAIN KER...

    ReplyDelete
  166. KETUA UMNO GOMBAK..18 March 2011 at 04:15

    YA BETUL.. INI MEMANG GAMBAR SAYA & SKANDAL.. HAHAHA

    ReplyDelete
  167. tu dia..dah mengaku pun..super impose kpala bapak penyokong bn..!!muahahaha..bgus ketua gombak umno..ang ni mmang jujur

    ReplyDelete
  168. pakai ja software pic nak tahu fake ker tak!!

    sebagai contoh, software JPEGsnoop_v1_5_2

    ini url dia..
    http://impulseadventure.com/photo/jpeg-snoop.html

    saya dh try, pic ni diedit

    ni result dia,
    ASSESSMENT: Class 1- Image is processed/edited

    ReplyDelete
  169. kuat seks kuda tua n memang species anjing liar..!

    ReplyDelete
  170. udah2 la buat fitnah....xkemane nye kite....

    ReplyDelete
  171. kpd ketua umno gombak - sila berikan penjelasan anda trhadap gambar di atas..kami smua xnk menanggung dosa kalo prkara ini fitnah..wallahualam..

    ReplyDelete
  172. Thanks Living Seed.

    Tapi ko sendiri dah cuba kat gambar yg genuine belom? Aku amek gambar random dari FB aku. Sama jugak dia letak
    "Class 1 - Image is processed/edited"
    Aduh agak2 la. Kecewa aku baru nak excited dengan software ni tadi.

    ReplyDelete
  173. HEK ELEH. INI PUN KECOH. TAK BAGITAU PUN TAKPA.

    PERASAAN LAZAT DI KEMALUAN SAPA TAKMAW.

    WEIH GENG P.R CARI MODAI LAIN LA. AMPA BUKAN RETI APA. TAKAT GAMBAQ NIH LG STIM YOUJIZZ.

    MAD D.

    ReplyDelete
  174. to mr shah ...

    tak tahu mana satu pic genuine, tp saya ambil daripada source yg ini
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=207452262600989&set=a.103930959619787.8205.100000086506684&ref=notif&notif_t=photo_reply&theater

    saya dah try pic saya yg lain..antaranya sofware tu tulis begini

    Class 4- uncertain if processed or original...
    hahaha..

    but unutk pic geng umno ni mmg
    "Class 1 - Image is processed/edited"

    ReplyDelete
  175. Aku nak tau, kalau kat photoshop atau apa2 software len, dia wat auto color/set brightness etc, aka ndidetect sbg edited tak kalau guna jpegsnoop nih... thanks

    ReplyDelete
  176. rasenye aku pernah tgk gambar ni somewhere, dah la da..tp guy yg kat dalam gambar tu obviously bukan la..original lelaki yg sepatut dalam gambar tu agak jambu, muda..tp rambut cam cina, tp muka cam melayu atau filipino..

    fikir2kanlah..

    ReplyDelete
  177. aBg_rOnGak, ni tutorial dia

    http://www.impulseadventure.com/photo/jpeg-snoop-options.html

    ReplyDelete
  178. tuu diaaa...baru kami tauuuu....(ayat YB Mahfuz Omar)hehe....UMNO? tuiiiii!

    -boboi boy-

    ReplyDelete
  179. ni tutorial JPEGsnoop dlm BM...

    ni linknya
    http://utamaandri.wordpress.com/2010/08/01/jpegsnoop-aplikasi-pendeteksi-foto-digital-asli-atau-tidak/

    ReplyDelete
  180. berdasarkan software JPEGsnoop ,pic ni diedit

    Berdasarkan serching compression signature "they ARE no software detection especially Adobe Photoshop"

    Berdasarkan analysis drp sofware ini, pic ni diambil menggunakkan salah satu drp gadget ini,

    Nikon model E2500,
    Nokia N73,
    Olympus c2000z,
    PENTAX optio 550
    Blacberry 8100

    berdasarkan software JPEGsnoop ,pic ni diedit

    result , "Class 1 - Image is processed/edited"

    mungkin pic ni diedit just untuk tone color... penggunaan photoshop tiada... kalau pakai software lain tak tahu la..

    ReplyDelete
  181. saya buat analisi drp pic ni pula.

    berdasarkan software JPEGsnoop ,pic(drp blog ni,kekasih gelap) ni diedit

    Berdasarkan serching compression signature "they ARE no software detection especially Adobe Photoshop"

    Berdasarkan analysis drp sofware ini, pic ni diambil menggunakkan salah satu drp gadget ini,

    CAM:[MinoltaCo.,Ltd. CAM:[NIKON E3100 [FINE No
    CAM:[NIKON [E4500 [FINE ] No
    CAM:[NIKON [E5000 ][FINE No
    CAM:[NIKON [E5400 ][FINE ] No
    CAM:[NIKON [E5700 [FINE ] No
    CAM:[NIKON [E8700

    CAM:[SAMSUNG TECHWIN
    CAM:[SONY CYBERSHOT

    berdasarkan software JPEGsnoop ,

    Based on the analysis of compression characteristics and EXIF metadata:

    ASSESSMENT: Class 1 - Image is processed/edited

    This may be a new software editor for the database.





    mungkin pic ni diedit just untuk tone color... penggunaan photoshop tiada... kalau pakai software lain tak tahu la..

    ReplyDelete
  182. tp bile tgk btl2 gmbr ne cm real pon ye gak..cube tgk dr muka ke leher dn trus smbung ke bdn die..hmmmm..kalo ade byk lg gmbr die,ley post kan?spy kite ley fokus ngn lebey jitu lg.hehehe

    ReplyDelete
  183. ......................

    ReplyDelete
  184. http://semuthitam80.blogspot.com/2011/03/desak-kalau-benar-katakan-benar.html milosuam, sila ke page di atas. baca apa komen beliau ttg blog anda.

    ReplyDelete
  185. I'm very sure this is not photoshop. But, biasalah bila ada duit apa2 pun boleh. I think this picture from that girl in that picture using her cellphone to snap.

    Anyway, pesanan untuk mamat dlm gambar tu, lain kali bijak la sikit kalo buat jahat tu. Jgn suka2 hati bergambar camtu. Kan dah dinasihatkan, no picture if you make something bad... know basic.

    ReplyDelete
  186. eeeeeeeeeeeeeeee bodohnyeeeeeeeeeee semut hitam tuuuu!!!bluweeekkk!!!!

    ReplyDelete
  187. nth semut itam...padahal nk promote blog dia yg xde orang komen 2..haha....boleh jalan da!! bia la ko nk ckp anwar ni ape pon...skrang2nya bini anak dia pkai tudung, mata pon sejuk tgk...ni tgk anak branak puak umno, pedih woooo mata...klu cun xpela...ni ada mcm tenuk,kcing hutan, tenggiling...wekkk... xphm btol la puak2 UMNOOO ni...asek kena makan taik je...xkesah la pic ni btol ke x...tp klu xde pic ni pon ak tau dah perangai puak2 ni...minum, pmpuan..alah...hari2 je 2...

    -boboi boy-

    ReplyDelete
  188. betul tu boboi..sokong sgt!!kalo milosuam xtunjuk pon gmbr mamat tu,mmg da tau da perangai seko2 umngok tu cmne!aku xckp smua yeee..krg meletop la penyokong tegar umngok!hehe..

    ReplyDelete
  189. Nampak sgt super impose kat picture 2....... Badan ngan muka color pn x same... tgk gambar yg bawah 2 nmpk yg bawah leher dkt ngan bahu dia color gelap... yg gambo yg x berapa nak hado 2 plk warna putih.... ce cite ce cite...... HAI MANUSIA... SESUNGGUHNYE MENFITNAH ITU LEBIH BERAT DOSANYA DARI ORANG YANG MEMBUNUH..... bukan pasal dia org org UMNO ke PKR ke PAS ke DAP ke @ yg sewaktu dengannye...... macam mana perasaan kita pula jika berlaku kepada kita @ adik beradik kita @ saudara mara kita @ ibu bapa kita.... RENUNG-RENUNGKAN & SELAMAT BERAMAL..............

    ReplyDelete
  190. hahha..tapi dia memang hitam pun..selalu nampak dia ni..badan mmg la putih..wowowowo..hebatt wooo..

    ReplyDelete
  191. Buat malu 1GOMBAK aje.....
    Jika benar gambar real...taubatlah anda...
    Kubur kata mari...rumah kata pergi..
    nasib baik x sokong UMNGOK lagi...
    -Mat Gombak-

    ReplyDelete
  192. weii rosni..ko xbc komen2 kat ats ke?mmg wrna kulit muke ngn bdn kene setara ke?????lol la ko neh!muke n leher tu byk trdedah ngn cahaya matahari drp bdn..sbb bdn da kene cover ngn baju!!adeh tu pon ko xley pk..ssh laa penyokong tegar umngok nee..xdpt trima kenyataan ke?

    ReplyDelete
  193. GAMBAR NI MEMANG DAH EDIT..PASAL MILOSUAM DAH LETAK TULISAN KAT TEPI TU..SEBAB TU RESULT DIA DAH EDIT...CUBA KORANG CARI GAMBO YANG X DER TULISAN KAT TEPI TU...SEDIKIT PERUBAHAN PUN AKAN DETEK EDIT..WALOPUN KORANG EDIT NAK KASI CERAH

    ReplyDelete
  194. ok kt tggu sm2 sape yg buat fitnah sbnrnyee..kalo mamat ne syp xnk komen psai gmbr ne,mknanye betui laa org di atas adlh die..kalo sbaliknyee.len cite..

    ReplyDelete