Tengku Razaleigh sifatkan video seks sebagai politik longkang


Veteran UMNO gua Musang, yang juga bekas naib presiden UMNO hari ini dilaporkan membidas isu video seks lelaki mirip Anwar Ibrahim, malah menyifatkannya sebagai politik longkang (Gutter politik) [Malaysiakini].

Ku Li juga mengulas secara tersirat bahawa ini adalah taktik kotor Barisan Nasional untuk meraih sokongan rakyat apabila dasar dan polisi yang dilakukan dilihat tidak laku dan tidak diterima oleh rakyat.



Kalau kita lihat Ku Li sememangnya seorang ahli politik yang matang dan berprinsip, maka tidak hairanlah beliau terus berjaya mengekalkan kubu kuat UMNO di Gua Musang. Sungguh pun menjadi pembangkang di negeri jajahan PAS di Kelantan, beliau boleh dianggap sebagai pembangkang yang berkualiti.

Secara peribadi, ReJaM© redha Tengku Razaleigh terus mempertahankan kerusinya di Gua Musang meskipun di bawah payung UMNO dan Barisan Nasional, agar beliau boleh menjadi "check and balance" yang baik kepada Kerajaan PAS Kelantan pimpinan Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat.

ReJaM© "Tak semua pemimpin UMNO jahat, kerana masih ada Tengku Razaleigh Hamzah"


Note: Tak semua blogger gerombolan songkok tinggi minum arak macam blogger perasan Melayu di bawah ini. Tiada kena mengena dengan cerita di atas.

Post a Comment

28 Comments

  1. benar...
    tidak semua umno n bn itu jahat..
    cumer suara mereka tidak didengari oleh MT umno..
    cukup solute dengan pemimpin cam nih..
    itu lah baru benar2 pemimpin..

    ReplyDelete
  2. dlm umno nk jmpe org mcm Ku Li payh....semua tkut nk brsuara walaupn tau fitnah..

    ReplyDelete
  3. setuju sekiranya mereka ingin memenangi hati rakyat harusla jujur...kita pn org berfikir boleyh berfikir....sy pasti sekiranya mereka mengikut lunas2 dalam Islam mnjlnkan pentdbiran secara suci,bersih pasti rakyat mmpu berfikir..namun lhtlah di negara kita...hmmmmm wondering....hak kita sbgai rakyat..?questioning....

    ReplyDelete
  4. kalau masih setia bersama parti politik longkang, badan berbau longkang

    ReplyDelete
  5. Kisah Umno dengan Beberapa Menteri Tolol....

    ReplyDelete
  6. kalau orang bn berani cakap macam trh baru lah betul....

    ReplyDelete
  7. sebab tu aku cakap.. yg dok ckp sokong umno tu bodohla pela.. mcmla org yg ko skong tu bgus sgt.. xsemua org jahatla bro.. kalo rmai2 ubah dari akar umbi umno tu jadi baek, lme2 jadi baekla..

    ReplyDelete
  8. Tabik pada Ku Li tak seperti pencacai Umno Bee End yang lain.

    ReplyDelete
  9. hahaha klaka ar ko rejam..smpai ht ko ltk pic bdk gemok 2 stiap page ko..kesian da aku tgk..hehehe

    ReplyDelete
  10. Aku rasa Ku Li sorang saja yang selalu menentang arus dalam UMNO...Pemimpin generasi lama tapi minda yang lebih terbuka...sebab itu masih menang di kawasan beliau....

    ReplyDelete
  11. Inilah pemimpin yang kita mahu, menegakkan keadilan, bukan menegakkan fitnah. Korg ada akal, buat pilihan bijak di PRU13 nanti.

    (aku masih kesian dgn rakyat kulim kerna dpt MB mcm kaki ampu si Zulkifli nordin tu....kesian kesian)

    ReplyDelete
  12. susah nak jumpa org umno cam ku li dan sharil samad, yg brani bersuarakan pendapat, kebanyakkan yg lain yes tuan, janji masyuk dan dpt jawatan

    ReplyDelete
  13. ADA LAGI GAMBAR MAMAT BUNCIT MENGAKU ISLAM NI....ADUH, FAMES BETUL LA PARPUKARI NI, FEMES SBB MINUM ARAK

    EN. BAHAR

    ReplyDelete
  14. personaliti baik x de masalah..tp wadah perjuangan dia x btol..ape2 pon aku hormat Ku Li n doa stu hari nnt dia akan brjuang di jalan Allah..

    ReplyDelete
  15. richie romano:
    kita boleh bersihkn kekotoran dlm politik jika tdk di campur adukkan dgn kepentingan peribadi.
    bosan sudah dgn paper at msia ni yg myiarkan politik msia yg menggelikn dan menjijikkan pbaca yg bijak berfikir berbanding mereka yg tdk tahu berfikir tp men tln aje ape yg disogokkan..

    ReplyDelete
  16. betul juga apa yg dikata ku li

    ReplyDelete
  17. Tu kalau Umno boleh ubah dari akar umbi.
    Tapi kalau atas dah ubi kayu susah. Umno mustahil diubah,dah 50 tahun diberi peluang,dari Umno lama ke Umno baru. Dari buang mase ubah Umno baik muziumkan saja Umno.

    ReplyDelete
  18. Ahli politik bila menjadi wakil rakyat perlu berprinsip dan perlu mengamalkan "minda bebas" (free mind's politician). Mereka adalah wakil rakyat dan padamasa yang sama adalah ahli parti. Amalan minda bebas akan menghasilkan pendapat yang bernas dan jitu yang berasaskan kebenaran. Kuli dan Shahrir Samad mungkin terdiri di dalam golongan ini. Dan yang lainnya adakah masih terencat dan tidak akan matang....

    ReplyDelete
  19. Kealpaan serta lupa diri, bila berapa dipuncak kuasa telah menampakkan hasilnya. BN di hukum pd GE 12 yg lalu. Hampir semua komponen BN lingkup, kecuali UMNO & komponen Sabah/Sarawak.

    Kita kena mengaku, bahawa kekuatan UMNO yg selamatkan BN. Kekuatan mereka dtg dari pengalaman. Bukan calang2 Parti dpt menghadapi kebangkitan rakyat/pengundi yg semakin celik dgn minda terbuka. Sehingga saat ini, UMNO belum benar2 tergugat !!

    Sehingga, M'sia mempunyai Pembangkang yg kuat, UMNO sukar di tewaskan, apalagi utk di muziumkan ! Bak harimau yg cedera, mereka semakin berbahaya ! UMNO/BN mesti di tentang menggunakan Barisan yg kukuh. Gegak gempita bunyinya...'Pakatan Rakyat'!!. Tapi , dimana barisan nya ! Mana benderanya ? Mana Logonya ? Mana slogannya ? Mana !!

    Sebab itu, tentera di ajar berbaris dgn panji2nya, supaya mudah dikenali & diikuti !!!.

    ReplyDelete
  20. AutaKari:

    dalam malaysia ada golongan umno & PR tapi 2-2 golongan ada yg bagus & ada yg auta kari...kita jadi org kt bawah pon x sokong kita ditindas mcm ni tapi kita dok undi PR pon x buleh menang...mcmana ni? kita cari makan kena ikot buntot kerajaan korup...tapi dalam hati kita mau dea jatuh biaq cepat tgk 1 lagi belah naik pulak...baru kita tau mana lagi baguih....kami ni jadi mcm org bangang hari2 dok dengaq mcm2 hal jadi...bila GE nti sama2 la kita bagi pembangkang naik...jgn tajut xdak projek ..sbb projek mcmana pon mesti jalan walaupon sapa yg berkuasa...jadi hang try la tgk hang mati kebuloq x time tu..kwn rasa xdak aih...

    ReplyDelete
  21. kalau dh pemimpin umno yg baik mcm KuLi ini pun pernah dijadikan mangsa oleh mahathir, maka manusia jenis apa mahathir ni?

    komen najib pasal video mengelak2, tk tegas patuh undang2. subahat sangat tu.

    ReplyDelete
  22. batttle is on ~~~!! the druken papukari and the so called sutun@ donut milosuam.......hahahhaha

    -referi bloggers war-

    ReplyDelete
  23. KULI DAH LUPA KOT???semua dah bersumpah dengan NAMA ALLAH SWT cuma tunggu A N U WAR saja lagi masih MALU-MALU KE TAKOT KE NAK BERSUMPAH tak buat kerja ni .. rakyat yang kebanyakaan nya BODOH-BODOH cuma nak dengo ANU WAR ni BERSUMPAH AJA SUSAH JUGA YA KALAU TAU DIRI BERSALAH KAK WAN dr.gigi TOLONGlah SURUH DIA SUMPAh OK DENGAN NAMA ALLAH SWT BUKAN ALLAH CHRISTIAN HERALD yg,N.AJIS DAN KALID GEREJA SOKONG TU..bukan bukan bukan

    ReplyDelete
  24. Bomosiam..
    Pakatan Rakyat dahpun submit permohonan mengenai logo satu parti...tapi sampai sekarang masih tak diluluskan oleh Kerajaan UMNO...setiap kali ada PRK..benda yang sama akan diulang tayang oleh SPR bahawa hanya parti yang bertanding saja boleh mempamerkan bendera parti mereka...rakyat tak bodoh untuk menilai mereka....
    Macam kes DSAI lah...tak akan habis selagi DSAI meneruskan agenda politiknya...Tujuannya hanya satu iaitu sebagai kredit untuk pemimpin UMNO dalam menipu penyokong UMNO....

    ReplyDelete
  25. leekonyou berkata... si gian sumpah
    +++++++++++++++

    lu ketinggalan, tk abis lagi gian kat sumpah anwar. saifool tu sumpah masih masuk court, kan buang masa sumpah tu ,,bangang

    ReplyDelete
  26. Soalan :-

    KULI DAH LUPA KOT???semua dah bersumpah dengan NAMA ALLAH SWT cuma tunggu A N U WAR saja lagi masih MALU-MALU KE TAKOT KE NAK BERSUMPAH tak buat kerja ni .. rakyat yang kebanyakaan nya BODOH-BODOH cuma nak dengo ANU WAR ni BERSUMPAH AJA SUSAH JUGA YA KALAU TAU DIRI BERSALAH KAK WAN dr.gigi TOLONGlah SURUH DIA SUMPAh OK DENGAN NAMA ALLAH SWT BUKAN ALLAH CHRISTIAN HERALD yg,N.AJIS DAN KALID GEREJA SOKONG TU..bukan bukan bukan

    __

    jawapan Aku : -

    Betul kata ko anwar takut bersumpah.. tak cayer tgk video nih!!
    Bersumpah Vs Solat Hajat!!
    http://www.youtube.com/watch?v=I-NrXP7PBS0&feature=player_embedded

    kalau org islam yg baik dia tau yang mane perkara baik dan buruk.. fitnah n wat tuduhan sape2 boleh wat lebih2 org islam yg munafik!!


    -Amri-

    ReplyDelete
  27. untuk makluman semasa kes liwat 1, nuar dh pon bersumpah, tapi mangkok2 tetap membalun nuar,... hahahahahahahaha... la ni nak suruh sumpah gak??... apa ke bangang mangkok2 UMNO ni

    ReplyDelete