Thursday

Keganasan Israel terhadap Palestin Harus dikutuk - Anwar Ibrahim


BARU sebentar tadi terbaca tweet daripada Dato Seri Anwar Ibrahim melalui akaun twitternya menulis secara terbuka "Keganasan Israel terhadap Palestin harus dikutuk".

Serta merta ReJaM® teringat dengan propaganda United Malays No Otak, Umno untuk perbodohkan orang kampung, kononnya Anwar Ibrahim kawan Israel, takut dengan Israel, ejen Israel, hamba Israel dan macam-macam lagilah.

Dari tweet ringkas ini sebenarnya menunjukkan kebodohan propaganda Anwar-Israel itu sendiri. Lihat dengan mata kepala anda bagaimana Anwar Ibrahim secara terbuka mengutuk kekejaman Israel terhadap Palestin.

Tweet ringkas ini boleh dibaca oleh semua penduduk dunia yang mempunyai akses kepada akaun twitter termasuk pihak Israel dan Amerika. Kalau betul Anwar takut dengan Israel, masakan dia berani mengutuk Israel secara terbuka?

Persoalan sekarang, adakah Najib Razak sebagai Perdana Menteri Malaysia berani mengkritik Israel berhubung serangan Rejim Zionis itu ke atas Gaza? Sama-sama kita nantikan, sama-sama kita lihat.

Setakat artikel ini ditulis, tweet terbaru daripada Perdana Menteri di akaun twitternya adalah mengucapkan selamat bercuti kepada semua pelajar Malaysia.


ReJaM "Tunggu nasihat daripada Yahudi-APCO ke Najib?"

Sent from my BlackBerry®

13 comments

Puji dgn keberanian Anwar..kita umat islam tidak perlu takut dgn zionis..takut hanya pada Allah!!!

Allahuakbar

Mintak tolong anwar beri tekanan kepada israel melalui sahabat2 akrab yahudinya..

Minta tolong najib bagi tekanan pada israel melalui APCO..najib kan perdana menteri..anwar ni hanya ketua pembangkang malaysia je..urusan diplomatik kenegaraan terletak pada najib..

Mari kita berdoa untok keselamatan orang palestin !

PM kamu yg guna khidmat APCO Pt Ltd yg berdaftar di Tel Aviv bgi memulihkan imej UMNO Be End tu kau tak melalak2 kt mteka plak?
Memang kau lah macai Umat Melayu Naif Otak nya koloni Be End! Jgn ingat otak semia org naifvm kamu....

Jilat kangkang pemimpin umno lah kau ...anak haram umno!

Tak guna kita berbalah sesama sendiri ! Musoh kita yang sebenar israel tu !

Kih..kih..ni lh ank didik nik ajis maki hamun org smpai nk tulis pn tersalah2..HIDOP POUL WOLFIZTT (susah nk tulis nama yahudi ni)..kih..kih..

Jangan tulis poul aziz cukop , he he he he

Anwar cakap harus kutuk je. Sepatutnya WAJIB KUTUK bro. Lepas ni dia kena kao tow dgn kawan Yahudi dia minta maaf secara diam. Tak caya, kita tunggu sandiwara Dsai yg kin cing berlari.

Kau cakap umno haram. Dasar lupa daratan kau ni kan. Mak bapak atok kau dulu pun ikut dacing ,dah puas dah makan hasil umno ni. Kau pun dah besar panjang dah. Kau punya cakap macam umno ni baru setahun jagung ditubuh kan. Kau duduk kat bumi negara apa. Tahu pulak malaysia. Kau tanak GST or cukai. Kau boleh duduk dalam hutan. Ni bukan zaman tun mahathir. Now zaman RAKYAT DIDAHULU KAN PENCAPAIAN DIUTAMA KAN. Kau pikir najib hamak sangat duit cukai2 ni. Kau tahu tak duit cukai tu untuk masa depan malaysia and korang jugak. Sedia kan payung sbelum hujan. CONTOH: untuk kegunaan banjir , beri bantuan kpada orang susah dan macam2 lagi lah... Now zaman sosial ict dah maju. Macam mak bapak kau susah payah nak bsar kan kau. Mcam tu la najib brusaha nak bantu rakyat. Now 2016 ok ,not 2000. Tahun 2000 aku rasa lagi susah. Harga lantun and gaji pun murah. Aku bersuara sebab aku anak felda. Mak ayah aku penoreh getah. Harga lantun masa tu 80 sen je. Boleh je mak ayah aku membesar kan aku & adik bradik. Tak prnah pun mengeluh. Handphone infareth 3310 je mana ada blutooth android ni. Nak beli pun mahal rm300 jugak. Now 2016 jngan kata 3310 infareth blutooth. Terlebih android shareiit touch screen Rm 50 pun boleh dapat. Budak 4 tahun pun pakai ipad. Hahaha
. Dari situ kau boleh nampak. Tahun ke tahun , maju ke maju , mana ada murah bos. Ikut mata wang bos.

Renung kan ni baik2. Kau kutuk2 najib .. Kau sedar sikit , kau duduk dekat mana. Kalau kau sakit hati sangat kau berambus duk dalam hutan. Of coz takde Gst cukai bagai. Kalau najib tu nak beza2 kan.. DAP , PAS , PEMBANGKANG ni semua memang dah lama korang mati kelaparan. Korang ni bangsa tak sedar diri. Siapa anak felda dia tahu la. Aku bersyukur. Bila duit brim kluar . macai2 pembangkang maki hamun ktuk najib ,macam korang ni la orang yang pertama duk kemas kini or cucuk duit.. Alasan najib bagi.. ? Kau cakap umno haram. Mak ayah & atok kau dulu pun orang melayu umno dah puas makan hasil umno. Kau pikir umno baru hidup setahun jagung. 60 lebih tahun dah bro.. Now not tahun 2000 pakai 3310 infareth je. Now 2016 zaman canggih ict sosial ,android and apple bohh. Oh anda ingat najib makan duit cukai. Kau tahu tak duit tu untuk masa depan korang and rakyat malaysia. Untuk mangsa banjir lemas, kemalangan. Beribu2 macam la kegunaan duit tu..


EmoticonEmoticon