Sunday

Video warga emas mengamuk dalam ceramah Azmin Ali di Batu Pahat


KELMARIN, ReJaM© sekali lagi menjejakkan kaki di Negeri Johor, iaitu di daerah bersejarah tempat lahirnya United Malays National Organization, Umno iaitu di Daerah Batu Pahat.

Kehadiran ReJaM© kerana menghadiri ceramah Jelajah Timbalan Presiden KEADILAN, YB Azmin Ali ke Negeri Johor di mana jadual program beliau singgah di Kampung Parit Lapis, Taman Nira, Batu Pahat. Kampung ini khabarnya merupakan kubu kuat Umno.

Apa yang ingin ReJaM© kongsikan di sini ialah, salah satu kejadian yang berjaya dirakamkan oleh lensa kamera di mana seorang warga emas penduduk tempatan mengamuk ketika Azmin Ali sedang memberikan ucapan.



Warga emas ini begitu emosional ketika Azmin menyentuh tentang isu Talam di mana berlaku pemberian berpuluh ribu ekar tanah oleh bekas Menteri Besar Selangor, Khir Toyo dan Mohamad Taib kepada tauke cina Tan Ah Chai dan melibatkan kerugian kepada kerajaan negeri apabila tauke cina itu tidak membayar premium.

Warga emas itu tiba-tiba tanpa dijangka meninggikan suara menyebut "Sama dengan Batu Pahat, penyangak semua di pejabat tanah!" sehinggakan Azmin terpaksa menenangkan beliau dan memintanya bersabar.

Namun beliau terus meninggikan suara lagi mendakwa dirinya juga merupakan salah seorang mangsa penipuan perihal tanah ini. Bagi menenangkan beliau Azmin terpaksa berseloroh dengan menawarkan microfon kepada warga emas itu.

Lihat rakaman video di bawah.


Bagaimanapun tiada kejadian yang tidak diingini berlaku sepanjang ceramah yang berakhir kira-kira jam 12:20 malam di kampung kubu kuat Umno itu. Ceramah yang sedang rancak terpaksa ditamatkan segera memandangkan pegawai polis yang turut hadir di situ mengarahkan agar berbuat demikian.

Azmin Ali di dalam ucapannya turut mengiktiraf Cabang KEADILAN Batu Pahat yang berjaya menganjurkan program ceramah di dalam kubu kuat Umno itu sebagai Cabang KEADILAN terbaik Negeri Johor. Tahniah diucapkan kepada Cabang KEADILAN Batu Pahat.



Ceramah diakhiri dengan suasana yang mesra, di mana orang ramai saling berpeluk-pelukan dengan YB Azmin Ali serta mendoakan kejayaan beliau di dalam membawa KEADILAN serta Pakatan Rakyat ke Putrajaya.



Akhir sekali, ReJaM© sempat bersama penduduk tempatan menjamu selera dengan roti dan sup kambeng bersama YB Azmin. Klik sini [MiLo SuaM]


ReJaM© "Ini petanda kubu kuat bakal bertukar menjadi kubur "

108 comments

Kepada rakyat Johor.masanya telah tiba utk kalian tumbangkan bn.contohi rakyat kelantan yg berani menukar krjaan.rakyat kltan aman dan selesa dbawah pimpinan tok guru.

rakyat melayu johor dan melaka dah lama sgt jd mangsa bodo umno nih.

orang tua yang buat kecoh tu hanya secebis spesis pkr sahaja , tak mendatangkan kudis buat umno johor pun , orang johor dah sebati dengan umno .

Memang la tak jadi kudis sbb umNO dah import berATUS RIBU MAT indon, pakistan,bangla,myanmar,kemboja jadi pengundi umNO. Bayangkan mat filipin beli ic haram pun umNO boleh daftar SPR punya la HARAMJADAH PUNYA umNO...Itu la sebenarnya pengkhianat NEGARA...TAPI PENCACAI-PENCACAI umNO MANA NAK KISAH SEBAB BODOH MENGALAHKAN LEMBU NFC.

Pergi spr periksa ngok , lagi nak salahkan bn , siapa tok guru kau , kuno betul daya fikiran kau .

dh periksa ngok mmg byk yg meragukan bila pakatan bantah bru nk padam kalau senyap habisla malaysia jd negara diorang ko bace utusex mana lapor berita mcm ni...

Yang pasti undi aku untok bn , sebagai pengundi baru ....mana ada pengundi hantu , tak munkin , yang jadi hantu itu pakatan rakyat suka buat kacau .

Jgn lyn broo pencacai umnongok..diorg idup zaman batu..x tau apa perkembangan..bodoh mcm lembu..sbb tu jadi pencacai umno...

Jgn dok bangga sangat dgn slogan 'Hidup Melayu' dan 'Hidup Umno' kerana tak lama lagi 'hidup bangla dan hidup myanmar akan menguasi Malaysia kerana apa, sbb pemimpin Umno telah jual negara kepada rakyat asing.

Melayu dgn melayu gaduh...Sedih aku tengok bangsaku umpama umno dan pr bergendang hangpa suma menari...

Melayu memang bodoh maa.... Sikit hari perang saudara wooo.... Itu parlimen punya olang sudah kasi melayu gaduh maaa....saya suka...saya suka.... Melayu bodoh

Bro 8.48pm gi la report klu betul jgn ckp je mcm tin kosong sebelom dn selepas ceramah pas. Ckp mcm tau semua heeee....
Tunjuk bukti. Klu betul2 ada bukti pasti pru13 aku pangkah pebangkang

Bro 9.31pm klu lu dh pergi periksa lu tunjukkan bukti pada org ramai jgn simpan dlm seluar dlm lu. Org nk bukti bknpkai ckp je nk tunjuk pandai keluarkan bukti bkn ckp mcm tin milo pas

Orang melayu tak bodoh sebenarnya , yang bodoh pas dan umno sahaja yang memperbodoh orang melayu .

pas bukan melayu bodoh! Umno melayu bodoh .dah banyak bukti di tunjuk spr penipu .tengok blog ni www.spr-penipu.blogspot.com

orang tua tu dah nyanyuk nak mampos dah...batu pahat dan jajahan takhluk johor masih lagi kubu kuat.....KAMI TIDAK GENTAR!!!!

Kalau pas bukan melayu , pas ngok lah ...bebal parti pas ni .

Kalau dalam bab kewarganegaraan ni cuba tgk Sabah. Mmg jelas kerja mahakutty tu dulu. Sekarang baru la parah. Takkan Johor nak tunggu parah baru nak bertindak. Dah terlambat. Orang cerdik masuk PR, orang2 bodoh je masuk ameno. Mahakutty jgk yang ckp

Hahaha..ade lg ke pnyokong umno?ade?ade?
Ish org johor pun malu la der..angkat bendera umno,tp tutup muka..xtau sebb ape,sbb malu atau sbb warga asing..umno is dead..semakin hari semakin bodo..tgk la perkembangan pemimpin muda umno,KJ?ape sudah jd?dgr2 kaba mcm nk kne buang parti je?pemuda yg lain ade x?sume yg tua2 kutuk hina buncit je tinggal..gud bye la umno..nk sokong pun trase berdosa..ish3

Cuba bezakan johor dengan kelantan dari segi kemajuan .....hati ini terasa berat nak undi pas / anak orang banjar.

Jap...! Kelatan xmaju ke?johor maju ke?
Sedar x?majoriti rakyat klantan/johor berhijrah ke kuala lumpur/selangor?sedar ke xsedar?yg tinggal kt sane cume org yg xmampu berhijrah,merompak,menoreh..betul?bukan semua,tp majoriti..sbb tu highway slalu jem time balik raye..ye,mmg johor lebih maju dr klantan..sbb dekat dgn singapore..ramai yg lari p keje sane..jgn salah kn pas kelantan xmaju..johor pun xbrape maju beb..byk lg org felda yg mand pakai air parit..xpenah kenal air percuma pun..tgk la kt johor tu,kebykan kemudah disediakn oleh sultan johor sendiri,hospital,zoo dan lain2..malu x?kerajaan johor xberi ape2 melain kn rampasan tanah melayu jawa totok?puas x?sronok?

Ni 1 soalan utk anak jati johor ni..
Cerdik x anda, bila pemimpin anda menjual bekalan air mentah kpd singapura.selepas itu singapura menjual air minuman kepada rakyat jelata johor?

Apa sorg pun rakyat johor xpenah terfikir ke nk buat kilang air sendiri?
Sekurang kurangnya,menyalur kn air bersih ke setiap felda2 di johor dahulu,baru menjual kpd singapura..

Bagus nye pemimpin johor..

Aduh,
Terasa berat hati la nk mgundi parti lain..
Biar la aku dipijak diperkuda dibodohkn oleh parti sedia ada..
Aku org kampung je..xmampu nk perjuangkn hak org kampung..bia je la tanah tergadai..
Hehehe
Cmtu?

Mana ada orang felda mandi air parit , saya lahir sahaja dah ada air paip jernih tak berkarat pun ...orang pas ni mimpi agaknya.

Bersatu Kita Bersatu
Dengan Setia Berganding Bahu..
Tipu Terus Menipu
Kita Tipu Melayu..
Bersama Kita Bersama
Menjunjung Hasrat Semua..
Berjasa Pada Kroni Anak Isteri Dan Bini..
Lambang Kita Yang Rebah
Dipandang keji dan Haprak..
Bersatu bersetia khianat cogankatanya..
UMNO terus lara rompak rakyat Malaysia….
Bersatu bersetia khidmat cogankatanya..
UMNO terus lara rompak rakyat Malaysia…
Lambang Kita Yang Rebah
Dipandang keji dan Haprak..
Bersatu bersetia khianat cogankatanya..
UMNO terus lara rompak rakyat Malaysia…

kau tak join umno mana kau tahu , cuba kau join umno , kau nak masok umno bagi aku isikan borang ...sebenarnya kita tak boleh fanatik kepada sesuatu parti sahaja , kalau umno salah tetap salah , begitu sebaliknya kalau pas salah tetap salah ....macam mana nak bersatu masing masing main sentimen .

kita tgk je PRU 13 nanti siapa yg tutup muka...

Bro,sy ckp xtipu tau..sy pun ahli umno..hehehe jgn ckp sy xjoin umno ye..dulu mase zaman skola,adun sy bg duit minyak suh angkat bendera bn/umno pusing 1 bandar..lesen xde tp selamber je sbb guna lesen besar umno/bn..polis sume tido,mkn gaji buta..memekak 1 bandar rawang bunyi hon motor..sy msuk umo 21 tahun lepas..masih belum daftar undi,still fresh graduate..tp hari raye baru2 ni dpt poskad raya dri najib..ade tulis name,no ic,dun dann kwasan mengundi lg..poskad tu wane biru beb,ade logo umno/bn klau xsilap..tah bila mase sy daftar kt spr tah..tibe2 je ade dlm daftar undi..mungkin dulu mase dorg bg borang masuk umno,die trus register kn sy untuk mngundi..mungkin jgk dorg nk gunakn ic sy utk warga asing mengundi..hahaha sape ckp sy bukan ahli umno?ahli tetap ahli ma,tp sy bukan org bodo,sy sokong pemimpin yg telus..sy tolak umno/bn bukan sbb perkaum,anti agama..tp sy tolak umno/bn sbb rasuah,penindasan kpd rakyat..umno penipu rakyat..itu jelas la bro,bru td tgk tv3,wanita umno cube menipu lg..sy nk tnye kpd sape2 penyokong kuat umno,ape landasan umno?ape perjuangan umno?ape janji yg ditepati?sy kurg fhm..umno xade arah tuju..mcm kapal dipukul ombak..kalau umno nk perjuangkn melayu,ape yg diperjuangkn?umno nk bergabung dgn pas,tp kenape perlu bergabung?pas parti pembangkang,umno parti kerajaan..umpana debat,jika umno nk bersatu/mnyokong pas,umpama umno kalah dlm hujah..kenape umno perlu kn pas?adakah sbb umno tiada pemimpin yg cerdik?umno kurang sokong rakyat?mahu meminta simpati penyokong pas?
Kalau bro penyokong kuat umno,bgtau kt sy,ape perjuangan sebenar umno?
Selama 50 tahun memerintah,adakah perjuangan umno itu membawa kemenangan?
Thx bro,wlaupun kita berlainan pendapat,tp kita masih duduk di bwh 1 bumbung..kn bgus kalau kita bertukar pendapat,dan jugak bukti kn pendapat tersebut..betul x?

Aku pulak ada 2 ic...puak umno tolong uruskan...satu alamat kl....satu alamat ktan...tapi aku tetap undi lawan bn...kesian bn bodoh...

Kalau nak cerita perjuangan umno memang panjang bro , dari tahon 1946 era malayan union hingga hari ini , atau dari datok on hingga sekarang , masa itu munkin kita tak ada lagi , aku umur sekarang 23 tahon , okey macam ni lah , sepanjang 50 tahon perjuangan umno itu banyak kejayaan yang kita capai , kalau nak tulis lengoh jari aku ,aku lahir selepas negara merdeka , keamanan yang ada ini hasil perjuangan umno , pasal kroni yang kamu kata kan itu memang wujud mana mana kerajaan yang memerintah , kerajaan pkr atau umno memang ada kroninya , kalau bapak aku jadi pm pun tak banyak sikit aku mesti nak ambik share juga.

Kalau umur 21 tahon keatas masih bujang boleh ambil BR1M , janji ditepati bro , bn tak mahu kencing orang bro...he he he

Sebab apa keja luar klu klate maju?..

Jgn dok nipu akk...

Ckp pun pusing2..ka Myanmar ni..mcm pandai la 2...tindas rakyat?. Rasuah ?.. bro,ni politik la bro..u lurus,x lama dlm politik ni. Bro,u ingat anwar,azmin telus ka?. Azmin keja apa sapa leh pakai ferrari bro?..anwar plk..sapa skrg boleh hidup mewah?..bro,x yah ckp pandai la..lain kali,klu lu jumpa azmin ka,angkat al-Quran bg..tanya dia..video ais krim bkn dia ka...

Nak borang menjadi ahli perkasa saya ada ! Yuran tahunan rm10 je , tak kisah apa fahamam politik pun janji orang melayu islam , perkasa bukan pertubuhan politik ia adalah ngo melayu islam , tak rugi bersama perkasa , nak tahu lebih lanjut tanya ibrahim ali .....he he he

Azmin tu xpayah kerja pun boleh kaya..sbb selalu menang saman..kalau lu ade bukti,tunjuk la..xpun bwk la pg mahkamah..comfirm lu kalah..bodo tahap maximum..tentu otak lu kne basuh ngn sami velu ni..

Ada apa2 kelebihan x?
Contohnye kebal drpd polis ke?
Dpt pinjaman mudah ke?
Dpt bli kreta murah ke?
Rumah murah ke?
Kalau join pastu kne pakse buat demo xmau la malu 7 keturunan la..pak brahim tu lain la..xde air muka punye org..ckp pakai sedap mulut je..org pun mls nk melayan da die tu..

Borang suda isi..da pasti layak..tp tggu je la janji bn ni..ditepati ke dicapati..duit rakyat tp buat mcm duit mak bapak die..

Kompom org umno tutup muka..sbb dorg skali dgn warga asing mgundi parti tua nyanyuk..lu xcaya?zam nk bukti?selak2 skit buku sejarah mgundi,macam mane najib altuya tu boleh menang kt pekan?ha jawab2...sbb org melayu ke?sbb org malaysia ke?org malaysia semua da berubah la..xrela di bodoh2 kn lg..zam tu mesti warga asing upahan umno utk menyesat kn rakyat malaysia..betul x zam?pg balik negara kau la bebal jijik

Nak beli handphone baru rasanya , ada ribet cukai untok umur 21 tahon keatas , ini bukan saya cakap , ini najib cakap ...janji ditepati bro....pencen bapak aku pun dah naik , abang aku kerja askar dapat kenaikan elaun rm200 ...janji ditepati bro ...nak tunggu air free pulak , mana pulak budak kalid ni .

Org umnnok johor tak pyah nak tunjuk pndai ler,aku ni org trengganu dah rase blake bn/umnok perintah & pas prentah, pas prentah dpt jgak aku merasa duit petronas rm300..pah bn/umnok prentah. Tak merasa dah! Masuk poket kroni & puak penjilat umnok. Ketua pemua duk depan rumah aku ni ,dulu muflis la ni dpt projek juta2. ,timk kasih umnok!!! Pah tu kat area kuala trganu..ada satu kampung mat2 bangla..deris jusoh ex mb bwa masuk ngundi lawan pas pru12...hidup melayu ker!!!! Org johor jgn kene tipu lak, malu weh

Itu aje lah yg layak utk org kebulur mcm engkow. Dpt rebate & br1m pun dah melompat mcm beruk, engkow tngok anak beranak menteri tuh!.puluh2 ribu rm gaji..juta2 dpt projek, hasil duk menipu & merompak duit rakyat yg bodo mcm engkow! Anak ketua pemuda kat area aku pun dpt lumayan dari engkow.,umur baru 10 tahun bapak dia bawa mkn angin round dunia. Tel blckberry free jer ah tong kontraktor bagi...engkow ade?

Pelik ya , kenapa pas kalah dekat terengganu ?

Bukan kebulor brader , kerajaan bn dah kasi ambik sahaja lah , undi belakang kira , kalau aku jadi mb pun akan ku bawa keluarga ku pergi makan angin diluar negara , politik tak boleh lurus macam berak kau tu , politik itu daki dunia !

mana pulak borang perkasa ni , nak isi ni....he he he

Borang perkasa ada , borang jadi ahli umno pun ada ....

Heeee... buat report jgn dok simpan dlm sekuar dlm hang. Heeee.... akai tak da ka??? Ckp mcm keldai pkr heee. Tak ada sapa nak upah aku. Yg penting bukti bkn ckp kosong tin mila puak pas

Bro 11.21am klu kita nak tunggu khalid ehhh memang tak merasa la. Harap air , tu pun org flat setitik pun tk merasa free. Janji lain dh berbakul janji. JANJI TINGGAL JANJI selogan PKR heeee

Heeee... buat report jgn dok simpan dlm sekuar dlm hang. Heeee.... akai tak da ka??? Ckp mcm keldai pkr heee. Tak ada sapa nak upah aku. Yg penting bukti bkn ckp kosong tin mila puak pas

Memang betul zam , kami tinggal dekat flat , cik yah sebelah rumah saya tu dah merungut dah , dia tunggu janji air free dah lama dah , orang tinggal dekat flat tu dah bising bising .

Pkr jadi bahan jenaka rakyat selangor ! ....itu air ...belum cerita nurul izah lagi ...ha ha ha .

Jgn hati kamu cenderung dgn org yg melakukan kezaliman..siapa yg menyebelahi org zalim, nescaya die masuk neraka..

Sejak 2008 x merasa byr duit air...thank pr.yg dok flat tkrlah mtr individu.klu bulk meter mesti bil bulanan lbh 20m3..camne nak dpt free?

Xpe bro..yg duduk umah flat tu xpayah nk layan..da mmg bebal..mmg mentaliti org umah flat ni keras kepala pun..org da ckp tukar meter..tp bebal jgk pegi buat demo..mcm xreti bahasa melayu je..pastu keluar berita tv3 cakap nk saman krajaan selangor..bile khalid suruh saman,mahkamah xpggl2 pulak..org da jelas kn,bg air percuma ade syarat,meter mesti meter individu.yg si bebal xsekolah ni pulak xreti nk faham..kalau india xpe bro,ni melayu..bahase sendiri pun xfhm..walau mcm mane pun bahan jenaka umno dkt khalid,aku ttp respek die,belum penah dlm sejarah malaysia,mb bg air free,mungkin tol free lepas ni..same2 la berdoa..bayang kn la,negeri pahang yg kaya dgn sumber air samapi nk jual air kt selangor tu pun belum mampu bagi air free..hebat betul khalid ni..kalau umno memerintah,jgn kata air bebayar silap2 nk berak pun kene bayar..nk mati pun kene beli tanah..hidup umno,hidup melayu..jerit kuat2 bg begegar pwtc..tp ketua mamak..hehehehe

Ameno yang ada hari adalah ameno baru dik. Ameno yang kau ceritakan ni adalah parti haram. Siapa yang buat? Mahathit, dik oi. Kerana apa, kerana dia kalah kpd Tg Razaleigh pada pemilihan ameno. Takutkan Anwar, dia tuduh plk Anwar peliwat. Marahkan Pak Lah (kerana x tolong anak dia), dia keluar ameno. Jadi2 la dr terus ditipu Mahathir

Kita orang dudok rumah flat , memang dapat air free , tapi semenjak dua menjak ni bekalan air amat perlahan sekali , dulu tak ada macam ni , adakah akan bermulanya krisis air , kita orang harap loji memproses air langat disegerakan ...

Hi sedare,
Nk tau flat sedare kt mane?
Tolong complain jelas2 skit..kalau boleh bold kn skali..bende air free ni hak rakyat..so kne la tuntut..ok?ape2 pun, lebih baik ber tanye ape masalah air kt flat sedara tu..
Ni 1-800-88-2824 bebas tol..ok meyh?

Baru ambe sedar rupenye masih ramai pencacai yg duk cacai taik2 bn..dpt bkn byk pon..paling tinggi rm200 je..x padan dgn dosa yg boleh..budus..istighfar byk2 la wahai pencacai.."Astaghfirullah..ya allah aku b'dosa padamu ya allah"..ade jgk berkatnye..

Esok lebai lebai pas nak pergi muktamar dekat kelate ....he he he

Nak juga ambil tahu tentang muktamar , tentang negara islam tu , bila nak melaksanakannya .

Cuba bezakan Sabah dengan Selangor...

Alamak masih tak faham lagi khalid ibrahim dah banyak kali beritahu. Sapa sapa yang tinggal kat flet kena tukar meter individu baru dapat free... Susah kalau orang bodoh berlAgak pandai ni..

Kih..kih..lepas pr menang di johor jom ramai2 kita merempat di negeri lain cari pekerjaan..cari makan..mcm kat negeri kelantan sekarang ni.

Rakyat kelantan dah lama sangat minum air karat..jd mangsa tin milo.

Dh xde point malas nk layan konon..perrrgi daa..

Selak2 lh jgak sejarah abg nuar dan mat sebu ehh bro..hidop tin milooo.

Woi bodoh..yg keja kat singapork tu majoriti org cina india lh, ko ingat senang2 ke orgmelayu nk dpt keja kat sana..tak tahu jgn ckp lh ngok pasal johor..

Tak tahu pasal johor jgn cakap lh ngok..yg krja sngapork tu majoriti cina n india, ko ingat senang ke melayu nk dapat keja kat sana..ngok2..

Tak tahu psl johor jangan ckp lh bongok..

Citer mcm bagus sngat tp x pernah daftar mngundi rupanya..ape punya prinsip lh ko ni mcm tin milo..

Zaman tu jgak lh anwar gelar nik ajis wali terompah..setujuu tak bang?..dan zaman tu jgak lh nik ajis pernah puji/ berterima kasih dgn mahathir..

Tu perangai pencacai pr..serba serbi nk kan apa2 habuan padahal pemalas pandai ckp org bukan2..

Anon11:44..aku rasa geng2 ko yg mcm berok berebut2 nk amek br1m tukn..pandai plak ckp hak rakyatlh..hilang terus halal/haram!
Jgn lupa campak2 skir kat tin milo ehhh..

Dlu tak ckp plak syarat itu ini..free..free..
Isu air Pahang nk jual ke..selangor yg nk beli..lg satu nk tukar meter individu tu fre ke? kos sape nk tanggung? Pandai bercakap tp bodoh berpikir..

Istyifar tp dok memaki..ape punya bangsat lh ko ni nk blagak alim, mcm mane nk berkat..klu tak nk 200 tu campak kat tin milo je..klu tak nk lh...

Mana pulak tin milo hijau ni , nak duit ke tak nak ?

Lu amno pnye wat pe bace klu x suke..lpak page yg UP kn lu pnye kroni..ni menyemak kt sini. .ke lu org ad cite2 nk lompat parti?..klu ad ajk ketua kesayangan kau sekaly..

Diorg bukan mimpi bro tp bodohhh..

Nak cari pas yang dulu ! pas sekarang dah cair , kita orang dah tawar hati .

aku sokong 360°C broooo!kahkahkah
yg kerja kt spore tu adalh cina & india kan? nape mlyu jhor tak diterima kerja d spore? sbab utamanya mlayu johor bodoh2 belaka, pencacai UMNO.
Umat Melayu Naif Otak nya koloni Be End! Lwan tetap lawan broo!

Jgn lupa bawa duit dari tabung sbb tin2 kosong akan berjalan utk di penuhkan heeee...

Jgn lupa bawa duit dari tabung sbb tin2 kosong akan berjalan utk di penuhkan heeee...

Ha yela aku org selangor..xtau pasal johor..kau org johor ke?tau sgt ke pasal johor?aku biase sgt la pg singapore tu..byk sgt org melayu..kau meraban nape?penah lalu x kt tambak johor?ade x melayu lalu lintas kt sane?kau suka2 je ckp cina india je keje kt sane..kau penah apply ke keje kt sane?org cina singapore ramai amik melayu jd polis la tolol..aku tau la psl pkcik aku keje sane..mak cik aku rakyat sane..kau tu singapore pun xpenah jejak..nk sembang tolol2..ape2 sekurang2 nye singapore maju dari johor..ni lah ciri2 umno totok..bodoh sgt,negeri da nk tegadai pun masih xprasan..lepas ni undi mahyudin tu ye..bia die sapu bersih tanah johor tu..ok?faham?puas x?

Gua mmg xpenah daftar beb..tp perjuangan tu ada..hehehe
Ok skrg gua nk soal lu..mcm mane ic gua dah daftar auto nie?lu bodoh sgt boleh jwb x?gua ni bagus sgt ke smpai xpyh daftar undi ni?staraf dgn raja kapew?siap najib anta poskad lg..ape cer ni?
So jawapan sendiri gua,sbb gua xnk daftar,xingin pun, sbb sprm tu makan rasuah,mkn gaji buta..daftar undi tu kotor lu tau x?bg daftar undi tu bersih dulu bru gua dgn bangga nye mendaftar,,paham x?
Lepas ni reply,jgn hit n run..gua nk tgk pencacai umno ni smpi mane boleh berhujah..

Abes yg buat lontaran kasut bernajis kedalam surau tu perangai pencacai ape pulak ye?bukan pencacai melayu ke?opps silap pencacai perkasa..betul?pencacai yg konon2 xmengharap ape2 habuan?cmtu?hehehehehehe lu kalau nak tekan komen tu,selak2 la sejarah2 dulu ye..jgn pakai tekan je..

Hahahaha
Geli pulak otak aku malam ni..
Info terbaru ni..
Slogan PKR :janji tinggal jnji..
Slogan BN: janji ditepati..
Tp ape yg bn janji?
Ape pulak yg ditepati..
Aku rase br1m tu bkn janji..tu duit rakyat la bodoh..kau paham x?wang rakyat bukan wang rasuah 40j umno tu..
Kau ckp pkr janji tinggal janji?bile mase pkr memerintah?kau cube belit kn urat otak kau ke?
Janji pkr, pelajaran percuma,turun harga kereta,mansuh tol,hapuskn tol,termasuk hapus kn pencacai2 bn..yg paling penting skali cadangan membina sebuah penjara baru besar punye,untuk sumbat kaki2 rasuah dan pembunuh..hehehe
Paham?sumbat dlm otak kau bg mampat..

Mahyudin cakap die nk beli air kt pahang salur kt selangor,sbb selangor da nk kekeringan air..macam die ni tuhan pulak,dpt tentu kn air tu pasang surut..macam la selangor xturun ujan..
Urm kalau dulu die xcakap,kenape mase nk mgundi baru kau nk melalak?baru sekarang tersepit?da 4 tahun xdpt,baru skrg nk cite?ke sbb masalah flat kau yg xreti bahasa dok pakai meter pukal smpi 4 tahun ni?kau ni duduk flat ke,kau xde duit ke nk tukar meter?ala sian nye..aku xduduk flat,tp duk umah teres je,dekat 20 tahun,aku xpenah pun rajin2 nk g tukar meter tu,sbb bukan hak milik aku,aku sewa je bende tu..so tertanye2 pulak hati kecik aku ni,kenape perlu kn wang utk tukar?kalau kite ni bodoh,bertanye la sikit,jgn pakai hembus je..lain kali kau pg kat hardware shop dedekat ngn umah kau,tanye die ade jual ke meter syabas kt kedai die..tnye harga skali tau..nnt aku k tukar la, nk pakai yg electronic punye..baru org syabas tu teruja skit..

Pas yg zaman ape tu?
Zaman bergabung dgn umno tu ke?
Atau zaman sebelum bergabung dgn dap/keadilan?
Pas same je,cume pemimpin die je berlainan..perjuangan tetap same..islam diutamakan..pas same mcm dulu tetap dgn perjuangan islam..belum pernah lg dlm sejarah, pas memperjuangkn hindu..tgk la negara skrg,pas semakin gagah,setiap pelusuk negara ade pnyokong..termasuk sabah dan sarawak..so?nk ape lg?nk pas yg bergerak bersendirian ke?bg pndapat sy,kalau pas bergerak bersendirian,pas xmungkin dpt sokongan dari sabah sarawak penang, yg majoriti nye beragama bukan islam..kalau pas bergerak bersama2 umno,mungkin umno akan menipu lg..menggunakan pas sekadar untuk meraih undi drpd alim ulama,lepas tu tolak hukum allah,lupe halal haram,hina lelaki yg berjanggut(nabi)..nk cmtu ke?
Org umno nak..
Org pkr xnk..xmo ambo..

Zam apa kau merepek meraban ni?
Suka semacam je?
Ape umno da xde hujah ke?
Kau dok suap pencacai2 ni dgn 'tin milo' 'tin hijau' 'tin kosong'???
Ape bende kau ni?
Kalau org bace pun xfaham la zam...
Sbb aku rase noh omar yg kau sayang tu pun cakap mcam tin kosong jugak..ok?mantap?
Nnt kau cari la idea,buah fikiran yg boleh diketengah kn utk berbincang..bru masuk blog pkr,jgn jd mcm pencacai umno tahap budak xde skolah..dok gangu org nk ceramah..pastu maki babi la,anak haram la,tin kosong(zam) la..ok zam?sedap x?faham?

Bukti...dah ada tp kalau baca utusan..berita hairan...tv3..memang tak jumpa bukti....baca semua akhbar...nilai sendiri....tak puas hati suruh Pm sendiri saman...

Debat dengan azalina pun pakatan takot , buang telor kasi anjing.

Hai terenganu tu lupe ke?negeri sbelah klatan..tp diterajui oleh bn..hehe byk sgt ke peluang pekerjaan kt sane??knape ramai je warga2 anak2 ganu dok keje kt negeri org?kih...kih...

Sape azalina tu?
Pm ke?
Mari la najib debat sama DSAI..
Telor da buang kasi anjing2 umno makan ke?
Ckp berapi2 begegar2 pun xguna kan..
Tolong bg alasan peribadi kau,knape najib xbrani debat sama DSAI..reply asap ye..anjing2 pelahap umno nk dgr ni..

najib tak nak debat dengan anwar kerana apa ? Kerana anwar cakap belit belit , yang layak debat dengan anwar adalah umi hafilda , atau nalakarupan, datok eskay,gobalakrisnan pun boleh....anwar nak debat dengan saya pun boleh , tapi saya tak mahu kerana takot lubang buntot saya pecah ....ish jijik

Saya budak jambu bro, umur 21 tahon, tak nak undi pkr , ish malu nak cerita .

Kah kah kah...
Xpe lu budak jambu tp otak lembu..
Xpayah la undi pkr..
Kalau undi pun diam2 je,jgn cite kt org..
Lu student kapew ni?
Ke lepasan pmr je?
Otak lu ok x?
Mampu menerima fakta x?
Atau otak lu da berselirat sbb kene brain wash dgn utusex?
Hehehehehe

Anuar gay bro , kita bukan tak mahu sokong ! , maaf cakaplah , kalau dan main buntot tu ...ada masa senang baca kisah kaum nabi lut , tak malu ke ahli pkr dapat pemimpin macam ni .

Anuar gay bro , kita bukan tak mahu sokong ! , maaf cakaplah , kalau dan main buntot tu ...ada masa senang baca kisah kaum nabi lut , tak malu ke ahli pkr dapat pemimpin macam ni .

LEMBU NFC PUN KENAL JANTAN BETINA ! , TETAPI ANWAR TAK KENAL JANTAN BETINA ! ...MALU LA WOI !

Bro 1.58am. Tu puak pas la tu. Berlagak alim lebai atas kepala tapi bini org di sebat nyee. Heee.....

Tin milo sedang berjalan heeeee

Ada bro. Tin milo tetap berjln mcm biasa. Klu tk bukan la puak pas dn pkr

Pas bergerak bersama tin milo heee.... jgn lupa tin milo klu pergi cersmah di sabah dn sarawak yeee...

Rakyat Johor Melaka yang masih sokong Umno tu ada 4 sebab.. Jangan salahkan mereka..
1. Sebab tiada ekses internet. Tu yang kurang kesedaran.. Masih ditakuk lama sedangkan pemerintah dah bertukar sifat jadi rakus pun diorg tak sedar..
2. Suka tengok tv.. Kena tipu buta buta ngan media Umno.. Kesian betul diorg ni..
3. Ada kena mengena dengan pemerintah, ada tender ke, ada bisnes ke.. Mati hidup balik diorg nak sokong PR.. Hilang la punca rezeki.. Wahaha..
4. Ni staf kerajaan yang selalu hadir kursus brainwash supaya menyokong BN..

Yang lain semua dah celik tapi diorg ni bawah tempurung lagi..
Kesian..

good point!! Kesian aku tengok org BN akal kurang nie..


EmoticonEmoticon