Wednesday

Dedah pemilik pisau.net RM1000 ganjaran ditawar untuk anda


KEPADA anda sahabat pembaca yang mengenali atau mengetahui siapa pengendali laman blog pro Umno, Pisau.net yang heboh kononnya mendedahkan kisah tanah kebelakangan ini tawaran RM1000 menanti anda jika anda sudi memberikan maklumat tentang pemilik blog itu.

Tawaran ini juga terbuka kepada penyokong dan pendukung Umno, tentu ramai di kalangan penyokong Umno yang tahu siapa pemilik blog tersebut. DAP mencari pemilik blog ini kerana ingin menyerahkan surat saman fitnah.



Jika semua dakwaan tentang kisah tanah di dalam blog tersebut adalah benar, kenapa nak takut untuk tampilkan diri? Kata orang berani kerana benar, takut kerana salah. Tampil sajalah di mahkamah buktikan kebenaran.

Kepimpinan DAP menawarkan RM1,000 kepada mana-mana individu yang dapat memberi maklumat untuk mengesan pengendali laman blog pisau.net.

Ahli Parlimen Taiping, Nga Kor Ming berkata, pihaknya kini sedang menjejaki pengendali blog berkenaan bagi menyerahkan writ saman berhubung artikel yang dikeluarkan laman blog berkenaan.

"Orang yang fitnah berdosa besar. Perbuatan baling batu sembunyi tangan merupakan perbuatan yang keji dan bersifat pengecut.

"Saya di sini memberi masa 24 jam kepada pisau.net untuk tampil. Jangan berselindung di belakang nama samaran yang palsu," katanya melalui satu kenyataan kepada Sinar Harian, hari ini.

Kor Ming berkata, tindakan menyembunyikan diri itu hanya membuktikan semua tuduhan terhadap Pengerusi DAP Perak, Datuk Ngeh Koo Ham dan beliau adalah bohong.

Menurutnya, tindakan saman itu dibuat terhadap mereka yang tidak bertanggungjawab memfitnah mereka berdua kononnya mendapat tanah di Kelantan sebagai habuan politik ~ Sinar

60 comments

masyuk 30 juta x kn offer 1000 je kot..murahnya maruah org melayu di mata dap..huhu..tu la hrge diri pas agaknye..

Heeee...... pedih nye mcm tusuk sembilu je ayat lu bro. Heeee.... blog ni pun lebih kurang juga la seinggit dua je ni punya gaji heeee....

Pas mana ada maruah lagi ! Sejak kawin mutaah dengan kulop dap itu ! dengan hanya rm1000 pas boleh dibeli ! betapa rendahnya harga diri puak puak pas ini , pas sekarang bukan macam dulu , pas sekarang tak ori lagi !

Kita orang memang suka baca dekat blog pisau net , memang tidak ada cacat celanya , pisau net antara ranking blog politik melayu yang terbaik yang kita orang jumpa setakat ini ....papa gomo, gerakan anti pkr , house pk pun ok juga !

Kih..Kih..1000je dap bg!!! Mmg Jd balaci dap lh ko MILO..

Dh mmg namepn acai UMNO...usaha ats kebaikn okep...harga barang naik pn masih syg cium tgn najibkn...hu2....acai2

Aku ingatkan macai2 umno ini semua berani, rupanya penakut juga ye. Kene saman aje pun, bukan kene bunuh. Apa la nk ditakutkan... Berani tulis berani jawab la. Hahaha macai jgn marah ye.

Yup aku sokong ko. Samalah mcm macai umno sokong pelakon prono chua soi lek.. apalah la macai umno ni. Tak habis2 dgn fitnah. Buatlah benda yg berfaedah sikit. Bersedekah ke, mengaji ke, berlajar silat ke, tolong emak kat rumah ke.. ini asik dgn fitnah je dlm kepalanya. Jgn marah ye

Org melayu dari zaman kesultanan melayu melaka sampai zaman umno ni x habis2 dgn memfitnah. Yg macai2 umno ni g percaya bulat2 je. Sepatutnya kaji le dulu berita tu fitnah ke, betul ke...

Yup Samalah mcm umno xde maruah jugak. Sampai MCA hina hudud dpn org Islam pun xde sapa yg berani tegur. Siap macai umno sokong lagi pulak tu. Mahathir hina serban Nabi hina Janggut Nabi xde sorg ulamak umno yg bersuara. Mana macai2 umno yg berani sgt tu. Pigidah..

Patutlah ko macai umno tegar yg tak berbelah bagi ketegarannya. Alhamdulillah. Teruskan perjuanganmu bersama umno. Hidup umno selamanya.

hahaha cai2ngok Penipu Rakyat tunggu apa lg,Tauke dh offer 1000 tuh,pi la cari cpt,gadai kalimah Tauke offer brapa lak pulak kat Pasngok .

ngok2 tu lebih sinonim utk UMNGOK je xde related pn dgn Pas or PR. sedar la wahai cai2 ngok2 UMNGOK

PASNGOK pun ok ape bunyinya.
Milo ape kata ko pasal isu nama ALLAH ularmak
korang setuju kristian guna.
Hisshh mengarut betul engkorang ni ek.
Habislah pas pru ni.penyokong bawahan tak kan setuju dgn keputusan ularmak paspispusss.

Bodo, mana pulak umno sokong csl tu.
Dia dipilih oleh ahli parti dia sendiri.
Lagipun dia tu kapir.lantak le dia.

Ko dah bnyk bersedekah ke??
Jgn marah ya cai

Anon 9:45
ABU...X100%
Asal Bangang ngang ngang Umno!.. Asal Bengong ngong ngong Umno!
Asal Bodoh doh doh Umno!...Asal Bahlul lul lul Umno!
Asal Buli Umno! Asal boleh Umno!.. Akhak Bobrok Umno!
Aku Bukan Umno!
Aku Bukan Umno!
Aku Bukan Umno!
Asal Banu UMNO???
Umat Melayu Naif Otak nyaaaa reti tak??
Aakkuuuuuuuuu BeenncciiiiIiii Umnoooo.....

Anon 8:33
ABU..Asal Bukan Umno...
Asal Bangang ngang ngang Umno!
Asal Bengong ngong ngong Umno!
Asal Bodoh doh doh Umno!
Asal Bahlul lul lul Umno!
Asal Buli Umno!
Asal boleh Umno!
Akhak Bobrok Umno!
Aku Bukan Umno!
Aku Bukan Umno!
Aku Bukan Umno!
Asal UMNO???
Umat Melayu Naif Otak nyaaaa reti tak??
Aakkuuuuuuuuu BeenncciiiiIiii Umnoooo......

Nmpk sgt macai umno kt ats ni bongok. Bukan ke umno dgn MCA tu sahabat. Jgn marah ye cai...sedekah itu rahsia aku. Ko marah ke cai... Hehe

Aku nk tggu najib kesayangan macai umno offer.. siapa dpt tangkap deepak.. jgn marah ye cai.

Itu ko kene ty ROSJIB.. haa dia part tu mmg terer. Usahkan pasal kalimah ALLAH dia bole jawab, kalimah Altantuya pun dia bole jawab utk ko cai.. jgn marah ye cai.

Barua2 umno xde ke yg berani?... Cakap berapi-api mengalahkan najib.. tp penakut rupanya.. Kahkahkah.. jgn marah kawan2.

saya sebagai ahli pas paroi seremban terasa amat malu dengan tindakan tuan guru haji hadi membenarkan kalimah allah digunakan oleh bukan islam , ini malaysia bukannya indonesia , saya sering diperlekehkan oleh jiran jiran umno saya kerana isu kalimah allah itu , saya harap tuan guru tarik balik keputusan penggunaan kalimah allah oleh bukan islam ....puak puak umno dah palu gendang tentang isu kalimah allah ini , saya merasa amat bimbang kerana yang dikejar tak dapat , yang di kendong berciciran , apa yang saya lihat serangan umno semakin mantap !!!

Penakut jugak blogger pencacai Najis ni ek. Mesti nyorok dlm rambut rosmah. Hahaha

Ni mesti macai umno yg tulis ni..lain mcm je.. Heheh.

aku ahli umno pj selatan a.k.a kg.medan..aku sokong pendpt HAJI HADI..kerana pendapt nya brpandukan al-quran dan hadis

Haha, 1000 je? DAPig cheapscake !!

Macai umno klu kalah berdebat mesti mencarut. Dasar otak mcm najib. Penakut. Jgn marah cai..

Engko le yg bongok.pemilihan dlm mca, umno x campurtangan.Dah kaum dia suka
dia,bn kena lah terima dia sebagai ketua
untuk mewakili kaum dia.bodonya ko.
Bahlul ya. oh bodo sama mcm bekas cikgu
yg kata tak da melayu dlm mca tu rupanya.
Jangan marah ya cacai dap.

Kampong medan keling ramai , kau pun keling agaknya !

Macai bongok ni x tahu kot yg umno dgn mca tu pun bekerjasama juga ye. Bukan ke umno perlukan undi dari sokongan mca. Klu tanpa mca, umno pun lingkup. Macai ko ni 1st time ke mengundi. Jgn emosi sgt cai. Hidup umno mmg memerlukan bantuan mca dol. Mca punya pemimpin kaki prono. Samalah jugak mcm umno. Jgn marah ya macai mca. Ko marah ye. Sori ye.

Alamak macai umno ada yg berani berdebatlah. Ni bagus ni. Lg berani dari najib.. teruskan perjuanganmu wahai macai..

Aku tgelak betol bca komen puak be end ni haruuu..tajok lain debat tang laen. Wei pencacai be end cmon la jgn emotional sgt weh. Pungahhh...

Jom kito salam2 jgn gadoh. Mai pekena kopi secawan.

Kang aku hantok kepala korg bdua ni kang!! Dok sibuk gaduh psl si cina csl tu pehal!!!!.. najib kt umah dok relax belai rambut rosmah senang lenang korg begadoh sesama melayu!!!..

kau yang bangan osama ! fanatik sangat , sebab itu hati kau hitam , orang yang macam kau inilah senang dihasut menjadi militan atau redikal islam !

Kat sabah sarawak kerajaan umnobn benarkan kristian guna kalimah Allah, awat hang tak bising, macai2, hahaha....

Ko sokong sangat yer...?? Suruh vatican guna nama allah dalam daily sermon then baru laksanakan kat sni

Gereja malaysia jer sebuk nak guna. Kenappa gereja di negara mat saleh x nak guna?

Nmpak kebodohan dan kebudakan osama dlm memberi komen. .

Ko lupa ke bloger korg kena saman fitnah dgn rais yatim nangis2 mtk rayuan..skrg jd jobless..
Pemimpin korg semua buat tak tahu je..

Mana tak sependapat semuanya dituduh pencacai umno..apa punya parti lh pas pis puss ni..

Yup betul tu. Samalah mcm blogger umno korg jugak. Buat fitnah lepastu kene saman. Korg punya pemimpin buat dekkk... Je. Padan muka kan... Hahaa

Yup setuju radikal mcm pemimpin suci ko si Mahathir tu. Sampai sanggup hina Nabi sbb xnk laksanakan hukuman hudud. Lepastu siap relakan MCA tolong hinakan pulak hukuman yg terang2 Allah sebut dlm al Quran... Xpe aku faham, korg pencacai mmg x suke dgn hukuman Allah kn. Jgn marah ye cai.

Suruh Mahathir bertaubat dulu. Dialah manusia paling hina yg berani mnghina Nabi Muhammad saw. Macai2 umno ni terpengaruh dgn tv3 dgn utusan. Tu yg depa komen pun x pki fakta. Sama otaknya mcm ROSJIB.

Sapa2 nk bergadoh kt sini, jom kita main wrestling lengan. Sapa menang dpt ROSMAH sbg hadiah utama Hehehe

Tulah.. aku setuju, apalah umngok ni.. jom kita berdamai.

Hasil didikan penganut pas , jangan jadi seperti dia , golongan orientalis memang nak cari orang seperti itu !

Zaman dulu orang mengaji anak murid bawak kitab tuan guru tak bawak kitab kerana alimnya tuan guru itu...tetapi sekarang dah terbalik...Anak murid tak bawak kitab tetapi tuan guru bawak kitab kerana alimnya anak murid itu !!! .....kepada puak umno dan pas sila keluarkan hujah masing masing !!!

La apa tak bagi tau awai dia lalu belakang rumah aku tadi

Giboy - kalau betul lah tuduhan yg dilemparkan.. asal perlu takut.. berani kerana benar.. lawan lah.. setakat buat sebaran bdk kecik pun boleh buat... pisau. Net apalagi tampillah ke depan n buktikan kesahihan n kejantanan anda unless u perempuan la.. jgn hanya pandai baling batu sembunyi tangan... tak yah lah nak jadi hero kalau takut.. sure org umno akan bangga dgn kejantanan kamu n julang kamu sebagai wira negara

Jgn lupa didikan Najib dan Rosmah yg kaki perasuah, penipu semalaysia. Golongan orientalis memang nak cari orang seperti itu!

Dia takut dgn Rosmah kot.. Hehe

1000 kan kurang sikit dari 500. Dengar Najib nak up 1000 kalau menang pru? Cai ada komen?

Kalau kira 1000, mcm mana dgn 500? Utk menyatakan kebenaran itu harus berkorban walau tanpa satu sen pun sebagai imbuhan. Inikan pula ada. Itukan sunnah namanya... Tak ke Nabi saw mengajar begitu?

Blh menang ke?tak sabar tggu PRU13.

Satu satunya negara dlm dunia nie yg PEMIMPINNYA seorang PEMBUNUH bole jd PM....LIKE!

Keyboard warriorr..
UMNO NGAN PAS SAMA JE.


EmoticonEmoticon