Tuesday

Utusan Malaysia diberi percuma di UIAM, tapi orang tak mahu baca


SEBELUM ini pernah didedahkan di MiLo SuaM bagaimana Utusan Malaysia diedarkan secara percuma di Kedah dengan tajaan pihak tertentu memandangkan jualannya sudah merudum teruk rujuk sini ~ Utusan Malaysia percuma.

Difahamkan akhbar pemegang rekod paling banyak kalah saman di mahkamah kerana memfitnah itu rupanya turut diedarkan di Universiti Islam Antarabangsa, UIAM dengan tajaan pihak tertentu.

Almaklumlah, kalau nak jual sudah tiada lagi orang nak beli, siapa nak beli akhbar kaki fitnah betul tak? Mahu tak mahu terpaksalah edar secara percuma. Namun apa yang lucunya, sudah diberi percuma pun, orang masih tak mahu baca kah kah kah...

Perkara ini didedahkan oleh salah seorang sahabat pembaca yang barangkali merupakan pelajar di UIAM. Beliau menyaksikan sendiri, banyak longgokan akhbar Utusan Malaysia yang tidak diusik di salah sebuah kolej di Universiti tersebut.



Beliau sempat mengambil gambar sebahagian daripada longgokan-longgokan akhbar Utusan Malaysia itu. Menurutnya lagi,  longgokan-longgokan yang, lain sudah dibawa keluar oleh pekerja pembersihan (makcik cleaner) di situ barangkali untuk dijual di pusat kitar semula.


Semalam, sekali lagi Utusan Malaysia menanggung akibat di mahkamah hasil daripada fitnah isu LGBT akhbar milik Umno itu kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim awal tahun lalu.

Hakim Datuk VT Singham dalam penghakimannya mendapati, laporan di muka hadapan dan halaman 10 Utusan Malaysia pada 17 Januari itu menjejaskan reputasi Anwar dan menyebabkan beliau dicemuh dan dipandang hina.

Mahkamah menetapkan kos sebanyak RM45,000 manakala ganti rugi akan ditetapkan pada 15 Februari. Hakim turut marah kerana akhbar Utusan Malaysia gagal untuk mengamalkan etika kewartawanan yang bertanggung jawab.

Utusan Malaysia memfitnah kononnya Anwar Ibrahim mempersoalkan undang-undang anti-homoseksual di negara ini dan menuduh Anwar mahu menghalalkan lesbian, gay, biseksual dan aktiviti transgender (LGBT)

ReJaM© "Kita doakan moga-moga Utusan Syaitan ini cepat muflis..."

40 comments

Tipu lah.. Aku tgk org brebut ambil lg ada la. Tmbh2 org pas pis pus ni, bab benda free ni diorg la yg dlu kn kn kn..

Nko kene blajo time kenyataan bro..skang ni trend rakyat tuntut perubahan..lagi pun sapa nak baca paper tg saiz same beso ngan rosmah tu?isi kosong je..lag pun akhbar media perdana ni kalau betul pun brite die cuma sukan n nombor ekor je..haha

Kutip jgn tak kutip tolong bagi kat penjual nasi lemak

Sambil makan nasi lemak buleh baca kah...kah...kah..

Btl tu bro..terima la kenyataan paper yg ko sanjung ni byk kali kalah saman..tu pn ko nk percaya lg ke.

Hahah,kt uia ak xpenah org bce utusan...haha

Kt uia ak xpenah tgk org bce utusan...hahaha

baca jgn x baca. beli dan terus percaya jgn sekali. ada 20% berita benar kat dlm tu.

Mak cik cleaner bersyukur dpt duit part time recycle paper

pengomen yg pertama tu mcm xde bleh trima kenyataan. dlm uiam mane ada geng2 pas. student uiam org terpelajar dpt bezakn yg hak dn yg bathil. kesian utusan msia. bile la agaknye nk bangkap ek?

bapak aku selalu beli utusan.katanya paper utusan ni besar boleh buat lapik mengecat.paper lain skrg sume dah kecik2 dah x boleh nk buat lapik

Cuba bagi harakah free pulak......kita tengok sambutan mcm mana...munkin kena bakar mcm kat putrajaya dulu

Aku amik bnyak2 paper utusex ni. Aku g jual kat recycle. Dpt gak duit lunch + dinner. Lg bnyk sebar fitnah, lg bgus. Org kna fitnah dpt pahala percuma, aku bleh jual buat duit. Syiok btoi.

Jeles lettew org xbace utusan dya.booooooooooooooooooooooooo

Sape kata org tak suka bca utusan, utusan paper paling disukai oleh m.cik clener buat lap cermin, tukang cat buat lapik, pengguna toilet buat lapik mangkuk jamban duduk, pencacai bn buat sedapkan hati dan penyokong pr utk buat pijak dan buat sumbat dlm jamban

Sape kata org tak suka bca utusan, utusan paper paling disukai oleh m.cik clener buat lap cermin, tukang cat buat lapik, pengguna toilet buat lapik mangkuk jamban duduk, pencacai bn buat sedapkan hati dan penyokong pr utk buat pijak dan buat sumbat dlm jamban

Orang baca utusan online sekarang , sebelom ada utusan online aku dulu pun baca surat kabar utusan , zaman dah berubah akbar seluroh dunia dah berubah , harakah saja belom berubah , hara hari ada gambar tok guru kau itu !

Berita sukan utusan pun tak betui....bila perak menang mesti kecik je ruangannya

Berita dalam utusan yg boleh percaya ialah nombor ekor, kes rogol & rancangan tv. Jadual waktu solat lebih kecil drpd iklan wayang.

hmm...berita utusan sume cita bn bagus...mslhnya, bagus sgt ke bn nih?...puih...

listen...listen...listen...remember she is 1msia supporter...:)

Kalu org x baca utusan dah lama bnkrap utusan n tutup kdai..tp utusan da bkurun d cetak n dtrbitkn..itu pon xleh pkir ke

Utusan tk bngkrp lg sbb umno guna duit rakyat tampung, klu tutup sure malunya... Kan umno nie parti pentingkan perseption... Hya nak dengar yg baik2 je...org buat kajian ckp umno kalah pru13 trus kena gantung kerja... Tulah yg dia tau... Denial, denial, denial... Parti syok sendiri. ABU

Kesian aku tgk cai2 parti busuk ameno ni, Allah tlh mggelapkn hati mereka utk menerima kebenaran, yg ada pada mereka hanya otak tp tidak berakal...otak mereka klu dicmpk kt jalan anjing pun xsudi nk sentuh.. Kehkehkehhhh

Harakah org beli sbb nak tegok iklan ubat kuat je heeeee..... lepas tu buat lap buntut heee...

Hehe..utusan?sian..wak cucuh api tuk bako sampoh pun berguna gak,ahaksss..weiii....macai..mesti nko sayang gile kat paper utusan ni kan...dah kire mcm kitab bg puak2 nko ni kan?tp aku tak penah lak tgk kitab yg beso cam rosmah nih kt memane lam dunia ni....hahaha

Eiii...mentaliti umporno...lucah lucah dan lucah.nk melucah gi blog papagomo..papagomo suka!!

Mmgla letak gambar pemimpin pas...nama pon suratkabar parti...bukannya mcm utusan, umno control tp ngaku bebas ..puii...

Dpt duit dr kerajaan....itu pon taktau...gi blaja sejarah...

Betul...org umno je yg buta taktau sejarah parti sendiri...

Betul ker dlm utusan ada nombor ekor ,kuat btol Cacai Pee arrr ,pitnah,Tok Guru lulusan U-turn ajor ker

Memang bagus,yg kata x bagus hanya golongan minda selut yg trpalit dgn agenda akhbar yg paling bnyk iklan ubat sex,xcayer tnya ostat Bedal Amennnnn.,hehegehe

Bab kitab paling puak pee arrr syg ialah kitab jinggay,karangan ostat weelcha aka cekelat hax,yg puak pee arr agung2kn

Huh!ada respon..!macai kotttt...ahaks..

Utusan Setan...

Utusan Setan... boleh wat tajuk filem tuuu...

Harakah?cina dap buat cuci pungkoq je

Bodohya putra bertam,dlm utusan mana ada nombor ekor...sian kat ko putra bertam...kuatnya fitnah

Nak buat lap taik kucing kat rumah ni boleh?

..sdh aku korang hina utusan..die plg nyk bjasa tau...pada manusia dgn haiwan skali..psl aku slalu wt alas nasi kucing aku mkn..kikiki....lingkup ko utusan....


EmoticonEmoticon