Media Filipina dedah Najib janji penempatan untuk tentera Sulu di Sabah

SEBELUM ini heboh kononnya Anwar Ibrahim dikatakan sebagai dalang menyebabkan berlakunya pertumpahan darah di Lahad Datu Sabah.

Media arus perdana kawalan Umno menyebut laporan media Filipina kononnya memetik sumber risikan mendapati ada pihak tertentu yang dikatakan rapat dengan Anwar Ibrahim telah berjumpa dengan Nur Misuari.

Kali ini, portal berita Filipina mb.com.ph memetik kenyataan secara terbuka oleh Nur Misuari sendiri yang mendakwa Najib Tun Razak, Perdana Menteri Malaysia ada menjanjikan tanah atau penempatan di Sabah kepada tentera Sultan Sulu mb.com.ph.



Nampaknya pendedahan ini menjelaskan mengapa tentera Kesultanan Sulu sebelum ini dibiarkan sahaja melepasi sempadan Sabah meskipun lengkap dengan senjata yang merbahaya dan boleh mengancam nyawa.

Malah Menteri Dalam Negeri, Hishamuddin Tun Hussien sendiri mengistiharkan mereka bukan pengganas. Bawa senjata merbahaya dan menceroboh sempadan dan kedaulatan negara, tapi dikatakan sebagai bukan pengganas? Rupa-rupanya ada perjanjian syaitan yang disembunyikan.



Hasil risikan kata Menteri, mendapati penceroboh yang lengkap dengan senjata merbahaya ini bukanlah pengganas, maka mereka dibiarkan sahaja masuk ke Sabah.

Oleh kerana mempercayai sumber risikan inilah akhirnya ramai anggota keselamatan kita terkorban. Risikan jenis apakah ini? Hishamuddin Tun Hussien mesti letak jawatan kerana mengabaikan keselamatan negara, membiarkan tentera musuh masuk ke Negeri Sabah.

Malah mengistiharkan tentera musuh sebagai bukan pengganas dan menggambarkan mereka tidak merbahaya. Akibatnya ramai anggota keselamatan kita sudah terkorban!

ReJaM© "Letak jawatan sebelum lebih ramai rakyat kita terkorban! "

Post a Comment

123 Comments

  1. Pukimak punya menteri UMNO..askar kita dh mati ditembak pun masih nak tawar menawar lagi...mmg celaka puak umno ni..utamakan lanun Sulu dr askar sendiri..celaka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allah menangkan PR!
      AMIN

      Delete
    2. Betul tu pnceroboh dlayan baik...bandingkan dgn peristiwa mamali sunggoh sial celaka.umno.

      Delete
    3. nak tergelak pun ader ...dah teratuk baru sedar ...tu la saper2 yg sokom BE END memang dasar lanun laut dan darat dia kebas .... tak abis2 PKR yg di tuduh mcm2 dlm duania mengejar kekayaan ni..smpi kan pejuang tanah air terkorban pun di per alat kan oleh durjana2 umno

      Delete
    4. Yg baik itu dtg dr pr yg jahat itu dtg dr umno suci dlm debu hidup umno

      Delete
  2. Wakaka..admin..mne ko dpt risikan tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni msti orang kuat UMNO kan? Dia dah bagi link kan ? Klik saja lah ,

      Delete
    2. Hati dacing kata kn..da reput pn dacing nye..tgu masa je hahahha

      Delete
    3. Sebenornyer apa yg berlaku nie...Allah nk tunjukkan kebenaran.... Yg selama ini rakyat syak bahawa demi kuasa BN sanggup gadai tanahair dgn memberikan I.C kpd pendatang agar dapat mereka menambahkan undi bagi BN. Tengoklah siap dgn menjadikan mereka ahli umno. Bila fakta ini dihujah...org BN akan kata... "mana buktinya?". Maka sesungguhnya perancangan Allah lebih hebat. Inilah buktinya dan inilah hasilnya...maka adakah kita masih lagi nak mempertahankan BN yg menggadai negara ? Sendiri fikir. Wallahualam...

      Delete
  3. UMNO be end rupa nya DALANG di sebalik semua ni. Patut lah NAJIB NAZAK rileks semacam je buat jelajah janji ditepati la sangat~! Sedangkan pejuang2 bermati-matian mempertahankan Sabah di sana.. harap semua orang buka minda, mata dan telinga luas2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesian bahlol ni..cuba ko baca blk berita tu,boleh berbahasa inggeris kan???
      Ada hati nk sekolag kan oranf konon! Peergh daa..

      Delete
    2. Geng Lan Todak4 March 2013 at 09:46

      Huh!lau media filipina lapor,belum sebut name dah serang DSAI...skang kome rase la pulok cmne?best?

      Delete
    3. geng lan gelama6 March 2013 at 17:50

      Aku tak kisahh..yg aku kisahkan kesian balaci pr yg lain beriya2 sangat tp tak tahu kena auta dgn geng sendiri..
      Media piliphine takda sebut nuar tp dorg sebut pemimpin kanan pembangkang..mestilh nuar the gang kan..kan..

      Delete
    4. Haaa...ni lagi best,presiden aquino ckp ,bekas presiden dulu arroyo mccapagal yg hands on case kt sabah ni,then anak perempuan sultan sulu pun da nafikan kumpulan die ade link ngan pembangkang malaysia then siap cabar aquino dedahkan siapa dalang yg beliau maksudkan..ish!ish!hari ni pulak nk dijadikan cerita article tentang janji najib nak bg tempat kpd sultan sulu disabah dipadam..Aduyai...ni mesti anwar suh padam ni...

      Delete
  4. Cai2umno...nko nak kate ape??lam malaysian insider tajuk berita die'umno sabah minta Keahlian Sultan Sulu dipecat'...jadi sultan sulu ni satu kapal la ngan umno....?siap ade ic lagi....sedarlah weiiii.....patutla boleh lepas sempadan malaysia selamba aje,siap bwk geng n bawk senjata lagi...NI BARU BETUL 2 PENGKHIANAT NEGARA....aku dah agak dah....ni mesti dtg nak ambik brim ni,....abisla nko umno/bn....innalillah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ubn nie melampau gile..pmimpin pengkhianat bangsa negara dan agama..

      Delete
    2. Anarkin oii..ko jgn rendahkan martabat ko sama taraf dgn balaci yg lain, diorg tu tak tahu apa menyalak je..baik ko translate berita tu dgn bahasa melayu betul2 dgn balaci yg lain,..ko kan ada 'stand' jgn mcm tu bro..

      Delete
    3. Aku da bc statement yg selain drpada tu la der...aku bukan stakat ngadap mende ni je....nape nko tak pertikai diorg ni ade ic?dan nko xperlu nk nafikan kat sabah sana da mcm bandar filipina,then diorg boleh kuar masuk sesuka hati je??nko kene ingat ,dulu kite dah hilang pulau batu putih...then kerajaan serah pulak blok telaga minyak kt brunei,skang ape cemberlaku kt sabah ni?bekas jeneral pun pelik,nape perairan kite ni boleh bolos,sdgkan kite ade bot laju CB90(xsalah aku),then kite ade apmm...tu topik sebenar....mcmmane diorg boleh masuk siap bwk senjata seramai 100 org lebih tak termasuk kt semporna yg 150 km dari situ?nko kene fikir la....mana strategi lautan biru kerajaan??

      Delete
    4. Klu ko pertikai bab kawalan pengairan aku terima jgak lh..shoot lh kat isu ni! Aku pn tiaw bab ni tp tak pyh lh tambah2 citer yg bukan2 sangat, janji tanah lh..sandiwara lh..
      Balaci yg lain tahu maki je..betul tak betul blakang kira.

      Delete
    5. Ok aku setuju..

      Delete
  5. Jgn sampai menteri kene lanyak ngan rakyat.. Mkin lame makin hilang sabar ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju. Kita sebagai rakyat dah terlampau banyak bersabar!

      Delete
    2. Aku teringin nak dengar cai2umno bg komen...mesti diorg cakap fake kan...sedangkan ini dari lodah rasmi kerajaan bn/umno sial...geram betul anarkin nih....nasib baik master yoda ade..

      Delete
    3. Cai tntu coment ngarut punye,hati dacing kata kn da tntu berat sblah punye hahahah...

      Delete
  6. Sorry to say. This is the worst government ever! For how many of Malaysian citizen need to die??? Tau la nak dekat pilihan raya, tapi keselamatan rakyat mesti diutamakan terlebih dahulu!



    SILA BERTINDAK SEBELUM TERLAMBAT

    ReplyDelete
  7. nie makan nye najib4 March 2013 at 01:20

    Teruk giler umno nie..aku rase hati dpe ttp hitam..msty xcye sume nie,then kata spin2..maklum la tak ley trme knyataan..dah tntu tv3suku xmasuk pnye,siap bt fitnah kot ada lagi..

    ReplyDelete
  8. Da check...lam berita hairan n mstar online pun da laporkan mende yg same...patut najib xkasi dgr khabar angin..habisla UMNO/BN...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hallo hai analpig... I'm back...
      Berputar memutar terputar.. raja putar segala syaitan.. berdegar degar ropa tin kosong.. memang sesuai anarkin digelar analpig.. begitu hebat teori conspirasi buleh buat filem. Pasti box office... tak ada kerja pemalas jadi pencacai lobang taik.. di sangka hebat rupanya mentaliti kelas ke tiga.. setakat mentaliti macam kau setakat duduk bawah telapak kaki je tarafnya.. tiada krebiliti untuk berhujah hanya syok sendiri.. terus berputar analpig memutar terputar.... chauuuuu..... mau pekena milo ais...

      Delete
    2. Spesis lembu brlagak pandai konon....dasar pnjilat ketiak rosmah bodoh brtingkat tingkat...puiiii.

      Delete
    3. Pergh..marah gile kt anarkin...lek la...bodoh tu simpan sket..jgntunjuk kt org.....

      Delete
  9. Umno bodo...baso bengong pah mapuh..

    ReplyDelete
  10. Diorang duduk kat rumah senang lenang . Tapi , rakyat yang terima nasib buruk . Ayuh kita tukar kerajaan corrupt

    ReplyDelete
  11. Dunia dah nak akhir zaman, bnyak2 lah bertaubat wahai PM, jgan fikirkan kuasa , rakyat dlam bahaya , kau buat lek aja ,pemimpin apakah ini ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Peminpin umno x ingat mati yg diaorg ingat projek $$$$ je.

      Delete
    2. Mai tgok yb tmp sy barut spenggal rumah dh jutaan rm...yb pas la x korup ka....x baik ngata org..dulu pas

      Delete
  12. Mane cai2 ubn nie.tdo nyenyak ke,tp sian pmimpin dorg..tdo pn xlena haha..mimpi masuk jail nty,tu xlena tu haha

    ReplyDelete
  13. Ape lancau korang ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. pembunuh nyamok4 March 2013 at 01:57

      Dah dtg da nyamok..hahahah,

      Delete
    2. Tak yah dok sebok...korang p keja cari duit utk sara hidup..
      kalau dah rungsing sgt p minum beer layan kepala,melayu melayu ni takyah dok sebok tepi kain orang...wtf come an lick my ball...s

      Delete
    3. Bagus ayat nko ni sebab yang mati tu xkene mak,bapak or adik beradik nko...dasar sial punya macai...

      Delete
    4. Sucker.!! Ni org ic merah ker?ak dgr de owg nk tkar krjaan corrupt..pe ko igt anwar ibrhim 2 prof klon ker?sruh owg kje crik duit konon.mkn megi pon paw mmbe..celop la lu..

      Delete
    5. Mmg umno guna dasar yahudi.dgn bangga kt nk memperjuangkn islam tp bini masing2 xttp aurat pas tu blh plak bln muhrim bersalam.memperjuangkn islam tengkorak kau.

      Delete
  14. Najid hisamudin n kunco2nye patut di dakwa skrg...tsk perlu tugu pru13...sila letak jawatan...jgn sampai rakyat hukum dlm keadaan hina

    ReplyDelete
  15. Kat bwah link ni de statement no3 ckp jgn mcaci xtntu psal kn..tp otak udang pon de gak..ko sndri mcaci ngara tnah tmpah drah dara anak pmpuan ko.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oiii anjing..kena sawan babi ke apa ko ni?

      Delete
  16. Wahai cai cai PR sekalian alam...korg xpyh nk tunjuk eksyen la sial....klo dah Anuar Aljuburi dalang tu..xyah la nk kaitkn ng DS Najib..memang sah2 kot kes ni si Aljubor tu yg create...bangsattt..gua rase nk pangg je seme dak2 PR ni..lebeh2 plak...siallllan..klo sape2 xpuas ht ngn gua..bak dtg la kt kg bahtera selayg..gua taaiko sane kot!!! Fuck off PR!!!!...LANTODAK0122118747

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merapu meraban..points..kosong..!
      Mmg taraf macai...

      Delete
    2. Biasalah puak pr ni..
      .

      Delete
    3. Lu mmg melayu sial dan bangsat...lu ingat lu punya taiko je ker?gampang...lu tunggu la itu taiko malaikat maut name die dtg jumpe lu...sial..

      Delete
    4. Yang anon 2:48 tu lah baru betul2 meraban...kuikuikui
      Yang bawah tu die jugak yg bagi komen kot...kuikuikui
      Ni gua punya no.0376285115..sape yg nak kene top up ngan gua...,
      Ade telur ade xde akai..cal lah..jgn malu2..
      Gua sudi layan lu..

      Delete
    5. Anom 2:48 samseng tahi itik kalau brani jumpa kaluar..
      Puiiiii.

      Delete
    6. Anon 2:48 u reallly son of bitch,fucking bloody scumbag..stupid moron!!

      Delete
    7. Kakkkakakaa....lan todak...kakakkakka...juak kepak ayam.....simpanjelah kepk ko tu......nanti aku sound india settelment cari kau...dont worry be happy.....kakkakak......jual kepak......hahahhaha

      Delete
  17. Abisla sabah....tentera perlu lebih agresif oiiii!!!

    ReplyDelete
  18. Apa lagi.. pilah tangkap Najib & konco2 nye tuuu... dan jgn lupe Rosmah skali...,

    ...tiada lagi perbincangan lanjutan, menyerah atau terima tindakan dari pihak berkuasa...

    ReplyDelete
  19. ptt pon najib wat de aje ..tolol tol .....

    ReplyDelete
  20. Woo.. siap bg no tel lagi mamat tu. Zaman sekarang tak main la btumbuk. Kita fight fakta la. Bodoh punya anak didik umno sekor ni.

    ReplyDelete
  21. Allah telah menjanjikan Neraka Jahanam tempat bagi orang2 yang mengfitnah, Surah Al,Bakarah

    ReplyDelete
  22. sembang lebih je korg ni. klu korg rs korg btol, tgu ape lg, g buat laporan polis. tunjuk bukti smue. ni cite nk pom pam dlm blog ni watpe?? korg nk pdrm n atm serang pnceroboh tu smue, tp nnt klu pdrm n atm tertembak org awam, diorg gak yg korg slhkn. sbb tu diorg saje kate nk bbincang bagai, sbb dlm ms yg same atm n polis akan serbu tmpt yg disyaki. maen saiko beb, bkn men redah mcm org xde otak. tp klu da ajal, xkan korg nak salahkn pm, tu smue da ttulis oleh-Nya.. atm n pdrm da buat yg tbaik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sokong nhe.. saiko harus ada !

      Delete
    2. Wah!mudah nko cakap ye...saiko abah nko...ye la ,sbb yg dah mati tu bukan adik ke abang ke anak2 nko...bodoh nak mampus..skang ni kitorg bukan nk salhkan anggota,tapi menteri2pengkhianat umno n Barisan Neraka ni..

      Delete
    3. Islam letaknya akhlak yang baik.kita tidur dengan bantal dan tilam ,polis dan tentera,tidur dengan peluru.perbanyakanlah berterimah kasih dan bersyukur,kerana itulah akhlk nabi

      Delete
    4. Mekasih...sejuk hati skit...

      Delete
    5. Tertembak?? Org awam xsedar ke ada penceroboh bersenjata?? Xdi pindahkn ke?? Tembak mnembak tp org awam masih berani nk bkeliaran..

      Delete
    6. org yg bnyk kritik dlm ni...yg x puas hati boleh g balai polis n then buat repot jew...nk bising2 sini xde gne...cakap senang la...cuba korang pergi sna n buat....aku nk tgok...rse nye kalau pasukan kita main redah je mesti makin ramai yg terkorban...

      Delete
    7. Yana...nko tertinggal bas ke ape?out of topic..hahahamesti salah park nih..

      Delete
  23. Amenda la korang nie...cuba baca betul2. ...."Nur misuari heard that ds najib offered land....." dia dengar? Statement apa ni? .siap threaten malaysia jgn apa2 kan puak sulu, be objective la bro....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tongong2 ni bukan faham tapi ada hati nak spin.

      Delete
    2. Aku da bc byk article mengenai sulu ni der...termasuk ahli umno/bekas pengerusi pekida yg kene detained ngan isa,mat bom sg nyamuk... So ni dah kemuncak segala mcm teori n konspirasi...then nko jawab ni...sultan sulu ni dtg masuk sabah bersama 100 org lebih pengikut die siap bwk grenade launcher n m16 menteri ckp bukan pengganas?bileh aku tau mane strategi lautan biru kerajaan?mane uav,apmm dan radar yg leh detect 100 km batu nautica?...then ape jadi skang da sampai semporna..?tu soklan die...

      Delete
    3. abang 30.....itu dulu....5 March 2013 at 23:32

      Kunun dio pekida dio kuntrul buduh urang leh tu...mai datang sabah pekida yang kuat kuat tu....jumpa tausug tausug isblak semua tu kalau nak tunjuk kuat....cheep lah korang...macam harga bawang je.....hahahahaa......ada hati nak tunjuk pailang....pui.

      Delete
  24. Aku nak tanya soalan kepada lan todak... Apa sumbangan ko pada negara?.. Apa yang menteri bagi kat ko?.... Aku rasa menteri pon tak pandang ko... Sekarang semua orang tau UMNO nie penipu.... Ko tengok la sendiri UMNO tu dalam bahasa apa, apa maksud UMNO... Bukan ke bahasa english... Kat mana bahasa rasmi melayu... Sengal sengal... BAIK PR MENANG AKU DAH BENCI DENGAN DACING BAU HANCING... JANJI HANCING....kesian lan todak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cal aku sekarang!!!

      Delete
    2. Lan todak...xpayahlah nko nak tunjuk samseng kat lam ni,nko duduk je diam2kt selayang tu,pegi pow mat bangla ke mat indon ke...xpayah nak gertak sape2 lm ni...aku termasuk semua rakyat dah muak dengan gelagat samseng bodoh puak2umno ni....nak diamkan org guna fakta la bodoh...lu xde fakta then lu nak gertak2org apersal??nak jadi anjing pun biarlah anjing standard sikit,stakat anjing kurap tepi jalan,nak pandang pun menyampah..

      Delete
    3. Oiii...lan todak?lu samseng ke?mesti blaja dulu bodoh...tatau nk keje ape jd samseng ke?nape x letak name lan dak laut ke?lan tai simen ke?lan pet pet ke?..huhuhu

      Delete
    4. tudung buat rosmah4 March 2013 at 17:27

      Lari2 umno menyamuk.hahahha,tunjuk hebat konon..silap2 baru cubit da nangis kihkih

      Delete
    5. Itu belum kena tarik kuku pakai playar lagi tu....hehehhe....nenek dio yang 200 tahun lalu pun dio boleh ingat kalau kena playar tu...hehehhe.lan todak...lan todak......nah 15 hinggit......

      Delete
    6. Lan To Dark..pergh,aku bg ganaz sikit name nko..sempena hitamnya hati dan pikiran nko..dasat tak.?

      Delete
    7. beriya nye nk PR menang...knpa?lps ni ko jd menteri ke lps PR menang??doakan keselamatan ngra kita la weh...kot kalau PR menang ngra makin huru hara...

      Delete
  25. tottenham vs arsenal 2-1..

    ReplyDelete
  26. najib baik tahu tak ! tak ada pemimpin bn sendiri suroh serang negara sendiri , fitnah tu , dekat pru jangan kita asyik merapu !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengok keadaan Najib terdesak ni macam2 boleh jadi. To all orang Sulu yang terlibat plis la baca page ni. Aku just nk cakap, klu ikut kenyataan Nur Misuari tu Najib yang janji tah pape kt korang. Kitorg sebagai rakyat Malaysia x janji pape pon. So, back off!

      Delete
  27. Aku rase klu PR menang..mintak2 biarlah Ketua Parti Pembangkang DAP jd PM M'sia yg 7...baru ade perubahan pd M'sia..Hidup DAP..pegi mampus ANWAR sbb klu Anwar jd PM semakin besar lubang jubur pengikutnya kena liwat..wakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Komen x ada isi palimg bodoh.....benggong punya lembu.

      Delete
    2. Macai berpenyakit...hari2dok sarapan makan najis...

      Delete
    3. YA..TUHANKU..SEMOGA TAIN CHUA MENJADI PERDANA MENTERI MALAYSIA YG KE 7..JAHANAMKANLAH ANWAR IBRAHIM LAKNATULLAH TUH..AMIN :-)

      Delete
    4. Bro,rase2 doa nko makbul x?dah jage adab2 berdoa?lau dah insyaallah makbul..makbul ke?

      Delete
  28. Tp org2 yg bijak pandai x percaya...mrk kata najib xkn korbankan nyawa rakyat....huh

    ReplyDelete
  29. Yg komen sokong milo suam ni semua baka komunis.....keturunan chen peng....mcm tiann chua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kamu pula kturunan lembu...pnjilat puki rosmah kahkahkah.

      Delete
  30. hahaha...mcm2 cerita...best gak baca...ekekeke..

    ReplyDelete
  31. mcm2 citer sukar mahu percaya..tp kita serah pd Allah satu hari kebenaran akan terbongkar juga

    ReplyDelete
  32. Ya Allah selamatkan tanah airku..hancurkan orang -orang zalim..sesungguhnya maha berkuasa dan maha mengetahui..

    ReplyDelete
  33. Jangan suka hati jak mnuduh org tnpa bukti yg kukuh. . .jangan post smbrng klau tdak nmpak dpan mata. .guna akal sikit. . .

    ReplyDelete
  34. Aku rasa orang pembangkang yg bsar kan crita nii. .supaya drng bleh mnang sory lha jgn mmpi bleh mnang. .matik bha kau sna. !!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pergh...bm failed..Bro tatabahasa lu lemah siot...nanti dpt free education,pegi blajar balik k...

      Delete
  35. Perasan tak rosmah dtg pg kubur jenazah pakai baju erba putih??? Tiada rasa segan silu.. Patutnya berkabung. Baju hitam abis ka jual Kat pasar?? Tiada rasa hormat.. Mcm hantu pontianak la pula. Serba putih dgn rambut mengerbang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli cincin brpuluh juta mampu beli kain utk tutup rambut x mampu kahkahkah caicai umngok jilatlah puki rosmah tuuu.

      Delete
    2. Die tgh try suit baru kain kapan by italian hand made...

      Delete
  36. Aku pun tak tahu apa nak komen ni , kita tunggu dan lihat sahaja kes lahad datu ni !

    ReplyDelete
  37. DIDI KOTA BELUD YANG SEBENAR4 March 2013 at 15:40

    Kepada semua menteri barisan nasioanl dari semenanjung.sabah dan sarawak...walauapapun jasa anda....ini pesanan dari kami....." MATILAH KAUUUUUUU......DIDALAM HATIKUUUUUUU.......".......DARI AKU.....MATILAH KAMU SEMUA CEPAT CEPAT....SENANG.

    ReplyDelete
  38. ape la korang ni nak tuduh sesama sendiri..sepatut nye kita semua kena bersatu padu antara satu sama lain..bukan menunding jari sesama kita..lepas dah setle nak bergaduh nak maki hamun ke pasal politik baru la betul..dgn sabah ade masalah sepatut nye kita berdoa..nie sebokkk politikkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abih tu yg nko masuk sini menyibuk apehal?xtau hujung pangkal cete,biak nko bace je..da paham baru komen...

      Delete
  39. Da bajet da umno mesty menyamuk pnye..hahahah lawak2.

    ReplyDelete
  40. pelik bin ajaib blog pembangkang nie... Kalau dulu diorg mencanang 1 malaysia kata utusan nie penipu.. Pembohong.. Last2 diorg pecaya pulak apa yg utusan tulis.. Hahaha.. Rasa2nya sapa yg penipu ek? Akhirnya blog pembangkang mengiktiraf juga kebenaran utusan yg dia kata satu masa tu penipu.. Mampus lah kau PR.. tak pecaya dh.. Ckp Pusing sana sini mcm kaki liwat jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abis tu nko percaya ke tak kat utusan tulis ni??oh!ye,tv3/4 n utusan kene saman lagi ngan anwar...bp?200 juta...byk duit kan..so bayar je lah...pas GE ni aku rase company utusan ni meati lingkup punya..

      Delete
  41. Yang nak bergaduh..duk cabar mencabar tu...aku cabar korang masuk pertandingan muay thai kat titiwangsa tu....selamba la...aku nak gi tgk ..tiket rm15....dah menang post kat sini...ajak la lawan dr persatuan tomoi kuda merah ke, boxx ke, kristhy muay thai ke...atleast pecah muka ref sempat stop...

    ReplyDelete
  42. Amek drpd statement no. 3. Elakkan memaki tak tentu pasal. Tunjukkn anda bijak berhujah.. Whatheee...delete je r statement tu.

    ReplyDelete
  43. ANWAR IBRAHIM SUKA JILAT BONTOT MILO SUAM..HARI2 ANWAR IBRAHIM JILAT BONTOT MILO SUAM..WAKAKAKAHHHHH..ORG SUKA LIWAT BONTOT ORG BERANGAN NK JD PM MSIA?? BAIK LAGI BUDI PEKERTI TIAN CHUA TU..AYUH UNDI PR..PASTIKAN TIAN CHUA JD PM YG KE 7.. HAHAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Statement berbaur racism..ini dipanggil rversible psychology..so,ini taktik puak2 ameno dok main selama berpuluh2 tahun..dengan menyemai rasa prasangka antara kaum selain gunakan agama sebagai instrumen utk meraih emosi org melayu islam dgn mitos ketuanan melayu...walhal..merekalah yg khianant pd bangsa sendiri,berdagang dengan yahudi zionis,memberi kewargenegaraan sewenang wenagnya kpd bangsa asing..bangkitlah kawan2...tamatkan 'penjajahan oleh penjarah bangsa sendiri'...keluar dari mentaliti bahawa umno penyelamat bangsa melayu.. Bangkitlah anak2 merdeka...

      Delete
  44. Assalamuslaikum
    Sdara2 sesama Islam yg suka menggunakan bahasa kesat maki hamun sesama sendiri x kira pro kerajaan atau pembangkang. Sila hayati ayat quran dari surah al hujurat ayat 10 dan 11 yang bermaksud "Sesungguhnya orang yg beriman itu bersaudara, maka damaikanlah di antara dua saudara yg bertelingkah itu dan bertakwalah kpd Allah agar dilimpahi rahmat. " Wahai orang yang beriman, janganlah sesuatu puak dari kaum lelaki mencemuh dan merendah rendahkan puak lelaki yang lain kerana mungkin puak yang dicemuhkan itu lebih baik daripada mereka. Demiikian pula jangan ada puak dari org perempuan merendah rendahkan puak perempuan yg lain. Mungkin puak yg direndahkan itu lebih baik daripada yg mencemuh. Janganlah kamu memanggil antara satu sama dgn gelaran YANG BURUK. Amatlah buruk nama fasik kepada sesorang sesudah sesudah ia beriman. Dan sesiapa yang tidak bertaubat maka mereka termasuk orang yg zalim". Faham fahamlah orang zalim ni dimana kesudahannya. Mungkin sdara2 dah banyak kali khatam quran tapi x sedar ada ayat quran yg sedemikian.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih...ingat mengingati...appreciate so much..

      Delete
  45. Lantodak....mcm takde akai jek...otak dia dah kene sumbat ngan dacing berat sebelah...tu yg dok meroyan jek....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sian die...ilmu xde...biase blasah org guna kaki tangan,kene blasah ngan kate2 terus tangkap cintan...

      Delete
  46. anakbangsamelayu4 March 2013 at 22:40

    Sepatutnya tuan2 berterima kasih kepada pejuang2 negara yg bersanggup bekorban mempertahankan kedaulatan negara. Lihatla betapa setianya mereka kepada pucuk pimpinan demi mempertahankan kedaulatan tanah air dan menyelamat nyawa rakyat jelata walaupun nyawa mereka ditukar ganti. Bagi yang islam kita sedekahkan al-fatihah dan yg bukan islam sama2 kita bertafakur sebagai penghormatan terakhir kepada mereka yg sanggup berjuang sehingga titisan darah terakhir,namun menyerah kalah tidak sama sekali.

    ReplyDelete
  47. elo milo suam, ko tutup aljubri jumpa misuari pengganas MNLF yg ade kaitan dgn raja lanun sulu tu ko fitnah pulak najib.. Fitnah ko nampakkn kebodohan ko sndri sbnrnya.. Yg berkata aljuburi ada kaitan dgn pencerobohan di sabah nie semua dtgnya dari perisik filipina, media filipina dan media luar negara.. bukan utusan,tv3 dan seangkatan dgnnya.. Utusan dan tv3 cuma amik berita dari media2 luar negara tu semua.. Tapi anu cuma berani saman utusan jewww.. Kesian tak berani amik tidakan mahkamah kpd media2 antarabgsa tu walaupun media2 antarabgsa tu lah yg lebih dahulu kaitkan pecerobohan di sabah tu ade kait mengait dgn aljuburi.. Kenapa aljubur tak berani amik tindakan mahkamah pd media2 luar negara dan perisik filipina..? Itu menunjukkan aljubur mesti ade kaitan dalam pencerobohan di sabah.. Aljubur ingin berkuasa.. Rakyat malaysia dipaksa dan terpaksa berkorban menderita.. Mmg jahanam lah punya mahkluk aljuburi nie.. Jd mmg lengkaplah serangan.. Peceroboh pengganas raja lanun sulu tajaan aljuburi dtg dari luar serang sabah.. Pembangang celaka pulak dari dalam serang pulak kerajaan.. Sama sama berpakat serang menyerang.. mmg jahanamlah punya parti pembangang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woii...woii...bg link..aku nak gelak!!woii bg link!aku nak yg perisikan punye?..woooiii...

      Delete
  48. Rujuk facebook sultanate of sulu untuk maklumat lanjut.kepada semua rakan2 sama-samalah kita berdoa untuk keselamatan negara.

    ReplyDelete
  49. Aku rasakan najib ngan Nuar tu lanun la. Kita tolak dua2. Kita sokong yg xda isu moral. Dua2 nak political miliage ni.

    ReplyDelete
  50. smua bajet btul jer...ape la...cermin diri dulu...ckp pn smua nk mmburuk2 kn org..emmm baik diam jer...pkir hal akhirat..

    ReplyDelete
  51. Pehal ler korang melayu bengap bahlul bangang sesama sendiri bergaduh cina tepuk tangan menanti utk menjajah... korang semua nie x sedor ke pru 13 bkn umno pas pkr yg parlimen naik semua dap...especially kit siang dari dlu menanti...sedarlah wahai melayuku jgnlah dijalankan boneka mainan komunis...DAP dimalaysia PAP di singapore diaorg tunggu masa untuk bergabung menauk secara halus dengan memecahkan org melayu...org melayu disingapura dibalacikan...org melayu di penang byk perniagaan bungkus dieksplo5asikan oleh DAP...Tauke2 cina tunggu masa menakluk malaysia...sedarlah melayu sebelum terlambat...jgn jd melayu lupakan diri disebabkan ego sendiri dan menjadi balaci cina dan pemimpin songsang...

    ReplyDelete
  52. SEKEDAR INFO BOCORAN TOGEL
    JIKA ANDA BUTUH A'NGKA GHOIB/JITU
    SGP HK MALAYSIA ARAB SAUDI LAOS
    2D_3D_4D-5D-6D-7D DI JAMIN 100% TEMBUS...
    SAYA BUKTINYA SUDAH 5X JP
    DAN SAYA SUDAH BENER2 YAKIN DENGAN AKI RORO
    YANG TELAH MEMBERIKAN ANGKA RITUAL NYA
    BAGI ANDA YANG SUKA MAIN TOGEL
    & INGIN SEPERTI SAYA SILAHKAN GABUNG DENGAN AKI RORO
    SILAHKAN HUB DI NO: ((_082_336_642_456_))


    Sekian lama saya bermain togel baru kali ini saya
    benar-benar merasakan yang namanya kemenangan 4D
    dan alhamdulillah saya dpat Rp 250 juta dan semua ini
    berkat bantuan angka dari AKI RORO
    karena cuma Beliaulah yang memberikan angka
    ritual yg di jamin 100% tembus awal saya
    bergabung hanya memasang 100 ribu karna
    saya ngak terlalu percaya ternyatah benar-benar
    tembus dan kini saya ngak ragu-ragu lagi untuk memasang
    angka nya,,,,buat anda yg butuh angka yang di jamin tembus
    hubungi AKI RORO DI NO: ((_082_336_642_456_))
    insya allah beliu akan siap menbatu kesusahan anda
    ''kami sekeluarga tak lupa mengucapkan puji syukur kepada ALLAH S,W,T dan terima kasih banyak kepada AKI RORO

    ReplyDelete