Monday

Malaysia Juara Rasuah Dunia mengalahkan Indonesia (Video)


SUMBER berita berpengaruh dunia, Wall Street Journal, WSJ yang dipetik oleh siaran berita Asia Today melaporkan bahawa Malaysia merupakan Juara Rasuah Dunia. Lebih malang laporan itu memaklumkan kadar rasuah Malaysia lebih buruk berbanding negara yang terkenal dengan rasuahnya iaitu Indonesia.



Selain itu Malaysia dilaporkan sebagai negara paling mudah menerima rasuah menurut kajian yang dijalankan oleh badan pemantauan rasuah dunia, Transparency International.

Saksikan sendiri laporan berita Asia Today tersebut dalam rakaman di bawah ini.


Mana tidaknya, bekas Perdana Menteri Najib Razak ketika masih memegang jawatan Perdana Menteri pun secara terang-terangan memperkenalkan budaya rasuah "I help you, you help me" rujuk sini klik ~ Najib Ajar Anak Kita Budaya Rasuah

ReJaM© "Juara Rasuah Dunia, satu lagi kejayaan Barisan Nasional... "

68 comments

Wahahahaha.. ini sumber berita dari dinding jamban.. mesti jamban tu dekat2 rumah pemimpin UMNO kan kan kan...

tidakk!! tidakkk!! satukkk mesia! satukkk mesiaa!

Sejak bila plak balaci pr ni percaya WSJ ni..dlu bukan main!!!

Tiba2 teringat kisah tok guru salam org asli sambil hulur duit ish..ish..

Ni carta hujan ni hahah milo suam salah copy heheh bdak ting 6 pon bole wat carta ni kehkeh

xkire nombor brp pun,kalau nmenye rasuah,mmg teruk... u help me,i help u.

You ulang I saman you.. kalau rasuah boleh dibenteras.. kalau kaki zina dan sex diluar tabie tak tak ada ubatnya..

Ni semua salah anuar

Juara rasuah konon , juara main lubang tahi tak nak cerita !

Mana ada pemimpin dunia yang kantoi tetapi menyalahkan orang lain sebagai punca masalah kalau bukan di Malaysia.

Rekodnya masih dipegang pemimpin PR dengan suntikan semangat macai fahaman songsang.

Yang banyak rasuah kakitangan kerajaan lepas pencen sokong pr

PAS patut keluarkan arahan pemimpinnya diiringi 4 orang yang boleh menjadi saksi sekiranya timbul masalah salahlaku sex. Pastikan saksi saksi tu mengikuti semua pergerakan pemimpin terutama ketika berada di bilik tidur.

Lepas main lubang tahi dipersalahkan umno , tahi palat bau tungkit anwar ibrahim itu , orang melayu tak nak anwar lagi , maruah diri tiada langsong , masa undi kita ramai ramai sokong bn , masa depan anak anak itu perlu difikirkan ...

hadi awang nak beli roti canai pergi gerai tok pa , nak minom milo suam pon ada , macam macam ada .....kihkihkih

Kalu pmbunuh mcm pula???

Sokong...itu najib dgn ziana zzz ..

Haram undi umno...jgn lupa undi pr tq.

lan todak0122118747 delete 16 April 2013 at 00:58

Gua taiko selayang

Shit! Tak kemana lahh bn kau tu. Aku kirim salam maut awal awal. Hahahaha!

Taiko selayang... PR.....(Piiiii........Rahhhhh.....)

PR piiiiiiiiii............Rahhhhhhhh.......

Jumpa nik aziz pasti di ampunkan hahahahahaha bosoh piang

Apa nak gadoh gadoh. 05/05/2013 akan tau lah siapa perentah Malaysia samada PR atau BN. 07/07/05/2013 akan tau lah pula harga petrol naik atau tidak. Tol naik lagi atau mansuh.PTPTN kena bayar atau mansuh.Cukai Topap handphone dan GST dilaksanakan atau mansuh.AES diteruskan atau mansuh. Hangpa fikir sendiri lah nak undi yg mana terbaik. Kalau ingat BN yg terbaik undilah BN nanti jgn nyesal dok merungut balik pintu. Barang yg lepas jgn dikenang. Aku tetap undi PR sebab tawaran PR mengyakinkan aku. Takdirnya BN menang kena redho lah apa nak buat rakyat mahu juga BN yg perentah Malaysia ini. Aku dah serit dah 55th BN perentah bukan menyenangkan tambah menyusahkan lagi.

Kalo mcm tu p la pindah negara lain..

Betul ke susah?main internet blh pulak.msti henpon canggih ni.

Stopa ali tu pancut dalam ke?syiokk nye!!!!

Cacai umngok level SRP....SPM cukup mkn aje mmg la mentaliti porno....so apa nk hairan tgk mentaliti x matang

anarkin skywalker delete 16 April 2013 at 09:13

tok guru bagi sumbangan wang zakat utk golongan asnaf...tak tau,jgn pakai sembur je...

anarkin skywalker delete 16 April 2013 at 09:15

kirim salam maut tu....hahhahaa...abu abcd...

anarkin skywalker delete 16 April 2013 at 09:17

hahahaa...macai panas siot...bang..kuatkan sikit aircond tu...berpeluh2 da diorg ni...

macam kakak nk je tu..mesti best kan...mesti kuat lagi kakak nko kemut..y takk....aku nk try boleh?kakak nko?

Ahh ahh ahhhhh ahhhhhhaa

Anak haram macam kau diharamkan mengundi..

Pencacai lobang taik..

Bkn nk tgk porno sgt der...sifat dn wayang kulit pemimpin korang konon islamik sgt tuh yg perlu didedahkn....perlu disedarkn org yg terlna sblm trlmbt...kalo fitnah sila bersihkn nm dgn sgera i.e repot polis, sumpah laknat atau apa2 cara yg x mlanggar syariat...susah ke??
-atas paga bn

Die da report da...ape la ko ni...

Psst..bekas mb slangor join pas...cai bn nk komen ckit...#janjidicapati

Sampai kan salam aku skali kat umno..tkt lps ni xtau dpt jumpe lg ke x???

Org umno mane ade tgk berita..

Semenjak 2 3 4 menjak ni mmg dah nmpak ketara perubahan org umno ni..jgn2 kene demam malaria tapioka kot..tu yg cpt sgt touching hati sanubari diorg la ni..sindrom nak kalah dah nmpak agaknye tu...

rasa rasa saya bn menang lagi , tapi masih belom mampu mendapat 2/3 majoriti , harapan anwar untok menjadi pm masih menjadi tanda tanya , pengundi baru lebih condong ke bn , pengundi atas pagar munkin berpecah dua antar bn dan pr , pengundi hantu saya tak maklom lagi ....analisis .

Korg tu yg ungkal kalau kalah nnti jerit2 dekat jalan melompat2 mcm beruk tak boleh terima hakikat..BN kalah 4negeri steady je masing2 muhasabah, muhasabah diri dituntut oleh islam bukan 'MeNgaLaBah ' kat jalan raya..

Bapak tiri kepada Sarip Dol..goL. delete 16 April 2013 at 21:05

Aku rasa perogol dlm jel tu kasi bebas je..bukan ada 4 org saksi/ klu ada video pn hanya besi je..bongok pnya olang kasi layann dlu lh itu video bru nilai...

Belum tentu, dulu masa pru12 taklah panas mcm skrg..tp pr dpt 5 negeri..skrg ni nmpk ada kbangkitan rakyat, peluang lebih cerah

Sy dan isteri sy bru 1st time mengundi kali ni,oleh kerana kami ni bkn kaki tv1,2,3 suku,kami x cndng ke bn,kami lebih bnyak dapat info yg tpt dari internet,dan sy yakin,anak muda skrang ramai yg TOLAK bn

Transformers yg orang puteh wat tu 100% nampak real,so,transformer tu wujud ke?

Ntah2 tuan 1138 ni yg anak haram,kalau nak mencela,pergi blog papagomol ye

Dengan gejala sosial dibwah pemerintahan bn ni la yg buatkan aku menyokng pr,aku x nak anak2 ak hanyut dngan hburan yg bn beri

Saya anak muda juga , mak dan ayah saya penyokong pas , tapi saya sokong bn , program untok anak muda tiada langsong dalam pas atau pakatan rakyat , ajar orang sepak tong sampah tepi jalan boleh lah ....

Kita orang pun kaki internet juga , sekarang bukan 2008 , masa 2008 dulu lain , banyak blog politik menyokong pr , sekarang kita dah bersedia , segala fitnah pr 2008 dulu kita dah jawab sekarang melalui internet , siap kau pr ! 100,000 cybertroper bn dah bergerak sekarang , dalam blog milo pun cybertroper bn dah berkembang biak dan beranak pinak , saya salah seorang diantaranya !!!

Ape yg mu harapkan?konsert ke?kalo nak konsert mu undilah brisal nasional na

Ye ke?cybertrooper yg hit n run ada la,yg sy nampak 1 je,wakpro,itupun tnggelam timbul,si ikan duri plak,lame dah x singgah mencarut carut

Yg nak jadik hero dlm blog ni n masih wujud si wakpro tu ja,yg lain udah menyepi,yang bnyak2 kaki carut cuma hit n run je kat sini,x nampakpun 100 000 nick cybertrooper bn kat sini

Mana ada cybertrooper mno... yg ada siberuuuk mno yg trpekik lolong jual fitnah...ada aku kesah

senang cerita pr tak akan menang , ramai fokus aku janji bn itu , lepas pru nanti kita nak tunggu janji bn pula terutama diselangor , tak payah pakai cybertroper bn , itu semua tolak tepi , yang penting janji bn itu nanti , sama sama kita sokong bn nanti ..

100 000 cukup ke??? Pikir baik2..xnk tmbah lg ke...jgn nyesal tau..tau..tau...
Betul ke ko kire tu??ishh xyakin aku budak ni kire.sifir 2 pun xhafal2 lg..

Btl la gaknye tu...org umno kaki dvd..

Pemilihan calon pilihan raya pun pr masih kucar kacir lagi , macam mana tu , menifesto pr cincai cincai punya , langsong tak meyakinkan , matlamat masih kabor , entahlah , lebih baik saya undi bn , matlamatnya semakin nampak jelas ..

macam tempat saya ini , sesama pkr pun bergadoh sesama sendiri kerana puak masing masing tak tersenarai sebagai calon , itu yang ramai isi borang umno itu , caca marba pkr itu , ahli keras kepala pulak tu .

saya bkn ahli pas tp sy slalu join mereka mengaji dan ke kuliah.program tanpa imbuhan...

aku undi pas.ade mslh? delete 18 April 2013 at 00:12

cybertrooper..?puii... sampah.

yup... sy yakin bn akan mng lg dengan bntuan brim n media.tp terima kasih kepada pr,jika mereka tiada,jgn harap kerajaan nak bg mcm2.

mcm2 cter politik ni...msing2 bgdoh pdhal owg2 cina kaut juta2 kt cni owg mlyu bgdoh hal politik...

jgn gaduh2 gua tak kesah siapa yg menang.bagila pr menang klu tak ok kita tukar pulok.aku nk minyak turun tol free hehehe.janji di kota bukan di kote dalam seluar ok.

Aku setuju..memang pun...Org melayu yg bgadoh hal politik org umno bn je..hahahahaha

anarkin skywalker delete 19 April 2013 at 20:34

bn kalah 4 negeri steady je...hahahhaa..tapi hari2tgk tenuk2sarkis bn duk melompat melolong lam tv...dok protes kt 4 negeri tu..kihkihkih... cai nyanyi skit lagu sayangi selangor yakini bn...leh tak?..hehehe...lagu syangi sarawak ke?sabah ke?malaka ke?johor ke?xde ke?byk negeri lam malaysia ni...muhasabah??nu ha sabah nak hilang dah...hhahahaa

Sy juga bukan ahli pas tp sejak berkawan dengan mereka sy lebih baik dari dulu.


EmoticonEmoticon