Saturday

Hotel tak benar solat dan pakai tudung, minta pekerja pakai seksi


SEBAHAGIAN hotel bertaraf 4 dan 5 bintang di Malaysia dilapor bukan sahaja tidak benarkan pekerja memakai tudung, dan menyuruh berpakaian seksi, malah pada waktu tertentu, tidak benarkan mereka menunaikan solat.

Ada juga kakitangan di bahagian hidangan yang tidak akan dibenarkan bersolat, namun perkara itu biasanya berlaku ketika ada majlis yang berlangsung lewat petang lapor kosmo.

hotel tak benar solat

Salah seorang kakitangan sebuah Hotel terkemuka di Bukit Bintang yang hanya ingin dikenali sebagai Amin berusia 38 tahun dilapor mendedahkan perkara itu.

Menurut Amin, kebanyakan hotel antarabangsa bertaraf lima bintang di negara ini dilihat tidak peka dengan kewajipan kakitangan beragama islam terutamanya dari segi pemakaian.

Ia dikatakan sebahagian daripada prosedur operasi standard (SOP) dan polisi hotel-hotel antarabangsa.

"Kebiasaannya kakitangan wanita akan diminta untuk mengenakan skirt pendek di atas paras lutut dan terbelah di bahagian belakang, pemakaian ini bukan sahaja bagi petugas khidmat pelanggan malah di semua bahagian," dedahnya.

2 comments

Dapatkan Bonus Rollingan Casino Hingga 0.7%
Langsung Saja Gabung Dengan Kami www(titik)bolavita(titik)org
Untuk Info, Bisa Hubungi :
BBM : D8C363CA / BOLAVITA (NEW)
wechat : bolavita
whatup : 6281377055002
Email : cs@bolavita .com

Dengan Pelayanan Terbaik, Costumer Servis Yang Ramah Dan Profesional, Dan Siap Melayani Anda 24 Jam NonStop Setiap Hari.

Info Lebih Lanjut Bisa Hub kami Di :
wechat : bolavita
line : cs_bolavita
whatup : 6281377055002
BBM: D8C363CA (NEW), D1A1E6DF (NEW), D889B99C (NEW)


EmoticonEmoticon