Najib, Rosmah dilindungi lebih 10 'bodyguard' semasa bertawaf

SEKIAN lama menunggu, akhirnya sekali lagi dalam tahun ini rakyat Malaysia berjaya menyaksikan Rosmah Mansor menutup kepalanya.
Rosmah terpaksa meninggalkan tabiat biasa beliau yang gemar menayangkan "jambul ayamnya" ketika melakukan tawaf kerana terpaksa memakai telekung. Alhamdulillah.
Apa pun, gaya hidup mewah Rosmah dan Najib tetap tidak dapat dihakis meskipun mereka kini dipercayai sedang menunaikan ibadah haji. Lebih 10 orang pengawal VVIP turut serta untuk menjaga keselamatan Najib dan Rosmah semasa bertawaf.
Pengawal-pengawal VVIP "bodyguard" Najib dan Rosmah ini dilihat terdiri daripada pihak berkuasa Arab Saudi yang lengkap dengan uniform tentera dan polis serta dipercayai lengkap bersenjata.
Menurut satu sumber, Rosmah dan Najib akan melakukan ibadah Melontar Jumrah dengan menaikki kereta malah turut mendapat kawalan VVIP dan tidak mengikuti laluan rakyat biasa.
Sumber yang sama juga memaklumkan bahawa Rosmah dan Najib akan memujuk imam besar Masjidil Haram untuk menikahkan anak mereka sebagai usaha menaikkan imej Najib di depan mata rakyat terutama masyarakat Melayu pedalaman kampung dan Felda.
Majlis pernikahan itu akan berlangsung sebaik sahaja Rosmah dan Najib pulang dari Mekah. Selepas itu barulah pembubaran parlimen dilakukan bagi memberi laluan pilihanraya umum ke 13.
ReJaM© "Di padang Mahsyar nanti tiada lagi perkhidmatan kawalan VVIP..."

Post a Comment

Previous Post Next Post

iklan