No plate penyokong Umno yang menyerang ceramah ABU

SUDAH tiga hari sejak berlakunya serangan ke atas ceramah Asal Bukan Umno, ABU di Jalan Kebun apabila sekumpulan penyokong Umno menyerang dan mengganggu ceramah serta mencederakan seorang lelaki berbangsa India.

Difahamkan beberapa buah gerai milik penjaja Melayu turut dirosakkan oleh kumpulan penyokong Umno itu. Apa yang menjadi persoalan, mengapa sehingga kini tiada sebarang tangkapan dibuat meskipun laporan Polis sudah dibuat?

Apa yang susahnya nak tangkap kumpulan penyerang ini? Video saat kejadian sudah tersebar di internet. Wajah penyerang dan juga plate nombor motorsikal yang mereka naikki sudah terpampang.Dari rakaman video jelas kelihatan nombor plate motorsikal yang mereka tunggangi, antaranya BLK 6537 dan BLH 4761.Sebuah lagi motorsikal bernombor pendaftaran BLK 6423 boleh dilihat jelas melalui video yang tersebar sejak tiga hari lalu di internet.Mengikut pengalaman ReJaM© sendiri, dengan sekali "key in" dalam komputer, database pihak Polis boleh mengesan terus nama dan alamat pemilik motorsikal yang didaftarkan semasa pembelian sesebuah kenderaan.

Tapi sampai hari ini masih tiada berita penyerang yang ditahan. Polis buat kerja apa?


ReJaM© "Takkan nak kesan Mat Rempit Umno pun susah sangat bhai?"

Post a Comment

Previous Post Next Post

iklan